Šta je novo?

Oficijelni GeForce 8800GT thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ko je lud da proda 20% bolju kartu za iste pare?!
pa nabavne cene 8800gt ce biti manje
pa odatle i neki moj zakljucak da ce biti oko 250e
ali posto je ovo zemlja Srbija sve je moguce.
a i ovo sto Del_boy, Chinaski ima smisla.

A vi mislite da svi prodavci ovde znaju kakve su performanse kartice koja ima S manje u nazivu? ;)

naravno, oni ce formirati cenu tako ste se ugrade za standardnu marzu i sve onda zavisi koliko partneri zacene kartu...

Ljudi na kutuji pise PCI expres 2.0 :trust:jer mu to dodje da nam trebaju nove ploce???
Jok.Ide pci expres 1.0 i 1.1 i 2.0 ali Asusova kartica je na testu imala problema sa plochom koja ima 1.0 .Pci express.965,975,p35 i x38 chip set podrzava ove kartice.

Poslednja izmena:
A najbolje sto nece da radi sli na sli plocama :wall:

pa znas kakvi su trgovci kod nas! Kad cuju da je 8800GT brzi od 8800GTS 640 koji kosta 280-300e, automatski ce 8800GT biti +300e:(

ma jok. i 7600GT je bio kao 6800Ultra, pa nije kostao 500e...samo lagano ljudi...a i niko vam ne uvrce ruku da ga kupite u 1. talasu...

do sada su kod nas cene bile kotirane RAZMERNO sa cenama u belom svetu... ovo bi trebalo da bude JEFTINIJE od 8800 GTS-a :/

Mislim da ce opet gainward da napravi 8800GS GLH... Koji ce da kosta mnogo nize, i onda cemo i mi sa jeftinijim ulaznicama moci da vidimo predstavu u HD-u :) :)!

Edit: A cvrsto verujem da ce biti brza od R670!

Poslednja izmena:
Ajd' da se kladimo u 8800gt-a :d da nece biti vise od 250e, pa i 2900pro je brz skoro kao 2900xt , a kosta mnogo manje. ;)

iskreno mislim da nema sanse da bude 250e. Volio bih kad bi bio (odma bi kupio 2 kom za SLI) ali opet kazem poznavajuci ove nase, nesto ne vjerujem da ce biti 250e, bar ne u prvom talasu.

Poslednja izmena:
@Coola:
npr. cip da radi na 500Mhz i da stave 1.2ns memoriju i da bude karta 200e :)

Poslednja izmena:
Ko bi rekao da 8800GT ima cak 56 TMU jedinica(56Texture Adress+56Texture Filtering units).Po ovome je cak jaci i od 8800GTX-a!
Izgleda da je kod G92 jedan blok od 16SP-a i 8 TMU jedinice zakljucak za sada zbog yield-a.Pitanje je ako ga budu kasnije otkljucali za neki high-end model,sta ce se desiti sa mem.magistralom?

EDITL kao i sa ROP-ovima :wave:

Poslednja izmena:
Evo nekog,po meni,fake intervjua:
http://extreme.pcgameshardware.de/showthread.php?t=4190

EDIT: sto se tice cene,najavljena cena je 199-249$.E sad,pretpostavljalo se da je 200$ rezervisano za model sa 256 RAM-a,medjutim kazu da ce to biti cena za 512 model,ali ne na pocetku naravno.

Poslednja izmena:
@wiplasher:
sacekaj mesec-dva i imaces ih svakako po 230e...zar je moguce da se svima toliko zuri?

Poslednja izmena:
@Chinaski,Coola: Tesko da ce biti takvog modela.Za 8600 seriju je bilo drugacije jer je postojao slabiji i jaci model:GT i GTS,tako da su proizvodjaci mogli da izbace nesto izmedju.Za sada postoji samo 8800GT,jedino ako izadje neki jos slabiji pa onda moze tako nesto da se izvede.

Poslednja izmena:
Sad me silno zanima kako će AMD-ATI da se snađe u ovome. Dok RV670 izađe na tržište 8800GT (512) bi se trebao stabilizirati na oko 240€ a 256 model bi trebao da ide i ispod 200€.

Pošto je već poznato da sa performansama cilja između 2600 i 2900 cena ne bi smela biti veća od 150€ ako i toliko. Jedino vidim neku šansu ako je pozicioniraju da bude nova 9550GE.

Poslednja izmena:
Sad me silno zanima kako će AMD-ATI da se snađe u ovome. Dok RV670 izađe na tržište 8800GT (512) bi se trebao stabilizirati na oko 240€ a 256 model bi trebao da ide i ispod 200€.

Pošto je već poznato da sa performansama cilja između 2600 i 2900 cena ne bi smela biti veća od 150€ ako i toliko. Jedino vidim neku šansu ako je pozicioniraju da bude nova 9550GE.
A kad je ta uboga 9550GE bila 150Eura i spadala u vishu srednju klasu,ovo sto je sad izvela nvidia nije vidjeno u celom univerzumu grafickih karti:d,da izbace karticu koja kosta upola manje od najjaceg modela istog proizvodjaca, a samo je 15% slabija!
Resili ljudi da vrate cene od pre 5 godina, kad su najjace karte bile 200-300maraka,cisto milosrdje i solidarnost,nista drugo,lagano prerastaju u neku dobrotvornu organizaciju i ja to pozdravljam!:p

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno