Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
evo pokusavam vec 4ti put i nece! prijavljuje da nemam SB Live karticu u sistemu, a vista ju je procitala...

Probao sam Vistu kao sekundarni sistem, a onda sam pomoću bootsect.exe vratio XP-ov bootloader i obrisao Vistu sa particije. Međutim, na XP-ovoj particiji mi je ostao "boot" folder čije fajlove ne mogu da obrišem. Kako to da uradim? (search nije dao rezultate)

Ih bre kutijo, bas sam od tebe ocikivao neki konkretniji odgovor a ti oces da me bacis na trosak. Zaista mi nije potrebna bolja zvucna u ovom trenutku, potrebno mi je da postojeca radi. :)

A sto je onda prodajes ako ti radi posao? :D :D :d

Ja sam chim sam instalirao Vistu, odma obrisao ... Tako je i josh par ljudi ... Nisam isprobao stabilnost ... Jel stabilnija od XP-a?

Poslednja izmena:
nije bas. doduse meni se cini da brze renda nego xp, i to osetno brze. e sad mozda je i samo trip. ja sam i dalje na dual bootu, vistu palim povremeno, ali sigurno cu sasvim preci na nju za jedno 2 meseca (sav sw koj mi treba radi na visti, tako da sto da ne)

Meni je Vista sa ovih 6 meseci koriscenja stabilna .
Imam problema sa nekim programima koje pokrecem u compatibility modu ali to je normalno

Linkovi za dva paketa trenutno dostupna samo beta testerima: 1, 2

According to a posting at nV News, Microsoft has issued two comprehensive software patches to testers which resolve a laundry list of Windows Vista issues. The "938979 Vista Performance and Reliability Pack" improves performance when copying/moving large files, copying/moving large directories with large amounts of data and resuming from hibernate. Other problems addressed include fixes to Vista's Memory Manager and an issue where a computer would lose its default Gateway address when resuming from sleep.

The "938194 Vista Compatibility and Reliability Pack" contains a variety of updates to improve the reliability and compatibility of graphics cards and printers. Also included are enhancements to HD DVD/Blu-ray playback on large monitors.

The two update packs are technically only available to Windows Vista testers. However, a brave nV News forum subscriber posted a link where anyone can download the two update packs in x86 and x64 versions.

Linkovi za dva paketa trenutno dostupna samo beta testerima: 1, 2

According to a posting at nV News, Microsoft has issued two comprehensive software patches to testers which resolve a laundry list of Windows Vista issues. The "938979 Vista Performance and Reliability Pack" improves performance when copying/moving large files, copying/moving large directories with large amounts of data and resuming from hibernate. Other problems addressed include fixes to Vista's Memory Manager and an issue where a computer would lose its default Gateway address when resuming from sleep.

The "938194 Vista Compatibility and Reliability Pack" contains a variety of updates to improve the reliability and compatibility of graphics cards and printers. Also included are enhancements to HD DVD/Blu-ray playback on large monitors.

The two update packs are technically only available to Windows Vista testers. However, a brave nV News forum subscriber posted a link where anyone can download the two update packs in x86 and x64 versions.

"The quickkey you provided for file download was invalid. This is usually caused because the file is no longer stored on Mediafire. This occurs when the file is removed by the originating user or Mediafire."

Ajd ako si sacuvao baci na RS ili nedje

vista na mom kompu

da li neko moze da mi kaze dali ce na mom kompijuteru raditi Vista i kako. I da l ije dovoljno jak za Windows Vistu.

Posto je triput nista, nista, nikako :d
Nemas nista u "moja masina" covek :) a da bi ti bilo ko ista rekao, mora znati kakvu masinu imas!
:wave:

Poslednja izmena:
po mom mišljenju, i XP i Vista su super stabilni - ja nisam video blue screen bar nekoliko godina!

He, meni se danas srušila Vista na laptopu ali kako... nešto sam prčakao sa mrežom i to se nešto zabagovalo, samo je izbacio poruku da usled problema u radu Viste dotična se mora resetovati i dao mi jedan minut da snimim na čemu god da radim i nakon toga će se komp resetovati.

Vrlo kulturno :D

bolje bi bilo da ti daju infinite time kad ti vec daju... sta da si radio na necem velikom sto ne moze da se snimi za 1min

Hmmmm... da li je moguće da HP još uvek nije uradio podršku za HP LJ1010 (samo 1015 iz cele serije ima podršku i to iz same Vista baze). Mislim, glupo je, Serije 4, 5 i 6 imaju podršku a starije su cirka 5 godina. :trust:
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Ja odustajem. Posle dva meseca sam odlucio da se vratim na XP.

Nema uopste drajvera za HP 1020, WinFast TV2000 ne radi ni blizu kako treba, ne postoji ni jedan 64-bitni firewall za Vistu, hocu AVG a ne Avast ili NOD32 (ne treba mi rezidentno nadgledanje). Ima jos, ali da skratim, samo za kraj - necu da mi se Firefox dize 5 sekundi, nego jednu!

ja racunam da ce do marta proraditi kako treba... bio bi red

Ljudi, provalio sam. Mora na "silu". :)

Znači za HP LJ1010 (verovatno i ostale štampače te serije) ideš na opciju da sam nađeš drajver. On ti ponudi plejadu HP modela, a ti izaberi 1015. On kao kaže
-"ma nemoj to, nije to taj!!!",
a ti udri na opciju
"jednom se živi..."
i...
RADI!!! :D
Nema baš sve opcije kao kada instaliraš sa CDa, ali štampa.
Toliko i...
Pozdrav. :wave:

Svaka novija verzija software-a, igrice, aplikacije, driveri bice optimizovanija za Vistu i samim tim radice brze i bolje na istoj. Svima je u interesu da promovisu Vistu, prodaje se novo.

Bas tako ako imad dovoljno dobru konfiguraciju radice ti bolje na visti

Jel neko provalio na kraju da li može onaj Neobee ActionTec ADSL modem na Visti?

Drugar je juče instalirao, krene mu instalacija i pronađe ga, prijavi ga, ali se na završetku spuca, tj. kaže da je nastao neki problem pri instalaciji...

Eto, vama se brze pokrece, cudno.
Ja mislim na prvo pokretanje Firefox-a nakon podizanja Windows-a. Svako sledece traje manje od sekund, mada su naravno i pustanja nakon vecih pauza dosta sporija.

@ZoNi
Instalirao sam 64-bitnu jer imam 64-bitni procesor i mislio sam da ce raditi brze.

Jos jedna stvar koju nisam spomenuo je da Vista sama uzme pola GB od mojih ukupnih 1 GB. Tako se veoma brzo pocne swap-ovanje i drljanje po disku, narocito kada pusim neki od programa iz novog Adobe CS3 paketa. Nekoliko puta je sporiji rad.

Poslednja izmena:
Ja odustajem. Posle dva meseca sam odlucio da se vratim na XP.

Nema uopste drajvera za HP 1020, WinFast TV2000 ne radi ni blizu kako treba, ne postoji ni jedan 64-bitni firewall za Vistu, hocu AVG a ne Avast ili NOD32 (ne treba mi rezidentno nadgledanje). Ima jos, ali da skratim, samo za kraj - necu da mi se Firefox dize 5 sekundi, nego jednu!

Ja koristim HP 1020 bez problema na Visti 32-bitnoj takodje i TV karticu TV2000 Expert sa SkyStar 2 karticom zajedno bez ikakvih problema, samo se treba malo potruditi :)
Sve preporuke za Vistu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno