Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Imam sledeci mini problem sa reprodukcijom videa.

Kodeci su K-lite pack (najsveziji), kada pustim film preko WMP sve je ok, dok preko BS Player-a iskljuci mi aero pa tek onda pusti film.

Kako ovo da resim?

@ZoNi: da, to je to, muchas gracias :)
Nisam imao pojma za tu foru sa ikonicama hehe.

2stoske

Koristis neka cudna overlay podesavanja i vista gasi aero jer se jedno kosi sa drugim... Guglaj: overlay+aero problems!

fullscreen aplikacije najcesce gase aero

izgleda da je ovo resenje... nisam probao, tek veceras

Same problem here, the fix seems to be changing the Render mode to "internal renderer, DirectDraw surface" ...

To explain it step by step: go to options > preferences > Video > Video Rendering (on the far right, don't select any subcategory on the left)

In the pulldown menu Rendering mode, select "internal renderer, DirectDraw surface"

Da li neko zna koje procese na Visti je pozeljno iskljucitei?
Da li da iskljucim Windows Defender?
Imam problem sa driverom za Wcam, sve je ok radi, ali kad startujem sistem Vista mi prikaze da ne moze da pokrene program Winmicro, a koji je vezan za proces BigDog, koji opsluzuje valjda kameru, i ako sam ja u startupu iskljucio navedeni proces.
:guitar:

Imam problem sa driverom za Wcam, sve je ok radi, ali kad startujem sistem Vista mi prikaze da ne moze da pokrene program Winmicro, a koji je vezan za proces BigDog, koji opsluzuje valjda kameru, i ako sam ja u startupu iskljucio navedeni proces.
:guitar:

Sam si sebi odgovorio :). Probaj da ukljucis taj proces ponovo

Defender meni radi super, redovno se ažurira preko neta i već je pronašao dosta spyware-a po kojekakvim arhivama.

pa ima dosta virusa koje zakacis samo surfovanjem (ne downloadujes nista i nigde ne pritisnes accept)

Vidi prilog, a ne koristim uopste antivirus, niti antispy :) sem Vista default programa za navedeno.
:wave:

Poslednja izmena:
Iz lokala nije problem skinuti vise od toga :)

Vidim da na nvidia.com nema drajvera za nforce3 chipset, tj. ima samo audio i mreza. Kako rade built-in drajveri? Jel ima padova performansi i stabilnosti ili radi ok i sa vistinim drajverima?

ma dobro znam da nije, reko da udovoljim coveku :p

evo mog proseka - 5.5gb dnevno :)

Untitled-1.gif

Aman nisam stavio akcenat na up/dl nego da ne koristim anti/ virus/ spy programe, sta ko ima da mi udovoljava? Ako te bas zanima skidam do 5,5 MB/s i ne bunim se :p
:wave:

Meni se izgleda nekim pukim slucajem zaglavio brojac dana za aktivaciju.Posto nije hteo da aktivira prethodnu vistu preko neta ja sam istu deinstalirao i instalirao ponovo(ovo sam uradio da bi probao novi ZA free pre aktivacije jer sam cuo da on pravi probleme sa vistom i nisam zeleo da istu aktiviram pa da mi posle ZA pravi problem pa da moram da deinstaliram pa da ponovo zovem MS) i danas posle par dana sam je ponovo startovao i dalje stoji 30 dana.
Moguce je da je to do AVG-a jer od kada sam njega instalirao broj dana kao i skor sistema se dugo ucitava pa je moguce da ne moze da ucita broj dana dobro, a da mozda ipak odbrojava, a mozda je i bug(hehehe bug koji mi odgovara :D )
I btw kada je AVG startovan onda se ne mogu instalirati nikakvi drajveri, vec moram da iskljucujem resident shield da bi izvrsio instalaciju drajvera.To je radio i sa proslom instlacijom viste.

Poslednja izmena:
Evo imam problem sa vistom pa da pitam za savet sta da radim.Naime vista je jednostavno prestala da radi posle 30 dana jer nisam znao kako da je aktiviram.
Danas sam je opet instalirao i opet mi kaze da ako je ne aktiviram u roku od 30 dana da ce prestati da radi.
Verzija viste je
windows vista 32 bit ultimate edition .
Probao sam da aktiviram vistu preko interneta ali mi izbacuje neku gresku.
Izbacuje mi error code 0x8007232b.
Ako neko zna kako ovo da resim zamolio bih ga da pomogne.;)
Pozdrav.

Evo imam problem sa vistom pa da pitam za savet sta da radim.Naime vista je jednostavno prestala da radi posle 30 dana jer nisam znao kako da je aktiviram.
Danas sam je opet instalirao i opet mi kaze da ako je ne aktiviram u roku od 30 dana da ce prestati da radi.
Verzija viste je
windows vista 32 bit ultimate edition .
Probao sam da aktiviram vistu preko interneta ali mi izbacuje neku gresku.
Izbacuje mi error code 0x8007232b.
Ako neko zna kako ovo da resim zamolio bih ga da pomogne.;)
Pozdrav.
jedini logičan odgovor: zovi Micro$oft i pitaj ih za pomoć!

jedini logičan odgovor: zovi Micro$oft i pitaj ih za pomoć!
Znaci ne postoji drugi nacin da se to odradi.Pa ako mi opet bude radila samo trideset dana bice zbogom vista.
Drugar koji mi je dao ovu verziju viste nema tih problema kao ja.Kod njega radi normalno,a i on je tu verziju dobio od drugara i kod njega radi bez problema,jedino meni pravi problem.
Izgleda da sam ja neki maler.:D

Imam sledecu situaciju.

Instalirao sam Vistu Ultimate na PATA disk, cisto testa radi.

Za vreme instalacije SATA disk je bio iskljucen.

E sada u Visti ne vidim SATA disk. Kada ga iskljucim pa ponovo ukljucim (kablic) SATA, pojavi se, ali po sledecem restartu opet ga nema.

Da napomenem da imam i SATA DVD rezac koji je normalno radi.

Poslednja izmena:
imam 2 pitanja

1. kako da na mestim da mi se u taskbaru ne pojavljuje mrezna ikonica?
2. zaboravio sam koje je drugo :d

Ok, hvala, a sad da mi neko kaze da li trebaju neki kodeci Visti?

:type:
:type:

Poslednja izmena:
O pa 'bem mu dete, imaš odgovore na svim prethodnim stranama, a ima i tema vista codeci na ovom podforumu..

imam 2 pitanja

1. kako da na mestim da mi se u taskbaru ne pojavljuje mrezna ikonica?
2. zaboravio sam koje je drugo :d

1.Control panel - Taskbar and start menu - Notification area - odstrikiraj ikonicu network.U koliko se kacis putem modema u tom slucaju neces imati prikaz konekcije.

2.:wall: :wall: sjeti se, sjeti se :)

Nazad
Vrh Dno