Šta je novo?

Igraci na TFT-u (jeste li zadovoljni) ?

Strasno...

Igram cs, kada odem u kgb gde mogu da biram da li cu da igram na tftu od 2ms sto je od tfta najbolje za igranje, ili na 19' crt monitoru, uvek biram crt. Hvala bogu znam dosta o tftu, ne zanima me da li je fancy ili ne, zanima me kako radi.Ne zanima me da li ima 2, 8 ili 25ms ako kasni, a kasni, to je cinjenica.Nisam nikada rekao da moze okom da se proceni koliko koji kasni(glupost koju si napisao), samo da moze da se uoci da kasni. Za cs je ono neigrivo. Mozda neke druge igre rade dobro, nisam ni rekao drugacije, igram samo cs i za to sam izneo misljenje. Jednostavno u takvoj situaciji gde svi mogu da igraju na oba tipa monitora, i gde ne stoji ona prica "nema para da kupi pa zato ne valja, kiselo grozdje i slicno", niko nema razloga da laze. Ja sam samo predlozio onima koji se dvoume, da odu do igraonice i probaju uzivo i steknu pravi utisak, nije potrebno da im neko prodaje price preko neta, a nista ih ne kosta. Nisam rekao da je tft generalno los, za vecinu korisnika je za svakodnevnu upotrebu verovatno bolji od crta, ali koliko vidim naslov teme, tema se odnosi na igrace na tftu... Da se ne stekne pogresan utisak, koristim tft svakodnevno, ali jednom nedeljno kada igram cs, to je iskljicivo na crtu.

Strasno...

Igram cs, kada odem u kgb gde mogu da biram da li cu da igram na tftu od 2ms sto je od tfta najbolje za igranje, ili na 19' crt monitoru, uvek biram crt. Hvala bogu znam dosta o tftu, ne zanima me da li je fancy ili ne, zanima me kako radi.Ne zanima me da li ima 2, 8 ili 25ms ako kasni, a kasni, to je cinjenica.Nisam nikada rekao da moze okom da se proceni koliko koji kasni(glupost koju si napisao), samo da moze da se uoci da kasni. Za cs je ono neigrivo. Mozda neke druge igre rade dobro, nisam ni rekao drugacije, igram samo cs i za to sam izneo misljenje. Jednostavno u takvoj situaciji gde svi mogu da igraju na oba tipa monitora, i gde ne stoji ona prica "nema para da kupi pa zato ne valja, kiselo grozdje i slicno", niko nema razloga da laze. Ja sam samo predlozio onima koji se dvoume, da odu do igraonice i probaju uzivo i steknu pravi utisak, nije potrebno da im neko prodaje price preko neta, a nista ih ne kosta. Nisam rekao da je tft generalno los, za vecinu korisnika je za svakodnevnu upotrebu verovatno bolji od crta, ali koliko vidim naslov teme, tema se odnosi na igrace na tftu... Da se ne stekne pogresan utisak, koristim tft svakodnevno, ali jednom nedeljno kada igram cs, to je iskljicivo na crtu.
Ok ti se mozda i razumes u tfteve ali 90% igraca po tim igraonicama su HW woone i znaju samo da sednu i igraju a to dal je ispred njih crt,tft nema veze.
A sto se tice
Nisam nikada rekao da moze okom da se proceni koliko koji kasni(glupost koju si napisao), samo da moze da se uoci da kasni
to sam rekao zato sto ima sokola koji primecjuju vidnu razliku izmedju 4ms i 2 ms,nema to veze sa tobom,ali mi nije jasna tvoja recenica "Ne zanima me da li ima 2, 8 ili 25ms ako kasni, a kasni, to je cinjenica" znaci ti hocjes da kazes da izmedju crta i tfta koji ima 2ms biras crt,ali ne zato sto je on bolji nego zato sto podsvesno znas da tft ima kasnjenje od 2ms (0.002 sek.)i cak i ako ga ne mozes primetiti ti cjes opet igrati na crtu,to je suludo
mislim ako NIPovcima i SKovcima ne smeta da igraju na tftu a tebi smeta,mislim....:D
nhf:wave:

Poslednja izmena:
Necu to da kazem, hocu da kazem samo ono sto sam vec rekao. To je da igram na crtu jer tft kasni, konkretno taj 940bf od 2ms, igrao sam par puta na njemu bas u kgbu i uocio da kasni. Ne zanima me da li je on 2, 4 ili 25ms, ne zanimaju me specifikacije i deklarisane vrednosti (a ti bi trebalo da znas da 2ms u praksi nije 2ms), zanima me samo kako on radi, to je jedino merilo i za cs tft taj test ne prolazi. End of story

Necu to da kazem, hocu da kazem samo ono sto sam vec rekao. To je da igram na crtu jer tft kasni, konkretno taj 940bf od 2ms, igrao sam par puta na njemu bas u kgbu i uocio da kasni. Ne zanima me da li je on 2, 4 ili 25ms, ne zanimaju me specifikacije i deklarisane vrednosti (a ti bi trebalo da znas da 2ms u praksi nije 2ms), zanima me samo kako on radi, to je jedino merilo i za cs tft taj test ne prolazi. End of story
ne znam, ako ti stvarno primecjujes razliku izmedju 0ms(crt) i 2ms(940bf) svaka tebi cast,mada ja i dalje mislim da ono sto tebi smeta je u stvari kontrast,boje tj. drugacija kalibracija tfta,ali ako ti kazes da je zbog odziva onda ok.
poz
(ovo nije bio sarkazam)

Poslednja izmena:
ja sam prezadovoljan sa mojim 226bw a i prethodni 931bf je bio vise nego odlican

ne znam, ako ti stvarno primecjujes razliku izmedju 0ms(crt) i 2ms(940bf) svaka tebi cast,mada ja i dalje mislim da ono sto tebi smeta je u stvari kontrast,boje tj. drugacija kalibracija tfta,ali ako ti kazes da je zbog odziva onda ok.
poz
(ovo nije bio sarkazam)

Ma cs-ovci su sujetni cim promene masinu dobiju 2heda odma nevalja monitor mis ili sta vec sto se tice kalibracije tu si u pravu to je ustvari ono sto naivise smeta kod cs, igra je tkva da si potpuno fokusiran na sliku ispred sebe a ako slika nije bas ok u napetim situacijama jednostavmo ko je igrao na crt monitoru 3 4god na tft nemoze da se povata kad pocne frka jer je dozivljaj onoga sto vidi drugaciji imao sam takvo iskustvo sa istom igrom:wall: a sto se kasnjena tica ta prica je potpuno bezvez ko kaze da primecuje kasnjenje na 2 ili 4ms taj je molo istripovan zato sto je cuo da tu postoji neko kanjenje pa kad nepogodi nekog onako kako je zamislio da da to je sigurno zbog 2ms to im sluzi onako kao opravdanje ako nesto zaseru tokom igre:D

Bice da je tako, u pravu si...

Ne razumem i dalje sta je problem u mom savetu da onaj ko zaista nema gde da testira ode do kgba i tamo vidi sve sto ga zanima, steci ce mnogo bolju predstavu nego citajuci savete ljudi koji ne znaju ni sta znaci odziv iz specifikacija...

Poslednja izmena:
Bice da je tako, u pravu si...

Ne razumem i dalje sta je problem u mom savetu da onaj ko zaista nema gde da testira ode do kgba i tamo vidi sve sto ga zanima, steci ce mnogo bolju predstavu nego citajuci savete ljudi koji ne znaju ni sta znaci odziv iz specifikacija...

Nemoj da gubis zivce bez razloga toje samo mala dobronamerna *******cija:wave: tvoj savet je skroz ok :)

Poslednja izmena:
Takodje jedna jedina igra koju igram je CS, i slazem se da ako na necemu treba praviti test izmedju TFT-a i CRT-a to treba da bude igra koja je napravljena za win 98 gde brzina i odaziv znace sve.
Pre LG194WT imao sam Samsung 957MB, i prva stvar koja mi je smetala kada sam presao na TFT bio je blur po zidovima kad sam u akciji i kad trcim, koje sam resio podesavanjem Hz.
Kao i FLASH bombe koje na TFT-u traju citavu vecnost u odnosu na CRT (probajte).
Kalibracija boja je obavezna, hvala bogu pa se sa ovim nisam mnogo maltretirao.
Na WCG-u sam pizdeo zbog ovoga, sa onim budjavim blurovanim samsunzima.

Ali sam dobio ostrinu slike i boje koje se ne razlivaju kao na CRT-u sto mojim ocima bitno vise znaci. Ovaj LG je 5ms i zadovoljan sam kako radi, period navikavanja je nesto neminovno, cak i bol u ocima u pocetku ako ga osetite.
Ako vam je FPS zakucan na 60 dok ste na TFT-u iskljucite vertical sync da bi ste imali 100fps u CS-u i to je to.

Mada, zanima me kolko ljudi ce da bazira kupovinu i prelazak na TFT na osnovu jedne igrice kao sto je CS.
Kad shvatis da si zreo iznutra i da te jedna igrica nece ograniciti na glupe kupovine odlucices se za pravi korak bez obzira na tu "jednu igru". (drugim recima Wake Up & Smell the Coffee)

poz

Poslednja izmena:
Jedno moje zapažanje. Na mom TFT-u u određenim rezolucijama je kašnjenje veće nego u drugima. Pretpostavljam da to ima veze sa algoritmom za interpolaciju.
U native rezoluciji je najmanje, a u ostalima zavisi... recimo u 1024x768 je ok, ali u 800x600 i 640x480 je primetnije.

Ljudi, ovo je sticky tema !

Kao i FLASH bombe koje na TFT-u traju citavu vecnost u odnosu na CRT (probajte).
Kalibracija boja je obavezna, hvala bogu pa se sa ovim nisam mnogo maltretirao.

??? :trust: Ajde pokusaj da das sam sebi logicno objasnjenje za ovaj fenomen :) Kad ukapiras da ne mozes, ukapiraces da si is3povo opasno :) Kasnjenje je gray to gray recimo 8ms, sto ce reci da je ciklus od neke srednje sive, do bele i nazad do te sive 8ms, ajde da uzmemo najgoru varijantu da je kasnjenje od crne do crne 25ms , tvoj flash, u hodniku u CS-u u kome je potpuni mrak moze da traje 0,025-ti deo sekunde duze, to je toliko malo da ne bi moglo da se nazove ni "trenutak", a kamoli "vecnost" . Iskreno nisam probao, ali jednostavno nema ni svrhe, to je stvar zdravog razuma i logike...

hvala hvala ... gx-x

u jeee...s**bo sam quote u prethodnom postu !!! @#%#$ DAAMIT :) u Quote-u je trebalo da bude ovo:

edit: ??? Sad kad se stranica ucitala, sad je quote u prethodnom postu dobar ? a dok se ucitavala bilo je samo ono vezano za kalibraciju...nista mi nije jasno ali nema veze...

Poslednja izmena:
Vecina prednosti za TFT,ja koristim LG 1919s i super je.
Kasnjenje??? Ma daj...

Nemojte me pogresno shvatiti ali tumarajuci benchom sticem utisak da je igracka konfiguracija danasnjice Barton 2500+, 9550AGP i naravno CRT monitor. Ajmo malo u buducnost, t.j. sadasnjost. TFT JE ZAKON!

...pa za te igrace su igre danasnjice CS, CS source (mozda) i C&C...

Ja nikako nisam rekao da je TFT los, cak sta vise, zao mi je sto ga ranije nisam kupio.

@gx-x - probaj pa ces videti o cemu pricam, zavisno od tft monitora trajanje flash-a je duze nego na crt-u. A posto sam bio na WCG-u i igrao jednu mapu sa ekipom, znam sta pricam, mada ako ja tripujem, tripuje i 50% ljudi koje je ucestvovalo.
Nisam zapamtio koji Samsung je bio oficijalan na WCG-u, ali se ocajno pokazao.
Priznajem da na mom LG-u kuci taj flash brze prolazi, al nisam siguran dal isto traje ko na crt-u.

Al to je ljudi mizeran problem, ja sam samo nasao dlaku u jajetu :D

P.S. Ono za kalibraciju boja sam dodao (edit-ovao) naknadno ! ;)

Poslednja izmena:
@mINUS:

sad vec idemo u OT, ali posto vidim da sebe drzis za dobrog CS igraca, onda bi trebalo da znas da trajanje flashbang-a nije uvek isto i da zavisi i od ugla pod kojim si ga "popasao" i to nam ostavlja dovoljno mesta da mozemo da kazemo da se tih 50% igraca istripovalo, a iz mog iskustva (posto sam drzao igraonicu i turnire i lige u CS-u 2002-2003-ce) reci cu ti da su svi zagrizeni igraci CS-a ZESCE istripovani ! kasni im mis, tastatura, zvuk nestaje, racunar nije dobro izracunao, on je naciljao TACNO u glavu ali moje masine ne valjaju pa je zato promasio itd itd. I to sve "ozbiljni" igraci CS-a :D

@gx-x - Mudro zboris (imam te tripove ponekad - "wireless veza mi nevalja, ping je ocajan, sad je nasao da krlja hdd, secnulo mi i sl...") :D

@gx-x

znas me znam te :D, znas i sam koliko dugo igram cs i mogu da stanem iza tvrdnje da kad ti flesh pukne ispred ociju (na tft-u) zna doooooosta da potraje, e sad isto kao kad neko igra na 16 bita, a ne na 32 smoke se providi, a mozda je i flesh jadniji na 16 bita ? :D

e sad sto se tice flesha, kad budem kupio (ako) monitor sa 2ms onda cu ti reci licno iskustvo i moraces da mi verujes bezuslovno :D

ovako sa 713n i 8ms i ne tako dobrim kontrastom sve je moguce pa i da flesh potraje :D

Poslednja izmena:
...onda bi se to svuda primecivalo, cak i u nokia monitor testu kad menja belu/crnu pozadinu, a ne primecuje se...tripujete, kazem vam :)

Ma ovde vise i nema crta sem tako mozda u nekim malim krs prodavnicama polovnim stvari, cak su i svi tvovi ili plazma ili lcd... tube su otisle u zaborav... bolje se naviknite :D

Right!

971P Samsung

Planiram skoriju kupovinu Samsung 971P 19" , citajuci sve ove rasparave oko izbora i kvaliteta, odzivu, kontrastu..... jel ima neko ozbiljnije iskustvo sa ovim monitorom, tipa koje je najbolje setovanje sa bojama i slicno, jer vecina se slaze da default setovanja ne vrede mnogo. Na CRT-u koji trenutno imam glava me ubija :wall: vec posle par sati, oci krvave, a neko je spomenuo i osecaj - varenja... tako da on mora da leti napolje....:smash:

Igra li neko na ovom monitoru Medieval 2 Total War - kakva je situacija sa duhovima i slicno
Grafika je X1900XTX 512ddr3

Poslednja izmena:

Ok, sad sam u jos strasnijoj dilemi 931BF VS 971P...

931BF - problem sa pozadinskim osvetljenjem, losiji ugao gledanja...
971P - Duhovi ....

Sta smara oci vise od navedenih nus pojava... glava me ubija na ovom CRT-u pa ne bih da sanjam duhove ili belicastu svetlost...:D

Sta manje smeta .... u ponedeljak planiram kupovinu pa su mi odgovori hitno potrebni...

Sta god da uzmes od ova dva .... neces pogresiti.

931bf za igranje
za sve drugo 971p :)

Ja bas nesto i ne primecujem duhove na 971p,igram trenutno F.E.A.R..Nisam ih video ni na COD2.Za ostale igre ne znam...

Nazad
Vrh Dno