Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

Ne zuri,dobru 19-icu mozes uzeti za tajnovac.

Acer AL1916W 19" wide 5ms, 700:1 contrast, cena oko 15000, delje i taj LG, a pogotovu Samsung, garancija 3 godine, pogledaj, potrazi ima na dosta mesta da se nadje. Samsung 940BF, je dosta los monitor.

Poslednja izmena:
SVI 17 i 19 non wide imaju isto pixela...
ja sam ti izneo svoje msiljenje, posle 5 godina sa tft monitorima, a ti kako hoces... tvoje su pare...

SVI 17 i 19 non wide imaju isto pixela...
ja sam ti izneo svoje msiljenje, posle 5 godina sa tft monitorima, a ti kako hoces... tvoje su pare...

Meni se iskreno svidja Wide format, imam Philipsov 82cm Wide TV (32pw9528) i mnogo mi je prijatnije gledati sliku na njemu nego na klasichnom 72cm (4:3).

Koji bi mi Wide monitor preporuchio? Ja sam za sad naishao na onog LG-a i ima josh BENQ 19" Wide 15500din, al ne znam model BENQ-a ;\

Poslednja izmena:
Rekoh ti vec... ovaj iz mog siga |)
23000 i malo kusura...
ako ne onda taj 19 na koji si naisao... za te pare odlican izbor, a neces primetiti da ti nesto fali... ni sad ni u buducnosti (osim dimenzija ako si navikao na 32")

verovatno postoji razlog zashto ona 17" koshta ~21000
Postoji, to je stari lager od ko zna kad, koji jos uvek ide po ceni koja je bila kad je taj monitor stigao, dok su u medjuvremenu uvezene i prodate tri ture devetnaestica koje su svaki put stizale po nizoj ceni.

ipak taj monitor ima kontrast 2000:1 i skoro 4 miliona piksela, dok neke Samsungove 19" imaju isto toliko piksela.

Taj, kao i svi ostali non-wide 17'' i 19'' monitori ima 1.3 miliona pixela. Ovaj koji ti je danijel preporucio ima 1.76.

jojjjjjjjj wide je nesto najgore sto sam video u zivotu a video sam ih oko 20 do sad start preko pola ekrana:smash:
uglavnom 17'' nemoj uzimati malo je bre mnogo barem 19'' za kvalitet tipa mog samsung 970p,ili samsung mislim da je 931bf ima ga ortak odlicno :whip:

e kako vam se chini LG L1740PQ cena mu je 16796din
meni je monitor prelep, znachi dizajn mi je bash ono skroz naj naj

bacio sam pogled i na Samsung SyncMaster 940N cena 18334

taj monitor treba da bude meni kao rodjendanski poklon, tako da neverujem da ce mi budzet puno preci 15k pa zato i wishe gledam 17ske ;p

BTW video sam i ovo i da imam te pare trchao bi u prodavnicu da ga kupim Samsung SyncMaster 206BW

e da ima neko pojma kolko vredi ovo moje chudo od monitora? :) :) :)

Poslednja izmena:
@jero, kazi mi molim te kakav je osecaj kada neko zivi u zabludi, bas me zanima?

@activated, ma uzmi ipak 940N, ono se iz aviona vidi da je krntija, ali kad' nas narod voli nek izvoli.
Samsung i LG, stvarno mrtva trka, dve rage :D

50 opusteno mozes da dobijes... mozda i vise ako se potrudis...

50e ne moze opusteno da dobije za 755dfx...jeste da je ok monitor,ali je to ipak polovni crt bez garancije

a ovo inace govorim iz licnog primera jer sam svoj takav monitor prodavao oko 2 meseca na pcberzi i nekako sam ga u nekoj zameni prodao za 55e (ali u zameni dakle)..mozda sam ja baksus:S:

zavisi koliko hoces brzo da ga prodas...ako imas vremena onda mozes 55e..premda polovne 17" tft mogu da se nadju za 100tinak e...

Treba mi savet, planiram da kupim neki polovan TFT monitor, tacnije planirao sam Belineu 17" 101715s1 da li ima neko iskustva sa ovim TFT-om? I kolika je otprilike realna cena ovog monitora, cene ga oko 125 e. Da li je to realno:eyebrows: ?

hm, kolko sam nesto citao, monitori sa DVI-em su ovih dana znatno poskupljali, neki EU porez, sta li vec, pa pitanje dobija na aktuelnosti...

Nije EU porez, nego je carina odlučila da uredjaje sa DVI-jem svrsta pod carinsku stopu u grupu uredjaja koji služe za VIDEO REPRODUKCIJU, kao što su projektori, televizori, plazme, itd. Do sada su monitori sa DVI isto vodjeni kao i obični "monitori za reprodukciju slike sa računara" i carina je bila 1%, medjutim po novom tumačenju - svrstani su u grupu gde je carina 15%. Tako da je realno poslupljenje 14% bez poreza, tj sa porezom izadje na 20% :)

Pozdrav carini.

To nema nikakve veze sa uvoznicima, oni tu ne mogu ništa.

SyncMaster 710N NEW

Citajuci temu "igraci na tft-u da li ste zadovoljni" pokoleban sam oko prelaska na tft monitor pa mi recite kakav je kvalitet SyncMaster 710N danas - secam se da je kada se pojavio bio medju najboljima, pa me interesuje kakva je situacija danas, tj. da li bih bio zadovoljan slikom na njemu?

Komp koristim za tv, filmove, net, igre (3 strategije, 1 trku, i poneki fps tipa bf2, hitman bm:)

Ja imam 720n i sasvim sam zadovoljan, samo ne znam kolika je razlika izamdju 710n i 720n?

Poslednja izmena:
Ja imam na poslu taj samsung i mogu ti reći da mu je slika odlična. Jeftin je ali dobar. Radi po ceo dan i nema nikakvih problema. Boje dobre, crna boja izgleda ok, nema mrtvih pixela. Za to malo para što košta je odlična kupovina.

Problem je u tome što je ekran premali za današnje standarde. Bolje skupi još malo para pa kupi od 19", nije neka velika razlika u ceni a dobijaš puno na prostoru

Problem je u tome što je ekran premali za današnje standarde. Bolje skupi još malo para pa kupi od 19", nije neka velika razlika u ceni a dobijaš puno na prostoru
Kako to misliš dobija puno na prostoru kad je native rezolucija ista, s većim modelom bukvalno gledano gubi na prostoru :p druga je stvar ako je čovek malo ćorav k'o ja :d pa voli da mu je sve krupnije. Znam za ljude kojima je na 19'' sve preveliko i kockasto :zgran:

Citajuci temu "igraci na tft-u da li ste zadovoljni" pokoleban sam oko prelaska na tft monitor pa mi recite kakav je kvalitet SyncMaster 710N danas - secam se da je kada se pojavio bio medju najboljima, pa me interesuje kakva je situacija danas, tj. da li bih bio zadovoljan slikom na njemu?

Komp koristim za tv, filmove, net, igre (3 strategije, 1 trku, i poneki fps tipa bf2, hitman bm:)

Ne znam za taj ali sa 8ms se ćeš biti zadovoljan.Ne treba puno para sada izdvojiti za tako nešto a razlika u odnosu na CRT je drastična.U igrama radi odlično,nećeš ništa primetiti.Samo,nije mi baš najjasnije kako ćeš filmove gledati na 17' jer je meni to baš malo.Ja ih i ne gledam na njemu.

Kako to misliš dobija puno na prostoru kad je native rezolucija ista, s većim modelom bukvalno gledano gubi na prostoru :p druga je stvar ako je čovek malo ćorav k'o ja :d pa voli da mu je sve krupnije. Znam za ljude kojima je na 19'' sve preveliko i kockasto :zgran:

17" је jednostavno mali ekran. 19" je ok. Sad nisam ni siguran u kojoj rezoluciji uopšte radi taj samsung na poslu. Mislim da je 1280x1024... Ako je ta, onda je to sasvim ok za 19".

Inače, imamo nekoliko samsunga iz te najjeftinije klase i izgleda da su prilično kvalitetni pošto trpe sve i svašta već godinu i kusur dana i ne gase se od 7.30 - 19.30. Još kad vidiš starije koleginice kad packalicom za muve zveknu po ekranu ... da se naježiš...:whip:

Poslednja izmena:
Ok, posto ste svi za kupovinu 19ice, kazite mi vase misljenje o mag bp-919 monitoru?! Ja sam ga gledao danas u radnji ukljucenog pored samsunga, philipsa, lg-a...i odusevljen sam kvalitetom slike (cistina slike u odnosu na ostale 17"/19" monitore je bila kao dup* i oko - mag je oko:)), a od nekih je mnogo jeftiniji (kosta nepunih 13000din), ali nisam siguran u kvalitet doticne marke..

spec monitora:
-aktivna matrica
-rez 1280x1024 max
-odziv 8ms
-osvetljenje 300 cd/m2
-kontrast 500:1
-antirefleks povrsina

Samo da pitam jedno pomalo laicko pitanje. Racunajuci da necu previse gledati cijenu monitora koji budem kupovao, interesuje me da li valja uzeti od 19" ?

Do sada sam uvijek bio na 17 medjutim kada radim na 19 slika mi je nekako pretjerano velika i mislim da uopste nisu za uzivanje.

Komp bih koristio za igre,net,malo obaveza i filmove i muziku.

Pozdrav

sam si sebi odgovorio na pitanje
---> 19 " uzmi i ne razmisljaj

Vrh Dno