Šta je novo?

Voodoo 5 6000

Vredi porediti samo TNT u 32bitnom modu vs Voodoo2 u 16bitnom, jer jedino tako imaju skoro istu sliku. Tako posmatrano TNT je bar DUPLO sporiji.
"Voodoo II čip svima je poznat. Iako je najstariji među aktuelnim čipovima i dalje je jedan od najbržih. Posebna mogućnost da se dve Voodoo II kartice spoje u takozvani SLI režim omogućava ovom čipu veliku prednost u odnosu na sve ostale i ubedljivo najbolje performanse ostvarene na svim testovima."

Zasto voodoo u 2007? Zbog starih dobrih Glide igara, zbog feelinga, zbog strasti, zbog sira i krompira! 3Dfx gone, but never forgotten :guitar:

Samo da se nadovezem a vec sam i rekao... Secam se nfs3 na voodoo2ci i loading ekrana kada crvena linija po dnu ide sa leva na desno, samo na voodoo-u se nije mogla primetiti razlika izmedju gradiranja boja tako da o tome je prica zavrsena, voodoo-ova 16bit paleta je lepsa od nVidijine 32bitne.

I jos nesto, da zakljucimo temu: VOODOO 2 JE NAJBOLJI I NAJBRZI 3D AKCELERATOR SVIH VREMENA PA I DANAS (Samo 3d akcelerator, ne 2D/3D graficke kartice).

Setite se samo kako je izgledao ekran NFS3ke kada se ucitava staza, neposredno pred trku, skala koja ide po dnu ekranu, samo je na voodoo-u bila odlicna gradacija boja i nije se mogao primetiti prelaz sa jedne na drugu nijansu. Jeste mozda glupo ali na drugim grafama mi je uvek to "bolo oci".

Luckies je napisao(la):
Samo da se nadovezem a vec sam i rekao... Secam se nfs3 na voodoo2ci i loading ekrana kada crvena linija po dnu ide sa leva na desno, samo na voodoo-u se nije mogla primetiti razlika izmedju gradiranja boja tako da o tome je prica zavrsena, voodoo-ova 16bit paleta je lepsa od nVidijine 32bitne.

I jos nesto, da zakljucimo temu: VOODOO 2 JE NAJBOLJI I NAJBRZI 3D AKCELERATOR SVIH VREMENA PA I DANAS (Samo 3d akcelerator, ne 2D/3D graficke kartice).

Zamolio bih te da ponovis jos jednom 😉 😛

Poslednja izmena:
Zasto voodoo u 2007? Zbog starih dobrih Glide igara, zbog feelinga, zbog strasti, zbog sira i krompira! 3Dfx gone, but never forgotten :guitar:[/QUOTE]

Tako je kralju!🙂

Poslednja izmena:
Koji si ti kralj! 😀 :d 😀 Gde sam ja to rekao da voodoo podrzava 32bita?! Sinko, daj pazljivo procitaj sta je ko pisao pa onda navaljuj da lupetash takve svetske budalastine. Ovo je za sig 😀...

...
Zasto voodoo u 2007? Zbog starih dobrih Glide igara, zbog feelinga, zbog strasti, zbog sira i krompira! 3Dfx gone, but never forgotten :guitar:
:Klanjanje :Klanjanje
Darko, ma pusti te pacijente 😛 Ne vredi trošiti reči i živce na nekoga ko neće da sluša, a još je i bezobrazan:-devil-:
Naažlost, prošle godine nije se desio 3dfx LAN PARTY iz više razloga http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=99938&highlight=3dfx+lan
Voleo bih da se bar jednom okupimo, samo malo teže, ja sam sada u 3pm :S:

I trebaju li jos neki argumenti?
Da li je neko video ovakav fanatizam i nostalgiju za (S)permediom, Savage-om i ostalom boranijom. Cek, bejase nekoc firma XG volari ili tako nesto (ne mogu sada da pogledam, preko mini opere sam), i da li se iko sa nostalgijom seca njih?? Eeeej bre, pa zasto bi neko pisao drajvere za nesto sto nije valjalo (amigisti se izuzimaju 😀)??

Care !

To CARE !!!

dzaba price likovima koji se u voodoo razumeju kao Marica u kriv :banana: i koji nikada nisu osetili adrenalin i feeling prvog pokretanja omiljene igrice na Voodoo kartici :smoke: PRICELESS:,,:

Pogotovo posle igranja u softver modu ili na nekom 3D decelleratoru tipa S3 Virge 4MB ili Ati Rage3D 😀

Voodoo r00la. I dalje je najbolji za neke stvari! Emulacija Sege, Nintenda (ne 64) i Playstationa se ne moze zamisliti be njega... Steta sto nVidia nije preuzela vise ideja iz 3dFx-a!

Shteta shto nije ostavila i Voodoo brend :\

Nazalost nisam bio te srece da posedujem neki Voodoo, ali sam se zato naslushao i nachitao o dotichnim karticama i balavio na samu pomenu Voodoo-a , secam se Tomb Rider keca u igraonici na Voodoo-u i onda kad dodjem kuci i sednem za S3 Trio64V2 presedne mi igranje 😛

Moj prvi 3d accelerator je bio Intel i740 🙂

Sad pokushavam da dobacvim sebi neki Voodoo 3 3000 16Mb (PCI) u zamenu za GF2MX 32MB. Poshto mi je u planu neka zamena konfe. a neverujem da cu moc da nakupim kesha za novu plochu, proc, mem i josh graf. tako da cu da se vozam na Voodoo dok ne bude nekih 'Novaca' 😀

Poslednja izmena:
Shteta shto nije ostavila i Voodoo brend :\

Moj prvi 3d accelerator je bio Intel i740 🙂

Sad pokushavam da dobacvim sebi neki Voodoo 3 3000 16Mb (PCI) u zamenu za GF2MX 32MB.

Nazalost

To je bila odlicna karta, na njoj sam prvi put video slova koja lete u nfs-u. BTW Jesam li rekao je voodoo u nfs3... SHALIM SE--> lol

Zamisli u serveru u mojoj firmi se nalazi Voodoo za kojim tragas, kakva je to steta, ja sam ga trazio i nudio se da kupim novu FX5200 ili A92xx, ma jok, ni da cuju.

3DFx, imam to jos uvek iscrtano na zidu svoje sobe, sutra cu vam dati PrintZidd.

Zamisli u serveru u mojoj firmi se nalazi Voodoo za kojim tragas, kakva je to steta, ja sam ga trazio i nudio se da kupim novu FX5200 ili A92xx, ma jok, ni da cuju.

pozovite neki servis...npr mene..., satro pokvario se server, pa da u toku intervencije-popravke, zameni kartice :-devil-:

Znaci vidimo da Voodoo 2 nije ni podrzavao 32 bit paletu kao ni vishe rezolucije od 800x600.

Jedan Voodoo2 (ne SLI) je mogao da istera 1024x768 rezoluciju, ja znam jednu igru koju sam terao u 1024x768 na Creative 3D Blaster Voodoo2 12MB, to je bio Need for Speed 3 Hot Pursuit, ovo su izveli iskljucivanjem Z-Buffera ili tako nesto i kolko se secam nije bilo usporenja. Izgleda da je ovo bila vise softverska nego hardverska limitacija.

Jedan Voodoo2 (ne SLI) je mogao da istera 1024x768 rezoluciju, ja znam jednu igru koju sam terao u 1024x768 na Creative 3D Blaster Voodoo2 12MB, to je bio Need for Speed 3 Hot Pursuit, ovo su izveli iskljucivanjem Z-Buffera ili tako nesto i kolko se secam nije bilo usporenja. Izgleda da je ovo bila vise softverska nego hardverska limitacija.

Apsolutno potvrdjujem!!!!! I zove se Z-buffer.

ljudi samo se setite feelinga kad palite neku igru a ono pre loadovanja igre onako iskace 3dfx logo, *** koja me nostalgija uhvatila sad, jos kad se setim kako sam jedva skupio kes i iskukao od roditelja da mi daju jos samo malo da kupim voodoo 3 3000 a ne 2000, pa extra sam bio srecan tada, a igre klize samo, pre nje sam imao Banshee-a, i secam se kad sam prvi put video kako izgleda nfs3 na voodoo-u kod lika gde sam kupovao tada delove jednostavno sam morao da je imam, a tek kako je radio Jedi Knight 1 na njoj necu ni da komentarisem. A u to vreme svi su picili one S3 Savage 8MB kartice i kad god je neko dosao kod mene i video grafiku, mislim da je posle toga samo proklinjao prodavca koji mu je uvalio S3 🙂. Kako bi bilo dobro da nVidia izbaci neku karticu koja se zove VoodooForce ili tako nesto samo da ima voodoo u sebi, 100% da bi im skocila prodaja samo tako, necu da lupam vise odoh da kukam sto sam prodao v3 3000...

A ja da okachim obecane cropove: V5 5500 vs Abit Siluro MX440@highest image quality, format png losless...

Sta reci - reklama za kontaktna sochiva, lechenje kratkovidosti sa vuduom 😉

Prilozi

• skrin1.webp
    skrin1.webp
    10.9 KB · Pregleda: 179
  • skrin2.webp
    skrin2.webp
    6.6 KB · Pregleda: 169
A ja da okachim obecane cropove: V5 5500 vs Abit Siluro MX440@highest image quality, format png losless...

Sta reci - reklama za kontaktna sochiva, lechenje kratkovidosti sa vuduom 😉

Mislim, sta reci?!?!!? Slika govori hiljadu reci.

@Darko :

a moze malko veca rezolucija ?
mnogo bre sitne ove slicice, taman za dioprtiju, al' na stetu...

@Darko:
Odakle su ovi šotovi?
Da nije 3D mrak 2000 😀

Huh, naterali ste me da kopam malo po kutiji i evo sta sam pronasao
🙂......kad se samo setim euforije kad sam pipnuo zelenkastu kutiju a sada..skuplja prasinu ...

Prilozi

• voodoo.webp
    voodoo.webp
    70.3 KB · Pregleda: 128
cool !!! evo, u medjuvremenu ja tebi zajmim moje V2-ojke. moze ?

Nazad
Vrh Dno