*** ja licno ne mogu da pratim te gluposti, imam zivot, posao, prijatelje i ne mogu bas toliko da se posvetim igri jos od 2006.-te. Bez uvrede ali ja nemam vremena da pratim
Ne kontas, citam postove i svi ste toliko pametni kao da radite u crytecu. Dzaba lozite ljude da im nece raditi kad i sami znate da hoce, u tome je poenta. To je samo pc igra. Izaslo ih je milion, izace i ta pa sta?! Radice kao i sve druge do sada. A sto se tice "nemas zivot", to je moje misljenje za sve ljude poput tebe. Nista ja lose ne mislim time. Jednostavno imate vremena da se bavite tim stvarima za razliku od mene koji stvarno nemam vremena za to. Samo dzaba lozite ljude iako nista ne znate o zahtjevanom hardveru bas kao ni ja. Ali ja to samo gledam logicno i nisam toliki pesimista kao ti. I nije ovo prvi put da se vodi tema oko PC igre, bilo ih je mnogo dosad pa su sve nekako uspjele da se dobro pokrenu. I nista ja nisam tvrdio, samo sam rekao moj stav nista vise. I odgledao sam danas sve moguce trailere i screenove, sve ono sto si ti pratio 2 godine tako da smo na istom sad. OK velika je razlika izmedju toga i ovog beta mp sto sam i rekao prije par postova. Mrzi me da ponavljam, beta MP je crash, igra ce vjerovatno dozivjet veliku optimizaciju i ogromnu doradu da bi sve licilo kao iz tralera i screenova. I na kraju to vjerovatno nece biti tako crno kao sto ti mislis. .e vidis ta recenica je dosta da ti kazem da - onda nemoj da se mesas i da dajes neke tvrdnje. Vidis, po tvom misljenju ja koji sam to sve ispratio nemam zivot prijatelje i ostalo, pa mi onda veruj na recInace, da sve to ispratis potrebno je pola sata u 3 nedelje, zato lepo kazem, oni koji nisu pratili bolje da se ne mesaju vec da krenu da citaju ovaj tipik od pocetka (2006-ta godina) i krenu sa stivom koje su proputili pre nego sto krenu da bacaju kontradiktornosti ljudima koji ovo prate godinima, umesto da na osnovu pola sata gleadanja screenshotova pocnu da se suprotstavljaju "misljenjima".
Jednostavno rečeno, preteruješ,jel ti to znači da će ovde samo 5% ljudi uživati u igri ..ma mojne,)
zar je bila ikad neka igra koja kad je izasla nije imala odgovarajuci hardver???
Ne znam, mozda ste vi upravu, mozda ce trebati 2x8800 gtx ali to bi bilo prvi put u svijetu igara da novi naslov nema prateci hardver. Jednostavno za mene tu nema logike. A ako to stvarno tako bude, onda crysis nije ni zasluzio da se igra.
pa ako ne zavisi onda svi kupite gamecube. Ili Wii, ili PS1, ili sega mega driveKoji ce vam ocin PC, dual-core, graficka od 100+ evra... Ako je800x600 low dosta, onda ima mnogo boljih (i jeftinijih) varijanti od igranja na PC-u. Nama kojima su reci "medium" "low" i 800x600 smestene negde u delu sive mozdane kore koja vec uveliko propada, cryisis (za sada) nije ispunio ocekivanja.
whiplasher je napisao(la):igra ce vjerovatno dozivjet veliku optimizaciju i ogromnu doradu da bi sve licilo kao iz tralera i screenova. I na kraju to vjerovatno nece biti tako crno kao sto ti mislis. .
http://www.hardocp.com/article.html?art=NjA2LDQsLGhlbnRodXNpYXN0This first performance test was taken with a manual run in the Carrier level. Notice that each card was run at its highest playable quality settings. The GeForce 6800Ultra was able to run FarCry at 1024x768 with 4XAA and 8XAF. This is a big improvement over the GeForceFX 5950Ultra, which was only able to achieve 1024x768 with no AA and no AF. The GeForce 6800Ultra did dip down to 21FPS at this setting, but maintained an average of 40FPS. The Radeon 9800XT was able to achieve 2XAA/8XAF at 1024x768 and was comparable in framerate performance to the 6800Ultra at these settings.
@G!!!
Svima koji se zadovoljavaju igranjem Crysisa i next-gen grafickih igara u medium/low i <1280![]()
recimo da sam quake 3 igrao na na gforce i na pentiumu 2 ili 3 ne sjecam se i da je igra lijepo radila na njoj. A quake 2 sam igrao na 166 mhz i voodoo 2 i radila je extra tad. Te igre kad su izasle imale su postojeci hardver a nisi morao cekati da izadje nesto novo kao sto ti kazes. A i ne vjerujem da ce do nove godine (do pojave crysisa) izaci novi gpu, cak ni do pola 2008-me ne vjerujem da ce izaci novi gpu. Tako da se i ja slazem sa tobom u vecini stvari ali mislim da mim to ne bio bio bas pametan potez. Uostalom sam gledao skoro neki trailer na 8800 gtx i igra leti na njoj. Jeste da i ne lici na mp beta sto je dokaz da je beta mp obicno smece od prije hrista i nije mjerilo hardverske zahtjevnosti crysisa[offtopic]
22 juna 1996 je izasao Quake
Najjaca masina koja je mogla u slobodnoj prodaji da se kupi i da vrti quake je bio pentium 133 (bez mmx) i neki recimo Ati 3dRage ili eventualno Diamondova verzija s3 virge3d. Na ovoj kombinaciji Quake je u 640x480 radio sa oko 17 fps.
Kasnije te godine Carmack je napisao port za Rendition-ov speedy3D api koji je omogucavao teranje Quake-a na njihovom verite 1000 cipu slicnim brzinama ali uz mnogo bolji izgled.
Takodje u toku godine se pojavljuju pentiumi 133 i 166 sa mmx-om.
22 januara 1997 Carmack izbacuje glQuake patch koji omogucuje teranje Quake-a na Voodoo grafickim kartama (bitno) kao i na jos nekim OpenGL capable kartama (Integraph3D, PowerVR, Rendition Verite 2x00) (manje bitno).
Tek tada - znaci nekih pola godine posle zvanicnog izlaska igre - postaje moguce igranje u nekim brzinama blizu 30fps, naravno u 640x480.
6 decembra 1997 je izasao Quake 2
Najjaca masina koja je mogla u slobodnoj prodaji da se kupi i da vrti Quake2 je bio pentium II na 366 i voodoo 1 sto je recimo moglo da prebaci 20 fps ali ne mnogo.
20 januara 1998 Creative Labs izbacuje prvu komercijalnu karticu sa voodoo 2 cipom sto omogucuje relativno pristojne fps-ove u rezolucijama do 800x600.
Ovaj put znaci mnogo brze - trebalo je cekati oko mesec ipo do izlaska kombinacije hardwera koji daje iole zadovoljavajuci ugodjaj.
2 decembra 1999 je izasao Quake 3
Najjaca masina koja je mogla u slobodnoj prodaji da se kupi i da vrti quake je bio pentium III na 733 i voodoo3 3000 ili GeForce 256 (zavisi cije pristalice pitate).
E sad, trojka je bila specificna jer je imala prilicno konfigurabilnu grafiku (koliko iz menija jos vise iz konzole) tako da je vec na ovoj masini uz blagi tweak moglo da se igra solidno, mada svakako ne u recimo 1600x1200 sa svacim popaljenim.
napomena: za datume izlazaka softera/hardwera sam se posluzio interwebitubbiesima, a sto se tice fpsova svi su iz licnog iskustva posto sam sav pomenuti hardwer (sem Integraph3D video karte) imao u nekoj od kanti, naravno ni blizu ovih datuma kad su izlazili. E da, i sve to je uvek bilo kupljeno da bi neki od Quakeova radio bolje.
[/offtopic]
epilog: u nacelu se slazem sa tobom, kada Crysis konacno izadje sigurno ce u prodaji postojati hardver koji ce moci da ga tera da se ugodno igra - opet, sve se vrti oko toga sta je kome definicija 'ugodnog' igranja.
A i ne vjerujem da ce do nove godine (do pojave crysisa) izaci novi gpu, cak ni do pola 2008-me ne vjerujem da ce izaci novi gpu.
A sto se tice "nemas zivot", to je moje misljenje za sve ljude poput tebe. Nista ja lose ne mislim time. Jednostavno imate vremena da se bavite tim stvarima za razliku od mene koji stvarno nemam vremena za to.
I odgledao sam danas sve moguce trailere i screenove, sve ono sto si ti pratio 2 godine tako da smo na istom sad.
Na spisak bih jos dodao i Supreme Commander
hebote, covek ti je NACRTAO bukvalno kako je sta radilo i sta je bilo od hardwera. ALi ne, ti teras po svom. Quake 3 sam ja igrao na celeronu 533@650 sa voodoo3 grafickom (koja je skoro pa bila dostupna kad je q3 izasao, poceni od ~300dm) i radio je usrano do jaja. GeForce DDR je izasao tek kasnije i na toj karti sa default setovanjima timedemo je davao 42fps. to je u800x600 rezoluciji ! GeForce DDR (creative annihilator DDR) je tada kostao oko 590$ !!!. A to sto si ti q3 igrao tek godinu dana nakon izlaska igre ne znaci da je igra izasla kada si je ti nabavio.
NARAVNO da ce izaci novi gpu, izaci ce pre nove godine. Da citas makar vesti sa ovog sajta (na Srpskom su, oduzimaju ~10 minuta dnevno ako ih sve citas) znao bi i ne bi pricao gluposti. A to sto je on Nacrtao mene ne zanima ja znam na cemu sam sta igrao.
Nemam vise nameru tebi ista da objasnjavam. Radi sta oces, pisi sta oces. Do sad je i vrapcima vec jasno ono sto tebi jos uvek nije... :wall:
voodoo 2 sam imao 2 komada kao sli platio sam ga oko 600 DM tada. Zatim sam imao gforce koji sam platio isto tako negdje, pa 9800pro platio sam ga tacno 1000DM. Tako ako bude trebalo kupicu i 2x 9800ultra,GT,GTX ili koja vec bude. Tako da nema potrebe da se vise raspravljamo. A sto se tice ovog Crtanja ja to nisam nigdje trazio po netu nego sam sve te igre i gpu-ove imao odmah po izlasku tako da vrlo dobro znam o cemu pricam. A neko rece quake u samo 800*600. Pa vidi se da si klinac koju je prvu igru igrao 2000-te. U to vrijeme 800*600 je bilo gotovu u vrhu kao sad recimo 1440*.... Al upravu si nema potrebe za raspravom meni na mojoj konfi MP demo radi extra na med high podesavanjima. Vama sto ne radi *** sta da kazem, mozda format C nesto vam nije u redu.
Zar voodoo 2 nije bio samo 3D akcelerator koji je morao da se konektuje na neku 2D kartu? Kakav sli? Kakve 2 voodoo kartice? Kakva tri voodoo vraca? Kakva 4 konja debela? Kakvih 5 zgodnih crnkinja? Kakvih 6 cadjavih dvocevki? Kakvih 7 svetskih cuda? Kakvih 1000DM? Kakav alibaba? Gde je tu 40 hajduka? Aj dosta!
Zar nisi rekao da nemas vremena da se igras zbog silnih obaveza, a sad ispade da se igras sve u 16. Gde je 16, tu je i 17...
voodoo 2 je 3dfx 3D akcelerator (moje verzije su bila sa 12MB) ali je imao mogucnost da radi u 2x nesto kao sli mislim da se bas tako i zvalo, ne sjecam se. Pored 2x njega sam imao neku S3 vrgu ja mislim. JA nemam vremena da citam gluposti i pratim glupave vjesti tipa dal je prdno Bill gates, dal ce izac 92nm cip u januaru i ostale debilaste stvari. Ja volimda se igram na igrama ne da *****m o njima. Vi sve radite osim sto se igrate izgleda. Ali ok svako ima svoje. Nema potrebe da se dalje raspravljamo, bar ja vise necu. Sad cu samo da citam i cekam novembar![]()
voodoo 2 sam imao 2 komada kao sli platio sam ga oko 600 DM tada. Zatim sam imao gforce koji sam platio isto tako negdje, pa 9800pro platio sam ga tacno 1000DM. Tako ako bude trebalo kupicu i 2x 9800ultra,GT,GTX ili koja vec bude. Tako da nema potrebe da se vise raspravljamo. A sto se tice ovog Crtanja ja to nisam nigdje trazio po netu nego sam sve te igre i gpu-ove imao odmah po izlasku tako da vrlo dobro znam o cemu pricam. A neko rece quake u samo 800*600. Pa vidi se da si klinac koju je prvu igru igrao 2000-te. U to vrijeme 800*600 je bilo gotovu u vrhu kao sad recimo 1440*.... Al upravu si nema potrebe za raspravom meni na mojoj konfi MP demo radi extra na med high podesavanjima. Vama sto ne radi *** sta da kazem, mozda format C nesto vam nije u redu.
U pravu si. Ali covek je rekao da je imao 2 u SLI i da je to platio oko 600dm, tako da se ustvari slazeteNiti je voodoo 2 ikada kostao 600dm (zamisli imao sam ga ija kad je izasao, kostao je 320dm)
U pravu si. Ali covek je rekao da je imao 2 u SLI i da je to platio oko 600dm, tako da se ustvari slazete![]()
Demo odložen za ceo mesec.
Demo odložen za ceo mesec.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari