Windows XP Pro 32-bit has an upper limit of 4GB.
Windows XP Pro 64-bit has an upper limit of 128GB.
Cigani kada imaju mast i *upe mazu sa njom! Tako i mi, pojeftinila memorija, pa daj da trpamo 4GB makar nam i nicemu ne sluzilo!![]()
Realno gledano, za sve igre koje danas postoje, 2GB je puna kapa, i verujem da ce tako ostati i u skorijom buducnosti.
Sa microsoftovog foruma:
Mislim da isto važi i za Vistu.
http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPost.aspx?PostID=474290&SiteID=17
Nisam, imam samo 2GB i dovoljno mi jeJesi probao to? Ja jesam i ne radi.
Potpuno istu konstataciju mozes da primenis i na 2GB, 1GB puna kapa.
Nisam, imam samo 2GB i dovoljno mi je
Ako ti ne radi, onda nešto očigledno nije u redu. Vidi da li ti ploča podržava toliko rama, da li podržava te specifične memorijske module koje si ti kupio (kod mene u uputstvu za ploču piše koji su podržani, a koji ne), da li imaš najnovije drajvere za ploču itd itd
Ne bih se složio sa tim sem u slučaju da ti komp služi samo za net, multimediju i office. U igrama se itekako oseti razlika između 1 i 2GB.![]()
Jesi probao to? Ja jesam i ne radi.
SuperStarr je napisao(la):Ja nešto nisam primateio, koje igre ti igraš?
Oseti se razlika između 512Mb i 1Gb, to je očigledno ali između 1Gb i 2 Gb nisam je nešto primetio...
jel si siugran da radi vista x64 i da uredno vidi 4gb rama? posto gledam po netu da se ljudi bune da ne radi ni ona. ako si probao ajd onda da ti verujem, inace mi je u plani cim se skine x64 vista da je instaliram, ajd javi kako ti prosla i instalacija tj jel si prvo sa 2gb pa patch pa dodao jos 2gb ili odmah sve. PozzX64 sistemi, i Vista i XP vide i rade sa 4GB, 32bitni NE. Licno probao i uverio se nekoliko puta, lupao glavu ali nije vredelo.
Vista x64 je videla svih 4GB
e vrh to me zanimalo, pitao sam najvise jer se na raznim forumima pominju patchevi. Za dan-dva kad zavrsim neki kolokvijum stavicu x64 vistu pa cu javiti kako je proslo. Hvala na informacijama@studiovpc: Sve odjednom, kao sto sam vec rekao x64 sistemi vide 4GB u cugu i ne trebaju im nikakvi patchevi, tweakovi i ostalo jer je limit 64bitnih sistema 128GB radne memorije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari