pishe mu u "moja masina", genijalac 🙂
nego ajde vi meni recite koliki vam je bandwidth memorije, mogu rezultati iz sandre, ili iz memtest86 (onaj programcic koji ukljucite u BIOSu pa lepo ispishe koji vam je bandwidt)
ja furam sad memoriju na 800mhz (fsb 400 tojest) , sa 5-5-5-12 , i onaj memtest mi daje 3310 Mbps
rezultate iz sandre cu da okacim malo kasnije kad instaliram 😀
Bas lepo sto imas Kingmax Mars. Hajde sada mi lepo ako te ne mrzi napisi koji su ti tajmizni u BIOS-u za doticnu. Koji napon?
Pozdrav!
Imam Transcend 2x1GB DDR2 667, oznake su JM388Q643A-6 i nece da rade stabilno ni na ddr533 na ovom Biostaru, a na GA AM2 ploci su radile na 800. Probao sam sva moguca podesavanja, ali jok.
Sad sam probao i Kingmax mars 2x512MB ddr667 (neki jako, jako mali cipovi na njima). One naravno rade na 667, ali na 733 ni da cuju. Moram napomenuti da u ploci nije C2D (njega cekam), vec C352.
Kada pokusam na 4400Mhz (na 4GHz radi, mem 667) treba mi mem na 733. Sa Kingmaxom nece, nema slike, a sa onim Transcendom hoce, ali brlja, jako. (on brlja i na 533 by SPD). Procesor radi na 4GHz sa def. naponom, pa sam pokusao da ga podizem, ne bi li stigao na 4.4Ghz, ali nije do njega, jednostavno nece. Sa Transcendom ide CPU na 4GHZ, ali puca memtest, sa Kingmaxom ne radi na 733.
Sve ovo pitam zato sto bih da zamenim Transcend 2x1GB za Kingmax (takodje 2x1GB), ali ne bih posle da bude da nece na 800 kad stigne C2D. Zanima me sta ostali "teraju" od memorija sa Biostarom. BIOS mi je najnoviji.
Ako radi sa Kingmax ddr800 2x1GB uzeo bi njih (ako ddr667 nije sigurica).