Šta je novo?

Carina na robu u vrednosti od preko 20 €?

blago tebi zubore, shta da kazem

Cisto da ne bi bilo zavisti danasnji odlazak do poste me je kostao 1500 dinara (vrednost robe je 15 GBP + postarina 6 GBP). Ali to nije problem ... problem je sto je STOKA sa carine bila nezna (pogledati sliku) ... U pitanju je kartonski kofer za minijature (za one koji se igraju na PC-u figure su za Wahrammer 40K stonu igru) koji je sada manje vise - postao beskoristan ... dobro de nije zalepio sam ja to i tako to ... ali da je carinik covek posle dela koje je napravio mogao je bar da stavi nalepnicu oslobodjeno carine ... ali carinik je STOKA (bar onaj koji je dirao moje koferce)

Prilozi

• stoka sa carine.JPG
    stoka sa carine.JPG
    196.6 KB · Pregleda: 206
Poslednja izmena:
^katastrofa, opet jedna rec, SRBIJA.

Inace koliko ja shvatam i dalje je najbolje ako neko dolazi da vam donese nesto sto je vec kupio u inostranstvu. Carinjenje je predpostavljam isto za unesenu robu licno i postom.
Doduse verovatno postoje i basnoslovne kazne za one nevaljale sto ne prijave robu na ulasku u zemlju pa ih onda uhvate ... i odvale :zgran: :smash:

Cisto da ne bi bilo zavisti danasnji odlazak do poste me je kostao 1500 dinara (vrednost robe je 15 GBP + postarina 6 GBP). Ali to nije problem ... problem je sto je STOKA sa carine bila nezna (pogledati sliku) ... U pitanju je kartonski kofer za minijature (za one koji se igraju na PC-u figure su za Wahrammer 40K stonu igru) koji je sada manje vise - postao beskoristan ... dobro de nije zalepio sam ja to i tako to ... ali da je carinik covek posle dela koje je napravio mogao je bar da stavi nalepnicu oslobodjeno carine ... ali carinik je STOKA (bar onaj koji je dirao moje koferce)

Slicno iskustvo sam imao, meni je pre mesec dana stigao razer mis iz usa, kupljen nov, ali je stigao sa isecenom kutijom. Otprilike je carinike mrzelo da otvore kutiju, nego su uzeli skalpel... ******...

Ovaj sistem carine na preko 20 $ (cena plus transport) umesto ranijih 100 $ je uvedena zbog "NECERMANA" I "Quele" firmi koje su to zloupotrebljavale i masovno prodavale robu kod nas preko kataloga.
Jedini nacin da izbegnete carinu je da nadjete nekog preko da vam to donese. Najbolji su ovi sa kombijima sto dovoze putnike i robu na autobuskoj stanici ili u Bubanj potoku subotom. Oni vam mogu preneti sirnije stvari za 10-ak evra, a krupnije ( TV, ves masina...) za 50-60 evra.

Ovaj sistem carine na preko 20 $ (cena plus transport) umesto ranijih 100 $ je uvedena zbog "NECERMANA" I "Quele" firmi koje su to zloupotrebljavale i masovno prodavale robu kod nas preko kataloga.
Jedini nacin da izbegnete carinu je da nadjete nekog preko da vam to donese. Najbolji su ovi sa kombijima sto dovoze putnike i robu na autobuskoj stanici ili u Bubanj potoku subotom. Oni vam mogu preneti sirnije stvari za 10-ak evra, a krupnije ( TV, ves masina...) za 50-60 evra.

prokleti Necerman :mad:

jel donose iz US ? :D

Nista novo, narucujte klasicnom postom i prolazice bez spedicije, vec je pisano o tome...

Nista novo, narucujte klasicnom postom i prolazice bez spedicije, vec je pisano o tome...
Ne mora da znaci. Ja sam trazio da posalju obicnom postom a oni poslali DHL-om :smash:. Verovatno su mislili da mi cine uslugu :S:. Javljam kakva je procedura kad stigne.

Treba da porucim neki CD sa amazon.co.uk, moze li neko da mi kaze sta cu u stvari platiti, tj. da li se nesto menjalo od septembra 2006 (kad sam poslednji put narucivao CD). tada je bilo cena amazonu + nasim lopovima PDV 18% + carinski troskovi (tada je bilo oko 300 din.).

Treba da porucim neki CD sa amazon.co.uk, moze li neko da mi kaze sta cu u stvari platiti, tj. da li se nesto menjalo od septembra 2006 (kad sam poslednji put narucivao CD). tada je bilo cena amazonu + nasim lopovima PDV 18% + carinski troskovi (tada je bilo oko 300 din.).

Platices carinu na vrednost paketa ako je ukupna vrednost sa shippingom veca od $20... dakle vrednost+20% carina+PDV.

sta sad se placa carina i na CD-ove???

Placa se carina na svu robu koja vredi preko 20$ - cd, knjiga, avion... :d
Nekad prodje bez carine, nekad ne. Ne moze niko ti garantuje.

Ja sam narucio kablove za subaru vrednosti ispod $100, seller je stavio ukupnu cenu $24 a carinu sam platio 2800 i kusur din.

Poslednja izmena:
Pa tu je onda zavladalo pravo ludilo! ja sam zadnji put narucivao u avgustu 2006, i tada su mi naplatili neke troskove od 790 dinara za jedan cd. kad sam zvao postu rekli su mi da su mi naplacene takse (300+340 dinara), kao i PDV 8% na vrednost posiljke. izricito mi je naglasila da se carina na knjige, CD-ove i DVD NE naplacuje, sto sam i video u specifikaciji racuna...

Na CD-ove, DVD-ove i knjige se ne placa carina ali se placaju PDV i "troskovi" (pregled, formulari...) tako da je tu negde.
Elem, kako je prosao moj paket iz posta #280: morao sam da skeniram LK i popunjavam neke glupe formulare i da platim 1610.50 din carine i 2360 din usluga DHL-a. A racun su mi poslali na pogresan mail tako da nisam zvao da pitam ko zna sta bi bilo. I sve na DVD vrednosti oko 26 €. I jos moram da idem u DHL da sam uzmem posiljku :smash: A ne bi me iznenadilo da jos traze da platim neku lezarinu ili nesto tako.

Poslednja izmena:
Na CD-ove, DVD-ove i knjige se ne placa carina ali se placaju PDV i "troskovi" (pregled, formulari...) tako da je tu negde.
Elem, kako je prosao moj paket iz posta #280: morao sam da skeniram LK i popunjavam neke glupe formulare i da platim 1610.50 din carine i 2360 din usluga DHL-a. A racun su mi poslali na pogresan mail tako da nisam zvao da pitam ko zna sta bi bilo. I sve na DVD vrednosti oko 26 €. I jos moram da idem u DHL da sam uzmem posiljku :smash: A ne bi me iznenadilo da jos traze da platim neku lezarinu ili nesto tako.

pa to je neverovatno. stvarno je ovo najgora zemlja. pa to je da uzmes da iseces karticu i da ne pomislis na porucivanje bilo cega preko interneta ikada vise odavde.

Poslednja izmena:
Slicno iskustvo sam imao, meni je pre mesec dana stigao razer mis iz usa, kupljen nov, ali je stigao sa isecenom kutijom. Otprilike je carinike mrzelo da otvore kutiju, nego su uzeli skalpel... ******...

Isto mi se desilo sa svakim paketom koji je doshao u kutiji, otkad naruchujem. I shto je najsmeshnije, to se deshavalo i sa klasichnom kutijom za cipele, gde je mnogo lakshe samo podici poklopac :) Milion puta sam hteo da odem tamo i da im se !$!#!@#!@ kewe, ali se onda setim da sam milion puta proshao bez carine ili sa smeshnom carinom, tako da nekako radimo kompenzaciju :)

Shto se tiche ovoga sa DHLom, to se deshava samo sa Amazona, krenulo je od skoro, zato Amazon treba bataliti..

meni juce stigao ubuntu cd, tacnije tri cd-a u pakovanju, doneo postar i nisam platio nista...

benchamane to je zato sto je vrednost 5E, a da je pisalo 20,01E platili bi carinu.

Nisam citao celu temu, mozda je neko vec postovao:
http://blog.b92.net/arhiva/node/5006

Znaci, kriminalci u saradnji sa drzavnom pljackaju narod i to onu grupu ljudi koja hoce da se opismeni! Iako ovo duze vreme stoji stoji na blogu b92, setili se tek pre nedelju dve da objave i u vestima. Ne mogu da verujem sta se desava u 21. veku u jednoj navodno pravnoj zemlji! Sramota, posle ovoga sto sam procitao pukao sam kao nikad u zivotu i javno izjavio da se kajem sto sam Srbin!!!

jel moze neko da mi kaze koliko bih platio carinu za 8800GTX OC fabriciki
ako nemam racun?

jel moze neko da mi kaze koliko bih platio carinu za 8800GTX OC fabriciki
ako nemam racun?

Pa ako je kartica npr. 600 evra, platices jos 1200 na ime carine, poreza, spedicije + neke takse + taksa za ovo + taksa za ono

Kiki, sem ako ne nadjes mnogo jeftinu nece te izaci jeftinije nego sto bi je ovde nasao.
A carina zavisi ko se nadje (glup, pametan ili pametnjakovic) tog dana da je obradi.

a jel mogu da stavim u kofer i da iskuliram dok nedodje?

Pa ako je kartica npr. 600 evra, platices jos 1200 na ime carine, poreza, spedicije + neke takse + taksa za ovo + taksa za ono
Kolika je carina na takve stvari? :sceptic: Ja mislim da je 10.5% tako da ce platiti preko 5000 DIN na ime carine + PDV na citav iznos.

Poslednja izmena:
Stigle danas shure e500 slusalice, cena 400$, napisana vrednost od 20$ i oznaceno kao gift, nisam platio carinu :)

Jel si narucivao preko Amazona? Koliko sam ja razumeo problem ja nastao kada je amazaon
potpisao da sve posiljke od sada idu preko spedicije.Do sada je STANDARD INTERNATIONAL SHIPMENT obavljao PTT.Treba da se proveri ali neki sajtovi npr. BARNES AND NOBLE mislim da imaju opciju preko koga ce da salju shipment. Ono nije Amazon jedini sajt za kupovinu.Ja sam licno do sada narucivao 3 puta.

Nazad
Vrh Dno