blago tebi zubore, shta da kazem
Cisto da ne bi bilo zavisti danasnji odlazak do poste me je kostao 1500 dinara (vrednost robe je 15 GBP + postarina 6 GBP). Ali to nije problem ... problem je sto je STOKA sa carine bila nezna (pogledati sliku) ... U pitanju je kartonski kofer za minijature (za one koji se igraju na PC-u figure su za Wahrammer 40K stonu igru) koji je sada manje vise - postao beskoristan ... dobro de nije zalepio sam ja to i tako to ... ali da je carinik covek posle dela koje je napravio mogao je bar da stavi nalepnicu oslobodjeno carine ... ali carinik je STOKA (bar onaj koji je dirao moje koferce)
Ovaj sistem carine na preko 20 $ (cena plus transport) umesto ranijih 100 $ je uvedena zbog "NECERMANA" I "Quele" firmi koje su to zloupotrebljavale i masovno prodavale robu kod nas preko kataloga.
Jedini nacin da izbegnete carinu je da nadjete nekog preko da vam to donese. Najbolji su ovi sa kombijima sto dovoze putnike i robu na autobuskoj stanici ili u Bubanj potoku subotom. Oni vam mogu preneti sirnije stvari za 10-ak evra, a krupnije ( TV, ves masina...) za 50-60 evra.
Ne mora da znaci. Ja sam trazio da posalju obicnom postom a oni poslali DHL-om :smash:. Verovatno su mislili da mi cine uslugu :S:. Javljam kakva je procedura kad stigne.Nista novo, narucujte klasicnom postom i prolazice bez spedicije, vec je pisano o tome...
Treba da porucim neki CD sa amazon.co.uk, moze li neko da mi kaze sta cu u stvari platiti, tj. da li se nesto menjalo od septembra 2006 (kad sam poslednji put narucivao CD). tada je bilo cena amazonu + nasim lopovima PDV 18% + carinski troskovi (tada je bilo oko 300 din.).
Platices carinu na vrednost paketa ako je ukupna vrednost sa shippingom veca od $20... dakle vrednost+20% carina+PDV.
sta sad se placa carina i na CD-ove???
Na CD-ove, DVD-ove i knjige se ne placa carina ali se placaju PDV i "troskovi" (pregled, formulari...) tako da je tu negde.
Elem, kako je prosao moj paket iz posta #280: morao sam da skeniram LK i popunjavam neke glupe formulare i da platim 1610.50 din carine i 2360 din usluga DHL-a. A racun su mi poslali na pogresan mail tako da nisam zvao da pitam ko zna sta bi bilo. I sve na DVD vrednosti oko 26 €. I jos moram da idem u DHL da sam uzmem posiljku :smash: A ne bi me iznenadilo da jos traze da platim neku lezarinu ili nesto tako.
Slicno iskustvo sam imao, meni je pre mesec dana stigao razer mis iz usa, kupljen nov, ali je stigao sa isecenom kutijom. Otprilike je carinike mrzelo da otvore kutiju, nego su uzeli skalpel... ******...
Cisto da ne bi bilo zavisti danasnji odlazak do poste me je kostao 1500 dinara (vrednost robe je 15 GBP + postarina 6 GBP). Ali to nije problem ... problem je sto je STOKA sa carine bila nezna (pogledati sliku) ... U pitanju je kartonski kofer za minijature (za one koji se igraju na PC-u figure su za Wahrammer 40K stonu igru) koji je sada manje vise - postao beskoristan ... dobro de nije zalepio sam ja to i tako to ... ali da je carinik covek posle dela koje je napravio mogao je bar da stavi nalepnicu oslobodjeno carine ... ali carinik je STOKA (bar onaj koji je dirao moje koferce)
jel moze neko da mi kaze koliko bih platio carinu za 8800GTX OC fabriciki
ako nemam racun?
Kolika je carina na takve stvari? :sceptic: Ja mislim da je 10.5% tako da ce platiti preko 5000 DIN na ime carine + PDV na citav iznos.Pa ako je kartica npr. 600 evra, platices jos 1200 na ime carine, poreza, spedicije + neke takse + taksa za ovo + taksa za ono
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari