Posto me je Jovcov zamolio da okacim shotove svoje nove amazonke reci cu par reci o buildu, mada slike necu kaciti. Dakle, ovako sam je ja pravio i nije skroz zavrsena iako je level 90. PvM amazonka je u pitanju i nema sta da trazi u PvP-u, ali zato cisti sve pred sobom ko od sale. Za immune to lightning monstere tu je merc sa svojim Infinity-jem i conviction aurom. Elem...
LIGHTNING FURY AMAZON
Ova amazonka koristi samo dva skila:
1. Lightning Fury (za sve osim jacih bossova, narocito za rulje);
2. Charged Strike (za bossove).
STAT POINTS:
Strength: Dovoljno da nosis opremu, mada ja nisam nijedan poen ovde stavio. Sa trenutnom opremom strength mi je 207. [base strength = 20]
Dexterity: Dovoljno da nosis opremu (Titan's Revenge se preporucuje za nju i zahteva dexterity od 109). Takodje nisam nijedan poen ovde stavio i sa trenutnom opremom dexterity mi je 121. [base dexterity = 25]
Vitality: Sve preostalo ide ovde. Trenutno sam tu stavio 350 ili 400 poena (nisam vise siguran). Uglavnom, sa opremom vitality mi je 463. [base vitality = 20]
Energy: 0 poena. Sa trenutnom opremom energy mi je 48. [base energy = 15]
Stat points remaining: stoji mi 70 poena neiskorisceno u steku za slucaj da se javi potreba za stavljanjem u str/dex.
SKILL TREE:
Javelin and Spear Skills:
Jab: 1
Poison Javelin: 1
Plague Javelin: 1
Power Strike: 20
Lightning Bolt: 20
Charged Strike: 20
Lightning Strike: 20
Lightning Fury: 20
Passive and Magic Skills:
Critical Strike: 1
Penetrate: 1
Pierce: 1
Dodge: 1
Avoid: 1
Evade: 1
Bow and Crossbow Skills:
Nista se ovde ne stavlja.
OPREMA:
Amazonka:
Weapon: Titan's Revenge (najbolja varijanta je Ethereal Upgraded Titan's Revenge)
Weapon switch: Call To Arms (u Flail-u) + Spirit Monarch
Armor: Enigma / Chains of Honor
Helm: Shako (Um-ovan)*
Shield: Stormshield / Phoenix Monarch
Gloves: Rare/Magic/Crafted Gloves koje daju +2 ili +3 na Java skill, 20% IAS, mana/life leech
Belt: Thundergod's Vigor / Razortail
Boots: War Traveler / Marrowwalk
Amulet: Mara's Kaleidoscope / Rare amu
Rings: Raven Frost, dual leech
Annihilus
Torch
*Kazu da je najbolje da se nosi Griffon's Eye Diadem, ali prvo sto ces ga tesko naci, drugo - tesko ces da ga kupis jer je skup ko djavo, trece - ortak ga je koristio i rekao da je razlika mizerna, tako da koristim shako i uopste se ne uzbudjujem.
Mercenary:
Koristim merca iz Nightmare difficulty-a, Act 2, Offensive (sa might aurom).
Helm: Ethereal Vampire Gaze
Armor: Chains of Honor (u superior non ethereal Great Hauberku)*
Weapon: Infinity (u eteralnom Cryptic Axe-u)
*Bolje da se za merca koriste eteralni oklopi. Ja se nisam odlucio za takav iz prostog razloga sto mi je bilo u planu da po potrebi koristim i njegov oklop.