Šta je novo?

Xbox360 i kvarovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

jegulja

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
620
Ajde za nas koji se spremamo da pazarimo XBOX 360 malo iskustava onih koji ga vec imaju kakav je po pitanju kvarova tj. koliko se kvari, sta se kvari, koje su mu slabe tacke po tom pitanju i sl. Mislim da nije lose da se zna narocito zbog flesovanja jer se time gubi i garancija pa da se eventualno zna koja se cifra moze ocekivati za eventualno servisiranje. Korisni su i linkovi gde se vise moze saznati o tome da se smanji vreme potrebno za guglanje :).

pregrevanje

totalno mrtva.

kupish novu konzolu

Ajde za nas koji se spremamo da pazarimo XBOX 360 malo iskustava onih koji ga vec imaju kakav je po pitanju kvarova tj. koliko se kvari, sta se kvari, koje su mu slabe tacke po tom pitanju i sl. Mislim da nije lose da se zna narocito zbog flesovanja jer se time gubi i garancija pa da se eventualno zna koja se cifra moze ocekivati za eventualno servisiranje. Korisni su i linkovi gde se vise moze saznati o tome da se smanji vreme potrebno za guglanje :).

Nemam x360,ali je racunica prosta,bilo koj kvar ce kostati manje nego par originala koje bi kupio bez flesovanja konzole,garancija + originali ili 30% verovatnoca kvara,izaberite sami:p !

Imam 360.

Uskoro cu da ga drugi put saljem u MS Australia na popravku, jer ga nisu ni popravili kada sam ga prvi put poslao.

Jednostavno cesto dobijam "clean the disc" error, I ako su diskovi potpuno novi, nemaju ni najmanju ogrebotinu.

U Oblivionu, mi se na pr, pri igranju samo zaustavi disc unutra, pocne neko puckanje i krckanje i onda mi iskoci error.

Konzola mi grebe diskove, tacno se ponekad cuje kako disc cese o nesto.

Ja se upravo spremam da je flashujem ali toliko cvikam da je to strasno, kakve sam srece, cim uradi flash, pojavice mi se ROD. Jos je pod garancijom.

Nudi mi neki momak, flash i dvd rom, koji veoma lako pravi back up discove za 50 Eu.

Za ovih 5 meseci od kad imam x360 zablokirao mi je samo 2x na istom mestu u Oblivionu drugih problema nisam imao uopste...za sad,)

Poslednja izmena:
Za ovih 5 meseci od kad imam x360 zablokirao mi je samo 2x na istom mestu u Oblivionu drugih problema nisam imao uopste...za sad,)

To blokiranje je izgleda normalna stvar kod 360, meni se isto to desavala na Oblivion, veoma davno, taman ovih kada sam pomislio da nesto nije u redu posto sve pocelo da radi ok ;), ono mi blokirao danas jednom na Kameo.

Poslednja izmena:
Aj kad smo vec kod kvarova gde moze ovde kod nas da se nabaci neki ventilator za hladjenje konzole i kako se to radi uopste, ako je neko radio nek postuje malo vise detalja o tome *** leto je...

pozz svima
kupio sam xbox360 za novogodisnje praznike, flesovao sam ga i imam 2 igre gear of war i neki box, sveukupno nisam ga puno igao jer nemam vremena ali obicno sednem i pikam ga do sat vremena najduze. Sve do pre mesec dana kada je poceo da blokira u igrama, odneo sam ga na servis i objasnili su mi da se zbog pregrevanja neki cip odvaja od ploce ili tako nesto, u svakom slucaju nedugo potom mi se pojavio crveni prsten i konzola je neupotrebljiva. Moja greska je sto sam ga flesovao jer bi ovako mogao da trazim novu konzolu, ali i da nije flesovan dogodilo bi se isto. Gledao sam po netu da je ogroman problem konzole pregrevanje ( kada stavim ruku iza na ventilatore konzola bukvalno radi kao grejalica) i da cesto crkavaju, nasao sam nekog lika koji to moze mozda da popravi i ako se odlucim na popravku i ako ga popravi sigurno cu dodati jos jedan ventilator, mada je konzola i ovako mnogo bucna.
Moj savet ti je da ako kupujes konzolu ugradis i dodatni ventilator, a ako mozes sacekaj da izadje xbox sa procesorom koji se izradjuje u 65nm tehnologiji jer ce se on manje zagrevati.

360 u 65nm procesu nece skoro cim su pustili elite bez njega. Ali zanimljivo je da se 360 manje greje od ps3 sto je inace mana- manja disperzija toplote znaci vece unutrasnje zagrevanje a pride nije onzola jedino sto treba hladiti- postoji i napajanje koje je van konzole i koje se greje pa treba da stoji izdignuto iznad zemlje jer se greje i sa donje strane.

Aj kad smo vec kod kvarova gde moze ovde kod nas da se nabaci neki ventilator za hladjenje konzole i kako se to radi uopste, ako je neko radio nek postuje malo vise detalja o tome *** leto je...
Odlicno pitanje ali malo i tugaljivo. Od kako je ms usao u konzole sve se vise osecam ko da opet baratam sa pc-jem jer sta ima gore nego da se u konzolu ugradjuju dodatni ventilatori ko da je rec o kucistu a ne o napravi koja bi sama po sebi morala da bude izdrzljiva i da zaradi novac kojim je placena.

NA netu ima nekoliko spoljnih i unutrasnjih resenja pri cemu su samo potonja valjana ali ja nisam nasao da ih iko kod nas niti prodaje niti ugradjuje.

Ne znam kod nas, u USA ima sigurno :D

Ne neznam stvarno sta da radim sto se tice hladjenja moracu da vadim Vizu ponovo posto mi je istekla da narucim neki cooling sistem, nema sanse vise ovako juce oko 2 sata ustanem po onom suncu i reko malo da opikam Gears posle 2 minuta konzola je bila toliko vrela da nisam smeo da stavim ruku iza...tako da ono ***

Ne neznam stvarno sta da radim sto se tice hladjenja moracu da vadim Vizu ponovo posto mi je istekla da narucim neki cooling sistem, nema sanse vise ovako juce oko 2 sata ustanem po onom suncu i reko malo da opikam Gears posle 2 minuta konzola je bila toliko vrela da nisam smeo da stavim ruku iza...tako da ono ***

43419860fullrr0.jpg

Ja bih nikov intercooler preskocio, vise je konzola pokvario nego sto je sacuvao.

Lol kupio sam ventilator za sobu od kineza i stavio ga da 'ladi box dok ne vidim sta cu :banana: :banana:

:lol: Inace nije pregrevanje jedini problem kod xbox-a a posebno bilo kakvo spoljno hladjenje nece uticati na pregrevanje gpu-a nastalo usled ocajnog dizajna konzole. Vise o nacinima samopomci kao i uopste o uzrocima pojave 3rod-a na:

http://forum.xbox-sky.com/showthread.php?t=21520

Off:
Bash je simpatichan taj xbox-sky.com...posebno kada ispred adrese dodash bt. ,)

Btw vidite ovaj bedak!!!
Najgora stvar u celoj prichi i ona koja mene najvishe plashi je da kod nas nema "pravog" servisa i uzimajuci u obzir da je 99.9% kutija kod nas flash-ovano i time nema garanciju mi mozhemo da se ladimo za zamenu i bilo kakav feedback od strane Microsofta ili koga vec ovde u Srbiji...da chuknem u drvo, ja sa mojim do sada nisam imao problema i nisam primetio da se greje previshe...ovih dana uzimam klimu pa cu da smanjim "failure rate" na onih 30% :banana: :) !!!

Josh jedan mali off:

Jel' zna neko jel' mogu backup-ovi sa prvog xbox-a da se peglaju na 360-ci (naravno sa backward compatibility liste) sa Xtreme FW ili treba image da se patch-uje nekom alatkom...ako ovo ne smem da pitam ovde - izvinjavam se!

Slabo bi ti sta znacilo i da zivis preko- kad ti istekne garancija popravka u usa kosta 140$ i pride ti posalju refurbished (vec popravljanu) koznolu umesto one koju si poslao na popravku pa su cak isle horor price kako su korisnicima stizale masne, strokave i izgrebane konzole.

Da, priche o tome su tek smeshne. U garanciji uglavnom naplacuju oko 100$ bez poshtarine koja je josh jedno 50$ u oba pravca, i josh ti vrate neku refurbished konzolu koja se mozda i 5x vracala u servis i ko zna koliko ce i ta da traje :) Izgleda da nisu ukapirali chemu sluzi garancija ili su istripovali da su toliko jaki da im se moze :)

Ma daj mLaki, kupi slobodno X... siguran sam da će ti i ovde Microsoft 13 puta zameniti neispravnu konzolu za novu... skoro sasvim siguran... :D

kad se setim koliko je xbox1 bio neunistiv, bruka za ms kada pogledam xbox360... znaci dugu devetku je prezivljavao, tumbanje u kamionu, sudar u automobilu, pad sa par metara, i sve uvek besprekorno radilo... a ovo, cak moras da ga napravis da nekako visi u vazduhu :/...

Na prvom xbox-u su izgubili 4 milijarde dolar apa ocigledno nisu hteli da naprave istu gresku :)

ma sta je to za billija :) sica... toliko njegovi klinci potrose za dzeparac nedeljno :)

Za bilija mozda, za akcionare vec nije malo a na zapadu se neuspesi ne prastaju. Sto se uspinju da dokazu kako je zune uspesan produkt? Btw jos sam davno citao da odeljenje xbox-a u okviru ms-a ima cak manji budzet od sce-a.

Poslednja izmena:
Ploca se vremenom krivi usled velike toplote i x-clampova koji je dodatno savijaju sto rezultuje cak i pucanjem.

A revidiranu verziju ne ocekuj skoro jer kad u elite-u nisu nista promenili ne ocekuj da ce tek tako da pocnu da je revidiraju. Pre ce za dve godine da izbace neki novi xbox uz nadu da ce ljudi da zaborave ove *****rije a kako je usa njihovo glavno trziste jasno je da ce im to makar tamo i uspeti :D

zbog toga, samo da naprave nacina da nabacaju sto vise coolera u xbox360 i to ce biti to... to cu ja probati, cim mi dodje ovaj...

i fora je, samo da se lepo pazi xbox360, naravno oni koji ne umeju da cuvaju, nisu za njega... ***a... tako su ga ruzno napravili da mora vise da mislis o tome da li si ga lepo obezbedio ili koliko je dobra igra koju igras :/

Poslednja izmena:
Problem je sto ti ni to nije garancija. Citao sam da su ljudi ugradjivali dodatne kulere i opet im se desavao rod. Sve zaviso pd toga gde je 360 pravljen i kakva je kontrola kvaliteta. Ako je sama konzola ocajno sklopljena onda je samo pitanje trenutka kad ce sve da krene nizbrdo.

da, ali npr mene to ohrabruje sto npr najveci procenat kvarova je u severnoj americi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno