Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kapiras, nije stvar u tome. Sam Crytek je trubio na sva zvona kako ce da radi dobro na GTX-u i GTS-u, a pogledaj sta je ispalo u beti...

i zasto bi neko, pobogu, ocekivao da se sa jakim hardverom igra u 1024 na medium, kad ta rez danas cak i nije default !?! Cak i da jeste, suludo je spucati kesh i ocekivati tako nesto...

Ja pre manje od mesec dana dadoh oko 900 evra na komp (bez monitora) i ako igra bude lepo izgledala i radila na 1024 na medium-high, ja se necu buniti da je igram na tim podesavanjima.
Pa ljudi ovo ce biti najzahtevnija igra kad izadje, a vi se ponasate kao da su sve danasnje igre ovakve. Evo Bioshock leti na 1280 sve na max, preko 40 fps-ova kod mene, a to je UT3 endzin, a izaci ce jos gomilu igara koje ce imati isti endzin i biti iste ili slicne po zahtevnosti kao Bioshock.
E sad ako je neko kupovao komp samo zbog Crysis-a taj je preskocio neki lekarski (sistematski) pregled u osnovnoj skoli :D.

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, za sad nije "kao na slikama" ali, svi ste videli da je na raznim predstavljanjima igre do sada koriscen hardware koji je dostupan, i to je radilo dobro i lepo izgledalo pa nek je ispucano i na quad core i 8800 ultra, nije to neki sad svemirski hardver, mozda je ovo "probni balon" ili prosto to sto jeste: MP beta.

Mada kada se bolje pogleda, zaista izgleda bolje nego bilo shta drugo.
Pa cak da je zahtevnost tako monstruozno visoka, dosta ljudi je imalo prehebane makine i bez crysis-a, i pre crysis-a, koliko cje likova kupiti npr. 9800 ili 3900 kada se pojave?
Mnogo.
Ja ne mogu da verujem koliko ima i 8800gts/gtx.
A padacje cene hardvera josh, i tako u krug.
Mislim da smo dzaba digli buku, i trebalo bi sacekati zvanicni SP demo za neki konachni sud.

skinuo sam onaj mp beta. dobio sam dva kljuca jedan za instaliranje i drugi onaj aktivacijski. oba rade, aktiviram igru preko neta (The activation process has been completed. Click START to launch the game or CANCEL to abort.) medjutim kad pokrenem igru javi mi please insert disk crysis beta mp. Ako zna neko sta dalje neka se javi na pm bicu mu mnogo zahvalan

@filipenko:

Pa i jeste sasvim novi nivo prikaza. Pratim ovu igru od kada je najavljena, i nista ne izgleda losije od onoga sto je najavljeno (to je cak i Goranstein rekao, da se moze desiti da i izgleda onako u Dx10 vrlo lako) . Radio sam na grafici za igre i imam oko za to, a malo sam programirao i u OpenGL-u tako da znam kakve sve nedace mogu da strefe developere, pa se jos vise divim ovome). Plus jos nije ni izasla full verzija, a niko je nije ni probao u Dx10 modu.

Sto se tice zahtevnosti, tu mozemo da razgovaramo. Ali ne mozes ti da ocekujes da se sve tehnologije implementirane u ovog igri guraju na najvisim rezolucijama na <8800 GTX. Pa pogledaj kakve rezolucije svi testiraju. Niko nije ni probao u Low, tako da fakticki ne znam kako izgleda igra u low podesavanjima (!?).

Ne razumem o cemu pricas u poslednjem pasusu. Nisi ti kupio igru, pa da su ti isporucili samo polovinu nivoa od onoga sto pise na sajtu. Kill Zone 2 je napravio mnogo veci blef nego Crysis i vidim da se svi prave ludi i prelaze preko toga, kao ima dima, ima svetla, sve ima samo je 2x ruznije nego iz prvog trailera :) Gledao sam uporedni video trejlera iz 2005-e i ovog novog i smejao sam se. Samo niko da kaze "car je go" :D A jos kad sam cuo da iz Obliviona izbacuju dynamic shadows i to par meseci pred izlazak. (!?)

ono sto je prikazivano prosle godine je bilo u dx9 tako da nema price o nekom extra napretku u dx10, sem ako namerno nisu prebacili u medjuvremenu neke efekte u dx10 mod kako bi uzeli neku kintu od M$-a.

a sad nam lepo reci sta si ti programirao u openGL-u ? imenom i prezimenom pa da te shvatimo ozbiljno i da se ja izblamiram ( NHF ali toliko branis ovu krizu da zvucis kao neki fanboy)

PS. Inace da, poznati je marketinski trik da izbacis demo igre koju zelis da prodas sto bolje, a u kome je sve losije nego sto treba da bude. Khm, da da, jeste...Zapravo namerno izbacis nesto sto je ni blizu reklamiranog jer to inace poboljsava prodaju kad te pola ljudi pljuje po netu. Khm khm...ups, krece mi pegla :vomit:

Poslednja izmena:
skinuo sam onaj mp beta. dobio sam dva kljuca jedan za instaliranje i drugi onaj aktivacijski. oba rade, aktiviram igru preko neta (The activation process has been completed. Click START to launch the game or CANCEL to abort.) medjutim kad pokrenem igru javi mi please insert disk crysis beta mp. Ako zna neko sta dalje neka se javi na pm bicu mu mnogo zahvalan

Znam ja, dzaba si skidao. Svak key je registrovan za Machine code, a ti koje ti imas nisu za tvoju masinu i mozes da se slikas. Dzaba si krecio.

necu se slikat:p Taj kod nikad nije upotrebljen prije. Originalan je sa nekog sajta (file planet ili tako nesto). Uredno se konektuje na electronic arts i javi da je kod ispravan ali onda ono please insert cd, *** nista onda

kod je ispravan, ali se ne slaze sa tvojim machine kodom jer je vec aktiviran za drugi. Probao sam i ja isto to, ista grska, samo sam ja znao zbog cega je i pored pokusaja budzenja registrija i nisam se blamirao ovde sa takvim pitanjima. Sasvim je jasno da si igru skinuo odnekle i da je kod koji imas odavno aktiviran. Ima vas bar 20.000 sa istim tim kodom. Pa nije krajtek siso vesla... :D

kod mi je poslao drug iz svedske koji nikad nije upotrebljen. Al nebitno, sad ce i demo uskoro.
EDIT Pokrenuo radi super :) hvala na pomoci. BTW mozes na netu naci dobrih ljudi koji ce ti poslati key besplatno :)

Poslednja izmena:
kod mi je poslao drug iz svedske koji nikad nije upotrebljen. Al nebitno, sad ce i demo uskoro.
EDIT Pokrenuo radi super :) hvala na pomoci. BTW mozes na netu naci dobrih ljudi koji ce ti poslati key besplatno :)

U kojoj rezoluciji i sa kojim brojem slika(fps)? Bash me zanima ... :sceptic:

Poslednja izmena:
btw reservisao sam i single demo za sutra:) evo tek sad cu da pokrenem igru pa cu postat za koji min

kako da izmjerim koliki je fps, nisam bas vjest stim, tj nemam blage veze
igrao sam na sve high u 1280*9... ili tako nesto i igra lijepo radi. dosta je izbagovana ali nema stekanja

Poslednja izmena:
igrao sam jedno 2-3 sata i igra ne izgleda lose, sta vise mnogo bolje mi izgleda od biosocka koji igram na max. detail, mada je glupo i porediti ove dvije igre. igrao sam otprilike na pola high, pola medium na 1280*9.. nesto i na 1440*900 i sto se tice fps-a nema velike razlike. fps prosjek 25-40 mada ide i do 60-70 zavisi. Ali je igra toliko neoptimizirana da je to strasno. Vjerujem da ce demo biti mnogo brzi od ovoga. Milsim da je ovaj MP beta napravljen cisto da se vidi atmosfera i gameplay igre. Teksture se cijepaju, objekti nestaju, cak mi se desi da sam protrcim ispred sebe. Sve ovo je dokaz velike neoptimizacije i da igra nece ni priblizno izgledati ovako kada izadje. A price da na 8800gts 320 nece raditi ni na low u 800*600 su gluposti.

Poslednja izmena:
Po meni je ovo zaista najbolje sto PC grafika u igri moze da prikaze. Bas me interesuje koja igra moze biti lepsa od ove.................mozda Far Cry 2.

igrao sam jedno 2-3 sata i igra ne izgleda lose, sta vise mnogo bolje mi izgleda od biosocka koji igram na max. detail, mada je glupo i porediti ove dvije igre. igrao sam otprilike na pola high, pola medium na 1280*9.. nesto i na 1440*900 i sto se tice fps-a nema velike razlike. fps prosjek 25-40 mada ide i do 60-70 zavisi. Ali je igra toliko neoptimizirana da je to strasno. Vjerujem da ce demo biti mnogo brzi od ovoga. Milsim da je ovaj MP beta napravljen cisto da se vidi atmosfera i gameplay igre. Teksture se cijepaju, objekti nestaju, cak mi se desi da sam protrcim ispred sebe. Sve ovo je dokaz velike neoptimizacije i da igra nece ni priblizno izgledati ovako kada izadje. A price da na 8800gts 320 nece raditi ni na low u 800*600 su gluposti.

Gde se pojavis kada igras na USA strani? Na kom mestu tacno?

I kakav SP demo si rezervisao za sutra? Sto lazes? Koliko godina imas? ako imas godina uopste :D

Poslednja izmena:

Gde se pojavis kada igras na USA strani? Na kom mestu tacno?
I kakav SP demo si rezervisao za sutra? Sto lazes? Koliko godina imas? ako imas godina uopste :D

Da, cudno je da se framerate razlikuje kod tebe i kod njega, a ti imas bolju graficku.
More neko od vas laze, a ja mislim da si to ti, hoces ovde da nas napalis da kupimo tu neke Nvidie 9xxx samo zbog Crysis-a :d.

Crysis Minimum Requirements Released

CPU: Intel P4 2.8Ghz or AMD equivalent
RAM: 1GB
Video Card: 6800GT (256mb) or ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb)
HDD Space: 16GB
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible

http://crysis-online.com/?id=405

Crysis Minimum Requirements Released

Video Card: 6800GT (256mb) or ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb)
HDD Space: 16GB
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible

http://crysis-online.com/?id=405

To su price za malu decu.
Ko pokrene na tom kompjuteru osecam da ce mu grafika biti losija nego na Far Cry-ju. A i sada je bitnije sta je optimalna konfiguracija (znaci sta treba za 1280x1024 na visokim podesavanjima), jer koliko vidim vuce se na 8800GTX, e zivote...:D

Poslednja izmena:
ja sam iz bijeljine imam 24 godine.na usa strani se pojavim u podmornici i nekad na podmornici. na drugoj ne znam jer nisam ni igrao na njihovoj strani. Opet kazem da igra izgleda lijepo i na gotovo svim medium podesavanjima. Ja sam igrao na pola med pola high i fino radi. Demo sam rezervisao da cim se pojavi skidam, pise mi jos 23 hours na fileplanet downoal manageru. Tu je inace i cd key kupljen na tom sajtu. Ne znam sta ti nije jasno

Poslednja izmena:
Subscribers ga dobijaju sigurno ranije, Bioshock su dan ranije dobili, ovo je malo previše ali vrlo moguće.

Hvala, mozhda i ne bude :crash:

:wave:

ZNACI JA DA SE VRATIM NA AGP I IMA DA RADI, OSTACE i ZA ZIMOVANJE.:bottle:
Video Card: ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb):zgran:
nema sanse :-devil-:

Poslednja izmena:
A da nisi zaboravio jos 4 dana uz tih 23 sata ? :D Demo izlazi 25.

znam sta mi pise na file planet download manageru al ne bino sutra ili 25-og isto mi je.
I da ovo igram na visti iako pise da je beta za xp i da nije optimizirana za vistu. Mrzi me da instaliram xp samo da i vidio ima li razlike

Poslednja izmena:
ono sto je prikazivano prosle godine je bilo u dx9 tako da nema price o nekom extra napretku u dx10, sem ako namerno nisu prebacili u medjuvremenu neke efekte u dx10 mod kako bi uzeli neku kintu od M$-a.

a sad nam lepo reci sta si ti programirao u openGL-u ? imenom i prezimenom pa da te shvatimo ozbiljno i da se ja izblamiram ( NHF ali toliko branis ovu krizu da zvucis kao neki fanboy)

PS. Inace da, poznati je marketinski trik da izbacis demo igre koju zelis da prodas sto bolje, a u kome je sve losije nego sto treba da bude. Khm, da da, jeste...Zapravo namerno izbacis nesto sto je ni blizu reklamiranog jer to inace poboljsava prodaju kad te pola ljudi pljuje po netu. Khm khm...ups, krece mi pegla :vomit:

Ti tacno znas koji shot je Dx9 a koji Dx10? I sto mora da znaci da su svi shotovi iz prosle godine Dx9? Crytek je 99% imao pristup Dx10 karticama ili necemu sto emulira Dx10 i prosle godine. A da ne pominjem jos da su ono mozda i Dx9 shotovi ali na very high. Ali cu sacekati demo ili final release.

Ali me ti i dalje nisi uverio da su shotovi iz bete losiji nego ti shotovi koje si ranije gledao. Postoje "doterani" shotovi, i za to znas i ti kao i svi ovde, i ima ih svaka igra (a ova ih ima najmanje).

Razlika izmedju najlepseg shota i shotova iz mp bete je (kada je sve na high) manja od 10%. Sad cu da batalim igru zbog tih <10% razlike izmedju promotivnih slika i finalnih (a mozda i manje)? Bas me zanima da li je ti neces igrati zbog toga.

Jesam fan ove igre, ali ti si bogme hejter :) Ja bih prvi pljuvao ovu igru da se osetim prevarenim jer sam ipak izdvojio vreme prateci je mesecima i godinama. Ti ovde nisi mogao nista da vidis sto bi te izneverilo, osim zahtevnosti.

Grafika je odlicna (negde sam i prijatno iznenadjen) a to je skoro jedino sto se moze zakljuciti iz mp bete.

citam neke postove ovde i dodje mi da placem (tipa ne valjaju teksture na ramenu vojnika, ne drmaju se cetiti lista na drvetu nego dva itd...). Ili ste vi toliko fanatici i toliko opsjednuti glupostima ili ja mislim da je poenta igre nesto drugo?! I nemoguce je prema beta mp sudit kakva je igra. Ko zna kad je napravljen ovaj beta mp jer je jako lose uradjen, ali cak i takav crysis izgleda lijepo. Naravno da je igra mnogo zahtjevna ali zar se mora igrat na full high? Zasto ne moze na medium. Ja iskreno mislim da se normalni ljudi ne opterecuju time dal ce igrat na med ili high. Pa valjda je gameplay najbitniji, a grafika i na medium je najbolja trenutno koju sam vidio.

citam neke postove ovde i dodje mi da placem (tipa ne valjaju teksture na ramenu vojnika, ne drmaju se cetiti lista na drvetu nego dva itd...). Ili ste vi toliko fanatici i toliko opsjednuti glupostima ili ja mislim da je poenta igre nesto drugo?! I nemoguce je prema beta mp sudit kakva je igra. Ko zna kad je napravljen ovaj beta mp jer je jako lose uradjen, ali cak i takav crysis izgleda lijepo. Naravno da je igra mnogo zahtjevna ali zar se mora igrat na full high? Zasto ne moze na medium. Ja iskreno mislim da se normalni ljudi ne opterecuju time dal ce igrat na med ili high. Pa valjda je gameplay najbitniji, a grafika i na medium je najbolja trenutno koju sam vidio.

Delim isto misljenje:bottle:

Ahahaha, znaci dosli smo do toga da grafika vise nije vazna vec gameplay ?! :D. Do novembra ima da bude vazno da je igru pravio Crytek i to ce biti dovoljno da se igra :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno