heh... dešava se tačno ono što sam i mislio da će da se dešava - svet nije spreman za ovakvu igru. Sudeći po chatu iz igre, deluje mi da samo četvrtina igrača koji se nađu na serveru razumeju kako se igra, a ostali flejmuju u fazonu "čemu služe ova đavolja klješta", "šta je cilj ove igre", "kako se ovo uopšte igra", "sr**e" i sl. Čak im nije jasan ni koncept warmup vremena, već misle da je TO igra. OMFG! Uopšte ne izmišljam, dešava se tačno ono što sam napisao da će da se desi, ali sam mislio da će to biti izraženo više kod nas, a ne ovoliko kod stranaca. Malo sam skeptičan u pogledu da će ovo biti svetski hit, ali sam siguran da će biti najbolja igra ikada svima koji su nekada igrali RTCW i ET jer je "igrivost" ostala apsolutno ista, ako ne i bolja.
Sviđa mi se ideja da skoro svaka klasa (sem običnog vojnika naravno) može da "posadi" neki (ali samo jedan) turret na zemlju. Onda svako zaista postaje zaista važan faktor u igri. Fizika je super urađena i ponašanje vozila mi se više sviđa nego što je ona u BF serijalu. Ovde znam da ako uđem u tenk, da će tenk tako i da se ponaša, a da ne moram da pazim na svaku izbočinu koja eventualno može da mi skine 10hp-a. Skoro svako vozilo, pa i tenk, ima boost za brzinu. Šteta jedino što ne mogu da se gaze drveća kao u OFPu, ali bi to možda bilo i previše

Super je kada iz tenka pogodiš neko vozilo, a ono se od siline udara prevrne na stranu

Tu sam video i ono što je Karmak pričao da vozilima može da otpadne točak, pa onda inženjerac mora da ga montira nazad. Istina je, međutim vozilu kome ovde otpadne točak verovatno fali još samo pogodak iz pištolja, pa da eksplodira.
ODLIČNA ideja je da svaki vojnik može da izabere svoju misiju na bojnom polju. Igra onda postaje usmerenija i commander kao što je u BFu zaista postaje totalno bespotrebna figura.
Igrao sam već jedno 7-8 sati ovaj demo, a još uvek nisam provalio sve fore koliko je komplikovana igra. Definitivno pozitivna stvar po meni!
Zbog novine zvane Megatekstura, teren izgleda fantastično, pogotovo veoma kose planine. Sada ne dolazi do razvačenja tekstura kao u drugim igrama, već kosine izgledaju detaljno kao i ravan teren.
Jedina zaista loša stvar u celoj igri je očajan netcode. Igra sa 24 igrača na mapi laguje ko luda, pogotovo u zatvorenim prostorima. Ako to ne srede, džaba im sve što su napravili jer će igra onda moći da se igra samo u LANu
Još jedna stvar koja me nervira je onaj glupi Q3 zvuк ~plonk~ kad pogodiš nekoga. Totalno nepotrebno šlihtanje Q3 zajednici. :bottle: