Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ja koristim 64-bitnu Vistu. Ovde trud ne vredi jer se ne mogu koristiti 32-bitni drajveri.

Inace, malopre sam skinuo update sa novim drajverima za WinFast TV2000 karticu, i vec dva puta za redom se pojavila slika! To je ranije bilo nemoguce. Mozda ce od sada da radi ;)

Moze li se naci negde na netu neki priblizan spisak sa time koji od "aktuelnijih" programa rade pod Vistom, a koji inace rade pod XP-om?

Poslednja izmena:
Moze li se naci negde na netu neki priblizan spisak sa time koji od "aktuelnijih" programa rade pod Vistom, a koji inace rade pod XP-om?
praktično svi aktuelni (i ogroman broj starih) programi rade pod Vistom (možda ne rade samo neki sigurnosni programi)

pa nije bas. ne radi novi winamp. ne radi disk defragment (recimo O&O), ne radi nero, i ne radi josh gomila programa... mda ocekujem da ce sve da proradi dojaja za nekoliko meseci!

pa nije bas. ne radi novi winamp. ne radi disk defragment (recimo O&O), ne radi nero, i ne radi josh gomila programa... mda ocekujem da ce sve da proradi dojaja za nekoliko meseci!

Winamp 5.35(radio je i 5.34 i 5.33) odlicno radi pod vistom, nero noviji takodje...
Ne znam odakle ti ideja da winamp ne radi pod vistom, cak i starije 2.9x verzije sljakaju pod vistom.

Winamp 5.35 radi, O&O Defrag 10.0 radi (x86 i x64), Nero radi. Nevjerovatno, nabrojao si sve ono sto radi :zgran:

Ljudi, pojavila se verzija Viste sa SP1! Ne postoji posebno SP, vec sa kompletnom instalacijom Viste

To je beta, ne bih je preporučio nikome da koristi.Sačekajte finalni SP1.

Mozda je glupo sto pitam ali sta je za vistu vaznije, procesor, memorija ili graficka. Kakva je situacija kod igara, da li je isti fps kod viste i xp. Nebi da je instaliram i da mi pocnu seckati igre :wave:

Poslednja izmena:
Da li je moguce pod Vistom povecati rezoluciju sa, po njoj, maksimalnih 1024x768? Imam CRT 17" koja provereno radi sve do 1600x1200.

Da li je moguce pod Vistom povecati rezoluciju sa, po njoj, maksimalnih 1024x768? Imam CRT 17" koja provereno radi sve do 1600x1200.
ne, Vista radi jedino na rezoluciji 1024x768!

:smash:

ma, naravno da je moguće! :D Ako ti nije ponuđena veća reza, stavi drajvere za monotor (eventualno i za grafičku), kako bi se to podesilo... mada, čudi me da se nije samo od sebe lepo "namestilo"

a ako to ne uspe uvek mozes manuelno da setujes vrednost...

Ko ima 64-bitnu verziju viste neka mi odgovori na sledece

1. kakvo je stanje sa drajverima.
2. kako rade programi i igre
imam ja, vec par meseci

1. kod mene sve sljaka odlicno, samo sto me povremeno zeza zvucna (realtek high definition audio), koji kod drajver da stavim posle nekog vremena zvuk preskace ili nestane uopste, sto se svega ostalog tiche radi sve najnormalnije.

2. odlicno :)

1.svi drajveri mi rade bez problema...jedino za tv kartu je malo bagovit (gubi kanale) ali nista strasno
2.sve radi ok...uz tu razliku da je u 3dsmax9 64bit duplo sporiji FPS u viewport prikazu nego pod xp-om.

Ko ima 64-bitnu verziju viste neka mi odgovori na sledece

1. kakvo je stanje sa drajverima.
2. kako rade programi i igre

Ma sve je super, samo sto mi ne rade zvucna, TV kartica, stampac, i par mojih omiljenih programa :d

Salim se. Tako je bilo na pocetku ali su u medjuvremenu izasli drajveri za sve (osim za stampac - HP LaserJet 1020).
Sto se tice mojih omiljenih programa, izasle su nove verzije koje rade pod Vistom x64 (kao sto je slucaj sa Nero-om), ili postoje alternative.

sigurno je vec bilo al ne mogu da nadjem - kako da ugasim ono smaranje kad win nece da instalira drajver zato sto nije digitally signed? ne radi mi archicad zbog toga posto on ima neki wib key koj se instalira u vidu drajvera...

E i ja da postavim jedno pitanje...

Instalirao sam Vistu Ultimate na mašinu iz profila, sve radi izuzetno brzo i stabilno, ali postoji jedna stvar od koje ću da odlepim - konstantno drljanje hard diska, kao da se defragmentuje u pozadini (bukvalno) dok ja radim nešto (ili ne radim ništa, svejedno).

Pogasio sam neke servise, sredio start up, defragmentovao, sve je "utegnuto" maksimalno, ali i dalje ostaje to... Čak sam i virtuelnu memoriju skroz ugasio jer imam 2GB, posle toga je počeo mnogo brže da se podiže Win, bez mnogo drljanja po hardu, samo izbaci dole desno antivirus, mrežnu i volume control i gotovo, za par sekundi. A onda, nakon određenog vremena kreće da radi i radi i radi... I tako 2-3-4 minuta, pa se smiri, pa više ne radi ništa, ali ako npr. nešto krenem da instaliram i odradim sve, završi se instalacija, on nastavi posle još da radi, i radi... Nije to sad baš bukvalno 100% "zauzeća" hard diska, meni i tada dok kao drlja sve radi normalno i brzo, ali me izluđuje...

Jel imao neko sličan problem, jel možda neki servis u pitanju ili tako nešto?

Standardna pojava u Visti.Ubij indexing service, to ce da pomogne, ali ne puno.Vista uvek nesto pretura po HDD-u.

to ti je file indexing process za search. on iscitava sve fajlove i pravi neku svoju internu database, pa posle search traje mnogo krace nego sto bi inace trajao...

Sada sam pratio onaj BlackViper-ov guide za isključivanje servisa, pa sam odradio isto što je i on... Dosta toga sam ugasio, sada se još malo brže podiže Vista, ali opet nakon par minuta krene da radi, i radi par minuta, pa se posle smiri i onda je to to.

A jedini indexing koji sam našao (pored Searcha) je neki NMIndexing ili tako nešto, i to sam ugasio...

Valjda ne može bolje od ovoga sada...

E i ja da postavim jedno pitanje...

Instalirao sam Vistu Ultimate na mašinu iz profila, sve radi izuzetno brzo i stabilno, ali postoji jedna stvar od koje ću da odlepim - konstantno drljanje hard diska, kao da se defragmentuje u pozadini (bukvalno) dok ja radim nešto (ili ne radim ništa, svejedno).

Pogasio sam neke servise, sredio start up, defragmentovao, sve je "utegnuto" maksimalno, ali i dalje ostaje to... Čak sam i virtuelnu memoriju skroz ugasio jer imam 2GB, posle toga je počeo mnogo brže da se podiže Win, bez mnogo drljanja po hardu, samo izbaci dole desno antivirus, mrežnu i volume control i gotovo, za par sekundi. A onda, nakon određenog vremena kreće da radi i radi i radi... I tako 2-3-4 minuta, pa se smiri, pa više ne radi ništa, ali ako npr. nešto krenem da instaliram i odradim sve, završi se instalacija, on nastavi posle još da radi, i radi... Nije to sad baš bukvalno 100% "zauzeća" hard diska, meni i tada dok kao drlja sve radi normalno i brzo, ali me izluđuje...

Jel imao neko sličan problem, jel možda neki servis u pitanju ili tako nešto?
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=130907&highlight=ucitavanje

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno