Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo je pogresan stav, jer po toj logici nista u rasponu od 150 evra pa do 250 evra (koliko je pankerisimo rekao da ce da kostaju) nece da se prodaje?! Pa imas gomilu ljudi koji imaju problem da umesto 155, plate nesto 168 evra!

Gomili ljudi u Srbiji je problem da plate više od 50evra za grafičku i svaki im je evro bitan. Onih koji mogu da plate 150 je dosta manje i oni će mnogo lakše da se stisnu da izađu na 200. A tu izmedju 150 i 200 će upasti RV670 tako da 8600GTS neće imati ko da kupi.
Poenta posta je deo kartica u okolini 200e i naviše. One će morati debelo da pojeftine da bi kupovina imala smisla.

Nemojte porediti 7900GTO i ove sada karte. GTO je bilo nesto sto NVidia nije "planirala", vec je bilo samo kod 2 proiyvodjaca (trebalo se resiti losih 7900GTX). Ovo sada vise lici na 7900GT kada se pojavio. Skoro kao 7800GTX, bolji od 7800GT, a opet jeftiniji od njega. Cena za 7900GT je bila oko 290eura kada se pojavio, a ove ce biti zbog manjeg PDV-a i jos nekih "faktora" zvanih 8800GTS 320MB vise negde oko 230-250e u pocetku, sa tendenciom pada na 210-230e posle nekih 30 dana od premijere.

Poslednja izmena:
Kolika je bila prva cena za 7900GTO?
250€ ili 300-320€?

oko 280e u 1. naletu, a posle se stabilizovala na 255 i 265e i onda je ubrzo nestala. zasto pitas?

@GoranM: imas pravo, mada je 7900GT bila brza od 7800GTX, makar od one verzije sa 256MB, dakle ne od one paper launch sa 512MB.

oko 280e u 1. naletu, a posle se stabilizovala na 255 i 265e i onda je ubrzo nestala. zasto pitas?

@GoranM: imas pravo, mada je 7900GT bila brza od 7800GTX, makar od one verzije sa 256MB, dakle ne od one paper launch sa 512MB.

Pa da uporedim.

Nemojte porediti 7900GTO i ove sada karte. GTO je bilo nesto sto NVidia nije "planirala", vec je bilo samo kod 2 proiyvodjaca (trebalo se resiti losih 7900GTX). Ovo sada vise lici na 7900GT kada se pojavio. Skoro kao 7800GTX, bolji od 7800GT, a opet jeftiniji od njega. Cena za 7900GT je bila oko 290eura kada se pojavio, a ove ce biti zbog manjeg PDV-a i jos nekih "faktora" zvanih 8800GTS 320MB vise negde oko 230-250e u pocetku, sa tendenciom pada na 210-230e posle nekih 30 dana od premijere.

Pa nisi bas 100% u pravu, nV uvek ide na foru "eto samo sad je ispalo tako"
a vec je skoro pravilo da za manje od godinu dana stize TOP za 200-250€.
Naravno uvek ce biti neko obrazlozenje (i neka ga vala, za cca 200€ vr' kupovina)
Slicno je bilo i sa Ti4800, 5900XT

Poslednja izmena:
da, godinu dana kasnije uvek moze da se pazari proslogodisnji high end upola cene i svi srecni. ko ima vise para taj kupi odmah kartu za 500-600e, ko nema toliko, saceka godinu dana za 10% sporiju kartu upola cene i svi srecni :)

Poslednja izmena:
8800GT has 9 possible variations
Jaikss! I 9 razlichitih cena,pretpostvljam.A oznake?Bice izgleda konfuzije da li sam kupio verziju sa standardnim ili brzim(overklokovanim) shaderom :D

Ma ja mislim da ces i sam moci da overclockujes shadere na isti nivo kao i sa shader-overclockovanom verzijom.Ono sto me brine jesu verzije sa boljim coolerom(ako se ispostavi da je tacno ono oko pregrevanja) kao i sa DDR4 memorijom(ako ih bude).Stvarno mi nVidia nije jasna zasto vise ne pocne da stavlja DDR4 memoriju standardno.Mozda ce je biti na jacim modelima?

Јел сте сконтали празна места на штампаној плочи?

Nvidia_GeForce_8800GT_08.jpg

Прво на левој страни картице, отприлике на месту где GTX има онај NVIO чип, а друго скроз десно, где је простор за енергетску електронику.
Нешто ми се јавља да ће се врло ускоро појавити верзија са 128 SP на истој штампи... Вероватно је то тај нови GTS.

To je za ocekivati. Sto prije 680mil. tranzistora prebace na 65nm, to bolje. I za nas i za njih.

Јел сте сконтали празна места на штампаној плочи?

Nvidia_GeForce_8800GT_08.jpg

Прво на левој страни картице, отприлике на месту где GTX има онај NVIO чип, а друго скроз десно, где је простор за енергетску електронику.
Нешто ми се јавља да ће се врло ускоро појавити верзија са 128 SP на истој штампи... Вероватно је то тај нови GTS.
Ono sto je fascinantno, jesu dimenzija chipa! OGROMAN je! Na sta li lici G80, koji je u 90nm?? Doduse, ovaj G92 u sebi ima i NVIO...

Poslednja izmena:
Nego meni ce nekako biti zanimljiviji modeli od 1GB (koji ce verovatno biti malo redji), jer po ovom "testovima" sto su do sada objavljeni 8800GT 512MB kaska vrlo malo za 8800GTX 768MB, bas me zanima da li bi ga prestigao ako bi imao 1GB.

ne bi ga prestigao sigurno. 1GB mu skoro nista ne bi doneo u rezolucijama ispod 2000 piksela...

Nego meni ce nekako biti zanimljiviji modeli od 1GB (koji ce verovatno biti malo redji), jer po ovom "testovima" sto su do sada objavljeni 8800GT 512MB kaska vrlo malo za 8800GTX 768MB, bas me zanima da li bi ga prestigao ako bi imao 1GB.

Ne bi ga prestigao jer mu i ne treba više memorije. Daleko je softver od tog stanja u kojem ce racunati na vise od 512MB.

ne bi ga prestigao sigurno. 1GB mu skoro nista ne bi doneo u rezolucijama ispod 2000 piksela...
pa i mislio sam na rezolucije preko 2000, ma videcemo u ponedeljak kako ce se zvanicno pokazati ova od 512mb.

@undefined
neki proizvodjaci ce se malko igrati sa kartama pa ce da im tutnu 1GB :d

nista cudno. i do sada su eVGA, BFG i XFX imali u ponudi gomilu klokovanih modela. ko nas ce biti od klokovanih verovatno MSI, Gainward i XFX...

pa i mislio sam na rezolucije preko 2000, ma videcemo u ponedeljak kako ce se zvanicno pokazati ova od 512mb.

@undefined
neki proizvodjaci ce se malko igrati sa kartama pa ce da im tutnu 1GB :d

mislim, da ne idemo u zesci off, ali ti imas 17" monitor sa 1280 rez. Sta te brine 1GB ? 1GB sluzi za dual-link DVI monitore x2 posto na tim rezolucijama samo windows jede 200mb graficke za 2D prikaz (bez zezanja, tako sam citao). Nemas ni jednu igru koja beneficira od 1GB rama, imas samo matore ringbus ATI tehnologije koje se bolje snalaze sa vise memorije ali to se zavrsavalo na 512mb vram-a ... 1GB resenja su zasita usmerena ka korisnicima sa duallink DVI monitorima i 2500 rezolucijama...Igre treba jos mnogo da se ne-optimizuju da bi stigle m$ i taj nacin 2D renderinga :d

mislim, da ne idemo u zesci off, ali ti imas 17" monitor sa 1280 rez. Sta te brine 1GB ? 1GB sluzi za dual-link DVI monitore x2 posto na tim rezolucijama samo windows jede 200mb graficke za 2D prikaz (bez zezanja, tako sam citao). Nemas ni jednu igru koja beneficira od 1GB rama, imas samo matore ringbus ATI tehnologije koje se bolje snalaze sa vise memorije ali to se zavrsavalo na 512mb vram-a ... 1GB resenja su zasita usmerena ka korisnicima sa duallink DVI monitorima i 2500 rezolucijama...Igre treba jos mnogo da se ne-optimizuju da bi stigle m$ i taj nacin 2D renderinga :d
skupljaju se parice za neki veci ekran pa zato o tome i razmisljam, a i sve nesto mislim da ce onaj crysis malko profitirati od 1GB......sorry za off

skupljaju se parice za neki veci ekran pa zato o tome i razmisljam, a i sve nesto mislim da ce onaj crysis malko profitirati od 1GB......sorry za off

Izvini ali "veci ekran" jedini treba da bude ili 22" LCD ili 450-600e 32 LCD sto je bolji izbor i manja rezolucija i 256 mb karta ce da ga gura, pa preracunaj i napravi kompromis. 250e za kartu, 500e za LCD ili 350e za kartu i 280e za monitor... Mislim da je 1320x760 varijanta isplativija, em zbog graficke em zbog 32" fuckin' incha ;)

PS. Da ne ubijas glavu to je 50e vise u korist LCD varijante. Ja sam prey presao na 78cm flat 100hz TV-u iako je na 19" monitoru bilo vise detalja filing je neuporediv pogotovo kad sedis ispred 78CM ekrana na 1.5M.... Sve ide naravno glatko, ultra high, 2XAA i to na 7600GT !!!

Poslednja izmena:
Pojavila se 8800gt u prodaji u nemačkoj, a cena je (valjda:d) ova bez jedinice ispred.
Specifikacije su identične informacijama koje smo mogli da vidimo po netu. Jedino me zabrinjava ova cena od 270 eura, što znači da će ovde biti barem 300. Mada, dok ne vidimo neke validne testove karte, ne mora da znači da ovo nije ok cena.

link

Mozda je to pre-order varijanta pa je zato skuplje?

Pa to je i najvljena cena, oko 250 eura za varijantu sa 512MB.

Slabija, 256MB varijanta će biti oko 220 eura

Ovi su malo požurili pa su i digli malo cene da pokupe prve mušterije u preorderu, kao što reče gvlada.

Nashi ce odmah 3 glave da traze:D
Shalu na stranu,mislim da sa g92 chipom treba sachekati malko.U startu ce da nas oderu trgovci.

Pa valjda vidite da ovo nema veze sa mozgom. Mislim i ja jedva cekam ali ove odvale - 1269EUR e sad to je to ali bez jedinice. I ovaj pre order biser. DAAAJ BRE

Jos jedna stvar 2900pro je iste cene kao u Nemackoj, sto bi onda ovo bilo 300EUR. Dok god mi to budemo ocekivali/prihvatali tako nam i treba.

Poslednja izmena:
Pa valjda vidite da ovo nema veze sa mozgom. Mislim i ja jedva cekam ali ove odvale - 1269EUR e sad to je to ali bez jedinice. I ovaj pre order biser. DAAAJ BRE

Jos jedna stvar 2900pro je iste cene kao u Nemackoj, sto bi onda ovo bilo 300EUR. Dok god mi to budemo ocekivali/prihvatali tako nam i treba.
Pa dobro.Sve je to OK.Ali znash i sam ove nashe.Odvale veliku marzu na artikle koji su novi.Posle toga kako se pravi lager oni spushtaju cenu.Tako je to kod nas.:cigar:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno