FXGT
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.10.2006
- Poena
- 349
Zelim najjeftiniji kuler kojeg lako mogu da kupim u Beogradu, koji je bolji od BOX-a i koji E4300 moze da drzi na 3GHz.
Kakav mi je izbor?
Pogledaj post 177
Zelim najjeftiniji kuler kojeg lako mogu da kupim u Beogradu, koji je bolji od BOX-a i koji E4300 moze da drzi na 3GHz.
Kakav mi je izbor?
Sinoc sam montirao drugu hyper tx na biostar 965PT proc E6300 @2.8GHz i temp pala za oko 15 stepeni a staje bez problema i lako se montira. a da to je trenutno sa onom zvakicom na samom tx dok ne dodje bolja pasta. Video sam konacno uzivo kako izgleda tako da cu da ga uzmem i sebi i preporucijem ga svakom za 20tak evra nema boljeg ultra tih na max obrtajima. i nije nesto tezak ne opterecuje plocu, pozz:wave:
hyper TX,nishta mi drugo ne pada na pamet![]()
hypertx drzi 3500+ 2.75ghz u idle-u na 21C...load ne prelazi 37C..kad se ispolira i stavi AS5 hladi vrhunski...prvo sledece isplativo je neshto shto hladi za 10C bolje a da ne koshta 100evra vishe..
stvarno je kuler vrh..
klimu nemam(iz zdravstvenih razloga) temp u sobi je oko 25C...Molim vas da pri ovakvim ciframa obavezno napišete i koja je temperatura u sobi. Radi li klima i ostale "sitnice"...![]()
... a u sobi 25 stepeniMolim vas da pri ovakvim ciframa obavezno napišete i koja je temperatura u sobi. Radi li klima i ostale "sitnice"...![]()
hypertx drzi 3500+ 2.75ghz u idle-u na 21C...load ne prelazi 37C..kad se ispolira i stavi AS5 hladi vrhunski...prvo sledece isplativo je neshto shto hladi za 10C bolje a da ne koshta 100evra vishe..
stvarno je kuler vrh..
... a u sobi 25 stepeni
EDIT. Eto, mad skillz me pretece! :d:d
Ajd' sad, pitaj ga ti, SuperStarr, kako je moguce da sobna bude 25 stepeni, a da CPU radi na 21...![]()
Nije da stajem coveku u odbranu ali sad, Zar se ne smanjuje temperatura sa brzinom vetra(tj. protoka vazduha)? Znam da ima tacna vrednost npr. brzina vetra 3ms= -1 stepen sad verovatno nije to, ali me interesuje da li moze tako nesto da bude slucaj i da se odnosi i na ventilatore u kucistu/procesoru? Hteo sam da kazem da mozda i jeste 25 stepeni ali vazduh prelazi lupam sad brzinom od 12ms sto je po mom primeru -4 stepena tj. = 21 stepen? znaci gomila primera a ako neko zna kako ovo funkcionise molim da kaze i razresi neke dileme bar meni. poz
slike ce reci svoje ako mojim rechima ne verujeshDrugim rjecima, ni pod razno temperatura procesora ne moze biti 21 kada je temperatura sobe 25. Na osnovu mog bogatog iskustva (a mnogo je takvih clanova ovdje) pomenuti procesor na 2.75Ghz moze biti u idle minimum 35-40-ak stepeni i to ako ga hladi usisivacem od kulera (vrti se toliko brzo da se dere kao usisivac). Cak sumnjam u to da taj procesor radi (stabilno) na 2.75Ghz, ali ajd, necemo se sad jos vredjati, zar ne...
Pa vidi, zabole i nas bas da li je tebi 21, 31 ili pak 81 stepen temperatura... nista mi nemamo od toga.mozete vi da se sprdate totalno me zabole...
ja vam kazem da je temp cpu-a 21C u idle-u a za to cu vam i baciti screenshot-ove ,kad vratim dsl na drugi rachunar..temp pokazuje smart guardian koji sam dobio uz matichnu a skontao sam da on ne greshi..pride to pokazuju speedfan i josh 2,3 programa..
koliko je u sobi nemam pojma lupio sam da ima 25 da je vruce nije, ali je sparno..moja soba je na uglu zgrade pa mi sunce shiba u lobanju ceo boziji dan...ako se greje to je zbog toga
uglavnom prostorije su dobro provetrene kao i kucishte koje ima odlichno hladjenje..
uostalom videcete za par dana..
Nije da stajem coveku u odbranu ali sad, Zar se ne smanjuje temperatura sa brzinom vetra(tj. protoka vazduha)? Znam da ima tacna vrednost npr. brzina vetra 3ms= -1 stepen sad verovatno nije to, ali me interesuje da li moze tako nesto da bude slucaj i da se odnosi i na ventilatore u kucistu/procesoru? Hteo sam da kazem da mozda i jeste 25 stepeni ali vazduh prelazi lupam sad brzinom od 12ms sto je po mom primeru -4 stepena tj. = 21 stepen? znaci gomila primera a ako neko zna kako ovo funkcionise molim da kaze i razresi neke dileme bar meni. poz
vec sam rekao da sam lupio za temp. sobe, ne znam tachno rekao sam napametPa vidi, zabole i nas bas da li je tebi 21, 31 ili pak 81 stepen temperatura... nista mi nemamo od toga.
Ali, jedino sto pokusavamo da ti kazemo (ali si ti tvrdoglav, pa to ne prihvatas) jeste da je NEMOGUCE da bude to sto pricas... da ambijentalna temperatura bude 25, a da ti CPU u idle-u radi na 21. Nemoguce.
Diviner ti je sve objasnio (svaka mu cast), i bez toga ti zdrava logika govori da je nemoguce to sto tvrdis... ali ne, ti se i dalje pozivas na neke screenshot-ove. A to sto bios i razni programi ocitavaju sve i svasta, sto je sasvim normalna pojava - nema veze.
I otkud ti to da Smart Guardian pokazuje tacno, kazes da si "skontao da on ne gresi"... na osnovu cega to tvrdis?
BTW, mozda ti u sobi stvarno nije vruce, ali kazes da je sparno... i Sunce ti bije pravo u sobu (isto kao kod mene, uostalom, a juce sam termometrom izmerio i 28 stepeni)... koliko god da temperatura bila, makar tih 21 u sobi da imas, ne bi bilo sparno, jer nema sparine na 21.
(mada ne moze da bude ni 21 stepen, jer da bi u leru imao 21, u sobi mora da bude nekih 15-18, recimo... sve zavisi koliko je dobar cooler, kako prijanja za CPU itd)
drago mi je da nalazite moje postove smeshnim...bolje smeh nego tuga, pa ma kakav bio..OffTopic
Svasta se da videti na benchu... ljudi koji su idu sami protiv svih ima i bice ih jos... Pozitivna stvar je ta sto te uvek nasmeju. A negativna je ta sto u 90% slucajeva grese, a u postupku dokazivanja pokazu koliko ne vladaju materijom!!!
OnTopic
Kao sto rece diviner, potrebno je nesto da donosi hladnocu na procesor, a ne samo da je odvodi (DI, LN2, Vapochill)!
Btw, svaka cast na postu!
ja ne vidim da sam igde rekao da je smart guardian pametniji od zdravog razuma niti od bilo chega drugogDzabe ljudi objasnjavate ono sto je toliko poznata stvar iz zivota (i bez nekog akademskog znanja fizike/termodinamike) - ako je neko uveren da je Smart Guardian pametniji od zdravog razuma - ne moze se tu nista. Ocitavanja senzora su vrlo nepouzdana i to zna svaki iskusniji hardveras i sluze cisto kao orijentacija. Nema pravih vrednosti bez profi opreme.
Znam sta si rekao, rekao si "sparno"... a 21 stepen celzijusa nikako nije sparno.vec sam rekao da sam lupio za temp. sobe, ne znam tachno rekao sam napamet
Apsolutno irelevantno. Ne mozes nikako sa vazdusnim hladjenjem imati istu ambijentalnu temperaturu i temperaturu procesora (u stvari, mozes, ali na 15 sekundi, dok se pali masina). Sve i vodu da imas, opet je za diskusiju.kuler je poliran, stavljena je AS5 pasta i svi fanovi u kucishtu rade na 100% 24/7 sad ne znam koliko je to ljudima relevantno za celu temu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari