Šta je novo?

Biostar 965PT?

Probaj. Ako to ne pomogne, instaliraj drugi program/verziju programa za rezanje, a probaj da flashujes i drugi bios. Ako nista od toga ne pomogne, predlazem da onda okrenes servis.

ja nisam imao problema sa rezanjem dvd-ova. ja imam lg h10n na istom kablu sa maxtorovim ide hdd-om. od pocetka sve radi savrseno, nikakvih problema nije bilo ni u citanju, ni u rezanju.

Takodje je sve ok i kod mene.

Jedini bug koji sam imao je bio na Stilt modovanom biosu, ploca nije htela da butuje sa optickih uredjaja na njemu, mada su oni savrseno funkcionisali u XP okruzenju.

Evo ovo je poruka, tj greska:
Synchronous data transfer error

Ako nekom ovo nesto znaci !
I da probao sam i sa drugim nero i sa decrypterom isto tako zapucava i posle toga nemogu ni da izbacim disk tek kada restartujem racunar.

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam, na CD-u koji dobijes uz plocu se nalazi i drajver za IDE kontroler.
Takodje, ako su uredjaji setovani na cable select, stavi ih na master/slave.

meni radi rezanje OK , jedino sto ne mogu da bootujem sa CDa (hiren`s boot , ili obican win98 bootCD sa cdrom supportom - izbaci poruku da ne moze da ucita drajvere za CDrom) ali instalacioni CD od winXP se bootuje kako treba

primetio sam jos jednu stvar, bootovao sam sa win98 boot cd-a, ali nije uspeo da pokrene drajver za CDrom(samo se DOS podigao, A:\ ), medjutim imao sam usb flash ukljucen u kuciste i mogao sam mu pristupiti najnormalnije kao drajvu C:

Mislim da win 98 nece da boota zato sto 965 i 975 cipovi nemaju podrsku za win98/ME...

Nemogu vise da verujem.
Zamenjen ATA kabel, fleshovan BIOS, preinstaliran PATA/ATA driver, i opet nece da reze, a cita sasvim normalno!
Vidim da cu da vadim plocu veceras i sutra nosim na reklamacij, nema druge!

posto je na svim p965 plocama koriscen neki eksterni cip da pruzi IDE podrsku (uglavnom jmicron, a kod ovog biostara via), moguce da si ti dobio neki falican primerak...ja cekam nforce 650i, onog asus p5n-e da dodje kod nas pa da pazarim...ima lepo 2 IDE grane koje podrzava sam cipset i nema da boli glava...

Mislim da win 98 nece da boota zato sto 965 i 975 cipovi nemaju podrsku za win98/ME...
Tako je, ti problemi sa bootanjem su se pojavili samo kod Stilt biosa i to verovatno jer je taj bios pisan za deluxe verziju ploce.

Stone, nemoj vise da se mucis, teraj to na zamenu.

uglavnom jmicron, a kod ovog biostara via

kao dugogodishnji korisnik via chipseta bio sam vecj u prilici da se sretnem s ovim problemom ... jedino je zamena ploche reshila problem ... dakle isti problem je bio u pitanju , jednostavno pukne rezanje diska totalno proizvoljno ... deshavalo se josh da win potpuno prestane da prepoznaje ide granu , ili cpu ode na 80-90% prilikom rezanja ...

Pa nema mi druge nego na zamenu!
E sada mi je ova ploca pokvarilla dosada dobar utisak o Biostar plocama, i to bas moja ploca!
Nisam jos razmislio, ali moguce da cu da menjam plocu, mislim proizvodjaca!
Hvala u svakom slucaju!

Nisam jos razmislio, ali moguce da cu da menjam plocu, mislim proizvodjaca!
Ti ces svakako prelomiti sta ces. Ja mislim da jedan los primerak u seriji (bar ja nisam cuo da je neko drugi imao problem) nije razlog da zamrzis ceo model, a narocito ne ovaj na kojem ljudi skoro svake nedelje lome planetarne rekorde. Za svaku drugu plocu (koja ti mozda cak i nece raditi kao ova) ces platiti dosta vishe.
Realno, mislim da se nikada nije pojavio bolji OC best buy od ove ploce.

Pozdrav ;)

@Nanoman0
U pravu si, i ja takodje mislim da je to samo jedan los primerak, isto kao i kod svakog drugog proizvodjaca.
U svakom slucaju hvala!

pa i nije ako je u hladnoj sobi sa otvorenim kucistem, idle :)

cabex, bas mi je cudno sto ne mozes da prevali 420/430 stabilno. mozda da pogledas hladnjak na nothbridge, mozda ti on a ne memorija pravi problem. ovo sto nanoman prica vrlo ima smisla. probaj naprosto da skines pasivac, da ga ocistis i ponovo namazes termal-pastom itd.

Pa i nije tako čudno s obzirom da nisu neke memorije u pitanju. Trebalo bi da probam s nekom ozbiljnom koja sigurno radi na isto ovakvoj ploči na 470-480. A to za northbridge ću možda probati kad nabavim pastu. Jel se lako skida taj pasivac ili treba malo sile? :)

Pomagajte drugovi, hocu da se ubijem.......
Zamenjena ploca nova, isto se ponasa.
Testirana memorija, HOT CPU odradio posao, nema gresaka.
Neznam da li je moguce da je ipak CPU?

ono što ja mogu da kažem je sledeće: jedan moj drugar, ima northwooda ne znam koju ploču, znam da je msi i pioneer 108 dvd rezač. E sad, pre par meseci je imao problem sličan tvom: režač sve hoće da radi sem da reže. On je navodno sve probao, znači reinstalacije vamo-tamo pa je zaključio da je crko rezač. Međutim kad ga je posetio naš zajednički prijatelj konstatovao je da je neki softverska zavrzlama i rešio problem za 15 min. Vidim da si ti svašta probao čak i menjao ploču i dvd rezače tako da je moje mišljenje (a nadam se da sam u pravu) da je softverski problem. Ja mogu da pitam šta je tačno bilo kod ovog druga pa javljam...

Nema sanse da proradi, greska koju javlja je: "could not perform fixation"
neznam sta je moguce, pocinjem da sumnjam i u cpu, mada je prosao hot cpu bez gresaka.
Moracu da probam da narezem nesto iz linux-a.

meni radi rezanje OK , jedino sto ne mogu da bootujem sa CDa (hiren`s boot , ili obican win98 bootCD sa cdrom supportom - izbaci poruku da ne moze da ucita drajvere za CDrom) ali instalacioni CD od winXP se bootuje kako treba

primetio sam jos jednu stvar, bootovao sam sa win98 boot cd-a, ali nije uspeo da pokrene drajver za CDrom(samo se DOS podigao, A:\ ), medjutim imao sam usb flash ukljucen u kuciste i mogao sam mu pristupiti najnormalnije kao drajvu C:

meni bootuje najnormalnije i sa win98 cd-om... mozda je do uredjaja? mozda mscdex drajver ne moze da radi sa pionircicem? :trust:

Poslednja izmena:
Pa i nije tako čudno s obzirom da nisu neke memorije u pitanju. Trebalo bi da probam s nekom ozbiljnom koja sigurno radi na isto ovakvoj ploči na 470-480. A to za northbridge ću možda probati kad nabavim pastu. Jel se lako skida taj pasivac ili treba malo sile? :)

pazi, tvoja memara sigurno nije losija od moje :d

Pomagajte drugovi, hocu da se ubijem.......
Zamenjena ploca nova, isto se ponasa.
Testirana memorija, HOT CPU odradio posao, nema gresaka.
Neznam da li je moguce da je ipak CPU?

nema mnogo smisla, pre bih se kladio na memoriju. moze da bude i nesto levo, poput napajanja. rezac pri pisanju trosi maksimalno, promeni granu napajanja, mozda joj fali bas toliko snage da puca rezanje.

nema mnogo smisla, pre bih se kladio na memoriju. moze da bude i nesto levo, poput napajanja. rezac pri pisanju trosi maksimalno, promeni granu napajanja, mozda joj fali bas toliko snage da puca rezanje.

memtest mi je radio celo prepodne, sve je ok
Jos uvek isprobavam neke varijante, pokusao sam da iskljucim jedan hard disk, ali isto, izvadio sam i Pinnacle studio PCI karticu, jer sam mislio da mozda sa njom ima neki konflikt, ali isto.

Poslednja izmena:
stone, probaj da instaliras neki drugi program za rezanje, tj. neku drugu ili raniju verziju. pretpostavljam da si lepo instalirao sve potrebne drajvere za plocu, pa i za via-kontroler... kazi mi samo, spominjao si da si isprobavao razlicite rezace, na kojem si se zadrzao? da li mozes da nabavis lg h10n?

Poslednja izmena:
stone, probaj da instaliras neki drugi program za rezanje, tj. neku drugu ili raniju verziju. pretpostavljam da si lepo instalirao sve potrebne drajvere za plocu, pa i za via-kontroler...

Jesam, sve je instalirano, probao sam i sa starijim nerom i sa sedmicom, i sa DVD Decrypter-om.
I jos uvek pokusavam da odgonetnem sta je moguce. Neverujem da na dve ploce nevaljaju kontroleri. To je vec mala verovatnoca.

Vrh Dno