Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ma sve je super, samo sto mi ne rade zvucna, TV kartica, stampac, i par mojih omiljenih programa :d

Salim se. Tako je bilo na pocetku ali su u medjuvremenu izasli drajveri za sve (osim za stampac - HP LaserJet 1020).
Sto se tice mojih omiljenih programa, izasle su nove verzije koje rade pod Vistom x64 (kao sto je slucaj sa Nero-om), ili postoje alternative.

Pozdrav, mozda je ovaj link resenje tvojih problema sa stampacem (ako nemas nista protiv beta verzije):

http://www.hp.com/pond/ljbeta/software/lj1020-x64_beta.exe

Kako sam se samo iscimao za vikend, odlepio sam... Nešto je žešće počelo da mi se spucava, gubila se slika na monitoru, HDD zastajkivao, nisam uspeo da skontam šta je... Mislio sam da je (iako mi nije logično) zbog gašenja nekog od servisa, ali nisam ništa sredio, pa je pala instalacija XP-a, iako nisam želeo da odustajem od Viste... E tada nastaje pravi problem :) Nakon instalacije sam primetio da ponekad otvaranje foldera traje malo duže, tj. kao da ima neku knedlu, ne znam kako najbolje da objasnim... I posle instalacije svih drajvera i svega, ništa se nije promenilo... Onda sam nakon jednog restarta primetio da su mi na D: particiji napravljeni neki folderi sa kilometarskim nazivima i unutra kao neki update-ovi, exe fajlovi koji ne mogu da se pokrenu... Ajd', obrišem ja to sve, ponovo formatiram, ponovo instaliram XP, i opet ista stvar. Inače, taj XP (tu verziju) sam instalirao xxx puta na xxx mašina, savršeno je radio ukoliko je komp ispravan, naravno, tako da nije do njega problem, barem mislim da ne može biti.

I posle svega sam odlučio da vratim Vistu i ovoga puta ostavim virtuelnu memoriju i servise (samo neke sam isključio, one baš nepotrebne) i opet se spucalo - ali, uspeo sam da (na sekund) pročitam koje baloon tip obaveštenje mi je iskočilo - Display Driver stopped working, bla bla... Super, otkrio sam problem, ali, kako sad to? Najnoviji ATi drajver sam instalirao, 7.8, skinut sa sajta, baš za integrisani X1250... Na kraju sam obrisao sve drajvere, instalirao one sa diska od ploče i - sve radi savršeno, konačno, tako da sam napokon uspeo da podesim i namestim sve i prezadovoljan sam :)

Ja ne znam jel sam ja lud ili je ovde nešto poludelo... Uopšte nemam opciju "Compatibility mode" kada idem desnim klikom na bilo koju aplikaciju...

Pokušavam da pokrenem CM 01-02 i lepo piše prvo desni klik na ikonu pa na Compatibility Mode tab, koji NEMAM, pa onda bla bla... To sam imao na XP-u, čak mi se čini da sam imao i na Visti, ali ga sada nema?! Jel može to nekako da se "vrati", enable-uje ili tako nešto?

Čak sam našao i ovo:

1. Close all programs and windows and return to the desktop.
2. Click the Start button on the Windows® taskbar. The Start Menu will appear.
3. Click on Control Panel. The Control Panel window will appear.
4. Click on Programs. Additional program options will display.
5. In the Programs and Features section click the link Use An Older Program With This Version of Windows. The Program Compatibility Wizard will launch.
6. Click Next to Continue...

Ja uopšte nemam "Use An Older Program With This Version of Windows", šta se dešava?!

Poslednja izmena od urednika:
ovo radi provereno - desni klik na program i proporties. onda nadjes na drugom tabu compatibility i izaberes OS koj ti odgovara

moorhuhn, koristis vistin apdejt? meni su se tako nedavno skinuli drajveri za Sweex modem, koji Vista u početku nije videla...

Misliš kao što je na XPu Automatic Update ili nešto drugo?
Da ne bude zabune štampač mi i dalje radi metodom "na silu", ali čisto me interesuje.
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
vule rekao sam PROGRAM, ne shortcut. nadji exe fajl

Poslednja izmena:
Nisi lovoan kao admin ??
kako nemas security i compitability mod

Jesam, security mode imam... Ali compatibility :S:

Instaliraću Vistu ponovo danas pa ću da vidim.

Da nisi vLite-ovao Vistu i izbacio neki servis za compatibility mod? ;)

Neverovatno, izgleda je to bio problem, ali mi nije jasno kako, kad nisam ništa vezano za to izbacivao... Na kraju je ostala samo ta mogućnost, da je zbog vLite-a... I jeste :D Mislim, milion puta sam to radio i nije mi se desilo ni jednom da izbacim nešto što ne treba... :wall:

Evo malopre sam završio instalaciju standardne Viste Ultimate i sada radi sve, imam Compatibility Mode.

Hvala svima koji su pokušali da pomognu!

Poslednja izmena:
Neverovatno, izgleda je to bio problem, ali mi nije jasno kako, kad nisam ništa vezano za to izbacivao...

Ni ja nemam pojma, to se i meni desilo, srećom pa mi compatibility mode nije toliko trebao dok sam koristio/testirao Vistu. ;) Moram da proverim koji je to servis/komponenta koja zeza.

:wave:

Da li se nekome desilo da Internet explorer nece da radi na Visti Ultimate. Znaci kad ga pokrenem posle 1-2 sec. kaze IE has stop working, zatim trazi resenje problema na netu i nista?
Inace sve ostalo mi radi OK, i posle 3,4 meseca koriscenja Viste.

Da li vama normalno radi PowerDVD? Meni kad uradim dupli klik tj full srceen, pusti mi full srceen ali slika i dalje ostane mala samo je pomeri ulevo. Probao sam da iskljucim aero medjutim i tada se javlja isti problem. Koristim PowerDVD 7.3 deluxe. Je l' imao neko ovaj problem?

Ako vam se desi da je folder u kojem ste očekivali neke fajlove kao output (enkodera, arhivera...) prazan, ne nije došlo do greške, radi se o tome da Vista, ako neki program nema dozvolu za upis, bez ikakvog obaveštenja fajlove piše u c:\Users\marko_n\AppData\Local\VirtualStore folderu. A kada se kao file manager koristi explorer, i kada zateknete prazan folder, pimetićete gore opciju Compatibility files, nakon koje Vista prikazuje lokaciju u Virtual Storu na koju je smestila vaše fajlove. Čemu ovo služi, verovatno samo zanju u MS-u, a da će zbuniti mnoge, sigurno hoće.

Da li vama normalno radi PowerDVD? Meni kad uradim dupli klik tj full srceen, pusti mi full srceen ali slika i dalje ostane mala samo je pomeri ulevo. Probao sam da iskljucim aero medjutim i tada se javlja isti problem. Koristim PowerDVD 7.3 deluxe. Je l' imao neko ovaj problem?

Znam da verzija 7 ne radi po defaultu na Visti već je neophodno instalirati patch sa http://www.cyberlink.com/multi/download/dl_patch.jsp?dl_id=354&ProdId=1&lang=ENU ali ne znam da li to važi i za 7.3 verziju...

Poslednja izmena:
Zanima me da li se isplati instalirati Vistu, ili je pametnije jos uvek se drzati XP-a???

Ako planiraš da je staviš na mašinu iz potpisa, mislim da ti se ne isplati. Nećeš toliko osetiti poboljšanje sa 1 GB RAM i tom grafičkom. No offense, ali ja bih se držao XP-a :)

Ljudi, zar ne mozete jednostavno malo vremena da potrosite na citanje tema tipa XP ili Vista, pa da sami zakljucite; ili bar da probate Vistu paralelno sa XP_om, pa ako vam se "ne svidi" da je koknete?

Kako da sprečim Vistu da ode u sleep mod dok Azureus ili StrongDC rade download?
Imam samo dva rešenja koja mi se ne sviđaju, prvo je da u Power options podesim da nikada ne ide u Sleep mod, drugo rešenje je da pustim npr. Winamp da svira na repeat i onda zbog podešene opcije When sharing media "Prevent idling to sleep", Vista ne odlazi u sleep mod.
Pregledao sam sve moguće opcije u Azureusu i StrongDC-u i nigde ne nalazim neku koja bi omogućila da Vista ne ode u sleep mod dok je download u toku. Takođe ni Google nije pomogao posle više od sat vremena potrage.

Kako da sprečim Vistu da ode u sleep mod dok Azureus ili StrongDC rade download?
Imam samo dva rešenja koja mi se ne sviđaju, prvo je da u Power options podesim da nikada ne ide u Sleep mod,

I u čemu je problem sa ovom opcijom? To samo znači da PC neće sam od sebe otići u sleep mod, ako ti pritisneš sleep dugme, Vista će poslušati :)

Problem je to što želim da Vista sama ode u sleep mod, inače, kad ne radim download.
Obično download pustim noću i zaboravim da isključim sleep mod ili uključim winamp i ujutru zateknem da download nije odmakao od početka.
Danju pak, često odem od računara i zadržim se neplanirano i potrebno mi je da Vista sama ode u sleep da ne radi bezveze.
Da li možda postoji neka opcija u Visti ili ovim programima koja bi omogućila da Vista ne ide u Sleep kada je download u toku.

@markon hmmm mozda da napravis mali programcic koj ce zajedno sa tim dw managerom koj koristis da dize i winamp. mada je jednostavnije da samo promenis dw manager, i uzmes neki koj ima 'suspend sleep' opciju

evo jedno pitanje. jel moze nekako da se ugasi sidebar, ali da mi ostanu njegove palete. posto on ima opciju da palete izvadim iz njega, i svidja mi se da budu na desktopu, a on (ono cacrnjeno sa strane) mi stoji prazan. ja bih da ugasim to zacrnjeno a da mi ostanu komponente na desktopu. jel moze?!

i jel moze nekako da se zakljuca da ne mogu slucajno da pomerim ikonice sa njega?

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi, ova Vista neverovatno ide na živce, iz dana u dan sve više i sve sam više siguran da će dobiti šut kartu sa mog kompa.

Imam novi problem, a ni stari nisam rešio. Pojavila mi se ikonica Sync center u systray-u i ne znam zašto se pojavila, niti znam kako da je uklonim. WMDC nije instaliran, u Sync centru nema napravljenih taskova, ne korisitm offline pristup fajlovima u mreži, znači ništa, samo se ta ikonica sama od sebe pojavila. :mad:
Sama ikonica nije toliki problem, ali je problem kad koristiš OS u kojem se nevezano pojavljuju nepotrebne ikone koje ne možeš da ukloniš!
Ima li neko ideju kako da uklonim ovu odvratnu zelenu ikonu???

Windows Sidebar Styler

evo jedno pitanje. jel moze nekako da se ugasi sidebar, ali da mi ostanu njegove palete. posto on ima opciju da palete izvadim iz njega, i svidja mi se da budu na desktopu, a on (ono cacrnjeno sa strane) mi stoji prazan. ja bih da ugasim to zacrnjeno a da mi ostanu komponente na desktopu. jel moze?!

i jel moze nekako da se zakljuca da ne mogu slucajno da pomerim ikonice sa njega?

Windows Sidebar Styler

http://www.stoyanoff.info/

da li moj laptop moze da prihvati Vistu

Htela sam da zamolim da mi neko potvrdi da li moj laptop Toshiba satelitte M70, m procesor, dothan,cache do 2gb, 1gb ram, 256 ati moze da podrzi Vistu. Imam cd kod sebe i htela bi malo da se zezam i vidim kakva je ta Vista, i zato vas pitam da li uopste da pocinjem instalaciju ili ne. Inace sad imam Xp pro. Pozdrav:)

Nazad
Vrh Dno