Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
pa sta da ocekujem sa ovom mojom masinom iz potpisa, i koji su najbolji driveri za 7900GTO, kao i gde da skinem sve potrebne drivere za ovu moju plocu????

sta da ocekujes sa tim krsom, pa sve najbolje. imas sjajnu masinu, ako si to hteo da cujes. ja vistu koristim u full rezimu sa 768MB DDR memorije, intel pentium 2,6GHz i grafickom ati 1950GT. od zahtevnih aplikacija; Photoshop CS3, Tomb Raider - Anniversary, Far Cry..., sve radi bez ikakvih trzavica.
mislim da su najnoviji driveri nvidia "158.18_forceware_winvista_32bit_english_whql" koje mozes ovde da nadjes http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp.
sto se tice drivera za plocu; njih uopste nisam instalisao i opet sve sjano radi.
lupetanja kako vista trazi memorije na tone i kako moras imati neki Borgovski procesor dolaze od osoba koje koriste comodore64 ili nemaju iskustva ili jednostavno smatraju da je to "IN" pljuvati po novom OS MS....

pozdrav

a jel ti je ukljucen aero i sve one napredne video opcije?

jedno pitanjce;
Uskoro treba da dodjem do permanentno aktivirane verzije vista x86 oem ultimativna, pa me zanima da li je tu ukljucena i 64 bit verzija...pa ako neko koristi verziju slicnog naziva neka rekne :p
thx

Poslednja izmena:
@babarogatajna:
Probaj da drzis komp ukljucen 5-7 dana, pa ces videti kako se ponasa.
Meni je komp ukljucen non stop(Vista ultimate,full video), imam ddr 768mb,s2800+,radeon 9600pro 256mb,sata hdd...Posle par dana koriscenja zna da se zaglupi pogotovo hdd, zna neku aplikaciju da otvara i po minut.Da je stabilan, jeste.Nije mi jos ni jednom blokirao.

@nex999:
Ja imam vistu ultimate i ona je 32bit.

ok thx, nasao sam...ta je samo 32-bitna...trazim neku drugu :)

@babarogatajna:
Probaj da drzis komp ukljucen 5-7 dana, pa ces videti kako se ponasa.
Meni je komp ukljucen non stop(Vista ultimate,full video), imam ddr 768mb,s2800+,radeon 9600pro 256mb,sata hdd...Posle par dana koriscenja zna da se zaglupi pogotovo hdd, zna neku aplikaciju da otvara i po minut.Da je stabilan, jeste.Nije mi jos ni jednom blokirao.

@nex999:
Ja imam vistu ultimate i ona je 32bit.

Eclipse, i ja imam ultimate 32 bitnu.
a sto se tice ukljucenog komp', clan sam jednog domaceg torrent-sajta gde imam i odredjenu obavezu seedovanja pa bi na osnovu toga trebalo da znas koliko mi komp stoji ukljucen. :zgran:
uz ovo cu ti priloziti i dokaz sta trenutno imam instalisano a danas ce se ta lista popuniti za jos odredjeni broj programa.
pozdrav

Prilozi

• instalisani programi.JPG
    instalisani programi.JPG
    106 KB · Pregleda: 136
Sutra nabacujem Vistu, pa vas molim da mi napiste sta od pomenutih programa radi na vista, a sta ne, i gde mogu naci one koje ce "pasoviti" visti ako pojedini ovde navedeni nevaljaju:

- driver za mis Logitech MX revolution
- driver za stampac Canon Pixma MP150
- driver za EUnet ADSL modem sagem
- total commander 6.55
- Intervideo WinDVD 8
- Winamp 5.01
- Deamon tools 4.08
- riva tuner 20RC16
- Nod32 Antivirus system v2.51.8
- Acrobat reader 7.05
- nero 7 premium

Takodjer, interesuje me koji su najbolji nvidia driveri za vistu do sada, kao i da li pojedine igre ne rade na visti ???

Molim vas za pomoc. Hvala !

Sutra nabacujem Vistu, pa vas molim da mi napiste sta od pomenutih programa radi na vista, a sta ne, i gde mogu naci one koje ce "pasoviti" visti ako pojedini ovde navedeni nevaljaju:

- driver za mis Logitech MX revolution
- driver za stampac Canon Pixma MP150
- driver za EUnet ADSL modem sagem
- total commander 6.55
- Intervideo WinDVD 8
- Winamp 5.01
- Deamon tools 4.08
- riva tuner 20RC16
- Nod32 Antivirus system v2.51.8
- Acrobat reader 7.05
- nero 7 premium

Takodjer, interesuje me koji su najbolji nvidia driveri za vistu do sada, kao i da li pojedine igre ne rade na visti ???

Molim vas za pomoc. Hvala !

Od tih programa (koje sam probao), na X64 ultimate rade:
-Total Commander (u verziji 7.00)
-WinDVD 8 i PowerDVD7.3
- WinAmp 5
- Daemon tools 4.09.1 (kao i Alcohol i 52% i 120%)
- NOD32
- Acrobat reader 8
- Nero 7

Sto se tice driver-a, imam Logitech MX610 (i radi SetPoint software), Canon Pixma 4300 (pogledaj na site-u Canon-a, ima drivera skoro za sve vrste stampaca i multifunk.uredjaje), ADSL modem mi je vezan preko mrezne tako da mi ne trebaju driver-i.
Sve u svemu, za moju konfiguraciju sam nasao sve driver-e i vecinu programa koje koristim i za sada sam zadovoljan (osim par igrica koji izricito traze DirectX9 i ne haju za noviju verziju).

Pozdrav

a kako se namesta AERO i da li treba nesto da si iskljuci u Visti, cuo sam da je neki UMS ili tako nesto strasno dosadan?

a kako se namesta AERO i da li treba nesto da si iskljuci u Visti, cuo sam da je neki UMS ili tako nesto strasno dosadan?
pa, bre, čitaj redom ovu temu, nemoj da postavljaš toliko banalnih pitanja!

aero se "namešta" po default-u, a ne znam šta ti je taj UMS

da , na UAC ! Sta je to, i zasto svi govore da je dosadan, da se treba iskljuciti i kako se iskljucuje?

A moze lepo da ga iskljuci u CP->User Accounts->Turn off User Account control...

Od tih programa (koje sam probao), na X64 ultimate rade:
-Total Commander (u verziji 7.00)
-WinDVD 8 i PowerDVD7.3
- WinAmp 5
- Daemon tools 4.09.1 (kao i Alcohol i 52% i 120%)
- NOD32
- Acrobat reader 8
- Nero 7

Sto se tice driver-a, imam Logitech MX610 (i radi SetPoint software), Canon Pixma 4300 (pogledaj na site-u Canon-a, ima drivera skoro za sve vrste stampaca i multifunk.uredjaje), ADSL modem mi je vezan preko mrezne tako da mi ne trebaju driver-i.
Sve u svemu, za moju konfiguraciju sam nasao sve driver-e i vecinu programa koje koristim i za sada sam zadovoljan (osim par igrica koji izricito traze DirectX9 i ne haju za noviju verziju).

Pozdrav

Koje igre ti ne rade i sta ti prijavljuju?

Koje igre ti ne rade i sta ti prijavljuju?

DIRT (mozda zbog "leka"), TR Ann (trazi neki fajl), Fifa (UEFA) 2007 (radi, ali je rad u meniju izuzetno spor) i mnoge Disney igrice za decu (jednostavno crn ekran). Sve ove igrice pod XP SP2 rade bez i najmanjih problema.

PS. Da ne bude sve crno, velika vecina radi pod Vistom.

Poz

Brate, svi pricaju da TR ANN radi fantasticno na visti...nesto tebi nije u redu sa tom verzijom koju ti imas...

Vec 3 dana imam instaliranu "Vistu" pa da iznesem utiske.

Sam sistem funkcionise odlicno na mom kompu, sa svim "fency" djidja bidjama, aero, sve u fulu, radi kao XP, bez ikakvih usporenja, nema cekanja, "drljanja" harda. Imam instaliran i NOD32, i jos neke programe, kao naravno i drivere. Nakon podizanja sistema, prilicno je jasno da je potrebno pola minuta da se "smiri" rad memorije, dok se popale svi programi, driveri i ostalo. Mislim da od ovih 2GB-a koje imam, moj sistem koristi recimo nekih 500-600 mb, mozda i vise, neznam. Neznam gde u task manageru mogu da vidim koje je zauzece memorije. CPU usage je izmedju 5-15%, nekad i skoci vise od toga na trenutak, ali varira uglavnom oko 5%. Vista zaista izgleda prelepo, neuporedivo lepse od XP-a. i sa ovakom masinom radi sasvim dobro.

E sad vista i igre. Pa da krenem redom:
- Spiderman 3 - radi 10% slabije nego na XP-u
- S.T.A.L.K.E.R. - radi otprilike kao na XP-u
- Rainbow Six Vegas - radi nesto bolje na Visti
- Lost planet *demo* - radi bolje na XP-u za 10%
- C&C 3 - isto kao na XP-u
- Infernal - radi 20% slabije na Visti u odnosu na XP
- TMNT - isto kao XP
- Virtua tennis 3 - malo slabije nego na XP-u
- Pirates of carribian 3 - isto kao XP
- Tomb raider Anniversary - isto kao XP
- Resident evil 4 - isto kao XP
- Monster maddnes - 10% radi slabije na Visti
- Apha prime - isto kao XP, ali zvuk *****ava
- Warfront:Turning point - isto kao XP
- Rayman raving rabits, POP 3 , NFS Carbon - ne radi na Visti, mozda jedino sa nekim patchom.

Moram jos da naglasim da imam sve najnovije drivere za komponente.
Zakljucak je da igre u ovom trenutku rade bolje na XP-u bez pogovora, verovatno je potrebno jos neko vreme da se poradi na nvidia driverima, tako da mislim da za 3-4 meseca to moze biti prava stvar. Moja preporuka je da vistu instalirate i probate, mozda ce nekome ove igre raditi bolje, nekom losije, verovatno je i do same konfiguracije i kompatibilnosti. Ja cu vistu zadrazati, necu se vracti na XP, iako sam strastveni gamer i nervira me pad fps-a. Sve nove igre koje budu izlazile ce sigurno sve vise i vise biti optimizovane za Vistu tako da nema problema. Eto toliko...

vista i Xp dual boot ??

Kako da uradim dual boot, tj. ipak zelim da igre igram na XP-u, a da vistu koristim za neke obicne stvari - internet, programi, i ostalo ??? Nikad nisam radio dual boot, jel to komplikovano i kako da uradim ?
Isto tako, interesuje me da li sve drivere treba da instaliram i na jednom i drugom sistemu??
Vista je dobra, ali mi je glupo da sa ovakvom konfiguracijom imam degradirane performanse , neke igre imaju razne probleme.

Takodjer, interesuje me kako se bira koju sistem zelim da podignem (XP ili Vista) kad upalim komp ?

Najlakse ti je da prvo instaliras XP, pa vistu na drugoj particiji.Sto se tice kako ces da biras sistem to je bar lako imaces meni kada palis komp.

Kako da uradim dual boot, tj. ipak zelim da igre igram na XP-u, a da vistu koristim za neke obicne stvari - internet, programi, i ostalo ??? Nikad nisam radio dual boot, jel to komplikovano i kako da uradim ?
instaliras xp, pa kasnije na drugu particiju vistu
kad budes palio komp, pojavice ti se "meni" na kom biras oces li da pokrenes vistu ili xp

Isto tako, interesuje me da li sve drivere treba da instaliram i na jednom i drugom sistemu??
naravno ;)

Takodjer, interesuje me kako se bira koju sistem zelim da podignem (XP ili Vista) kad upalim komp ?
pogledaj prvu recenicu sto sam napisao, kad se upali komp, pise ti koji sistem oces da startujes i kliknes na njega
nema tu neke filozofije, sve je lako i jednostavno ;)

Kao sto je vec receno,instaliras prvo XP a na D particiji Vistu

Posto Vista,po automatizmu,sama sebe postavlja za glavni operativni sistem,u koliko to ne promjenis,prvo ce se startovati.I bez obzira sto je instalirana na D particiji,uvijek svoju particiju predstavlja kao C,tj. radnu.To nemoj da te zbuni i dobro pazi sta brises sa particija da nebi bilo posle glavobolje.U Control Panelu u opciji System kliknes na Advanced system settings a zatim na Startup and recovery pa settings.Tu imas mogucnost da izaberes koji ce operativni sistem prvo da se podize,npr.Earlier Version of Windows za XP koji bi vise koristio, kao i da skratis vrijeme odabira na nekih recimo 5 sec. sto je po meni sasvim dovoljno da se prebacis na drugi sistem,Vistu

Posto Vista,po automatizmu,sama sebe postavlja za glavni operativni sistem,u koliko to ne promjenis,prvo ce se startovati.I bez obzira sto je instalirana na D particiji,uvijek svoju particiju predstavlja kao C,tj. radnu.To nemoj da te zbuni i dobro pazi sta brises sa particija da nebi bilo posle glavobolje.U Control Panelu u opciji System kliknes na Advanced system settings a zatim na Startup and recovery pa settings.Tu imas mogucnost da izaberes koji ce operativni sistem prvo da se podize,npr.Earlier Version of Windows za XP koji bi vise koristio, kao i da skratis vrijeme odabira na nekih recimo 5 sec. sto je po meni sasvim dovoljno da se prebacis na drugi sistem,Vistu

Zaboravih pomenut da ovo podesavanje radis u Visti

Za sva vrsta podesavanja na Visti ( user interfgace, animacije, servisi, gadgeti, optimizacija...) koristim odlican tweak utility sa preko 300 opcija, kompanije Yamicsoft, Vista manager 1.18.

http://www.yamicsoft.com/
Probajte, nece da boli.

Original Windows Vista Ultimate i njegov instaliranje

Sticajem okolnosti, dobio sam originalni Windows Vista Ultimate 32-bit koji ću jednog dana i instalirati :) Interesuje me da li postoje nekakva ograničenja za njegovo legalno korišćenje, tj. da li će mi praviti nekakve probleme ako budem menjao hardver u kompu ili slično kao što je bio slučaj kod originalnog XP-a beše?

Da li mi je možda bolje da instaliram akhm, neoficijalnu nego ovu originalnu verziju?

da li postoji neki free program za vistu, za zakljucavanje foldera(ili bar fajlova) ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno