Šta je novo?

Biostar 965PT?

ajde da postavim pitanje ovde... koju memoriju preporucujete, a da se moze naci ovde kod nas sa najboljim odnosom cena/performanse (1gb modul za 965 chipset)? moze i top lista...

Poslednja izmena:
i eto me na 3GHz, Vcpu=1.35V, Vmem=2V, ostalo za po jedan podeljak up
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=153448

:banana: :banana: :banana:

ccpuz.php

Poslednja izmena:
inace, ovaj bios ima asus-ov feature da se odabere mnozilac 6x ili 7x za cpu, takodje, odmah preracunava i pokazuje na kolikoj frekvenciji ce se voziti memorija prilikom overkloka za sve delioce, i ima opciju da se ukljuci MemTest ako sumnjate na ispravnost memorije, kao na linuxovim DVD-ovima! :D

takodje, posto sam prethodno imao albatronov bios, ovaj sam namestio pomocu awardflash utility-ja.

a inace, vidim da je ploca ponovo stigla u beograd, ali joj je cena skocila za 10€ - prosli put kada su je imali, kada sam je ja kupio, tnt ih je valjao za 102€, sada je 112€

i pored toga, sa ovim novim biosom je definitivno best bang for the buck, izgleda da moze da se vozi sa svakakvim memorijama jer je progutala i moju nikakvu 667 samsung memoriju :bottle:

jel probao jos neko sem mene da flashuje bios? iskustva?

Poslednja izmena:
misko, care :D

evo, ja sam izgurao do 445MHz (3.1GHz), kratko nakon toga mi se resetovao komp, verovatno zato sto voltaze drzim jako nisko, mem na 2V, proc na 1.35V. ne mogu da se nacudim da ovaj moj krs od rama moze da podnese takvu frekvenciju, a ploca sa ovim biosom je pravo cudo :D

misko, kolika je maksimalna temperatura jezgra (core temp mi prijavljuje da su jezgra nakon dizanja win-a, kada nista ne muci masinu, na 56C), a Tjunction je na 85C, pa me zanima koliko mogu da mucim masinu sa ovim box cooler-om koji imam?

Ala si skroman :-devil-: ,)
:wave:

Pa sta da radim kad je tako :p :d

misko, care :D

evo, ja sam izgurao do 445MHz (3.1GHz), kratko nakon toga mi se resetovao komp, verovatno zato sto voltaze drzim jako nisko, mem na 2V, proc na 1.35V. ne mogu da se nacudim da ovaj moj krs od rama moze da podnese takvu frekvenciju, a ploca sa ovim biosom je pravo cudo :D

misko, kolika je maksimalna temperatura jezgra (core temp mi prijavljuje da su jezgra nakon dizanja win-a, kada nista ne muci masinu, na 56C), a Tjunction je na 85C, pa me zanima koliko mogu da mucim masinu sa ovim box cooler-om koji imam?

maximalnu temp jezgra obori tako sto ces da otvoris terasu, prozor sta vec u sobi ;) , ja sam licno isao za max 1.7V vcore, mada nema potrebe najvise dobijam sa ~1.55. Temp sa turbinama i TT BT ne prelazi 20C. Kad je u sobi naravno oko 2-3C. Znaci kad juris max pobijes sve stavke u cpu advance features, virt. tehnology i ostala sranjca, znaci sve na disable, max napone stavi za vmch i vfsb, ram isto na max zakljucaj ga na 2.2 i rokni proc na 1.5v, pa probaj ponovo polako. Jos nesto mozes i da iskljucis jedno jezgro i da probas sa jednim ramom mozda dobacis vise, srecno ocovanje :)

i am not born to overclock, tako da nemam narocite prohteve :d

ali me zanima da pronadjem max fq za 24/7, a da pritom to ne podrazumeva neke cooler-akrobacije, mozda neki dobar tihi vazdusni cooler i to je sve, pa me zanima gde pocinju opasne temperature. imas li neki savet u tom smislu? da li je Tmin=56C OK ili ne?

inace, senzor na ploci pokazuje 47C, ali on i nije toliko bitan kao senzor u samom jezgru...

Poslednja izmena:
i am not born to overclock, tako da nemam narocite prohteve :d

ali me zanima da pronadjem max fq za 24/7, a da pritom to ne podrazumeva neke cooler-akrobacije, mozda neki dobar tihi vazdusni cooler i to je sve, pa me zanima gde pocinju opasne temperature. imas li neki savet u tom smislu? da li je Tmin=56C OK ili ne?

inace, senzor na ploci pokazuje 47C, ali on i nije toliko bitan kao senzor u samom jezgru...

Skroz ok, uzmi za max u load-u <70C.

misko, hvala, jos jedno pitanjce :d

cime da mucim masinu da bih dobio max load?

raw i misko, hvala!

morace da padne kupovina nekog boljeg coolera, dosta brzo nabijem temperaturu na 70C na 2.94GHz, iako imam veliko i odlicno provetreno coolermaster kuciste (mb ne ide preko 25C). imate neku ideju za dobar a tih cooler u rangu 20€ za c2d?

raw, sta cekas bre :D

mnogo bolje je uzeti biostar i e6300 nego e4xxx i neku skuplju plocu koja sigurno nije bolja od 965pt (sem onih top-modela koji su 70+ € skuplji)... e sad, ako cekas da sparis e4xxx i 965pt, to je druga stvar :)

Nadamo se da ce E4xxx moci zbog mnozioca 9 da se spari i sa biostar 945P koja kosta 78evra i dovoljan joj je fsb od 333mhz da doteras proc do 3ghz e sad je samo pitanje kako ce serija E4xxx saradjivati sa biostarovim plocama i memorijama jer i ja cekam april ako sve bude bilo kao sto je najvljeno, da uzmem c2d + mb za 160-180e :)

@misko

pocinjem da te razumem, pocinjem da se lozim na overklok :-devil-:

da mi je neko rekao da ce moja krsh-memorija da radi na 980MHz rekao bih mu da poseti doktora :d kad ono... :zgran:

na 480 (960) (3.36GHz) radi potpuno stabilno na vazduhu, Vmem=2.2V (2.1 real), Vcpu=1.4V i moze da se radi svasta sa racunarom
na 490 (980) (3.43GHz) sa istim naponima smrzava se nakon 10ak minuta, verovatno bih probio 500MHz kada bih dzamperovao mem na 2.2V

eto, morao sam da podelim utiske :d

Prilozi

• na490 copy.jpg
    na490 copy.jpg
    125.5 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
esi primetio na slici da u coretemp i u CPUZ ti nije ista temperatura :D :D :D

al ako ti je na 420mhz temperatura 60 stepeni , bolje iskuliraj , tojest idi da pazaris neki kuler da ti CPU ne bi zavrsio karijeru u vidu dima :)

@LowRadiation: Ej fala na informaciji za novi bios :) Skinuo sam ga sad, a probacu danas ili sutra posle posla. I stvarno se nadam da će i meni biti od koristi jer imam Geil koji nisu hteli ni preko 320 fsb da idu. Čim isprobam, javljam. Pozd svima

chabex, bas me zanima kako ce proci kod tebe. srkisha je takodje rekao da ce da flashne svoju plocu, tako da se ceka jos opisa :)

I to sve radis samo sa box kulerom? :) Koliko si na kraju ostavio za svaki dan sa box hladjenjem?

stoji na 2.94GHz (46C - 62C max), za koji dan treba da padne kupovina ozbiljnijeg coolera :)

Vrh Dno