Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Nekad davno imao sam hifi.Tacnije od kraja sedamdesetih do poctka devedesetih.Onda je pocela ona kriza...Par puta sam bio kod naseg doaena Gospodina Druska Dragovica po meni najveceg audiofila.
Tada sam cesto menjao uredjaje ali zadnje sto sam imao je Stabi rega supex,Dynaco preamp,Duynaco mono block Quad esl i tako dalje.

CD Sony CDP-XB740QS
TUNER Sony ST-S500ES
DECK Nakamichi BX-125E modifikovan
PRE. Karman-Kardon HK825
AMP Home-Made MOSFET
ZV. B&W DM601

Pojacalo je moja posebna audiofilska rana, jer sam dvaputa pokusavao da napravim pojacalo prema shemi objavljenoj u Analog Devices Application Note i oba puta mi je prooscilovao? Analog Devices je ozbiljna (rekao bih najozbiljnija) kompanija koja proizvodi vrhunske IC i sigurno ne bi objavili neproverenu stvar. U medjuvremenu sam nabavio i Toshibine Audio MOSFET-ove ali projekat lezi vec trecu godinu i skuplja prasinu. Ipak jednog dana...
Sistem se trenutno vrti na ST Integrisanim pojacivacima koji imaju MOSFET u izlazu.

Kradja... :mad:

Znam:wall:
Bio mi je rodjendan i morao sam da ga kupim:-devil-:
Lik od koga je byMax uzeo njegov ima povoljnije cene od svih radnji ali tada je od 32" imao samo model koji mi se nije svidjao.

Jel neko cuo Acine true ribone? Mislim na RAAL loudspeakers, a vidim ugradjuju ih i u NN Acoustics-u. Zanima me samo ako je neko cuo kako to zvuci. Trebalo bi da odem i sam da poslusam cim mi vreme dozvoli.

Jel znas koliko to koshta? :)

Slusao sam neke na HIFi Show-u u Bg-u i nisam ostao odusevljen. Kad nisam zapamtio ni koje modele smo slusali...
Mogao bi se Delija setiti sta mo to slusali ili neko drugi od ekipe koji smo bili.
U svakom slucaju poslusaj sam pa odluci da li je to "to".
Pozdrav!

vidard, jel si siguran da su to bili Acini riboni?

p.s. Ono na sajmu stvarno nije bilo "po meri"...

Poslednja izmena:
E, sad si me totalno zbunio... :S:
Bili su oni veliki koji su ganjani Nelson Pass-ovim pojacalom (tamo je bila i neka velka plazma/lcd) a u onoj maloj sobi su bili neki manji zvucnici a do te sobe se nalazio Quad sistem i elektrostati. Znam da sam sa nestrpljenjem ocekivao da cujem ali sam ostao hladan.
Ajde ako neko moze da se priseti da li su to ti riboni.
Izvinjavam se ako sam zabunom uneo pometnju!

Pometnja, pometnja :D :banana:
Nisu to Acini ribboni, to su quasi ribboni firme Bohlender Graebener koji se prodaju na Parts Express sajtu. A u sobi pored je bio quad, i magneplanar koji su takodje ribboni.
Poz

@Delija: Koliko to kosta? :) Cisto informativno.

Poz

Par hiljadarki pa na gore, ako se ne varam... :)

altmann BYOB amp
EAR 864 preamp
altmann attraction DAC
pioneer DVD kao transport
living voice air partner zvucnici
razni kablovi - mogami, anti-IC, itd.

Dvd- Denon 1720
Zvucnici- Tannoy m3
Tannoy 631 se
Receiver- Sony str-de 497
zv. kablovi- Van den Hull Skyline Hybrid

yamaha a500(stara 25 godina)
Kef coda 9
Pioneer dvd 393(crko mi stari sony cd)

Risiver: Yamaha HTR5990
TV: Philips 42" 1080P
Zvucnici: Prednji: Acoustic Research; Srednji Acoustic Research; Zadnji: Polk Audio
DVD: Philips DVP5982 sa najinteligentnijim prikljuckom ikada: USB! Imam USB drive od 8GB i voznja :)
Kablovi: Acoustic Research oxygen-free copper klasika, 14AWG
HDMI kablovi koji sve ovo spajaju: komad $15 od OEM proizvodjaca za Monster kablove koji prodaju isti ovakav za preko $100 :) koga interesuje gde se kupuju kablovi evo ovde:
www.monoprice.com

Sve ovo zvuci fantasticno :)

Poslednja izmena:
Risiver: Yamaha HTR5990
TV: Philips 42" 1080P
Zvucnici: Prednji: Acoustic Research; Srednji Acoustic Research; Zadnji: Polk Audio
DVD: Philips DVP5982 sa najinteligentnijim prikljuckom ikada: USB! Imam USB drive od 8GB i voznja :)
Kablovi: Acoustic Research oxygen-free copper klasika: 40 metara za $30 14AWG
HDMI kablovi koji sve ovo spajaju: komad $15 od OEM proizvodjaca za Monster kablove koji prodaju isti ovakav za preko $100 :) koga interesuje gde se kupuju kablovi evo ovde:
www.monoprice.com

Sve ovo zvuci fantasticno :)

Moram da te razocaram za AR , pre neki dan odneo sam Monitor Audio S1 zvucnike kod prijatelja da malo poslusa jazz na njima. Covek je odlepio za njima tako da su njegovi AR od 2000 eura prodati ekspresno ......

Poslednja izmena od urednika:
Risiver:
TV: Philips 42" 1080P ($999)

'ajde nemoj vise da pises te USA cene ? :)
Ubijas nam entuzijazam. Nekako sam sebi opravdao da dam 2200 eura za sasmung le40m86, a ovo mislim, 1000 dolara 1080p :S: Samo me navodi da odustanem i tako u krug, bolje da ne znam sta ima i po kojim cenama van srbije :bottle:

Vrh Dno