Šta je novo?

Oficijelni GeForce 8800GT thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obe su prošlost...ipak čekam next 9****Pro/XT/GT/GTS ,)

Znam sigurno da skoro kupljeni 8800GTS necu menjati zbog 8800GT !!!
Sluzice 1-1.5 dana a onda cemo da menjamo celu konfu.

Ni meni nepada na pamet da menja novo kupljeni 8800gts za 8800gt... sad da li cu igru igrati sa 50 ili 60fps-a nije mi bitno... mislim i ovako menjam graficke... na godinu dana... a jednostavno nisam mogao da sacekam da izadje 8800gt da bih ga uzeo... kad i ovako i onako na dx10 necu se igrati dok nedodje vista sp1...

Video sam na proshloj stranicu da moze da radi sa 965 975 p35 i x38 a mene zanima da li ce kojim sluchajem raditi sa mojom 945 plochom jer cu najverovatije da uzmem jednu 8800gt i neko solidno napajanje a pare za drugu plochu necu imati :(

Sad me silno zanima kako će AMD-ATI da se snađe u ovome. Dok RV670 izađe na tržište 8800GT (512) bi se trebao stabilizirati na oko 240€ a 256 model bi trebao da ide i ispod 200€.

AMD-ATI ima prednost u proizvodnom procesu, sto obezbedjuje nizu cenu proizvodnje po cipu, a ako je tacno da je prva revizija RV670 ujedno i ona koja ce u masovnu proizvodnju (kao sto procitah negde), to znaci da nisu imali dodatnih troskova u razvoju.

Da, svakako ce biti sporiji od 8800GT, ali ce sigurno biti i jeftiniji, i prodace se u prilicnim kolicinama (kao sto je vec vidjeno sa 2600 serijom u odnosu na 8600).

Pa ako bude performansama kao GTX prodacu GTS i uzeti 2xGT. Ali to samo ako bude performansama blizu GTX-u, inace ostavljam GTS i mozda uzmem jos jedan za SLI.

Poslednja izmena:
U Zagrebu - 1.900kn. To je oko 250€. Jeftinija od GTS-a 320mb. Karte su rasprodane za 1 dan.

bas me interesuje koliko ce biti u BG-u kada se pojavi.

Jel neko zna kakve ce biti karakteristike 8800GT sa 256 rama ? to bi trebalo da bude jeftinija verzija,negde oko 200e.

Rezultata verzije sa 256MB za sada nigde nema. Međutim, svi se slažu da je to premalo za nove igrice i karticu snage GT-a.

Ništa, sad lepo samo da se gt-ji pojave u Bgd-u... Lično čekam neku verziju sa dual slot cooler-om, koja će topao vazduh da izbacuje direktno van kućišta jer ipak se 8800gt više greje od 7900gt, koja i nije baš hladna naročito kada se oc-uje!

8800gt bi izgleda trebalo da bude prava mera za igranje u 1680x1050 rezoluciji.

Poslednja izmena:
8800gt bi izgleda trebalo da bude prava mera za igranje u 1680x1050 rezoluciji.

To se i meni cini i zaaato niiikako ne mogu da docekam 8800GT, mislim mora Oblivion jos jednom da se provrti na 1680x1050, a da ne pricam o ekstenzijama :d :eyebrows:

PDV nam je manji, ali je možda zarada naših prodavaca veća :eyebrows:

Poslednja izmena:
MANUFACTURER: XFX

Product Name: XFX GEFORCE 8800 GT 512MB PCI-E
Chipset: GF 8800 GT
BUS Type: PCI-E 2.0
GPU Clock 600 MHz
Memory Bus 256-bit
Memory Type DDR3
Memory Size 512MB
Memory Speed 1.8 GHz
Shader clock 1188 MHz

Punkerisimo, Chinaski je vec pitao u vezi ovog shader clocka od 1188MHz. Da li je ovo typo ili je Srbija u ovom trenutku povlašćena downclockovanom verzijom Kera predvodnika?

Evo nekih interesantnih stvari:

http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=45038

G92 is 384bit
Nvidia shaved off 80-100 million transistors (ala G71), some undisclosed/unknown feature taking up the space
Not sure if G92 has DP support
AMD partners happy with the way they handled R600 EOL (2900 Pro)
RV670 has fixed AA resolve that plagued R600
Nvidia will refresh their line up in November
8800GTX (new) - 700MHz Core, 128SPs @ 1800MHz, 384-bit
8800GTS (new) - 650MHz Core, 112SPs @ 1600MHz, 320-bit
GX2 in Q1 2008 - 600MHz Core(s), 2 x 128 SPs, 1.5GB
Possibility of dual-slot RV670 at 1GHz to combat some of these refreshes (GTS), also possible that RV670 is 512-bit
2 x RV670 card in Q1 2008

Šta reći sem ponoviti da je po svemu sudeći AMD bolje planirao obračun za božićnu kupovinu.

Funjarsko ubrzanje GTS i GTX-a verovatno znači da je nVidia ostala sa velikim brojem neprodanih G80 koje će sada morati da prodaje na steroidima kako bi imali nekog tržišnog smisla protiv G92 i RV670.

Sa druge strane, ostajanje pri brojci 8800 može značiti da nVidia sprema u skorije vreme i novi high end chip koji bi mogao da ponese oznaku 8900 ili tako već nešto.

Poslednja izmena:
O da jos cjemo i da otkljucavamo skrivene shader unite :banana:

raven2005 je napisao(la):
Da da kada te napadnu svi ti exe,doc,mp3 itd... neces stici da ih sve poubijas i bacis u neki bunar u shire okrugu... hahahah...

Xexe, snacji cju se vecj nekako :d

Poslednja izmena:
Ovo bi mogla biti potvrda za taj 8800GTS 512 sa 128SP-a - http://www.nvidia.com/object/geforce_family.html
5 HD DVD / Blu-ray Video Playback on NVIDIA GeForce 8800 GTS 512MB and 8800 GT is classified as Excellent.

Šta reći sem ponoviti da je po svemu sudeći AMD bolje planirao obračun za božićnu kupovinu.

Funjarsko ubrzanje GTS i GTX-a verovatno znači da je nVidia ostala sa velikim brojem neprodanih G80 koje će sada morati da prodaje na steroidima kako bi imali nekog tržišnog smisla protiv G92 i RV670.

Sa druge strane, ostajanje pri brojci 8800 može značiti da nVidia sprema u skorije vreme i novi high end chip koji bi mogao da ponese oznaku 8900 ili tako već nešto.

Nvidija je morala te silne tranzistora prebaciti u manji p. proces. A u 8800GTS-u sa 112SP-a ne vidim nista funjarsko. Ako uopce bude tih karti?

"Funjarsko" je zadržavanje istog imena za novi i stari GTS kako bi "prevarili" neupućene kupce koji treba da pokupuju preostali lager G80. Reklamiraće perfomanse "novog" GTS-a a gledati kako da raspordaju stare kartice.
nVidia je očigledno loše procenila šta AMD može da pripremi za Božić i nastavila proizvodnju G80 čipova i kartica koji su preko noći iz pozicije dominantnog na tržištu postali prevaziđeni. Kada su otkrili da će RV670 biti mnogo bolji od nesrećnog R600 bilo je kasno.

Poslednja izmena:
"Funjarsko" je zadržavanje istog imena za novi i stari GTS kako bi "prevarili" neupućene kupce koji treba da pokupuju preostali lager G80. Reklamiraće perfomanse "novog" GTS-a a gledati kako da raspordaju stare kartice.
nVidia je očigledno loše procenila šta AMD može da pripremi za Božić i nastavila proizvodnju G80 čipova i kartica koji su preko noći iz pozicije dominantnog na tržištu postali prevaziđeni. Kada su otkrili da će RV670 biti mnogo bolji od nesrećnog R600 bilo je kasno.

Poenta je da ti možeš da upariš stari i novi GTS. Kako onda da promena ime.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno