Šta je novo?

Konzole

Playstation HOME ce biti pravo LOODILO.... Bas mocna stvar!

Nije stvar u tome ko ima "lakshi" SDK, naravno tome ce se lenshtine od americhkih developera radovati, stvar je u tome ko ima najbolji balans, chiji SDK dozvoljava "kreativnost" i neku sredinu izmedju "slobode" i jednostavnosti.
šta ti znaš šta je sdk i čemu on služi? otkud ti ta bolesna ideja da sdk treba da bude što gori? jesi li ikada napisao neku liniju koda?

Tako su isto prichali i za PS2, pa su na njemu tehnichki u odnosu na hardver, napravljene najbolje igre ikada, dok su one za prvi Xbox stale u prvoj godini, a za PC necu ni da pricham, softver ne iskorishcava ni 30% njegove RAW snage, inache bi igre za PC vec danas bile duplo jache od igara na PS3 za tri godine :)
dokle ćeš da lupaš kako su igre za xbox "stale" u prvoj godini? pa jesi li ikada uporedio conker-a sa bilo čim iz prve godine. a to sam ti rekao barem 5 puta. takođe uporedi conker-a sa svakom ps2 igrom, uključujući i ove zadnje, i videćeš koliko je xbox imao lepše igre najviše zahvaljujući boljem gpu, ali i boljem sdk.

Zaboravio sam da kažem, ovaj post je postavljen na PS3 u njegovom brovseru, na USB mišu i tastaturi, prikačenom na net preko WiFi-a...
lol, pa to isto sam pre 3 godine uradio sa Xbox 1 + usb miš + usb tast + WiFi AP. prava moć ps3, nema šta. mada razumem te, kakve su ove igre za ps3, bolju upotrebu nego za net i nema. 600 €, prava investicija za net browser.

PS3 info by Driver : Naravno da ce biti oko 350$, ne znam ko je lud da pomisli da bude 450 ili preko 500 kako se vecina nada...Buy It Now! $799.99

u sto je ovo dobro, a ko je taj driver uopste?
ma lokalni *******t, dokle god ra njim diskutuješ "opušteno", možeš imati super zabavu :D

i evo dokaza o onome što sam pričao o PC pirateriji:

Across two separate lectures at this week's Game Developers Conference, id Software CEO Todd Hollenshead and Epic Games president Michael Capps both admitted that piracy of PC games caused their companies to pursue developing beyond the PC platform.

id software
"Piracy has pushed id as being multiplatform", stated Hollenshead, whose company contracted Z-Axis to handle the PlayStation 3 version and Nerve Software the Xbox 360 edition of Splash Damage's forthcoming Enemy Territory: Quake Wars (PC).

Epic
Comments made by Epic's Capps carried a similar tone. "PC Gaming is really falling apart," he revealed. "It killed us to make Unreal Tournament 3 cross-platform, but Epic had to do it," adding "the market that would buy a $600 video card knows how Bittorrent works." Epic is currently developing Unreal Tournament 3 for the PC, PlayStation 3 and Xbox 360 in-house.

znači, slavili ste pc pirateriju kao najbolju stvar, a upravo to dovodi do opadanja broja (kvalitetnih) naslova za pc. znači, pc piraterija ne utiče samo na "male timove" kako neko reče, već i na najveće.

Poslednja izmena:
bla, bla... ista prica je bila i sa Amigom i Atarijem... piraterija ih je ubila.. ;)

zaboravio sam da napisem KAO - "KAO piraterija ih je ubila..."

Poslednja izmena:
Neverovatno kako se na "propast PC tržišta" nikad ne žale ljudi iz Blizzarda.

... a ovo:

Epic
Comments made by Epic's Capps carried a similar tone. "PC Gaming is really falling apart," he revealed. "It killed us to make Unreal Tournament 3 cross-platform, but Epic had to do it," adding "the market that would buy a $600 video card knows how Bittorrent works." Epic is currently developing Unreal Tournament 3 for the PC, PlayStation 3 and Xbox 360 in-house.

prevešću vam:
Unreal Tournament će se pojaviti za sve sisteme, jer će tako zaraditi mnogo više para,
nego da su igru izdali samo za jedan sistem. PC-only igrači će biti besni kao i uvek kada
se stare PC franšize sele i na konzole, pa sada Epic pokušavaju da se opravdaju.

Epic i id proizvode igre koje su veoma zahtevne.

Za normalno igranje tih igara potreban je PC koji košta bar 1000 evra,
nigde u svetu nema puno ljudi koji imaju takve PC konfiguracije.
ali, tu su sada i next gen konzole koje su mnogo jeftinije ( u Japanu, EU i USA )
na kojima će te igre raditi bez problema.

Inače, evo liste trenutno najprodavanijih igara za PC:

# 1. World Of Warcraft: Burning Crusade - Blizzard
# 2. Supreme Commander - THQ
# 3. World Of Warcraft - Blizzard
# 4. The Sims 2 - Electronic Arts
# 5. The Sims: Life Stories - Electronic Arts
# 6. The Sims 2 Pets - Electronic Arts
# 7. Battlefield 2142 - Electronic Arts
# 8. Deal or No Deal - Global Star/Take 2
# 9. Age Of Empires III - Microsoft
# 10. Flight Simulator X Deluxe - Microsoft

Kako to da prodaji ovih igara ne smeta piraterija,
a igre koje zahtevaju veoma skup hardver svoju slabu prodaju
na PC tržištu pravdaju "zlim piratima".

Developeri i izdavači koji stoje iza igara čiji razvoj puno košta,
a slabo se isplati moraju nekako da se opravdaju, da uvere svoje
deoničare da nisu promašena investicija, da će se održati na berzi itd.

S druge strane, Blizzard i EA proizvode igre koje rade lepo
i na slabijim kompjuterima, pa samim tim imaju i daleko veću prodaju.

Poslednja izmena:
ma id qenja ko foka...Nisu nasli za shodno ni botove shugave da ubace u quake4 , a kao smeta im piraterija...Smeta njima sto se Q4 ne igra, e to im smeta ! A ne igra se zato sto (ma kolko glupo zvucalo) nema botova. Da ima botova svaki Perica bi mogao da se zabavlja i pozeleo bi da igra on-line, a za to mu treba CD-key, pa onda ode kupi igru. Tako blizzard radi, kolko god da je piratskih servera, official je official. EA je deficitarnu prodaju naknodio masovnih stancovanjem i izbacivanjem kojecega, a Epic bi mogao i nesto da napravi, a ne da kuka. Kako ocekuju profit kad nemaju proizvod ? Sve i da ocu nemam sta njihovo da svucem sa torrenta...Kad je nesto dobro ljudi to kupuju, dakle kad se potrude i izbace dobru igru sa DOBRIM (a ne prosecnim haba-haba) multipljereom, ljudi ce kupiti odriginal da bi igrali na official serverima... I ne vidim kakve veze ET: QW ima sa pricom o pirateriji ? Pa to je on-line igra, da bi igrao na official serveru treba da imas original, ako igra bude dobra - prodavace se, ako je igra u sustini krsh onda joj ni multiplatform availability nece pomoci (iskreno jedva cekam taj ET:QW, to je original koji planiram da kupim).

Ljudi su poceli da vuku pirateriju zato sto izdavaci i programeri sve vise i vise brljaju i lazu masu. Suvise su puta ljudi bili ispaljeni za pare i nece vise da kupuju macku u dzaku vec skinu lepo kopiju, pa ako valja onda kupe. Zamislite da ste dali pare za Titan Quest !!! (ili X2 i X3 kad smo vec kod bugova i loseg koda). Pa bilo mi je zao bandwidtha sto sam utrosio na pirata, a kamoli da sam kupio original, tacno bi im poslao pismo sa antraxom lol I posle kazu da je piraterija kriva, najvecim delom su sami krivi ! Replay value vecine naslova je ravan NULI, MP je u jos vecoj meri OGAVAN i OCAJAN i mislim da je zanimljivije igrati JAMB sa papagajem neki recimo FEAR MP ili sacuvaj Boze NFS serijal od zadnje dve godine...

For the record: ono sto valja i sto je vredno cak i oni sa najmanje para kupe ! Evo recimo ja sam kupio Q3 original, Warcraft FT, umalo i BF2 da uzmem ali ipak cekam ET:QW

Mozda bi i oni svi mogli malo da spuste cene engine-a i prodaju ih vise, a da manje zavise od prodaje diskova...Mislim da je proslo vreme kada je bilo 2 3D engine-a na trzistu i kada si od prodaje jednog mogao da kupis zgradu, 2 ferarija, dozivotnu zalihu piva i da napravis svemirski brod...Mnogo su oni halavi IMO.

Neverovatno kako se na "propast PC tržišta" nikad ne žale ljudi iz Blizzarda.
pa razmisli malo, samo malo. evo pomoći: na njihovoj igri nema piraterije.

... prevešću vam ...
ajd prevedi ovo doslovce

Piracy has pushed id as being multiplatform
PC Gaming is really falling apart

i biće ti sve jasno ko dan.

neverovatno je kako ljudi koji ceo život kopiraju igre igre misle da priraterija ne utiče negativno na developere. još su ubeđeni da su developeri srećni kada im kopiraš disk. naopako ...

oces da kazes da nismo kopirali Quake4 on bi imao botove ? :trust: :) Da nismo kopirali NFS MW, Carbon bi bio bolji ? Zapravo mislim da je kopiranje igara doprinelo da oni postanu kreativniji i da prave bolje proizvode. da smo svi kupovali svako sr@nje koje je napravljeno danas bi igrali 20-tu eksanziju za AOE na istom engine-u i ne smem ni da mislim sta sve jos... ;)

da smo svi kupovali svako sr@nje koje je napravljeno danas bi igrali 20-tu eksanziju za AOE na istom engine-u i ne smem ni da mislim sta sve jos... ;)
ama ko te tera da kupiš svako sr@nje???
samo nemoj kopirati.
kupi samo fenomenalne igre, makar 3 meseca kasnije sa popustom za 20$

ni ja nisam slavan po tom pitanju (3 originala), ali se barem ne tripujem kako kopiranje "pomaže" developerima i šteti "samo lošim igrama".

Pošto je tema o konzolama, zna li neko gdje se u Beogradu može kupiti Nintendo Wii?

ama ko te tera da kupiš svako sr@nje???
samo nemoj kopirati.
kupi samo fenomenalne igre, makar 3 meseca kasnije sa popustom za 20$

ni ja nisam slavan po tom pitanju (3 originala), ali se barem ne tripujem kako kopiranje "pomaže" developerima i šteti "samo lošim igrama".

ne kazem da pomaze vec da doprinosi stimulisanju mozdanih vijuga kod developera i izdavaca...Blizzard je to apsolvirao i nema nikakve probleme. To sto je konzolaska populacija tzv "glooplja" od PC populacije kao sto "Epic" kaze "ko ima 600e za graficku zna i da koristi torrent", to je druga stvar. Nisam ja kriv, a ni ti niti bilo ko, sto je konzolasima lakse uvaljati raznorazna sr@nja od igara...Gledao sam ranije sta sve ima za PS2, pa ono je horror, covek prosto pomisli da je PS2 dissability's people console...

Slažem se, sajt je dosta loš.

ne kazem da pomaze vec da doprinosi stimulisanju mozdanih vijuga kod developera i izdavaca...Blizzard je to apsolvirao i nema nikakve probleme
ma blizzard nema probleme zato što na njega ne utiče piraterija. da je kojim slučajem napravio pravu igru, a ne šugavi MMO koji te dere, imao bi problema kao i id/Epic.

Nisam ja kriv, a ni ti niti bilo ko, sto je konzolasima lakse uvaljati raznorazna sr@nja od igara...Gledao sam ranije sta sve ima za PS2, pa ono je horror, covek prosto pomisli da je PS2 dissability's people console...
pa kakvih tek ****** ima za PC to je neviđeno. da si ti svestan koliko ****** dnevno za pc izađe, shvatio bi da ps2 nema ni deseti deo.

:) pa eto, nisam svestan :) Ne znam ni gde ta cuda za PC da vidim ? Aj daj neki link pa da se smejem, posto nisam ni svestan da ima takvih krshotina (pored reklamiranih, a losih naslova tipa "the mark") Za PS2 sam video to sto sam rekao na prvom sajtu sa opisima PS2 igara na koji sam ikada otisao :p (da se razumemo, ne govorim sad da su igre za PS2 lose, naprotiv, ali govorim da ima BRDO debilnih igara koje ljudi verovatno kupe kad vide u prodavnici)

PS. Zasto proizvodjaci softwera ne kukaju toliko ? Sta Adobe treba da kaze ? pa Photoshop pkaet kosta daleko daleko vise od 40-50e kolko kostaju PC igre...Da ne pominjem Premier paket od 800 i vise $... Cute ljudi i rade, sire se, itd. itd. A tek kad bi uslli u poredjenje ulozenog rada, znanja i truda u jednu aplikaciju kao sto je Adobe Premier, naspram tamo neke igre...

Poslednja izmena:
Ljudi kupuju i igraju šta god da Blizzard izbaci!
Problem je u tome što PC igrači nisu navikli igrati svašta, bar ja nisam, dok su konzole sasvim druga priča. Onaj ko pravi dobre igre će i dobro zaraditi.

Blizzard su imali rekordne prodaje gotovo svega što su izbacili,
i single player i multiplayer i masovnih multiplayer online igara.

Nikad nisu kukali na pirateriju,
ali nikad nisu ni izdavali nedovršene igre,
ili naslove koji su totalno promašili tržište,
nikada nisu izdavali igre koje zahtevaju ekstremno skup PC da bi radile.

PS. Zasto proizvodjaci softwera ne kukaju toliko ? Sta Adobe treba da kaze ? pa Photoshop pkaet kosta daleko daleko vise od 40-50e kolko kostaju PC igre...Da ne pominjem Premier paket od 800 i vise $... Cute ljudi i rade, sire se, itd. itd. A tek kad bi uslli u poredjenje ulozenog rada, znanja i truda u jednu aplikaciju kao sto je Adobe Premier, naspram tamo neke igre...

cisto sumnjam da Adobe proda 5 milion CS paketa (ili bilo kog proizvoda) :D

btw zasto bi se Blizzard bunio, ionako ih poseduje Vivendi a oni se bune na sva zvona, bar sto se piraterije tice! sto je normalno, jel'te?

Poslednja izmena:
@zver:
Da je sugavi MMO kao sto kazes, sigurno ga ne bi igralo 8mil igraca (and counting :D ) i donosili Blizzardu vise od 100mil $ mesecno (pazi, mesecno !), koje ce oni da iskoriste da bi napravili jos bolje igre :)

nikada nisu izdavali igre koje zahtevaju ekstremno skup PC da bi radile.

ovo sam uvek govorio ljudima ali treba ponoviti i zapamtiti ovaj put, a i sami ste svedoci i posle toliko godina budzenja grafike da ta ista ne moze da poveca prodaju neke igre...

pc za starcraft? lol, pc za warcraft? lol, pc za WoW, malo manji lol, ne znas koja igrica se igra/la vise

ovo sam uvek govorio ljudima ali treba ponoviti i zapamtiti ovaj put, a i sami ste svedoci i posle toliko godina budzenja grafike da ta ista ne moze da poveca prodaju neke igre...

pc za starcraft? lol, pc za warcraft? lol, pc za WoW, malo manji lol, ne znas koja igrica se igra/la vise

Ma PC je dovoljan ako moze da tera kanter i gotova stvar!:D

Ama pustite sajt nego zovite i pitajte.
Mada će vam verovatno jeftinije biti da uzmete preko lucifera s foruma.

Krece PS3 u zemljama u okruzenju, Ceka se 1-2 dana na narucen primerak konzole. A i cena nije bas toliko strasna...kad se sve sabere i oduzme oko 500€

Kojih bre 500 evra???

Pa ovih :D

Prilozi

• 500euro.jpg
    500euro.jpg
    23.2 KB · Pregleda: 78
daj u vecoj rezoluciji, u ovoj ne moze da se odstampa :D

ozbiljno jel stvarno moze da se pazari negde za 500e. i prosvercuje vamo?

Nazad
Vrh Dno