Šta je novo?

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Zar nije ranije bilo price da se Cascades vuce, a sad odjednom leti ? :)

gx-x, pa dobro, barem je FPS brojcano izjednacen sa CPU usageom :D

Poslednja izmena:
I ja se pitam...opty 170 na 2.4, 8800gts, Vista, neki ko zna koji drajveri (gledali smo pre dva meseca) bilo je mozda 30 fps ali ja bi reko 25...do duse CPU usage je oko 25% :)

I ja se pitam...opty 170 na 2.4, 8800gts, Vista, neki ko zna koji drajveri (gledali smo pre dva meseca) bilo je mozda 30 fps ali ja bi reko 25...do duse CPU usage je oko 25% :)

Amm, mislim da su dosta poradili na drajverima, fraps snima demo u 1680x1050, 4xAA, 16xAF u 45fps ... Kad bi tako optimizovali i igreeeee :D

Ono sto bih ja voleo, jeste da izbace patch za GRAW2 koji bi mu dao neke dx10 features. Mozda bi i AA mogao da proradi ... :)

Poslednja izmena:
Hebote, kako dobra igra :) Fantastično!

Ono ipak nije bilo blizu kraja druge misije.Odnosno ACT II.Moram da se ispravim,kasnije kako igra odmiče postaje teže:p .Upotreba taktičke mape je neophodna a i daje smisao.Sad me već lako ubiju ako letim ko muva bez glave,a i ako sam pažljiviji nije baš lako:) .Nego saborac koga izaberem na početku misije me slepo sluša,dok loyalist kad pokažem "move" uvek čujem "no".Jedino preko taktičke mape slušaju:trust:

Imam instaliran 1.1 patch, desava se sledece, ako prekinem igru u toku misije i kasnije nastavim od zadnjeg checkpont-a vozila se zaglupe i ne reaguju na komande. Znaci stavim mu marker pet metara ispred njega i nece i bilo gde da pokazem na mapi nece da mrdne. U drugoj ili trecoj misiji to je bio slucaj sa "mazgom" a sada mi se tenk zaglupaveo i ne mrda...jel ispravlja nesto ovaj zaeb...?

Da li vam se desilo da posle druge misije ne možete da nastavite dalje?

Ne mogu da izmenim gornju poruku pa na žalost ovako pišem poruku za porukom - sredio sam problem sa najnovijim patchom.

Zadnji nivo je prilicno tezak ako se igra na hard, prelazak preko mosta na granici sa Meksikom, stvarno odlicna igra :)...zavrsna spica je predugacka ali dobra je muzika bar :D

meni su na zadnjoj misji saborci poginuli cim su se spustili iz helija, da stvar bude jos gora - imam 19fps. Ne razumem, zasto moramo da izdjemo posred mosta ko glineni golubovi ? Kao da nisu mogli da nas izbace sa americke strane granice i da ih lepo posnajperisem sve dole :wall:

Sa druge strane, grafika je nesto malo bolja nego u prvom delu, ali meni to i dalje deluje nekako isprano i nedovoljno. Kontrolisanje saboraca je bolje odradjeno, malo su pametniji ali umeju da se zaglave ponekad. Ono sto mi najvise smeta je sto su im refleksi jadni, ne umeju da nisane, treba im puno vremena da ubiju neprijatelja, ako uspeju uopste (jedino snajperista i demolition momak nesto korisno umeju da urade), uglavnom poginu ko deca. Nekako nemam osecaj da su oni specijalci. Posaljim ih trojicu na dve mete, sva trojica uglavnom poginu bez da ispale metak. Ja odem istim putem i resim sve sa dva metka, a ja nisam specijalac :( Sve u svemu, vecinu misija sam resio solo, a ostale ponekad gurao ispred da izvide koga ima :S: Steta sto nisu dobri kao specijalci u R6 serijalu.

Upravo tako, voleo bih da vidim nesto od Vegasa u ovim pucacinama, bilo bi lepo kada bi mogao da imas makar prilizan pregled iza coska kao sto si imao u Vegasu. Mislim da im opet nije poslo za rukom da "opamete" ostale duhove. I meni se desilo gomilu puta da solo zavrsim igru, zaista su mogli malo obazriviji da budu ovi likovi, setaju kao glineni golubovi okolo. Sto se tice mosta, cim se spustis daj im komandu da se stekuju iza desnog busa blize betonskoj ogradi, a ti idi levo cuceci i skidaj snajperom jednog po jednog. Meni se iz prve desilo da prodjem to i kada smo dosli do samog prelaza neki zaostali meksikanac mi ubije dvojicu sa dva metka :mad:. Igra je po meni odlicna i ne znam kako ali mi radi bolje od keca i to na istoj masini. Na mostu kada se spustim i sva ona guzva na 1280×1024 sve na high promenjeno u renderer file-u i ne ide mi ispod 23fps, znaci to je minimum...

pa to je klasika - jedan meksikanac ti skine dva ghost-a, to me i nervira. Ako su u assault modu onda prakticno ne gledaju oko sebe i ginu, ako su u recon modu onda se samo deru "taking fire" dok ne umru i ne uzvracaju vatru :wall: ne znas sta je gore. Sto se poslednje misije tice: ne znam kolko ima FPS kasnije, bilo je vec rano ujutro kad sam dosao dotle, samo sam se spustio iz helija, ova trojica su odma zaginula (naravno nisu nikog ubili), i tu odma posle iskrcavanja dok gledam dole ka meksickoj strani sam imao 19fps. Inace retko kad mi u igri fps padne 30, sem kad imas tenk koji dize galamu i rusi stvari unaokolo, ali kontam da je to zbog CPU-a...

Ja sam pre par dana presao Vegas i reko sad cu da predjem na GRAW. Uf, meni ovo posle Vegasa deluje jako dosadno. Nije ni priblizno tako dinamicno, no ok, drugi tip igre. Ali naprosto me frustrira sto ovi moji saborci naspram onih junacina iz Vegasa deluju ko da su retardirani, potpuno nesposbni... U Vegasu se osecas kao deo tima, svi ste ravnopravni, sta saborcima kazes da urade, oni to i urade, sakrivaju se, i urnisu neprijatelje. Dok ovde u GRAWu osecas se kao neki bebisiter koji vodi tri retardirana debila i govoris im idi sad tamo, uradi sad ovo, sakri se da te ne ubiju, nemoj to da radis, kud ces bre sad, sagni se konju glupavi, u ebem ti igru..... Ne moz im narediti da stanu iza nekog zaklona i da odatle samo izviruju i da pucaju, oni pucaju samo ako imaju cist vidik odnosno stoje na cistini a tad ih olade dok si reko keks.To je najveca zamerka, a jos jedna stvar koja mi strasno nedostaje iz Vegasa je ono izvirivanje iza coska, ono u Vegasu je fenomenalno dok ovde ko neki ***** izvirujes i cekas da te neko utepa a uz to jos cesto ne mozes ni da pucas iz tog polozaja. Ja sam se nadao da ce ovo biti nesto kao Operation Flashpoint samo u novoj grafici, medjutim nije joj ni blizu. Nebi moji utisci bili ovako losi da nisam upravo odigrao Vegas koji me je odusevio, odavno se nisam tako zabavljao igrajuci neku igru.

GRAW više naginje simulaciji nego arkadi. Ne možete da očekujete Call of Duty arkadu od ovakvog naslova (u stvari možete - stavite igru na easy i jurrriiš ;)).

Meni se igra veoma dopada, može da se lepo taktizira, ali mi je žao što taj deo nije rešen kao u Raven Shieldu npr.

Ono što mi smeta u ovoj igri je što su skoro sva oružja ista i što je AI stvarno glup do bola. Sem te dve stvari, igra je super. Jel primetio neko da SCAR-L ubija uvek sa jednim metkom? Puška je bolja od snajpera.

Više mi se sviđa prvi deo kada se sve uzme u obzir, čini mi se da je zezalica vezanih za fiziku bilo mnogo više nego ovde, a čini mi se i da je sama igra bila dosta teža od ove. Da ne bude da je sve lošije nego u prvom delu, grafika je stvarno za svaku pohvalu! Mislim da ovaj deo ima dosta bolje performanse samo zato što je fizika dosta oslabljena i garant prebačena na PhysX da bi i to neko nekad kupio (paz da neću).

Poslednja izmena:
jesi ti zapravo probao igru na easy ? Isto je teska kao i na normal...jedan metak do dva metka ubijaju i tebe i tvoje saborce, ja nisam video neku razliku...

Sto se grafike tice, nisam uopste impresioniran, nivo sa branom lepo izgleda, ali prva dva nivoa u igri po meni izgledaju gore nego stari graw. Povecane su teksture, shadow mape i malo ispeglan DOF i to je sve. Po meni je i dalje suvise zahtevno za ono sto nudi izgledom. Naravno sad ce da dodje neko sa 8800 i da kaze da nije uopste zahtevno...

Nije zahtevna .. :D :D :D

Elem, ja sam zavrshio nekih 4-5 misija i tu sam se smorio :( , kapiram da bi mnooogo zanimljivije bilo igrati ovo u coop-u(kampanje), + teamspeak .. e to je dozhivljaj. :)

jesi ti zapravo probao igru na easy ? Isto je teska kao i na normal...jedan metak do dva metka ubijaju i tebe i tvoje saborce, ja nisam video neku razliku...

Probao sam prvo na easy, posle sam prešao na normal jer je easy previše dosadno i lako (i zaboravio na kraju da prebacim na hard, probaću sutra) i razlika je u tome što na easy imaš više hit poena i malo je teže da te ubiju.

kapiram da bi mnooogo zanimljivije bilo igrati ovo u coop-u(kampanje), + teamspeak .. e to je dozhivljaj

Ma singleplay igre su mrtve, samo mi to još nismo skroz shvatili :wave:

Na hard u početku mislite da je lako,kao i ja,a kasnije ludilo.Posle postaje dosta teško,u ACT II.

@ROBOTO:

pa prve 3 misije jesu lake i na Hard, ali kasnije nisu lake ni na easy...svejedno ides i gines dok ne provalis gde je sta/ko na mapi...razlika je sto na easy izgubim 4 puta kompanjone i poginem dva puta, a na hard ih izgubim sve 10 puta i poginem 4 puta pa sve to mnogo duze traje :D

Sto se co-opa i "singleplayer je mrtav" tice, nije da mi to nismo shvatili vec je zauzet bandwidth sa skidanjem i seedovanjem ;) Mora ratio da se budzi, kakvo crno igranje :p

Da je bar neko probao u coop-u pa da iznese utiske kako se to dela, ah.. mislim nema tu shta .. 'mesto botova "zhiv" chovek, ide s'tobom i dogovarate se ko ce prvi da izviri da popjije metak haha .. pa onda psovanje u mic. :D Za RSV sam siguran da je vr' igrati u coop-u, preshao jednom tako .. sjajna zabava. :)
Pogotovo shto i nema bash bog zna koliko naslova koji podrzhavaju coop, mislim da je greota ne probati bar, jer su naslovi itekako kvalitetni.

Off:
Zasto bre tako malo fps-ova ima koji imaju coop? :trust:

a kako to igras co-op ? Mislim, igramo misiju sat vremena i u pola misije liku pocne da laguje net ili mu pukne veza ili meni laguje net pa me ubiju pa sve moramo ponovo, pa posle toliko iskidanih zivaca jos treba neko da me trazi na adresi da mi protera metak :D

a kako to igras co-op ? Mislim, igramo misiju sat vremena i u pola misije liku pocne da laguje net ili mu pukne veza ili meni laguje net pa me ubiju pa sve moramo ponovo, pa posle toliko iskidanih zivaca jos treba neko da me trazi na adresi da mi protera metak :D

Haha, evo recimo 4 choveka igraju .. i sad ako jednom laguje net pa ga ubiju ili mu pukne veza, ko ga shisha bez njega se mozhe, ostala su 3. :d Ako svima laguje/puca veza onda im nije sudjeno ***. Ne verujem da to mozhe da se desi, verovatno onima koji nece da prekidaju skidanje/seedovanje da. :p

E sad, ne znam kako je ovde, u RSV mozhesh da namestish koliko ces zivota imati, ako zaginesh, posle 10-ak sekundi se risponujesh,(ako 2 igracha igraju onaj drugi mora ostasti zhiv u toku tih 10 sec. u suprotnom misija ide ispocetka)
Mana coop-a je shto nema chekpointa ,animacija(nekih) kao kad igrash u single i shto mozhesh izabrati koju god oces misiju da igrash .. prva ili poslednja koju god. :)

Meni je GRAW2 fenomenalan, baš ono što treba, dok mi je Vegas nešto najgore od pucačina.

Fakin Vegas na PC-ju ima neki lag u komandama, to nikad nije ispeglano i jednostavno loše je portovan na PC. Graw 2 PC je ipak dooosta dosta dorađen, može se reći druga igra, i pravi je taktički FPS. Najbolji koji postoji. Vegas je zabavan, ali ih je smešno porediti...

izvini ali ja nisam imao nikakav lag u vegasu. Mozda bi trebalo da kupis neku slabiju masinu :D . Sto se poredjenja tice, obe igre imaju prednosti i mane. Ako zbog tactical map-a mislis da je GRAW "pravi" takticki shooter, onda se ne slazem sa tobom. Mane takticke mape u GRAW sam vec opisao. To je neki polu-proizvod, iskren da budem, matori moj za pecanje ima GPS koji je korisniji od one mape i ima vise funkcija :) Ghostovi su jednostavno suvise losi da bi izvrsili bilo sa kompleksnije od "recon-a", a da igrac ne dobije sede dlake...Jednostavan primer: cucim sa snajperistom, provalim neprijateljski snajper, obelezim ga i dam mom snajperu da ga skine, on ima cistu vazdusnu liniju ka njemu, udaljenost oko 40m, moj snjaperista ustaje, krene da ide pored zgrade, pretrcava dijagonalno prema snajperisti, dobija metak i umire. Sve sto je trbao da uradi je da ostane gde jeste i opali snajperistu u glavu. Ovo mi se desilo SVAKI put. Da ne pominjem frustracije sa "machine gun nest"...postavim ih u "flank" poziciju (trojicu), dam svoj trojici da ga napadnu (probao sam i recon i assault mod) i oni su toliko ocajni da lik za mitraljezom stigne da ih provali, da se okrene za 90 stepeni na jednu stranu i ubije dvojicu, zatim se okrene za 180 na drugu stranu i ubije i treceg, kome je dobrih 7-8 sekundi drzao okrenuta ledja. Ghostovi su ispalili oko pola sarzera u njega i nisu ga ubili. Nakon 3 pokusaja, ja se usunjam i sa jednim metkom kroz prorez na oklopu od MG-a ga skinem...Momci iz Vegasa bi ga sa takve "flank" pozicije pretvorili u sundjer...

au....jes' da je trebalo vise "angazovanja" nego u Vegasu, ali ghostovi jesu vrsili posao...mislim slao sam ih bez problema na gnezda i snajpove...enemy down frazu sam cuo x puta (govorim za prvi deo, narocito za onu misiju na trgu, ghostovi su bili ok, imajuci u vidu da smo bili opkoljeni :p ) ...posle mi je vegas dosao kao partija CoD-a...malo arkadno :d ...mozda je trebalo prvo da odigras GRAW, a ne ovako naopako :)

Poslednja izmena:
Jedini pravi taktički shooter je Raven Shield (i eventualno Swat 4), ostalo su sve arkade i polu-simulacije ;)

Vrh Dno