SLao sam DVD-e za USA preporucenom postom 240din, 5-7 dana rok isporuke. Iz poste.
KOnkretno pitanje za vas prodavce, da li vam se isplati ? Koliko cesto se kupac zali da mu nesto nije stiglo, a vi to ne mozete proveriti pa morate da vratite novac ili saljete ponovo ?
Kako se zastiti od takvih situacija ?
Citao sam sta je pisao jos jedan prodavac, kaze od 10 poslatih stigne 8 paketa. To je ok ako imate ogromnu zaradu, ali ako je zarada na artiklu od 100$, 15$ nema poente.
KOliki su troskovi aukcije koje naplacuje ebay, koliko uzima po transakciji ?
Pitanje za simpsona H, pri registraciji na ebay koju zemlju si izabrao, koliko znam ne moze Srbija. Imam neku specificnu robu koju bi mogao prodavati preko neta, kao ovaj YoYo, e bay bi bio prava stvar. Sada kad si dao uputstvo za placanje samo mi ostaje da smislim za registraciju, inace za taj devizni racun mozes li preporuciti banku, sto je sigurno sigurno je
![]()
Kreditnu karticu ces morati da uneses kad-tad, da bi mogli da naplate troskove oglasavanja i da uzmu proviziju za prodatu robu.jel je moguce dobiti status sellera na ebay bez unosenja podataka creditnih cartica ako jeste malo bolje objasnjenje KAKO ? hvala
Ja imam pp acc od pre par godina,
Ne mogu da se registrujem na ebay
Radnica na salteru mi je rekla da su izuzetak , CD i DVD diskovi i knjige.
Evo da vam se pohvalim, danas prodao i poslao prvu posiljku preko e-bay-a.
I nisam se lepo proveo.
U posti su mi osim postarine naplatili i carinski pregled ravno 250 din. To je bio trosak koji stvarno nisam uracunao jer sam mislio da se carinom bavi primalac posiljke (odnosno carina zemlje u koju saljem robu).
U pitanju je obicna majca sa stampanim motivom...
Ja sam ovde i na drugim forumima citao da se placa "carinski pregled" a na ovoj adresi:
http://www.posta.co.yu/uslugeicene/cene/Cenovnik-MPS.pdf
utvrdio da je cena 30,90 din za pismonosne posiljke, ali proso sam kako sam proso...
Radnica na salteru mi je rekla da su izuzetak , CD i DVD diskovi i knjige.
Ajde ko ima iskustva kao seller neka da neki savet ili komentar.
Pa naravno da ide na carinu, inache bi ljudi slali oruzje poshtom![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari