Šta je novo?

Enemy Territory: Quake Wars - oficijelni thread

Betu sam obrisao sinoc jer je doslo do cudnog konflikta sa BF2. Naime nije hteo da mi radi BF2 od kada sam instalirao ET:QW :trust: . Deinstaliranjem bete problem je resen...cudno. Imam nekoliko screenova ali bez fps-a. Mogu da ih okacim kada dodjem sa posla... Da instaliram ponovo necu...iskreno ne svidja mi se. Mozda probam demo (kada se pojavi) ali generalno izgleda da ova igra nije za mene.

U stvari screenove mogu da postavim kada se vratim sa koncerta :guitar:

Toliko o tome... Onda mozes da trazis od drugova iz klana bar :)

Betu sam obrisao sinoc jer je doslo do cudnog konflikta sa BF2. Naime nije hteo da mi radi BF2 od kada sam instalirao ET:QW :trust: .

Hahaha ID Strikes Back! :-devil-: Odlično ako je kod svih tako za vreme trajanja bete :D Fora nikad jača :)

Poslednja izmena:
kako ovo izgleda mocno! samo mislim da ce biti problem da ljudi sa moje mreze poteraju ovo cudo... a bogme i ja :)

Nesto mi nije jasno...Igra treba da se pojavi za manje od mesec dana, a oni sad izdaju betu. Beta valjda sluzi da sto vise ljudi testira igru, uoci i prijavi bagove da bi ih programeri pre izbacivanja igre ispravili. Mislim da je igra vec potpuno spremna i da se samo ceka povoljan trenutak za njeno izbacivanje na trziste i zato mi nije jasno zasto izdaju beta verziju kad su lepo mogli da daju neki multiplayer demo.

Ma kakvih mesec dana, nece ni za 6 meseci, odlozili su... :(

Nesto mi nije jasno...Igra treba da se pojavi za manje od mesec dana, a oni sad izdaju betu. Beta valjda sluzi da sto vise ljudi testira igru, uoci i prijavi bagove da bi ih programeri pre izbacivanja igre ispravili. Mislim da je igra vec potpuno spremna i da se samo ceka povoljan trenutak za njeno izbacivanje na trziste i zato mi nije jasno zasto izdaju beta verziju kad su lepo mogli da daju neki multiplayer demo.
Ima razlike između bete i demoa. Beta je nešto kao generalna proba - sređivanje poslednjih bagova i finalno doterivanje igre pred puštanje u promet. Negde dve nedelje pred izlazak igre će biti pušten i demo za download. Puna igra bi u julu trebalo da izađe u Americi, a u avgustu kod nas u Evropi, tj. ako opet nisu nešto odložili.

Meni je neko par postova gore rekao da igra izlazi pocetkom 2008. ili tako nesto.

Znaci...odes lepo na oficijalni forum i tamo ces da procitas sledece :

As soon as we have any dates to announce, you can be sure that they'll be plastered all over this site and the forums. You guys are first in the Announcement Line.

Do sada je bilo mnogo nagadjanja kada ce da izadje igra...Poslednja informacija...tj ona o 2008 je potekla sa totalquakewars-a.
Da ova tema ne postane slicna onoj o stalkeru ja se povlacim iz dalje diskusije...trajno ili dok igra zvanicno ne izadje.
Odoh da slusam The Cult, pijem pivo i cepam BF2 :,,: :wave:

Eh...da ne zaboravim screenove...GoRaNStEin vidis link u mom potpisu? Vidis naravno :) ...e pa odes na sajt...pa na forum...i u off-topic-u ima nekoliko screenova sa fps-om...

Poslednja izmena:
Znaci...odes lepo na oficijalni forum i tamo ces da procitas sledece :

Do sada je bilo mnogo nagadjanja kada ce da izadje igra...Poslednja informacija...tj ona o 2008 je potekla sa totalquakewars-a.
Da ova tema ne postane slicna onoj o stalkeru ja se povlacim iz dalje diskusije...trajno ili dok igra zvanicno ne izadje.
Odoh da slusam The Cult, pijem pivo i cepam BF2 :,,: :wave:

Eh...da ne zaboravim screenove...GoRaNStEin vidis link u mom potpisu? Vidis naravno :) ...e pa odes na sajt...pa na forum...i u off-topic-u ima nekoliko screenova sa fps-om...

Auu, pa to je na nekim socijalnim detaljima, a framerate je katastrofa, koja su to setovanja tacno?... To su tvoji shotovi? A gde su shotovi od tvojih klanovaca? I ne vidim tu neku posebnu guzvu koju si pominjao ...

Poslednja izmena:
Shotovi lika iz klana.

Nekog od ovih koje si pominjao? "Salu na stranu, jos dva lika iz mog klana su probali igru i dosli do istog zakljucka. Inace imaju jace masine (E6700...8800gtx...) ali kazu da secka kao blesavo." ...

To je prosto nemoguce ...

Ili ovaj igra na spectrumu ...

Poslednja izmena:
Koliko znam on ima 8800 (neki)...koji cpu i koliko rama ima pojma nemam...
*** napisah da necu vise da kuckam u ovoj temi...bas sam karakter :D

Za sve koji nemaju "kljuc" lepa informacija. Danas pocinje podela za sve one koji imaju free acc na fileplanet-u.
http://www.fileplanet.com/promotions/quakewars/static/temp_closed.aspx
Prema nekim informacijama podela pocinje oko 18h po nasem vremenu. Ne uzimajte ovo zdravo za gotovo...
Beta Download za zainteresonane.

Ne uzimajte ovo zdravo za gotovo...

Nema potrebe da budeš zajedljiv niti da se vređaš zbog onog što sam napisao jer se to ne odnosi samo na tebe. Svima se na forumu desi da prospu neku mudrost, a da ni sami ne znaju da li je to tačno.

Što se tiče tog datuma izlaska, najzvaničnija informacija za igrače sa njihovog sajta je "When it's done", a prave informacije koje ID mora da podeli svojim poslovnim partnerima mogu da se pronađu na sajtovima tih poslovnih partnera. Na tim sajtovima se nigde ne pominje 2008. godina, već jul i avgust ove godine.

Da li moze QW-ET beta da se igra sa botovima offline ?

P.S. Pitanje je mozda glupo al` ko ne zna pita :)

igra je extra, gameplay identican onom iz w:et-a :)

Radi bez problema na mojoj konfiguraciji i to pod vistom

jel ce se deliti jos beta keys-ova na onoj stranici pise kao da ce biti, ali za 24.06?! :d

Da znam da li da skidam ili ne.

heh... dešava se tačno ono što sam i mislio da će da se dešava - svet nije spreman za ovakvu igru. Sudeći po chatu iz igre, deluje mi da samo četvrtina igrača koji se nađu na serveru razumeju kako se igra, a ostali flejmuju u fazonu "čemu služe ova đavolja klješta", "šta je cilj ove igre", "kako se ovo uopšte igra", "sr**e" i sl. Čak im nije jasan ni koncept warmup vremena, već misle da je TO igra. OMFG! Uopšte ne izmišljam, dešava se tačno ono što sam napisao da će da se desi, ali sam mislio da će to biti izraženo više kod nas, a ne ovoliko kod stranaca. Malo sam skeptičan u pogledu da će ovo biti svetski hit, ali sam siguran da će biti najbolja igra ikada svima koji su nekada igrali RTCW i ET jer je "igrivost" ostala apsolutno ista, ako ne i bolja. :)

Sviđa mi se ideja da skoro svaka klasa (sem običnog vojnika naravno) može da "posadi" neki (ali samo jedan) turret na zemlju. Onda svako zaista postaje zaista važan faktor u igri. Fizika je super urađena i ponašanje vozila mi se više sviđa nego što je ona u BF serijalu. Ovde znam da ako uđem u tenk, da će tenk tako i da se ponaša, a da ne moram da pazim na svaku izbočinu koja eventualno može da mi skine 10hp-a. Skoro svako vozilo, pa i tenk, ima boost za brzinu. Šteta jedino što ne mogu da se gaze drveća kao u OFPu, ali bi to možda bilo i previše ;) Super je kada iz tenka pogodiš neko vozilo, a ono se od siline udara prevrne na stranu :D Tu sam video i ono što je Karmak pričao da vozilima može da otpadne točak, pa onda inženjerac mora da ga montira nazad. Istina je, međutim vozilu kome ovde otpadne točak verovatno fali još samo pogodak iz pištolja, pa da eksplodira.

ODLIČNA ideja je da svaki vojnik može da izabere svoju misiju na bojnom polju. Igra onda postaje usmerenija i commander kao što je u BFu zaista postaje totalno bespotrebna figura.

Igrao sam već jedno 7-8 sati ovaj demo, a još uvek nisam provalio sve fore koliko je komplikovana igra. Definitivno pozitivna stvar po meni!

Zbog novine zvane Megatekstura, teren izgleda fantastično, pogotovo veoma kose planine. Sada ne dolazi do razvačenja tekstura kao u drugim igrama, već kosine izgledaju detaljno kao i ravan teren.

Jedina zaista loša stvar u celoj igri je očajan netcode. Igra sa 24 igrača na mapi laguje ko luda, pogotovo u zatvorenim prostorima. Ako to ne srede, džaba im sve što su napravili jer će igra onda moći da se igra samo u LANu :(

Još jedna stvar koja me nervira je onaj glupi Q3 zvuк ~plonk~ kad pogodiš nekoga. Totalno nepotrebno šlihtanje Q3 zajednici. :bottle:

Poslednja izmena:
LAN meni i treba :D

nego izgleda da svet nije spraman za kompleksniju igru od kantera i nece ni biti.

da li je moguce da je takva razlika u koristi slabasnog 8600? :zgran:

Da, to je taj 8600, od kog je 7900 GS bolja kupovina :d

Ova igra ima urnebesno smešne voice komande :) a fora u samoj igri ima na pretek - svaki put kad se nakačim, provalim nešto novo. Sjajno! :D Posle svega što se pojavilo u poslednje vreme, ova igra je pravo osveženje!

Ko nije probao još, naizgled bedni strogovski HOG je jedno od najboljih vozila u igri! ;)

Poslednja izmena:
Igrao sam i 2142 betu, sad sa probao i ovo cudo i realno etqw ne moze ni da prismrdi battlefield-u, bar ne u ovom stanju u kome se nalazi. Zvuk je katastrofalan, zvuk oruzja uopste ne lici na oruzje, graficki je losiji od bf-a u svakom pogledu, hitbox-ovi su cudni, borba 1 na 1 je nekako troma iako je kretanje suludo brzo (znam da cudno zvuci) itd itd. Sve u svemu ovo mi se nikako ne svidja.

Vrh Dno