Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Citac ti nije skuplji od 10€ i pametna je investicija narocito ako puno prebacujes fajlova (mp3 i sl.) na telefon, jer je mnogo brze u odnosu na transfer kabelom.

E super, ja mislio da je to skuplje, sad cu da ustekam para pa uzimam u ponedeljak citac

E ljudi razmisljam se da nabavim i ja taj telefon, nema ga skoro nigde nasao sam samo na jednom mestu ostao 1 kom za 120e i to sa vodafon mreze, pa me zanima da li moze i na njega da se uflesuje ovaj novi .58 softver.
A i posle nekog vremena koriscenja kako vam se cini telefon?

Da li neko zna neki dobar softver pomoću kojeg je moguće slati sms poruke sa pc-a preko ovog telefona jer, gle čuda, u originalnom benq-siemens mobile phone manager-u uopšte nema opcija za manipulisanje sms-ovima!

@n 131
Moze da se ubaci i u njega novi 58 softver.
Telefon je ekstra, za te pare stvarno ne moze nista bolje da se uzme. Jedino sto me nervira je taj trip sa memorijskom karticom, al i njega cu valjda resiti kad uzmem citac kartica sutra
Dal se nekom nije desilo ovako nesto:
Primetim u zadnje vreme da mi je par pesama, kada idem na Media player/Music/All, duplirano. Pretpostavim da nije to nista, reko kada izbrisem pesmu, izbrisace se sve... Ali, danas primetim da kada udjem u Media player, pa prebacim na slike, par slika koje sam izbrisao su ostale tu, tacnije ostao je samo njihov naziv, ne mogu ni da se otvore ni da se obrisu. Probam izbrisem pesme, ono ostane samo po jedna, koja ne moze ni da se otvori ni da se izbrise, isto kao slike. Odmah formatiram karticu, uradim master reset telefona, ali nista!!!!
Kada izvadim memorijsku karticu, u Media player-u je sve normalno, al cim je vratim vrate se i nepostojece pesme i slike. Stvarno nervirajuce!!!!
Inace softver mi je original, v-48, i tel je original, nije skidan sa mreze, bar nema vidljivih znakova da jeste :)

Bokaco, kako si ti sredio ovo? Napisao si da si sredio, ali ne i kako :) Jesi i ti sredio kao Alexandar?

Da li je moguce da ovaj tel nema ZOOM??? Daklem, slika sliku, otvorim je u full screena li ne mogu da je zumiram???

Da li postoji neki APP za pregled slika koji bi uneo i ZOOM mogucnost?

Da li je moguce da ovaj tel nema ZOOM??? Daklem, slika sliku, otvorim je u full screena li ne mogu da je zumiram???

Kad otavaras sliku iz My Files onda mozes samo da vidis sliku u fullscreen-u. Cak ne mozes ni da saltas slike vec moras da izadjes iz slike pa da stanes na sledecu otvoris je. Mozda logicno jer je to samo explorer.
Resenje problema je u Media player-u koji ne postoji za dz.
U njemu mozes da saltas slike (kazu da na v58 mogu da se saltaju i u fullscreen-u) i da ih zoom-iras.

Nego, neko je spomenuo da rotira slike. pa odakle to radi i u kom firmware-u?
U v31 te opcije nema.

U fullcreen-u nemas zoom,mozes da zumiras na options pa zoom in ali samo par koraka.
djwibe je napisao(la):
Kad otavaras sliku iz My Files onda mozes samo da vidis sliku u fullscreen-u. Cak ne mozes ni da saltas slike vec moras da izadjes iz slike pa da stanes na sledecu otvoris je
Moze sve to da radi ali sa v58.

@markulja
Pa bolje da se izrazim, uspelo je samo od sebe da se sredi, al da budem iskren, nemam blage kako. mozda neki gremilini, ili sta vec

Valjda ce se i kod mene srediti, nervira me mnogo ovako...

@dj.dejan Imas mnogo programa za slanje sms-a sa racunara preko mob-a, mozes videti ovde i ovde

@djwibe To radi u v48, i to nema kao opcija, nego kada slikas sa otvorenim telefonom, on rotira sliku da ispadne kao da si slikao sa zatvorenim telefonom, mislim da je tako i u v58.

Ima li mozda neko da ima kabl, da mu ne treba i da hoce da proda? :) Ili znate li mozda gde ima da se kupi? Javite na pm

Aj' i ja da se umesam kao mirodjija u corbu :D, posto bih i ja ovih dana trebao da pazarim telefonce do nekih 200 evrica max-maxova.

Jel' postoji bre neki firmware sa kojim sve radi kako treba inace cu da pocnem da razmisljam da nije ni cudo sto su propali? :d :p

Valjda ce se i kod mene srediti, nervira me mnogo ovako...

@djwibe To radi u v48, i to nema kao opcija, nego kada slikas sa otvorenim telefonom, on rotira sliku da ispadne kao da si slikao sa zatvorenim telefonom, mislim da je tako i u v58.

ne mislim na to rotiranje, tako je ikod mene na v31, nego mislim na rotiranje slike pri gledanju, sto i nije potrebno al,ajde.

Nego izvalite sta kaze doticni "dj" sa ove strane

Kaze:

telefon je 3G,i to ekstra dobro funkcionise! DjWibe!ja sam programer inace)Uzeo sam memorijsku karticu od 512Mb.I na ovoj kartici je instaliran program,naravno bez telefona je bilo raDjeno sa card-reader-writerom, SpeedITUp prg za widows je prepisen za ovaj telefon.Jeste zauzima oko 35-36 megabajta ali kad stavis karticu u tel,ne vidi se nista,samo da ima manje memorije,a telefon radi na 400-420Mhz! dosta brzo!) [email protected] ps>pored doc i pdf citaca ima jos 50 vrsta slicnih

Uspeshno sam flash-ovao v31 Vodafone na EF81_IP15.0.1_xx-International-LG01_48_0113_3GSwupFU_SGLPK.zip

FW moze da se nadje na rapidshare linku koji je neko davao vec u ovoj temi. Pre flashovanja sam pogasio servise mobile phone managera, izvadio karticu, samim tim i resetovao telefon kao shto se preporuchuje u uputstvu. Flash traje desetak minuta, par puta resetuje telefon.

Postavicu utiske o softveru kad ga malo istestiram. Zasad sam extra zadovoljan chinjenicom da sam sklonio Vodafone meni.

Ljudi, ima opcija rotiranja slike, kada se pregledaju slike!
Otvorite sliku, ali ne u fullscreen-u, i onda na options!

Evo jos jednog iskustva sa ovih strana a u vezi je sa ZAKUCANIM telefonom u toku instalacije ROM-a.

USPEO SAM da popravim sam mobilni, posto mi je crko dok sam instalirao firmware 58.Ako vam se slucajno slicno desilo, a simptomi su da samo trepce benq siemens kada se upali a USB ne moze da ga prepozna treba da: Samo u isto vreme pritisnete # + power, i onda ga ponovo nakacite da USB , pokrenete upload na firmware58 i to je to! A servisu su mi rekli da ne moze da se popravi, ******.I strvno brze radi na 58, i mogu slike lakse da se pregledaju posto moze odmah da se ide na sledecu, i nema vise onih Vodafon gluposti.

Poslednja izmena:
Da li ima neko ovakva dva programa, ali da provereno rade sa ef81!
1. Prebacivanje sms-a na racunar.
2. File/Folder/Sms locker ili kako vec.
Pozdrav

Moze li neko da postavi backup NVITEMS-a ako moze da backup-uje.
Meni ne uspeva.

ne mislim na to rotiranje, tako je ikod mene na v31, nego mislim na rotiranje slike pri gledanju, sto i nije potrebno al,ajde.

Nego izvalite sta kaze doticni "dj" sa ove strane

I, koja je poenta? Jesi li našao taj program i isprobao?

Takođe, ima li kakvog načina da se pojača zvuk prilikom razgovora (naravno da sam ga podigao na max pomoću strelice za gore)? Ovako slabo čujem sagovornika čak i kad nije galama naokolo...

Poslednja izmena:
I, koja je poenta? Jesi li našao taj program i isprobao?

Takođe, ima li kakvog načina da se pojača zvuk prilikom razgovora (naravno da sam ga podigao na max pomoću strelice za gore)? Ovako slabo čujem sagovornika čak i kad nije galama naokolo...

Poenta je da se ubrza telefon,sto mi ne pada na pamet da radim dok neko drugi odavde ne potvrdi :)
Sto se tice slabog zvuka u slusalici to je i mene nerviralo dok nisam "naucio" kako da drzim telefon,tj. drzim ga za gornji deo(poklopac) i lepo ga namestim na uho_Opusteno pricam u kaficu gde je poprilicno glasna muzika jer mi poklopac poklopi uho i ne cujem nista sa strane.

Pa znam, nego i ja čekam nekog drugog sa proverenim informacijama :) ...
Meni se takođe činilo da ne držim fon najbolje, jer jačina zvuka pri pomeranju varira, ali nigde ne nađoh manual za pravilno držanje..:p

Pitanje - kako da spojim dva kontakta u jedan (kontakti su mi na SIM kartici)?

Ma meni se to cini kao obican bullshit... Koliko sam procitao specifikacije njemu je proc default na 200 i kusur MHz tako da ona prica od 420 nikako ne prolazi.
Ako ima neko ko zna bas dobro ruski moze da prosita na onom furum.allsiemens.com sve sto treba jer su iz mog dosadasnjeg iskustva sa siemensima Rusi najjaci za njihov sw... Jos sam davno flashovao c60 sa ruskim sw...

koko preko mini opere na mts 3 gmondo

Naime sa mini operom idem bez problema na bilo koji sajt ali kad pozelim na portal mts-a 3gmonda od toga nema nista.Sa ugradjenim web pretrazivacem koji je ksr zivi nema problema sve ide brzo i precizno dok nepocne da ludi tipa network down ,imam lek za to ali mi uvek treba 10min pa sam digao ruke od njega i samo koristim mini operu.Problem je sto opera nemoze da nadje 3g apn od mtsa i ako sam isao na cekiranje mreze od o:type: pere koja kaze izabrana je najbolja konekcija za internet i to je sve .Znali neko kako da resim problem.

Ma meni se to cini kao obican bullshit... Koliko sam procitao specifikacije njemu je proc default na 200 i kusur MHz tako da ona prica od 420 nikako ne prolazi.
Ako ima neko ko zna bas dobro ruski moze da prosita na onom furum.allsiemens.com sve sto treba jer su iz mog dosadasnjeg iskustva sa siemensima Rusi najjaci za njihov sw... Jos sam davno flashovao c60 sa ruskim sw...

Neznam sta je tacno, dal rusi koji kazu da je CPU na 180MHz ili Java Benchmark ovde koji kazu 108MHz.

Moras da prebacis kontakte na telefon da bi mogao da sacuvas dva ili vise brojeva pod jednim imenom
Hvala, tako sam i mislio... Ipak, telefon je odličan, za sve pare (109e), još ovaj nije skidan sa vodafona, piše lepo EF 81, a ne vodafone, imam v48 i pitam se ima li potrebe da flash-ujem na noviji softver? Zbog brzine, pre svega, ali i stabilnosti... takođe, je l' istina da noviji f.ware može da produži vek baterije?

Taj je zavrsio na stadiumu prototipa, tj nikad nije izasao u prodaju

Pa i ovaj mi deluje kao neka teska beta. :S:
Odgovorili ste me od pazara. :(

Nazad
Vrh Dno