Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

A kako paypal ako si student i nemas platu ?
Ili bilo koji drugu racun na netu pomocu koga mozes uplacivati na paypal ?

Ne znam za druge nacine,ali ako hoces PayPal,moras preko roditelja da dobijes amex,pa na formularu popunis punomoc za koriscenje.Samo placas clanarinu oko 2000 godisnje i ne moraju da uplacuju platu.Ja sam tako uradio,odobrili su mi karticu ali kazu da im treba mesec dana da bude gotova pa je jos cekam.

Poslednja izmena:
Meni stigla za 15 radnih dana... Sto bi uzimao punomocje kad mozes lepo da uzmes podatke od caletove ili kevine kartice, kad je vec vade zbog paypala

Poslednja izmena:
Ne znam za druge nacine,ali ako hoces PayPal,moras preko roditelja da dobijes amex,pa na formularu popunis punomoc za koriscenje.Samo placas clanarinu oko 2000 godisnje i ne moraju da uplacuju platu.Ja sam tako uradio,odobrili su mi karticu ali kazu da im treba mesec dana da bude gotova pa je jos cekam.

Hvala
Ako cale i keva imaju platu i primaju preko kartice,onda se na placa nista.
A ako ne primaju,onda se placa 2000 godisnje.
Pretpostavljam da je samo bitno da imaju karticu:) ?

Aj sad da vas vidim.
Stigla mi je kartica i uvece cu da otvorim paypal acc.

Molio bih one koji su otvarali acc u poslednje vreme, za korisne informacije, da se ne bih zaglupio gde ne treba !

Unapred hvala!

Koju zemlju si planirao da stavis, Hrvatsku, Austriju ili nesto trece (mozda Italija, u pitanju je Italijanska banka)?

Poslednja izmena:
Nije uopshte bitno koju cesh zemlju da stavish, samo je potrebno da bude neka iz nashe okoline, u sluchaju da ti poshalju paket na tu drzavu, da bi lakshe provalili da je "greshka".

Stavi Austriju, vec sam pricao da sam naisao vise puta na aukcije gde recimo kazu "ne saljemo u grcku, italiju i jos neke zemlje zbog uocenih prevara". Za austriju to nisam nasao, pa eto cisto da ne budes uskracen za tih par aukcija :)

Evo ja sam probao da se registrujem na paypal-u. Prosla je registracija, za zemlju sam stavio Hrvatsku. Mislim da sam na forumu procitao da mozes da uradis dva placanja pre nego sto ti zatraze verifikaciju(expanded use), e sad ne moze nijedna, pa moram da sacekam izvod sa zaduzenja kartice da bih procitao verifikacioni kod (4 cifre). Ako sve bude kako treba probacu nesto da platim pa javljam jel radi ili ne radi.
I jedno pitanje za "iskusne" :) : sto se tice provere "autenticnosti" putem slanja racuna za struju ili nesto slicno, jel to PayPal radi svakome automatski ili samo kad nesto posumnja?

Poslednja izmena:
Samo kada primete "unusual account activity".
Mada pazi, moguce je da ti zatraze neku dodatnu verifikaciju bez obzira sta ti radio sa nalogom... tako da je sve u svemu malkice rizicno drzati pare na paypal nalogu.

Danas sam pozvao korisnicki servis da pitam dali je "prosla" verifikacija od strane PAypal-a i iznos je urednoskinut (1.5 evra) ali 4 cifre ispred Paypal ..... nema. Posto mi pisani izvod nece stici jos mesec dana, sacekacu i to ali cisto sumnjam da ce tu biti nesto sto mi vec nisu procitali preko telefona. Znaci, zakljucak je da Amex ipak ne radi na Paypal-u, a i kad razmislim nisam primetio da je neko to i potvrdio ovde na forumu. Mozda su prosle godine mogle da se odrade neke kupovine i bez verifikacije, ali to sad vise ne moze. Imali znaci neko ovde da je uspesno verifkovao karticu, posto je ocigledno tu problem a ne u prijavi?

Poslednja izmena:
Danas sam pozvao korisnicki servis da pitam dali je "prosla" verifikacija od strane PAypal-a i iznos je urednoskinut (1.5 evra) ali 4 cifre ispred Paypal ..... nema. Posto mi pisani izvod nece stici jos mesec dana, sacekacu i to ali cisto sumnjam da ce tu biti nesto sto mi vec nisu procitali preko telefona. Znaci, zakljucak je da Amex ipak ne radi na Paypal-u, a i kad razmislim nisam primetio da je neko to i potvrdio ovde na forumu. Mozda su prosle godine mogle da se odrade neke kupovine i bez verifikacije, ali to sad vise ne moze. Imali znaci neko ovde da je uspesno verifkovao karticu, posto je ocigledno tu problem a ne u prijavi?

broj postoji sigurno, ima dosta ljudi koji su uspeli da verfikuju, mozda operater sa kojim si pricao nije znao shta treba da ti procita

Pokusacu da proverim jos jednom, ali slabe su mi sanse jer sam im lepo rekao sta treba da pise na sta su mi oni odgovorili da toga nema. Sume su skinute (inace proces verifikacije skida 1.95 + 1 dolar,ovo drugo je trosak a prvo se refundira ako vam verifikacija prodje). Mozda u nekim internim papirima postoji siri opis transakcije ali ga izgleda ovi nasi ne prikazuju na izvodu pa nema ni potrebnih podataka.
A sto se tice da su drugi pouzdano verifikovali karticu, neka se javi bar jedan. Cela tema mi kad je bolje procitam lici na mlacenje prazne slame, jer niko niti je opisao niti potvrdio ceo postupak, a oni koji su pokusali verifikaciju nisu posle toga napisali sta je bilo. Al na zalost, tako je na forumima, ljudi su tu dok im treba pomoc a posle ko vas sisa.

Update: ok uspeo sam da iskopam verifikacioni broj, pojavljuje se u sirem opisu transakcije koja ce verovatno biti u stampanoj varijanti izvoda. Znaci broj ipak postoji. Pomocu njega sam uspeo da verifikujem karticu i uradim placanje i sve je proslo kako treba. Koliko kapiram ako nista bar je ova prva transakcija uradjena i nju mi nikako ne mogu ponistiti. E sad da li ce mi traziti verifikaciju adrese, videcemo. Sacekacu izvod da pogledam da li su mi vratili (tj umanjili racun) za onih 1.5 evra , ali to sad i nije toliko bitno. Za svaki slucaj sam koristio anonymizer da bar po IP-u ne vide odakle sam. Jedinu olaksavajucu okolnost koju imam sto na ebay-u imam nalog koji je aktivan od pre nekoliko godina, i ima 100% pozitivni feeback, ali to nista ne znaci ako im se paypal nalog ucini sumnjivim. Negativna strana toga je sto se nisam setio da promenim podatke, pa je tako ebay nalog uredno registrovan na Yugoslavia. Paypal necu koristiti za prodaju vec iskljucivo za kupovinu pa mozda i to bude dvoljno da se provucem bez dodatnih verifikacija. U svakom slucaju javicu ako se sta novo desi.

Poslednja izmena:
Bitno je da sada koristish paypal nalog, ne da ga ostavish 6 meseci da se sushi. Jer te nece ni dirati kada vide da zaradjuju na tebi :), a ujedno je to i dokaz da nisi prevarant sa kradenom karticom itd..

Al su brzi, svaka im cast!
Par sati posle mog prvog placanja stize mi mail gde kaze:
"As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. During a recent screening, we noticed an issue regarding your account....."
Znaci suspendovali su me i traze mi da im posaljem faxom "utility bill". Nema nikakvog objasnjenja sta im se ne svidja, a ja jedino sto mogu da smislim je ono sto mi je na e-bay ostala Yugoslavia kao zemlja za slanje a ne hrvatska (ili bar nesto kao srbija,hrvatska). Neznam ima li smisla da im saljem neki racun pa da pokusam da ih zeznem, mada sigurno imaju uzorke takvih racuna po zemljama pa ce videti da to nije to. Ima li neko sken hrvatskog racuna za telefon ili struju, pa da falsifikujem?
Dali je moguce prijaviti istu kreditnu karticu na drugi paypal nalog, pa da probam da otvorim novi?

Ne moze kartica da se prijavi na drugi nalog. A valjda ima nekoga iz Hrvatske ovde.

A sto nisi lepo odmah otisao na austrijski Paypal? Nego se tu je*avas sa hrvatskim... Sad jedino da falsifikujes hr racun za stuju ili tako nesto pa da ti odblokiraju nalog... Meni na austrijskom sve radi ko bombona :D

Mislim da bih potpuno isto prosao i da sam stavio Austriju umesto Hrvatske. Ocigledno je da su kontrole sad dodatno poostrene u odnosu na proslu godinu. U svakom slucaju ko hoce da otvori novi nalog neka ide na Austriju za svaki slucaj, i neka mu na e-bay-u u shipping asdresi obavezno stoji Austrija, a Srbiju ne pominjite.

Poslednja izmena:
Mislim da bih potpuno isto prosao i da sam stavio Austriju umesto Hrvatske. Ocigledno je da su kontrole sad dodatno poostrene u odnosu na proslu godinu. U svakom slucaju ko hoce da otvori novi nalog neka ide na Austriju za svaki slucaj, i neka mu na e-bay-u u shipping asdresi obavezno stoji Austrija, a Srbiju ne pominjite.

Ako su uveki hrvatsku,mozda uskoro i uvedu nasu zemlju.

Ima li ikakve sanse da sa nekom drugom karticom otvorim paypal.
Jer ovde covek mora da ima platu od min 200E

Ili mozda postoji indirektan nacin da nekom uplatim na paypal.
Posto mi samo ta mogucnost treba....

Mozda preko moneybooker-s ili tako nesto....
Bitno mi je samo da sa tog racuna mogu da uplatim na paypal racun.

> Lista banki i kompanija koje izdaju virtuon visa/mastercard - pogodno za PAYPAL registraciju <

rietumu banka (Latvia)

virtual visa, mora se prvo otvoriti racun kod banke, otvaranje racuna je 100$,kartica 60$, nema minimalnog depozita

(http://www.rietumu.com/eng: http://www.rietumu.com/eng )

aizkraukles banka (latvia)

kartica kosta 25$,virtual mastercard, moze se izabrati na period od 3-12 mjeseci, nema minimalnog depozita, internet bankarstvo

(www.ab.lv/en: http://www.ab.lv/en )

multi banka (najstarija banka u latviji)

virtual mastercard/eurocard, dobijate i bank account, 100$ dolara minimalan depozit, 60$ dobijanje kartice

(www.multibanka.com/en: http://www.multibanka.com/en )

afripay

namenjena korisnicima iz afrike ali moze i internacionalno, virtual visa, kosta 65$

(www.afripay.net: http://www.afripay.net )

parex banka (latvia)

virtual visa/mastercard, kosta 25$ na 12 mjeseci, nema minimalnog depozita, internet bankarstvo, jedini problem je sto traze autorizovanu kopiju pasosa i signature specimen od strane ovlastenog notara

(www.parex.net: http://www.parex.net )

money around the world

kartica kosta 50$, minimalni depozit je 10$, kazu da ne traze nikakvu dokumentaciju, to treba uzeti sa rezervom jer sve ove kompanije ili banke traze neku vrstu ID (kopija pasosa, licne karte..)

(http://www.money-around-the-world.com/: http://www.money-around-the-world.com/ )

gold africa

virtualna visa ili mastercard, moze se koristiti za paypal verifikaciju, kartica kosta 25$, kada dopunjavate karticu uzimaju 5%+5$

(www.goldafrica.com: http://www.goldafrica.com )

IKABO i EpaSSAPORTE nisu podrzane - dolaze iz ne podrzanih drzava - PROVERENO!!!

Postoji jos nekoliko firmi i kartica, ali to drugom prilikom, vecina ovih bi trebalo raditi.

Jel koristio neko ovako nesto i da li je moguce.
To je super,ako moze da dobijes karticu iz druge zemlje u kojoj radi paypal za male pare..

Malo je chudno shto su sve te banke po raspalim drzavama :) Ne bih se ja zezao sa tim ;)

E kakve su to zafrkancije za Srbijom i paypalom, a i kakve rigorozne kontrole. Prosto tuzno.
U normalnim drzavama sa neverovatnom lakocom dobijes kartice koje koristis na paypalu i svudgde gdegod oces.
Recimo kartica tipa prepaid card koju dobijes samo sa licnim dokumentom i za koju placas samo evro ili nesto slicno prilikom svakog dopunjavanje kartice.
Ili jos banalniji tip kartice koji kupis upakovanu u najlon isto kao i dopuna za mobilne i na kojoj vec postoji iznos koji kad potrosis, samo zafrljacis karticu u kantu za djubre.

Treba da uplatim 10$ na jedan paypal acount.

Znaci nije nikakva kupovina gde treba shiping,nista sa tim.
Samo prosta uplata.Zanci nikakav problem...

Za proviziju(vasu) cemo se dogovoriti.

Hvala

Dogovorio sam se za uplatu

Hvala puno.
Momci,najbolji ste !!!

ljudi prvi put sam na ovom forumu OD MUKE,pa koji smo mi mucenici nemogu da verujem gde mi zivimo i sta radimo "OVO JE MUCENJE" ja sam registrovan korisnik na EBAY-u od pre 4 god mogu da kupujem i tada nikakva kartica nije trebala za registraciju ja sam laik uopste u ovome ali molim za odgovor sada sam dosao do toga da nesto prodam preko ebay trazi mi register acount tj credit card nisam imao tu karticu odem do najblize MERIDIAN BANK pitam jel moze to,to i to aha bez problema moze,moze sve moze cekao sam 30 dana kartice i konacno danas su stigle VISA clasic i VISA electron i sad ja da uradim taj register upisem sve ono ne prolaziiiii karticaaaaa da li neko moze da mi objasni najjednostavnije STA DA RADIM i kako uopste mogu da prodam neke stvari odavde iz SRBIJE putem ebay-a
PS:jel zna neko kad ce www.ebay.co.yu

Nazad
Vrh Dno