Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ja nisam u toku sa stanjem Viste.

Zato bih molio da me ne osudjujete zbog nekih pitanja na koje je mozda vec dat odgovor.

1. Kakvo je stanje sa vistom i drajverima za grafiku, skenere, stampace, adsl modeme,...
2. Stanje sa igrama, da li rade, kako rade?
3. Ponasanje adobe paketa, programa za obradu video materijala.

Ja nisam u toku sa stanjem Viste.

Zato bih molio da me ne osudjujete zbog nekih pitanja na koje je mozda vec dat odgovor.

1. Kakvo je stanje sa vistom i drajverima za grafiku, skenere, stampace, adsl modeme,...
2. Stanje sa igrama, da li rade, kako rade?
3. Ponasanje adobe paketa, programa za obradu video materijala.

-drajvera imas tu i tamo, sve u zavisnosti sta imas od komponenti (za grafiku ima sve, a za ostalo bas i ne)
-igre (imas temu vista i igre, pa vidi)
-ima kao i u xp-u

idi na sajtove proizvodjaca, pa vidi da li imaju drivere za vistu pre nego sto predjes, skini ih pa tek onda instaliraj vistu

Vista

Koja je maticna ploca u pitanju?
Bilo je vise resenja, zavisno od ploce: 1. gasenje mrezne kartice u BIOS-u pre instalacije, 2. skidanje programcica sa maticnog sajta proizvodjaca mat.ploce (Gigabyte), 3. upotreba drugog DVD-a za instalaciju ...

Poz

Maticna ploca je ASROCK 775v88+ . Dali je tebi uspela instalacija ?

Vista

Uspela je nakon gasenja mrezne u BIOS-u. U medjuvremenu sam promenio i plocu i sada na Asusu sve radi kako treba i bez gasenja.
PS. DVD sa koga instaliram je isti u oba slucaja.

Poz

Koju maticnu si uzeo?

Imas u "moja masina",

Asus P5B (obicnu, sada imas i razne varijacije na temu (-plus, -E, deluxe...))

poz

PS. ako i dalje ne mozes da instaliras, probaj da napravis particiju na kojoj ce ti biti Vista prilikom instalacije ili da promenis instalacioni DVD.

Poslednja izmena:
Imas u "moja masina",

Asus P5B (obicnu, sada imas i razne varijacije na temu (-plus, -E, deluxe...))

poz

PS. ako i dalje ne mozes da instaliras, probaj da napravis particiju na kojoj ce ti biti Vista prilikom instalacije ili da promenis instalacioni DVD.

Zasto me zeza instalacija XP sp2 , tek kada iz safe mode izbrisem drivere za ati 9550 256 mb onda krene, a imam nove drivere?

Zasto me zeza instalacija XP sp2 , tek kada iz safe mode izbrisem drivere za ati 9550 256 mb onda krene, a imam nove drivere?

Sta krene? Instalacija XP SP2 ili Viste?
Ako je to, probaj da instaliras na cistu particiju, ne repair (ako sam dobro razumeo).

Poz

Izgleda da Ćirilični LIP a predpostavljam i ostali, ne mogu da se postave na lokalizovane verzije viste, bar ne na "normalan" način.
Probao sam na nemačku instalaciju i cvrc, na ms co.yu sajtu isto piše za izdanja za naše tržište...
Dakle, ni ovde nema napretka u odnosu na xp

PS Nebuloza : LIP-ovi rade samo na x32 verzijama ! Koja je ovo neozbiljnost sa njihove strane !?

Jel ima neki opis kako i koji servisi u visti mogu da se pogase i koliko to ima efekta? :trust:

Izgleda da Ćirilični LIP a predpostavljam i ostali, ne mogu da se postave na lokalizovane verzije viste, bar ne na "normalan" način.
Probao sam na nemačku instalaciju i cvrc, na ms co.yu sajtu isto piše za izdanja za naše tržište...
Dakle, ni ovde nema napretka u odnosu na xp

PS Nebuloza : LIP-ovi rade samo na x32 verzijama ! Koja je ovo neozbiljnost sa njihove strane !?

Hm... Ultimate verzija Viste ima opciju promene jezika interfejsa. Ako imaš tu verziju probaj da prvo prebaciš na engleski pa onda da pokreneš instalaciju.

koristim Vistu Ultimate odavno i mogu vam reci da sam prezadovoljan.
Imam jedno pitanje: gdje mogu naci srpski interfejs pak za vistu?
Hvala.

Nema srpskog intefejs packa za Vistu. Vista je prevedena u potpunosti na srpski i vise se ne koristi LIP (koristi se samo za cirlicu i to se instalira na srpsku verziju Viste). Znaci, moras da kupis srpsku verziju Viste.

jel su izasli konacno svi potrebni drajveri za vistu?

Poslednja izmena:
Drajveri za šta? Većina drajvera postoji za 32-bitnu verziju, 64-bitna je znatno manje pokrivena.

Sve preko verzije 7 Nera radi na Visti (32-bitnoj).

mislim na 64bitnu. imas moju konfu u profilu pa pogledaj ostalo, a najvise me zanima da li radi SkyStar2 kartica?

64-bitnu verziju još ne preporučujem zbog slabe podrške drajvera i programa. 32-bitnu, svakako ako nađeš sve drajvere.
Skini program Windows Vista Upgrade Advisor i pogledaj šta kaže za tvoj računar.

izasao je Autopatcher May 2007 v2 (dopuna hotfixa na verziju 1) ~130MB

Koji su najoptimizovaniji i najbolji drajveri za 6800gt seriju pod vistom? Ovi novi 158.18 mi usporavaju karticu 40 posto.

Ako planiras da imas funkcionalan OS idi na 32-bit verziju.
M$ je po obicaju brljavio i pravio OS za sve, pa tako za 64-bit verziju nema ni svih drivera niti sve radi kako treba. Recimo C&C3 ima jasno naglaseno da radi samo na 32-bit Visti :wave:

P.S.
Mnogo je bolje da se opredelis za Home Premium. Ima manje nepotrebnih stvari od Ultimate verzije.

Nazad
Vrh Dno