Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
da li imate utisak da je vista windows za debile? recimo mene bas nervira novi vistin start meni. ogroman je, zauzme skoro pola ekrana kad se otvori, i pun je glupih shortcutova. zar ne bi bilo bolje da su napravili startmeni koj je polovina ovog sadasnjeg, taman bez crnog dela (sa gomilom linkova ka raznim delovima kompa)

recimo - samo recent programs, search, gore programi koje sam ubacis, a umesto onolikog crnog dela moze da bude par linkova kao sto pise All programs, tako i za sve ostalo. meni bi to bilo 100 puta preglednije i bolje.

e da josh nesto. da li neko zna kako da sklonim onu plavu pozadinu koja se pojavljuje u visti kada predjem preko ikonice na desktopu (AERO). mene bas nervira

josh jedan problem sa narodnom verzijom archicada. lekic nece da radi, prijavljuje da ne moze da kopira archicad.exe
predpostavljam da je problem sa privilegijama, ali kako to da resim?

e da evo josh neceg sto mi je glupo. zasto nije dozvoljeno da se za svaku ikonicu na desktopu odredi velicina, tako da mogu da imam veliki recucle bin a mali recimo photoshop

Poslednja izmena:
Access is denied?!?!? WTF?????????????

kako ovo da ugasim? ne mogu da udjem u documents and settings

Idi u users to ti je d&s...

pomozite mi please
nemam ADSL na visti ko i na XP-u. sad imam samo local access only. sve je povezano preko mreznog kabla, x64 verzija. za sada mi je muka od podesavanja
adsl router je neki conexantov

1, da li imate utisak da je vista windows za debile?
2, recimo mene bas nervira novi vistin start meni.
3, ogroman je, zauzme skoro pola ekrana kad se otvori,
4, i pun je glupih shortcutova.
5, zar ne bi bilo bolje da su napravili startmeni koj je polovina ovog sadasnjeg
6, da li neko zna kako da sklonim onu plavu pozadinu koja se pojavljuje u visti kada predjem preko ikonice na desktopu (AERO). mene bas nervira
7, e da evo josh neceg sto mi je glupo. zasto nije dozvoljeno da se za svaku ikonicu na desktopu odredi velicina, tako da mogu da imam veliki recucle bin a mali recimo photoshop
1, ne, meni deluje da je Vista savim ok - meni je trebalo 2 dana da se priviknem na nju, kada sam prešao sa XPa... sada mi je svejedno da li je XP ili Vista...
2, meni je ok - jedina stvar koja mi nedostaje iz XPa je da se "All programs" onako lepo otvori. Mada, s druge strane, retko kad koristim start menu ;)
3, hehe, to je zbog tenedencije korišćenja povećih monitora - šta misliš da li je start menu velik na 24" ili većem monitoru? ;) (čak nije prevelik ni na mom monitoru od 19", a i siguran sam da će se pojaviti skinovi za Vistu sa "kompakt" menijem!)
4, eh... šta je nekom glupo, drugome je super i obrnuto - važno je da možeš lepo da izbaciš šta ti ne treba, a da ostaviš samo potrebne stvari (eto, ja sam tako sredio moj start menu - vidi na linku u potpisu)
5, možda...
6, meni to deluje zanimljivo, ali shvatam da nekome može da smeta... ne znam kako se uklanja to, jer nemam ikonice na desktopu ;)
7, u, pa mislim da to nije bilo moguće ni u jednom Windows-u (za ostale OSove ne znam, ali znam da nisam video takav screenshot nikada!). Možda može pomoću nekih dodatnih programa?

3, hehe, to je zbog tenedencije korišćenja povećih monitora - šta misliš da li je start menu velik na 24" ili većem monitoru? ;) (čak nije prevelik ni na mom monitoru od 19", a i siguran sam da će se pojaviti skinovi za Vistu sa "kompakt" menijem!)

nije compact meni ali je compact taskbar ;) LINK
na neowinu ima dosta fancy stvarcica za Vistu, pa pogledajte: LINK

Poslednja izmena:
Obrisao sam Vistu i vratio XP, ja da se nerviram i kidam zivce ovako mlad necu :D
Vista je u sustini ok, ali networking sucka ko i u svakom windowsu

2, meni je ok - jedina stvar koja mi nedostaje iz XPa je da se "All programs" onako lepo otvori. Mada, s druge strane, retko kad koristim start menu ;)

Ako si na ovo mislio : desni klik na taskbar pa properties, pa start menu pa selektujes Classsic start menu.. imas i customize pored.. to postoji!:smash:

brisanje dir ali nema privilegija

nekada sam imao xp i vistu, pa sam visu instalirano na d:
sada je samo vista na c:, ali nemogu da obrisem vistin dir i program files sa d:
navodno nemam privilegije, a logovan sam kao admin...
ima li ko resenje???

Imao ja problem, sa d: nisam mogao da obrisem vistin folder, pa program files, morao sam da formatiram iz viste i da je ponovo instaliram na c:
Ima napred nekih postova o tome ali nisam bas razumeo.
:banana: :banana:

da li imate utisak da je vista windows za debile? recimo mene bas nervira novi vistin start meni. ogroman je, zauzme skoro pola ekrana kad se otvori, i pun je glupih shortcutova. zar ne bi bilo bolje da su napravili startmeni koj je polovina ovog sadasnjeg, taman bez crnog dela (sa gomilom linkova ka raznim delovima kompa)

recimo - samo recent programs, search, gore programi koje sam ubacis, a umesto onolikog crnog dela moze da bude par linkova kao sto pise All programs, tako i za sve ostalo. meni bi to bilo 100 puta preglednije i bolje.

e da josh nesto. da li neko zna kako da sklonim onu plavu pozadinu koja se pojavljuje u visti kada predjem preko ikonice na desktopu (AERO). mene bas nervira

josh jedan problem sa narodnom verzijom archicada. lekic nece da radi, prijavljuje da ne moze da kopira archicad.exe
predpostavljam da je problem sa privilegijama, ali kako to da resim?

e da evo josh neceg sto mi je glupo. zasto nije dozvoljeno da se za svaku ikonicu na desktopu odredi velicina, tako da mogu da imam veliki recucle bin a mali recimo photoshop

Startmenu ce sigurno biti modovan od strane ljudi koji rade teme za Windows. Samo treba malo vremena i ideja.

Gde da skalanjas plavu pozadinu, pa ona je jako bitna novina koja je uspesno prekopirana iz MAC OS X-a :D Koliko sam ja video, to nije moguce otkloniti (mozda nekim dubokim prchkanjem po reg. bazi ali mislim da su sanse male).

Imam osecaj da u Visti igre ne rade zadovoljavajući, tj mnogo mi seckaju....., ne mogu da pojacam detalje...., dok u XP-u je sve skoro islo na fullu?
Lomim se da ponovo predjem na XP,

"Živeo XP":banana: :banana: :banana: :banana:

jel si instalirao drajvere za karticu? builtin drajveri su ******, meni se isto to desavalo dok nisam skinuo najnovije sa nvidijinog sajta....

Skinuo sam ali nije pomoglo,sada me evo na XP-u, ne znam valjda mi je Graf. kartica slabija nego sto bi trebalo.

Imam osecaj da u Visti igre ne rade zadovoljavajući, tj mnogo mi seckaju....., ne mogu da pojacam detalje...., dok u XP-u je sve skoro islo na fullu?
Lomim se da ponovo predjem na XP,

"Živeo XP":banana: :banana: :banana: :banana:

Stavio sam xp ali me zezala webcamera, pa me evo opet na Visti, ipak .................................
izgleda da sam nedosledan samom sebi.:smoke:

Jedno pitanje koje mi se već dugo mota po glavi: kako saznati da li je instalirani program zapravo 32-bitni ili 64-bitni? Da li se to vidi u propertiesu exe fajla? Vidim da mnogi programi proklamuju Vista kompatibilnost, ali su im isti instalacioni fajlovi i za jednu i za drugu verziju Viste kao i za XP (tj. sve u jednom), pa pretpostavljam da i nisu baš 100% portovani...

Poslednja izmena:
To je samo za Windows, ne za specificni program.

gojko88 zeli da zna da li je program napisan specificno za 64-bitni OS ili za 32-bitni, koliko sam ja shvatio.

ma shvatio sam ga sad :) nego nisam kad sam pisao post br 1008

Jel mogu ja da se pozalim na nesto? :)
Imam problem sa driverima za Live! 4.1.
Naime, instalirao sam prema ovom uputstvu ali problemi sa zvukom su ostali isti(jos od onih prvih Online Install). Probijanje zvuka na satelitima je uzasavajuce. Ne znam kako to da resim. Kada pod Tone options-u stavim Bass Balance na -12 dB malo je bolje ali je daleko od cistog zvuka.
Jel ima neko nekakvo resenje?

pozdrav

Mozda je vreme da se malo modernizujes - Live 5, Audigy 2, 4...

Jel mogu ja da se pozalim na nesto? :)
Imam problem sa driverima za Live! 4.1.
Naime, instalirao sam prema ovom uputstvu ali problemi sa zvukom su ostali isti(jos od onih prvih Online Install). Probijanje zvuka na satelitima je uzasavajuce. Ne znam kako to da resim. Kada pod Tone options-u stavim Bass Balance na -12 dB malo je bolje ali je daleko od cistog zvuka.
Jel ima neko nekakvo resenje?

pozdrav

imam isti problem sa Live! 5.1 karticom. ja sam ga resio tako sto zvuk drzim na mute :d

ako neko cuje kako ovo moze da se resi nek javi :)

imam isti problem sa Live! 5.1 karticom. ja sam ga resio tako sto zvuk drzim na mute :d

ako neko cuje kako ovo moze da se resi nek javi :)

Resio sam problem. Instaliraj obicne XP drivere, ali mu stavi XP SP2 compatibility mode. Hvala svim expertima na pomoci, i zelim ovom thread-u jos hiljade i hiljade ovakvih postova.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno