Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

NAD C350
NAD C422
PIONEER PDM-403(6 discs)
TANNOY mX3-M
OEHLBACH ICE BLUE x2
OEHLBACH BI-BLUE :,,:

pozdrav

Prilozi

• P1090002.JPG
    P1090002.JPG
    156.1 KB · Pregleda: 431
  • P1090003.JPG
    P1090003.JPG
    141.9 KB · Pregleda: 356
  • P1090004.JPG
    P1090004.JPG
    144.7 KB · Pregleda: 399
  • P1090006.JPG
    P1090006.JPG
    160.8 KB · Pregleda: 363
Poslednja izmena:
Sony TA-70
Sony ST-70
zvucnici takodje sony (isli su u paketu sa ovim raritetom)
Technics SL-PG5

Gramofon: VPI Hot Rod + JMW Memorial 12.5 rucka + Koetsu Rosewood (Van Den Hul mod) glava
MC Pojacivac: Unison Research Simply Phono
Predpojacalo: Shindo Leboratory Aurieges
Pojacalo: Mastersound 52B Mono blokovi
Zvucnici: Avantgarde Duo
SACD: Micromega Reference SACD
Tape Deck: Akai GX-747
Cassette Deck: Revox B215

Interesantan sistem . . . ,)

Da uletim:
Rotel RA931MK2
Sony CDP212
Sansui TU-D55X
B&M AP17
i ostali krs...

Misko78 je napisao(la):
Gramofon: VPI Hot Rod + JMW Memorial 12.5 rucka + Koetsu Rosewood (Van Den Hul mod) glava
MC Pojacivac: Unison Research Simply Phono
Predpojacalo: Shindo Leboratory Aurieges
Pojacalo: Mastersound 52B Mono blokovi
Zvucnici: Avantgarde Duo
SACD: Micromega Reference SACD
Tape Deck: Akai GX-747
Cassette Deck: Revox B215

Da nije tata slucajno Bora Quantas? ;)

ha ha ha a zena misli da je sve to 1500 eura,a kako nije primetila manjak od 2500 eura

Kako to niko nema Magneplanar-e ?

I ja se pitam . . .
mada pouzdano znam da u BG ima par sistema sa njima . . .
BTW imao ja davno MG-IIA . . .
u svakom slucaju izuzetno elegantnog izgleda
dosta dobro sviraju, pogotovo full push-pull ribbon novi modeli . . . naravno uz adekvatnu amplifikaciju . . .

pantaNS je napisao(la):
I ja se pitam . . .
mada pouzdano znam da u BG ima par sistema sa njima . . .
BTW imao ja davno MG-IIA . . .
u svakom slucaju izuzetno elegantnog izgleda
dosta dobro sviraju, pogotovo full push-pull ribbon novi modeli . . . naravno uz adekvatnu amplifikaciju . . .

Maggie 1.6 su svirali odlicno na audio/video show-u i vec duze vreme mi se svidjaju ali su skupi (~1600e). Mada predstava koju nude u toj klasi zvucnika je odlicna.
Da li je neko slusao onaj MMG model (550$), deluje interesantno?
Poz

To na show-u je vrlo lose zvucalo...

Neoprostivo lose zvucalo . . .
veliki minus za izlagaca, sto nije imao adekvatnu elektorniku i kablove
i sto je u tako losem svetlu predstavio ove zvucnike . . .
mogu oni daleko vise i bolje, a 1.6 je koliko znam 3000+e . . .

AV risiver Yamaha RXV 540
Pioneer DVD DV-464
DVD Xoro 415
Front Jamo studio 180
Back Jamo E350
centar Mision m7c2
back centar Kef cresta 20c
subwofer Mision MS8

Puno bi dobio kad bi sutnuo te Jamo frontove. To mi se cini da ti je bash "rupa" u sistemu. Aj' za ove nazad nije bitno, al' Studio mi se nikako ne svidja.

BTW, kako zvuci ta "sarena" kombinacija?

Ja se ponovio!
Hafler XL600(amp)
Carver C-1(preamp)
Onkyo integra DX-6660(cd)
Zvucnici po starom znaci Rcf MYTHO 4(kao i mytho3 i mytho5) ali 4-orke su aktivne!
Interkonekciski i konekciski kablovi uglavnom Oehlbach(mrzi me da nabrajam cega sve ima!)

Delija je napisao(la):
Puno bi dobio kad bi sutnuo te Jamo frontove. To mi se cini da ti je bash "rupa" u sistemu. Aj' za ove nazad nije bitno, al' Studio mi se nikako ne svidja.

BTW, kako zvuci ta "sarena" kombinacija?

Jamo studio 180 su zvucnici stari oko 10 godina, nikad se nisu kvarili i imaju sasvim zadovoljavajuci zvuk obzirom na cenu koju sam dao za njih oko 500 maraka par ako se dobro secam. pozadi sam imao mision m70 seriju koju sam prodao jer sam naleteo na par sadasnjih jamo m350 po neverovatnoj ceni od 100 eura za par. pogledaj na netu nisu losi. to su avucnici koji su frontovi iz nekog 5.1 sistema. Ja sam ih kupio nove u tehnikomovoj radnji u nusicevoj pored soni worlda. prednji centar je odlican kao i zadnji. subwover sam uzeo na kraju. Yamaha RXV 540 ima 135 vati na 6 kanala na 4 oma sto je negde oko 80-90vati na 8oma koliko imaju zvucnici. soba u kojoj je oprema je oko 18 kvadrata tako da sam sve u svemu zadovoljan kako to sve zajedno zvuci. Daleko je od vrha, al je sasvim ok da pogledas film u dolbi digitalu ex ili dts-u kad se ima vremena. Kad odvrnem glasno komsiji ispod poskakuje sto dok kod mene gore t-Rex hoda u parku iz doba jure na dts-u
,)

Delija, NHF al' imam jedno pitanje.

Primetio sam da delis dosta saveta u vezi Hi-Fi opreme, ali nigde ne videh tvoj sistem, pa me cisto interesuje, sta ti je referenca, na cemu ti slusas muziku i tako...

Nista specijalno (daleko od toga), ali imam priliku da kod par drugara slusam vrlo kvalitetnu opremu i imam vrlo zaje*ato evce. :d A volim i da odem sa svojim test diskovima u prodavnice audio opreme i da poslusam malo sisteme.

Evo onoga sto trenutno imam (citiram sebe iz drugog thread-a, da ne pisem ponovo):

Delija je napisao(la):
Yamaha RX-V550 A/V receiver
Yamaha CDX-393 CD plejer
Xoro HSD 415 DVD plejer
Visaton 5.0 sistem zvucnika bez subwoofera (frontovi su ~100l netto sa 2 bass driver-a od 8", pa za sub nema potrebe)

Za vezu sa kompom koristim S/PDIF izlaz sa Audigy-ja koji mi je koaksijalnim kablom povezan sa digitalnim ulazom receiver-a.
DVD je povezan na receiver optickim kablom, a CD Plejer home-made interkonektom od 99% srebra, koji je pravio drugar (na forumu Timme), a prodaje ih inace i na ebay-u od nedavno.

p.s. Znaci, neka najniza srednja klasa (ili visoka niza klasa), al' ja sam njom za sada vrlo zadovoljan i u stereo i u surround modu. ;)

p.s. Moracu posle duzeg vremena da ponovo cujem Pantin sistem, pa da se opet ****** u svoj... :d

Poslednja izmena:
MarkoJ. je napisao(la):
Ja se ponovio!
Hafler XL600(amp)
Carver C-1(preamp)
Onkyo integra DX-6660(cd)
Zvucnici po starom znaci Rcf MYTHO 4(kao i mytho3 i mytho5) ali 4-orke su aktivne!
Interkonekcijski i konekcijski kablovi uglavnom Oehlbach(mrzi me da nabrajam cega sve ima!)

[OFFTOPIC]
Izvinjavam se zbog upadanja i nadam se da se niko nece naljutiti, ali bas je to lepo kad neko ima para za Oehlbach kablove, a ne zna gde ide slovo "j" u (verovatno?) maternjem mu jeziku...
[/OFFTOPIC]

Poslednja izmena:
Ti mi dodjes kao spelling and gramar!!
Hvala na zapazanju!
A i Oehlbach kablovi nisu skupi nesto!

MarkoJ. je napisao(la):
Ti mi dodjes kao spelling and gramar!!
Hvala na zapazanju!
A i Oehlbach kablovi nisu skupi nesto!

Edituj ovo, dok te ne ispravi za grammar. :p :wave:

A ja imam Marantz 2215B i Celestion Ditton 15 zvucnike.
Po$to sam 15 godina radio kao d.j. i to mi je mnogo.
Al' zato muzike imam......
p.s. Imam i gramofon (nije Tosca)

Ja imam samo "muzicki stub", doduse iz komponenti :) kupljen polovan, pise Classe na njemu (oce neko mozda da se menja za neku poznatu firmu, recimo Sony, Technics ili Yamahu?) i neke B&W 802D zvucnike :)

Dam ti Mitsubishi-jev stub iz komponenti(znaci ista klasa:)) + rack od najkvalitetnije iverice! Crn!
Ne zaboravi, u pitanju je japanski kvalitet.

Ljudi planiram da uzimam pioneer pasivne zvucnike za 9000 i neko sony pojacalo za 8000 koje je doduse polovno pa da ih povezem sa kompom.Da li se to isplati posto mp3 kad slusam na slusalicama ima dosta suma pa se plasim da ne bude tako i na zvucnicima.

Nazad
Vrh Dno