Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ja sam otkacio Nero nacisto i iz XP i iz Viste....i na preporuku odavde poceo da koristim alternative u vidu ONES Prassi-a, Sateira-e i Paragon Easy CD Recorder-a, koji sasvim lepo rade i u Visti, posebno ovaj prvo navedeni, te ti toplo preporucujem jedan od njih. Batali Nero i reshi se bede :)

Jurke, ImgBurn je free, a takođe ekstra radi pod Vistom (kao i svim drugim Windowsima ;) )

Znam za njega, ali ga nisam probao, jerbo mi se ova Sateira i Paragon mloooogo svidjaju.
A i Paragon je besplatan, tj, dobijes od njih serial za dz kad se registrujes.

Namuci se sa umrezavanjem viste i xp-a u lan .. kakve su sad ono fore sa ipv6 ludackim adresama? jedva sam nekako zbudjio sa radi mreza i net .
Inace u onom ocenjivanju dobio sam 1 za grafiku a ona je 1950pro koja je tri puta jaca od stare 6600gt koja je dobijala mislim 3.xx ocenu .. koristim naj novije ati drajvere i karta radi dobro u igrama i daje ocekivani 3dmark score ..

kako to? nigde nisam na sajtu video ništa o tome...

Ne secam se tacno procedure, posto sam to dosta davno radio, ali znam da ti prilikom instalacije ponudi opciju registracije. Kada se registrujes, sacekas malo i na prijavljeni mail dobijes od njih serial koji mozes da koristis mislim na 5 racunara. Uneses ga i nastavis instalaciju. Ne znam koliko puta moze da se koristi, tj, koliko puta mozes da ga ponovo instaliras na istom racunaru.
Na istu foru registrovao sam i Paragon Drive Backup 6, koji mi je bolji (stvar ukusa) i od Acronisa i od Ghosta.

Malopre sam instalirao vistu 32-bitnu ultimate edition i imam problem sa programom nero 7.0.2.Nije hteo do kraja da ga instalira a sada mi ne dozvoljava da ga obrisem.Tacnije krene da ga brise i na pola mi kaze da nema dozvolu da ga obrise.Probao sam preko ove verzije da instaliram noviju verziju nera 7.8.5.0 ali ni nju ne mogu da instaliram.
Moje pitanje ima li neka fora da ovaj program obrisem ili ne,posto mi ni iz safe moda to ne dozvoljava?
Ili je mozda nesto aktivirano u visti sto ne dozvoljava da se programi brisu tek tako.
Ako neko zna resenje ovog problema zamolio bih ga da kaze koja je procedura.
Pozdrav.

Sinoc sam igraom slucaja morao da reinstaliram Windows (dete prijatelja uspelo da pritisne Delete kada nije trebalo) i postavio sam Vista Ultimate x64 (uredno aktivirana) i mogu samo reci da sam prezadovoljan ispravkom svih drivera. Sve mi normalno funkcionise, sve radi tj. jedino software za K750i ali moze preko BlueTooth-a. Nadam se da to nije samo moj trip ali mi deluje za nijansu brza (nista drasticno ali ono kao oseca se). Najvise me brinuo SPDIF ali se ispostavilo da i to funkcionise extra, kao i ceo X-Fi 2 Suite, pozz.

Malopre sam instalirao vistu 32-bitnu ultimate edition i imam problem sa programom nero 7.0.2.Nije hteo do kraja da ga instalira a sada mi ne dozvoljava da ga obrisem.Tacnije krene da ga brise i na pola mi kaze da nema dozvolu da ga obrise.Probao sam preko ove verzije da instaliram noviju verziju nera 7.8.5.0 ali ni nju ne mogu da instaliram.
Moje pitanje ima li neka fora da ovaj program obrisem ili ne,posto mi ni iz safe moda to ne dozvoljava?
Ili je mozda nesto aktivirano u visti sto ne dozvoljava da se programi brisu tek tako.
Ako neko zna resenje ovog problema zamolio bih ga da kaze koja je procedura.
Pozdrav.

Obrisi nero iz add/remove programs i probaj da instaliras poslednju verziju nera

Pozdrav svima. Instaliran mi je Windows Vista Ultimate x32. Htela bih da pitam zasto mi od momenta ulazenja u windows hard "melje" jos nekih 5 min? Hvala :)

Obrisi nero iz add/remove programs i probaj da instaliras poslednju verziju nera
Hvala na savetu,ali vec sam resio problem.Nije hteo iz add/remove pa ni rucno sto se kaze.Kad ne znas sta ces dobri stari format C i brisi.Obrisao vistu pa ponovo instalirao i za sada super radi.Instalirao sam nero verziju 7.8.5.0 i sa njom radi ok.
Nego hteo bih da pitam nesto u vezi graficke.Imam 6600 gt i ne znam koje drajvere za nju da instaliram pa da pitam nekoga ko zna sa kojima bi vista dobro radila.
I ako ima neki link koji programi provereno rade na visti ako moze neko da zakaci bio bih mu zahvalan.
Pozdrav.;)

Da li se zna koja verzija HD Tach-a je kompatibilna sa Vista operativnim sistemom (x32 je u pitanju).

Pozdrav svima. Instaliran mi je Windows Vista Ultimate x32. Htela bih da pitam zasto mi od momenta ulazenja u windows hard "melje" jos nekih 5 min? Hvala :)
Zbog drivera uglavnom.Ne bi trebalo da toliko dugo "pakuje" i drlja.To radi i XP kada npr.promenish plochu a ostavish stari xp pa samo dodash drivere i podignesh sistem.I to ne uvek ali ima obichaj da "drlja" kao lud po minut.POzovi nekoga da ti uradi ponovni instal i proveri drivere.

Poslednja izmena:
Cao, jel ima neko drivere za adsl modem (eunetov sagem f@st 800) za Vistu 32bit ultimate?
Pozdrav

P.S. Ukljucio sam aero, ali ne znam kako da prelazim sa prozora na prozor ali u 3d modu (znate ono da se prozori rotiraju), sa alt+tab nece.

Al zato hoće sa Windows (tj Start taster) + tab :)

Da li je neko stavio neki firewall? Koliko znam vecina ne radi jos na visti tako da trenutno koristim vistin firewall + hardverski na routeru. Mislim da je ovo dovoljno, ali ipak bio bi bolji neki firewall koji vidim sta radi :)

I ja koristim samo ovaj Vistin. Zezao sam se sa mnogim (poznatim) firewall-ovima i dobio samo "smrtovnice".

Iskreno, mislim da Windows firewall i defender rade posao ok. Jos kada se upare sa Kaspersky-im i Ad-Aware-om, trebalo bi da smo dovoljno sigurni. Ovu kombinu ja koristim i do sada nije bilo problema, nikakvih.

Poslednja izmena:
Zasto mi Vista ne dozvoljava ni da kreiram ni da brisem dir u Program files?
A da, i ne mogu da brisem direktorijume sa drugog hdd-a(na koji nije instalirana Vista- SATA ako ima to veze)?

Zasto mi Vista ne dozvoljava ni da kreiram ni da brisem dir u Program files?
A da, i ne mogu da brisem direktorijume sa drugog hdd-a(na koji nije instalirana Vista- SATA ako ima to veze)?

Neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da je to zato sto nemas administrator account, moze da se namesti i pise to negde u ovom postu mozes da potrazis. Kad to uradis trebalo bi da imas FULL CONTROL!,)

Evo sad hoce da brise direktorijume sa drugog hdd-a i u program files.
Samo sam ga restartovao i eto.

Cudna je ovo sprava :))

Ma Vista je zakon (koristim Ultimate 32bit), samo se treba navici. Meni sve radi super, bez ikakvih problema. Na XP-u sam dobijao BSOD-ove sa konfiguracijom u potpisu (sve je novo) a sa Vistom nista.

Da li zna neko jel moze da se "pretaba" 32bit>64bit Vista sa svim podesavanjima i programima? Naravno menjanje 32>64bit drajvera se podrazumeva
Pre neki dan sam stavio 32bit-nu i malko me mrzi da sad sve podesavam ispocetka, pogotovo jer ne znam da li uopste ima nekakve koristi od 64bit-a.

Vrh Dno