Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Taj je i skuplji, oko 500 evra.
Gledao sam opise na netu i vidim da su bas nahvalili Dell-ov monitor.

Ma pocinjem sa sakupljnjem para, pa kroz meces, dva verovatno ce se i iskristalisati situacija koji da uzmem.

Poslednja izmena:
Koji monitor od 22" ima podesavanje po visini? Ja znam samo za Samsung 225bw. Da li kod nas ima da se nadje jos neki model slicne cene (do 350 eura) a da ima podesavanje po visini.
Takodje me zanima da li i gde ima da se kupi postolje koje moze da se montira na 223bw ili asus mw221u, koje bi to omogucilo? Stvarno mi je neophodna ova funkcija a ne drzi mi se monitor na sve tri enciklopedije.

Navukao sam se na ASUS monitore i hteo bih da uzmem jedan. Ali sam sada skroz zbunjen dakle gledam na ASUS-ovom sajtu :D ima 5 modela od 22" 2ms i iskreno ja ne vidim neke razlike osim u izgledu. Dakle moje pitanje je :D koji od ovih 5modela uzeti :) ne zelim samsung, LG, BenQ ili Acer znaci hocu da uzmem neki od ovih ASUS modela samo vas pitam koji. Nisam uspeo da nadjem nikakav review tako da bi mi i to pomoglo.

http://www.asus.com/products.aspx?l1=10&l2=89

Ok nasao sam jedan test:

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/07/02/asus_pg221_22in_widescreen/1

:D

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam da li mozes da nadjes sve ove modele u srbiji..Ja imam mw221u i odlicno mi radi..Trenutno kosta oko 300 eura i mislim da nema bolje kupovine za te pare..Od ostalih misli da se izdvaja samo onaj iz gaming serije sa subwoofer-om,a svi ostali samo po dizajnu..

Sto se tice tog monitora koliko sam citao ovde na forumu neki ljudi su imali probleme sa firmware-om kada se ukljuci splendid mod da ima duhova? Pa me zanima je l' su se pojavile kod nas nove zalihe sa vec zamenjenim firmware-om ili jos uvek postoji taj problem. Inace gledao sam cenu u gigatronu je 303eura. Za osatle modele mora da se naruci

To sa firmware-om se da resiti tako sto ga odneses kod generalnog distributera i trazis da ti zamene..ne znam da li naplacuju nesto..Jel mozes da mi kazes gde da pogledam iz kog je meseca ovaj moj asus i da li on ima nov ili star firmware..hvala unapred..

Stalno se postavljaju pitanja "Da li je monitor HDCP kompatibilan?". Zasto je to bitno? HDCP je neka vrsta sprecavanja pustanja piratizovanog sadrzaja. Zasto bi to nekome bilo potrebno? Da ne misle svi na HDMI?

Moje pitanje, kakav ce biti trend narednih 6 meseci sto se tice 20"-22" tft monitora? Da li da kupujem za mesec dana neki Samsung 226/223 ili ce se pojaviti u tom cenovnom rangu neka bolja tehnologija tipa, monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem ili bilo sta drugo sto bi moglo da odlozi kupovinu? Novogodisnji pad cena?:)

Dog, ja na acer al2216w igram counter strike, i mnogo je dobro igram...i nisam uochio duhove, koji bi u toj igri bili ubitacni

Stalno se postavljaju pitanja "Da li je monitor HDCP kompatibilan?". Zasto je to bitno? HDCP je neka vrsta sprecavanja pustanja piratizovanog sadrzaja. Zasto bi to nekome bilo potrebno? Da ne misle svi na HDMI?
http://www.behardware.com/articles/656-1/hdcp-protection-is-now-activated-consequences.html

Moje pitanje, kakav ce biti trend narednih 6 meseci sto se tice 20"-22" tft monitora? Da li da kupujem za mesec dana neki Samsung 226/223 ili ce se pojaviti u tom cenovnom rangu neka bolja tehnologija tipa, monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem ili bilo sta drugo sto bi moglo da odlozi kupovinu? Novogodisnji pad cena?:)
Čisto sumnjam da će cena monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem u skorije vreme pasti primetno ispod sadašnjih 1500e.

Dilema...sta je bolja trgovina

planiram da stari 750S zamijenim nekim LCD monitorom, e sad dilema je da li uzeti LG L225WT-SF...jer je wide monitor pa me interesuje koliko će sve biti prilagođeno njemu..pretpostavljam da će u buduće situacija biti bolja...e sad druga je opcija za iste pare LG M1921 sa tv tunerom...ali nema DVI a ja već imam tv karticu na racunaru, pa da li mislite da je ova 22" pametnije trgovina...napominjem da će služiti dosta kao tv

Gde je tvoja logika? Imas tv tuner a kupio bi manji monitor sa tv tunerom i bez DVI? Obavezno sto veci, tv tuner vec imas i da ima DVI sa HDCP podrskom. Ne znam cene trenutno ali pogledaj i Samsungove modele.

meni se bas zbog toga ne uzima 1921...ali opet nikako da se naviknem na wide ekrane pa me to bas odbija...a i ne moram slusati zujanje racunara kad gledam tv :D ali opet..najvjerovatnije ide neki 22 wide...ako se po ko zna koji put ne razbijem :) i ostanem pri starom dobrom CRT-u :D

Stari, dobri CRT.......cekaj, stari da, dobri ne, proslo je vreme kada je bilo LCD ne moze da pridje CRT po prikazu, osim toga ne zraci, ne zamara oci... A gde si pokusavao da se naviknes na wide? Nadam se ne u prodavnici. Kada budes seo da radis na wide monitoru, pustis film ili igru, svaki naredni susret sa "kockom" bice kao da je neko odsekao krajeve monitora. A iskreno, za cenu tv tunera mozes kupiti i neki 55cm tv ako bas toliko volis da gledas, heh, mala sala, ali recimo gledas tv a u pozadini radi utorrent i radi dl ;)

Belinea 2225 S1W ili LG L225WS?

U mogucnosti sam da kupim jedan od ova dva monitora pa me zanima koji je bolja kupovina i zasto? Prvenstveno mi monitor treba za gledanje filmova i surf. Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Rezolucija i graficka kartica

Planiram da uzmem monitor LG L222WS-BN. Ali jedna stvar mi nije najjasnija.

Kad u svom kompjuteru udjem u Properties - Setings - Scrren Resolution, maksimalna rezolucija koju mogu da podesim je 1280 x 1024 (dok LG L222WS-BN ima rezoluciju 1680 x 1050). Da li ova rezolucija ima veze samo sa monitor koji trenutno koristim (LG 700s) ili i sa grafickom karticom koju posedujem, posto iznad odredjivanja rezolucije pise - Plug and Play Monitor on MSI MS-StarForce GeForce FX 5200.

Unapred zahvalan na odgovoru.

P.S. Ako je potrebna nova graficka kartica. Koju graficku karticu bi mi preporucili do 50£?
Imam plocu ASUS A7V8X-X (AGP slot).

Poslednja izmena:
Rezoluciju od 1280x1024 ti podrzava stari monitor i to je max sto moze da ti da taj monitor.Sto se tice novog i graficke,bez problema ce da ti radi u 168x1050 tako da nema sta da brines.Pozz

U dipslay properties/ settings/ advanced/ monitor decekirao sam opciju hide modes that this monitor cannot diplay (ovo nisam znao da treba da uradim kada sam otvarao temu) i ponovo nisam imao ponudjenu rezoluciju 1680 x 1050.
Zatim sam skinuo najnovije drajvere sa NVIDIA sajta i :banana: rezolucija 1680 x 1050 mi se pojavila u opcijama.

Hvala puno na odgovoru VA MILOS, puno mi je pomogao.

Pozdrav

Poslednja izmena:

Video sam ga na 2 sata (kod prijatelja). Ima vrlo oštru sliku, odziv je jako dobar, igrali smo WOW 20-ak minuta... Sve u svemu: Klasa za sve Samsung, Belinea i ostale monitore u 22" wide klasi... (IMO)

P.S. Ne znam gde ga je pazario.

lcd monitor/tv

aj' da cujem msljenja sta je bolja kupovina za 22'' lcd monitor/tv do 30k dindzi? u opticaju su dve varijante: 223bw (prezivecu za ta 0.4 inca :D , ili neki drugi dobar 22'' monitor) i neki (bolji) tv tuner (40-50e) ili cak i tv box ili monitor sa integrisanim tv tunerom (lg m228wa ili sta ima bolje od 22'' do 30k din)? vise bi sluzio za gledanje xvid i hddvdripova i sbb kablovske. svaki predlog, sugestija, pomoc (ali da ispunjava gore navedene uslove) ce dobro doci prilikom kupovine. hvala u napred.

Vrh Dno