Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Jos jedno glupo pitanje: GDE se gasi Vista?
kad odem na start pa shutdown, izadje iz viste ali ostaju da rade cooleri i ne gasi skroz komp.

Jos jedno glupo pitanje: GDE se gasi Vista?
kad odem na start pa shutdown, izadje iz viste ali ostaju da rade cooleri i ne gasi skroz komp.

Klikni na na onaj mali trouglic pored onog crvenog dugmeta na koje gasis komp i otvorice ti se opcije gde ces moci da izaberes shut down.

I to sam probao i isto, ugasi se sistem ali cooleri i dalje rade

Ja koristim hybrid sleep - super stvar, isto je kao shutdown (sve se iskljuci, cak i LED-ovi na kucistu) i kad ga ukljucim za par sekundi mi se vrati windows, sa svim otvorenim prozorima. Probajte!

OK je to, ali mene interesuje kako da ga ugasim "normalnim" putem

Moguce je da je problem u BIOS-u... Nemoj me drzati za rec ali BIOS update bi mogao da pomogne...

Imam Vista 64 Home Premium, ne radi mi Canon LASER SHOT LBP-1120 (odgovorili su mi da se izvinjavaju, i da pratim razvoj na Canon stranici sa drajverima), Mustek BearPaw 1200CU Plus (jos nista nisu odgovorili), USB ADSL Conexant (natezem se sa Sezamom da mi odgovore imaju li ili da li ce dobijati modeme za Vistu u skorije vreme), i Intracom NetMod USB ISDN (to mi ne odgovara ni Intracom ni Telekom). Zanima me ovo poslednje, da li je neko uspeo da natera ovo da proradi?
Hvala

da li postoji program slican Bootvis-u za Vistu???

Poslednja izmena:
Intracom NetMod USB ISDN (to mi ne odgovara ni Intracom ni Telekom). Zanima me ovo poslednje, da li je neko uspeo da natera ovo da proradi?
Hvala

ja sam uspeo ali sam presao na ADSl,nasao sam neke drajvere na netu cini mi se da su bili beta koji su prosli instalaciju.

Gde je u Visti Run opcija?

Imam vistu ultimate 32b

Gde je u Visti Run opcija?

Imam vistu ultimate 32b

Ides na Taskbar and start menu,zatim start menu,Customize i strikiras Run commnad.Posle ce se pojaviti u start meniju

OK je to, ali mene interesuje kako da ga ugasim "normalnim" putem

Ides na Control panel,zatim power options,i tu imas tri rezima rada.Ispod onoga koji si ti odabrao ili koji je aktivan kliknes na Change plan settings.Pojavice ti se novi prozor i kliknes na Change advanced power settings.Kliknes +Power buttons and lid i pojavice se dvije opcije.Klik na +Start menu power button i u padajucem meniju umesto sleep izaberi shut down.Posle ovoga u start meniju ce se umesto sleep pojaviti dugme za gasenje racunara.

Poslednja izmena od urednika:
Mnogo hvalaaaaa :))

Mozda ce nekoga zanimati, ali bili su u pravu kada su govorili da se vista moze samo jednom aktivirati.Kada sam pre neki dan promenio HW vise ne mogu da izvrsim aktivaciju viste tj. potrebno je nabaviti drugi kljuc(kupiti ga).Ajde da je u pitanju OEM verzija pa da ih razumemo, ali je u pitanju studentska varijanta koja se dobija na faksu i koja koliko ja znam nije OEM.

Znaci, bili su u pravu oni koji su ih pljuvali zbog novog nacina aktivacije, ali izgleda MS nije obracao paznju na te primedbe i ipak je uveo rigorozan sistem aktivacije.

Ne bih voleo da sam u kozi onih koji su kupili vistu i koji su dramaticno promenili HW...

Poslednja izmena:
Bogme ja stalno menjam HW i nemam nikakvih problema sa istom, doduse koristim: "Windows Vista Ultimate Edition x86 Oem - Permanently Actived Edition" ako nekome nesto znaci redovno vrsim update i radi ;)
:wave:

Poslednja izmena:
Da da to je izgleda najbolja verzija :))

@The Pocetnik: Pa idi do faxa i uzmi novi key...ionako ih imaju previše, s obzirom da u proseku svaki 10ti-pa možda i 20ti student uzme Vistu na ovaj način!

@The Pocetnik: Pa idi do faxa i uzmi novi key...ionako ih imaju previše, s obzirom da u proseku svaki 10ti-pa možda i 20ti student uzme Vistu na ovaj način!

To cu i da uradim, valjda nece da cimaju kao sto sam cuo da cimaju ovi iz MS-a kada ih zoves telefonom za aktivaciju isl...

Super je vista, i onako, bas je lepa... ali imam samo jedan problem:
Kako da je temeljno deinstaliram/uklonim sa masine :D
U pitanju je dual boot sa XP, znaci vista se nalazi na D particiji.

Predpostavljam da nije dovoljan delete na D:\Windows, a boot.ini mi ne dozvoljava nikakvo editovanje...

Znaci, bili su u pravu oni koji su ih pljuvali zbog novog nacina aktivacije, ali izgleda MS nije obracao paznju na te primedbe i ipak je uveo rigorozan sistem aktivacije.

Ne bih voleo da sam u kozi onih koji su kupili vistu i koji su dramaticno promenili HW...

OEM Vista može da se aktivira dva puta na istom računaru, a za retail (full package product) Vistu nema ograničenja vezanih ni za hardver ni za broj aktivacija. Ovo je materija koju sam podrobno proučio pre nego što sam kupio retail Vistu. Malo je falilo da se zeznem i uzmem OEM.

Poslednja izmena:
Mogu da obradujem sve korisnike Sony-Ericsson telefona da mi je danas (konacno) Vista Ultimate x64 sama preko Windows Update nasla i instalirala potrebne drivere za USB i MobModem i da konacno radi, a na zvanicnom sajtu nema novih drivera.

Danas sam skinuo update za Vistu u kojem je zvanicno podrzan HP5150 stampac.
poz

Danas sam skinuo update za Vistu u kojem je zvanicno podrzan HP5150 stampac.
poz
a ja za Intel 536 (Sweex) modem :) nije da ga koristim, ali može da zatreba ;) I skinuo mi se, pored security apdejtova, i novi drajver za lan...

samo, ima li neko ideju šta su ova čuda u Device Manageru:

Poslednja izmena:
Interesuje me da li je izasla "normalna narodna" verzija Viste sa aerom, i koliko je komplikovana za instalaciju, kao i kakva je situacija sa driverima, kompatibilnoscu DX 9 kartica (konkretno 7900GTO) , i da li igre rade slabije, bolje ili isto u odnosu na XP??? Da li sve igre normalno "idu" na visti???

Zar je ljudima teško da pročitaju nekoliko stranica unazad ili još neke teme na ovom forumu?

Instalacija je normalna i igre rade slabije u odnosu na XP.

Namuci se sa umrezavanjem viste i xp-a u lan .. kakve su sad ono fore sa ipv6 ludackim adresama? jedva sam nekako zbudjio sa radi mreza i net .
Inace u onom ocenjivanju dobio sam 1 za grafiku a ona je 1950pro koja je tri puta jaca od stare 6600gt koja je dobijala mislim 3.xx ocenu .. koristim naj novije ati drajvere i karta radi dobro u igrama i daje ocekivani 3dmark score ..

Ha, ha, ha. ista stvar je bila i kod mene, imao graficku 6600GT pa presao na 1950GT. pokazivalo ocenu 1, bio sam zbunjen.
moras kliknuti na Windows Experience Index pa na Update my score i kad izvrsi update pokazivace ti pravu ocenu a ona bi za tvoju graficku trebala biti preko 5, tako je bar kod mene.
pozdrav

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    47.4 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Zar je ljudima teško da pročitaju nekoliko stranica unazad ili još neke teme na ovom forumu?

Instalacija je normalna i igre rade slabije u odnosu na XP.

Novi drajveri i dovoljno rama, vise ne rade slabije, cak imam utisak da rade brze!

pa sta da ocekujem sa ovom mojom masinom iz potpisa, i koji su najbolji driveri za 7900GTO, kao i gde da skinem sve potrebne drivere za ovu moju plocu????

Ocekuj da ce ti Vista raditi skoro savrseno.Samo se pripremi za smaranje oko namestanja jer su opcije u odnosu na XP ispremestane bez nekog posebnog razloga.I prvo sto bi ja uradio je da se iskljuci vise nego dosadni UAC.
Za grafulju mozes da skines zadnje oficijalne drajvere 158.24 koji su ok, osim sto ponekada umeju da zezaju sa overlay-om u MPC-u.Mada ima i dobrih neoficijelnih...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno