Šta je novo?

Rimejk snova

Sa "One on One" smo pravili bili prve turnire na C64; svako je donosio svoj džojstik :d

A osecaj kad polomiš tablu:)

Malo probunarih da se podsetim kako je sve to bese izgledalo. Kako je meni to ostalo urezano u secanju kao da su se Birdu i Ervingu videle face, a ono mislim razlikuju se u tri pixela :d

Prilozi

• one_on_one_01.gif
    one_on_one_01.gif
    2.4 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Ove igre bi bile super kada bi se odradile u modernoj tehnologiji.

- Wing Commander (PC) sve serijale, filmići iz kasnijih delova neka ostanu, samo novi engine. Prva dva dela bi bila super sa nekim filmićima u strip fazonu.
- Mechwarrior (PC)
- Tie Fighter (PC) (mnogo bolje nego xwing ;))
- Wings (Amiga 500)
- Lords of the rising sun (Amiga 500)
- Space Hulk (Amiga 500)
- North & South (Amiga 500) :D
- Megatraveller (Amiga 500) (da li se iko seća ovoga :))
- Ishtar sva tri dela (Amiga 500)
- Metal masters (Amiga 500)

Najbolja verzija Wing Commandera je zapravo ona za Amigu CD32, šteta što velika većina ljudi nije ni probala.

Hm... bio sam klinac kad sam to igrao, pogrešno sam zapamtio ime :)

Odlična igra u svakom slučaju, najbolji rpg za amigu 500.

ljudi ishar uopste nije rpg u klasicnom smislu...
NAJJJBOLJI rpg na amigi je kao i na pc-ju tog doba eye of the beholder trilogy te igre su tada bile ono sto je baldur`s gate za period 97 - 02 i oblivion za danasnjicu.. apsolutni markeri kvaliteta...

Wingcommander aga je isti kao za cd32 samo nema muziku sa cd.Jeste da lepo izgleda ali je hteo da radi samo sa a1200 bez turbo kartica (bar na mojoj amigi) a tako je bio mnogo spor tako da sam igrao samo obicnu verziju.Sad kad je to neko vec pomenuo moracu da probam pod UAE kako ce da ide.

Wingcommander aga je isti kao za cd32 samo nema muziku sa cd.Jeste da lepo izgleda ali je hteo da radi samo sa a1200 bez turbo kartica (bar na mojoj amigi) a tako je bio mnogo spor tako da sam igrao samo obicnu verziju.Sad kad je to neko vec pomenuo moracu da probam pod UAE kako ce da ide.

Na cd32 je išlo sasvim fino, plus je imalo brdo međusekvenci i koliko se sećam, 16bitni zvuk.

sensible soccer
Flashback najaca igra

Strip Poker
HAHAHAHAHAH, svi smo je igrali kao klinci!!!

Strip Poker
HAHAHAHAHAH, svi smo je igrali kao klinci!!!

Hehe, ja sam ga kao klinac igrao sa komsinicom. ;) Eeee, kako je to bilo nekad...

A Flashback je odlicna igra, steta sto neko ne uradi rimejk nje, kao sto ima Another World.

Jel se seca neko igre k240 igrao sam je davno na amigi znam da me je odusevila...

Ja sam zbog nje kupio Amigu 500 :D - procitao sam opis igre u Amiga Style casopisu i kasnije pazario A500, nabavio K240 ali nikad je nisam igrao :d nije se imalo vremena od Skid Marksa, Hired Gunsa, All Terain Racinga... :D

Zaboravih ovu igru sa spomenem - Speedball 2 :) što bi to bilo dobro da se igra u nekom modernom multiplay izvođenju :)

Spejs invejdersi sa sve HDR-om...

Nije skroz retro, ali tu je negde - Descent.

Jel se seca neko igre k240 igrao sam je davno na amigi znam da me je odusevila...

Uuu, K240, igrao sam je dosta, voleo sam te strategije (volim ih i danas, iju sta mi bi...). A Populous?

Poslednja izmena:
Neka dobra olimpijada. :) Stara dobra vremena.

Poslednja izmena:
Ja sam perfekcionista a ovaj FRP je bio chist perfekcionizam :

http://www.ravengames.com/blackcrypt/

Perfektan, mada preobiman, bio je i Fate gates of dawn (Mislim da rimejk nije u najavi vec neka nova olafova igra)

Ubr, jedva chekam Speedball2

Meni se radio Supremacy, mada ga npr. Dark Avatar donekle zamenjuje.

Mada, nema u rimejku toliko šmeka koliko u originalu; mogu danas da probam ne-znam-kakvu ultra kvalitetnu strategiju, ali kad se čovek seti MegaLoManie, Lords of the Rising Sun ili nečeg sličnog, ipak...

MegaLoManie - jel to ono sa dva ostrva - dve civilizacije pa ko prvi razvije nuklearku razvali onog drugog ? ? :D :D

btw i Supremacy sam pikao ko blesav... mada na tu temu mi je Millenium 2.2 bio ne pre****v kao i Deuteros!!

Poslednja izmena:
Kako lepa secanja znaju da izvrnu realnost :)

Ja sam na sve ove igre potroshio godine, ali danas kada ih pustim, to nekako vishe nije to :D Za vecinu igara postoje vec bolje od njih u "modernijem ruhu", a ima i onih koje nikada nisu napravljene jer je takav zanr jednostavno umro, i takve bi trebalo oziveti.

Ja bih recimo voleo da vidim Ports of call, Wings, Shadow of the beast, North and south, Flashback...

Poslednja izmena:
1. mortal combat 1
2. duke 3d
3. wolf 3d

MegaLoManie - jel to ono sa dva ostrva - dve civilizacije pa ko prvi razvije nuklearku razvali onog drugog ? ? :D :D

Evo je MegaLoMania: http://www.mobygames.com/game/mega-lo-mania/
Pravi čovek i port za windows.

Mada, tih laganih strategijica na temu "roknem ja tebi nuklearku pre nego ti meni" je bilo baš dosta u to vreme, ovaj nuclear war je bila interesantna, zato što su je radili da podseća na spitting image i bilo je dosta *******cije sa političarima:

nuclear_war-4.gif

Kako lepa secanja znaju da izvrnu realnost :)

Ja sam na sve ove igre potroshio godine, ali danas kada ih pustim, to nekako vishe nije to :D Za vecinu igara postoje vec bolje od njih u "modernijem ruhu", a ima i onih koje nikada nisu napravljene jer je takav zanr jednostavno umro, i takve bi trebalo oziveti.

Ja bih recimo voleo da vidim Ports of call, Wings, Shadow of the beast, North and south, Flashback...

Ma ne izvrću realnost; za mene je činjenica da sam se pet puta lepše zabavljao uz "TV Sports: Basketball" i "KickOff", nego uz sve ove EA-ove šljašteće NHLove, NBAove, FIFE, MIFE, LIFE i ko zna šta. U prvi mah sam pomislio da je to zbog toga što sam osamdesetih bio u drugim godinama (i imao frizuru ko Sajmon Le Bon :d), ali sad sam siguran da nije to u pitanju, nego nešto drugo - to je bilo vreme cvetanja igara i koju god da si igru starovao, mogao si da očekuješ nešto sasvim i potpuno novo - novu ideju, novi način izvođenja, novi žar čak. Danas mogu od nove igre da očekujem jedino da šljunak iz teksture prikaže kao pravi 3D šljunak ili da se "trava i granje njišu na vetru kao pravi". Mogao sam nekada satima da sedim uz onaj neugledni Manic Miner.

Poslednja izmena:
WaterPolo i Match Point su se cepali na c64 do besvesti. Na Amigi sam obozavao Chaos Engine! Jedna od najboljih pucachina za dva igraca ikada!

Uf! MAtch Point sam cepao na Spectrumu, cale je morao da prebaci kompletno ceo Speccy sa adapterom u neko kuciste od teleprintera, ubaci tastaturu Galaksije i udri do zore (cak je napravio i reset dugme:D)

Vrh Dno