Šta je novo?

Biostar 965PT?

meni bootuje najnormalnije i sa win98 cd-om... mozda je do uredjaja? mozda mscdex drajver ne moze da radi sa pionircicem? :trust:

mozes da pokrenes win 98 with cdrom support opciju, i ucita ti mscdex, i sve?
zanimljivo

mislim, nisam se puno baktao s tim, ubacio hirena, nece, ubacio win98 nece ni to pa sam zakljucio da nece :)

inace DVD je NEC3520 i radio je kako treba na prethodnoj ploci Nforce4 SLI

procunjacu na netu jos malo

mozes da pokrenes win 98 with cdrom support opciju, i ucita ti mscdex, i sve?
zanimljivo

mislim, nisam se puno baktao s tim, ubacio hirena, nece, ubacio win98 nece ni to pa sam zakljucio da nece :)

inace DVD je NEC3520 i radio je kako treba na prethodnoj ploci Nforce4 SLI

procunjacu na netu jos malo

da, pokrece opciju 'with cd-rom support' najnormalnije.

cekaj, ako ti je hdd sa ne-FAT16/32 particijama, on se naravno nece videti iz DOS-a. ako si imao utaknuti flash, on je zauzeo C:\, optika bi morala biti na D:\. bas me zanima da proveris :)

ne znam dali je vecj bilo , ali da pitam josh jednom ... ako je vecj viin kontroler , dali si instalirao viin drajver , jer ja imam neku tvikovanu verziju wina koja instalira neke totalno leve drajvere za viin ide kontroler ...

@Stone
Vidim da si se poprilicno namucio, e sada posto si sve lepo instalirao i nekoliko puta probao, uzmi i deinstaliraj driver za VIA VT6410 IDE controller,tj. instaliraj sve ostale drivere osim za VIA IDE controler, neka Windows sam instalira. Naravno predpostavljam da instaliras Win XP sp2. Siguran sam da ce ti raditi. Neznam zasto ali nekako ovaj driver pravi problem, bez njega sve radi odlicno!
Ajde pa nam javi!!

@stone

i ja sam imao slican problem,na to nisam obratio paznju,ali sad kad si i ti spomenuo...

uglavnom 108-ca mi je vezana kao master,citanje radi ok sve vreme od kada imam plocu, jos sam pre 20-ak dana probao rezanje,ali je nero prijavljivao neki error...medjutim ubacio sam tada u drugi racunar i narezao

juce sam probao da narezem i nero mi i dalje prijavljuje error:"DMa-driver error,CRC error"
imao sam instalrane drajvere za VT6410 sa biostarovog instalacionog CD....kad pokrenes tu instalaciju ponovo idi na remove i skini te drajvere,resetuj racunar...kod mene je tada rezanje proradilo
i probaj da tada da narezes neki dvd....uzmi neki rw da ne bi bacao diskove
u divajs menadzeru bi trebalo da ti stoji tada neku dual IDE controler ili tako nesto,mogu da ti bacim ss kasnije
posle sam jurio druge drajvere i rezac mi radi i sa nekim drajverima iz 6-meseca 2006
skinute sa sajta VIA,ali sa nekim jos novijim opet ne radi

znaci preporuka,ne stavljajte VIA VT6410 drajvere sa instalaciong CD koji dobijete sa plocom,mada sam siguran da nekima i sa njima radi sve Ok...verovatno neka kompatibilnost

nisi rekao koji HDD imas,da nemas jos neki IDE uredjaj,mislim i najvecu glupost proveri dzampere itd....i nadam se da koristis 80-pinski kabl :trust:

poz

Ja sam ovaj problem sa driverom skapirao pre jedno mesec dana, iako sam Konfiguracija sa Biostar plocama sklopio barem 50-ak, prvi put sam se susreo sa 966PT plocom, iskreno nisam ni probao da li reze ili ne, ali mi je stranka posle dva dana donela komp. na reklamaciju jer "nece da reze", nisam mogao da verujem, ali sam isprobao i stvarno nece!
Nema sta nisam probao, dva dana muke i onda probam da izbrisem VIA driver i sve je radilo ok.
Posle toga nekoliko dana sam i sebi uzeo tu plocu i isto se desavalo, ali sada je vec bilo lako, znao sam sta treba da uradim!
Jos uvek nemogu da provalim sa cime je nekompatibilan taj driver!
Nadam se da ce uskoro izaci neka nova verzija ovog drivera gde ce ovo biti otklonjeno!

Pozz!

LJudi imene je zezao rezac nije hteo da reze na 1% stane i izbaci eror naravno deinstall drajvera by via i sve radi ok hvala monogo. Inace kod mene trenutno magistrala 450 i fercera bez problema od nedelje uzimam hyper tx pa cu jos malo da przim

pishe mu u "moja masina", genijalac :)

nego ajde vi meni recite koliki vam je bandwidth memorije, mogu rezultati iz sandre, ili iz memtest86 (onaj programcic koji ukljucite u BIOSu pa lepo ispishe koji vam je bandwidt)

ja furam sad memoriju na 800mhz (fsb 400 tojest) , sa 5-5-5-12 , i onaj memtest mi daje 3310 Mbps

rezultate iz sandre cu da okacim malo kasnije kad instaliram :D

haha :D

cini mi se da nije bilo potpisa onda kad sam pisao, a evo zasto pitam: ja sam memoriju kupio tako sto sam narucio samsung, stiglo mi je nesto sto je imalo nalepnicu 'hiwievell' ili slicno, a kada mi se butuje comp, lepo pise TSig. da ne govorim da mi cpu-z memoriju prijavljuje kao 'noname' :party:

pa rekoh - da uporedim...

nego ajde vi meni recite koliki vam je bandwidth memorije, mogu rezultati iz sandre, ili iz memtest86 (onaj programcic koji ukljucite u BIOSu pa lepo ispishe koji vam je bandwidt)

ja furam sad memoriju na 800mhz (fsb 400 tojest) , sa 5-5-5-12 , i onaj memtest mi daje 3310 Mbps

rezultate iz sandre cu da okacim malo kasnije kad instaliram :D

Bas lepo sto imas Kingmax Mars. Hajde sada mi lepo ako te ne mrzi napisi koji su ti tajmizni u BIOS-u za doticnu. Koji napon?
Pozdrav!

Imam Transcend 2x1GB DDR2 667, oznake su JM388Q643A-6 i nece da rade stabilno ni na ddr533 na ovom Biostaru, a na GA AM2 ploci su radile na 800. Probao sam sva moguca podesavanja, ali jok.
Sad sam probao i Kingmax mars 2x512MB ddr667 (neki jako, jako mali cipovi na njima). One naravno rade na 667, ali na 733 ni da cuju. Moram napomenuti da u ploci nije C2D (njega cekam), vec C352.
Kada pokusam na 4400Mhz (na 4GHz radi, mem 667) treba mi mem na 733. Sa Kingmaxom nece, nema slike, a sa onim Transcendom hoce, ali brlja, jako. (on brlja i na 533 by SPD). Procesor radi na 4GHz sa def. naponom, pa sam pokusao da ga podizem, ne bi li stigao na 4.4Ghz, ali nije do njega, jednostavno nece. Sa Transcendom ide CPU na 4GHZ, ali puca memtest, sa Kingmaxom ne radi na 733.
Sve ovo pitam zato sto bih da zamenim Transcend 2x1GB za Kingmax (takodje 2x1GB), ali ne bih posle da bude da nece na 800 kad stigne C2D. Zanima me sta ostali "teraju" od memorija sa Biostarom. BIOS mi je najnoviji.
Ako radi sa Kingmax ddr800 2x1GB uzeo bi njih (ako ddr667 nije sigurica).

Poslednja izmena:
hm, kolko sam skontao biostar ima "crnu rupu" na FSB oko 350-360, naime nije ni meni radilo, pa sam gurnuo FSB odmah na 400 i eto radi u sreci i zdravlju, probaj i ti tako, mada sumnjam da ces moci sa celeronom toliki FSB da guras

kao sto rekoh memorija je 5-5-5-12 , na 2.0 volta

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=161997

PS ja sam isto probao sa Biostar 945 plochom i celeronom 347 , isto tako nece da radi preko 4ghz, ne znam mozda sam ja nesto pogresno radio ili samo ne ide :)

Poslednja izmena:
hm, kolko sam skontao biostar ima "crnu rupu" na FSB oko 350-360, naime nije ni meni radilo, pa sam gurnuo FSB odmah na 400 i eto radi u sreci i zdravlju, probaj i ti tako, mada sumnjam da ces moci sa celeronom toliki FSB da guras

kao sto rekoh memorija je 5-5-5-12 , na 2.0 volta

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=161997

PS ja sam isto probao sa Biostar 945 plochom i celeronom 347 , isto tako nece da radi preko 4ghz, ne znam mozda sam ja nesto pogresno radio ili samo ne ide :)

Sa transcendom krene na 4.4Ghz (24x183), ali puca memtest, tako da nije do nikakve "rupe", pa to je samo 183Mhz za magistralu (nije ni 266Mhz=def. za c2d).
Koliki su ti ostali tajminzi???
Nesto razmisljam da dodam malo, pa uzmem 2x1Gb Kingmax Mars DDR800. PA to mora da radi na 800, to mu je default.

Poslednja izmena:
@GoranM: Zar ne mozes da kada klokujes cpu na 4.4GHz smanjis mnozioc takt memorije/fsb i time umesto da ti memorija radi na 733 da ti radi na manje.Kod mene na GA 945 ploci ima gomilu tih mnozioca pa cak mogu da nateram memoriju da radi na 66MHz(133)-266(533) kada cpu radi na defaultu.Zar nije po defaultu na vecini 965 ploca da minimalni fizicki takt memorije bude jednak fsb-u(183x2=366 u tvom slucaju), a ako imas dobru memoriju da mozes da dizes takt do 2x fsb(733)?

Poslednja izmena:
Take Ms

Memorija mi je take ms 800mhz evo podataka iz everesta
Field Value
Motherboard Properties
Motherboard ID 01/03/2007-Broadwater-6A79L009C-00
Motherboard Name Unknown

Front Side Bus Properties
Bus Type Intel AGTL
Bus Width 64-bit
Real Clock 450 MHz (QDR)
Effective Clock 1800 MHz
Bandwidth 14400 MB/s

Memory Bus Properties
Bus Type Dual DDR2 SDRAM
Bus Width 128-bit
DRAM:FSB Ratio 1:1
Real Clock 450 MHz (DDR)
Effective Clock 900 MHz
Bandwidth 14400 MB/s

Chipset Bus Properties
Bus Type Intel Direct Media Interface

Field Value
CPU Properties
CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300
CPU Alias Conroe-2M
CPU Stepping B2
Engineering Sample No
CPUID CPU Name Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz
CPUID Revision 000006F6h
Core Voltage 1.325 V

CPU Speed
CPU Clock 3149.9 MHz (original: 1866 MHz, overclock: 69%)
CPU Multiplier 7.0x
CPU FSB 450.0 MHz (original: 266 MHz, overclock: 69%)
Memory Bus 450.0 MHz
DRAM:FSB Ratio 1:1

CPU Cache
L1 Code Cache 32 KB per core
L1 Data Cache 32 KB per core
L2 Cache 2 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)

Motherboard Properties
Motherboard ID 01/03/2007-Broadwater-6A79L009C-00
Motherboard Name Unknown

Chipset Properties
Motherboard Chipset Intel Broadwater G965/P965
Memory Timings 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS)

SPD Memory Modules
DIMM1: MemorySolutioN TMS51B264C081-805A 512 MB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: MemorySolutioN TMS51B264C081-805A 512 MB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

BIOS Properties
System BIOS Date 01/03/07
Video BIOS Date 07/03/06
Award BIOS Type Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS Message TForce 965PT (P96CA103 BS)
DMI BIOS Version 6.00 PG

Poslednja izmena:
@GoranM: Zar ne mozes da kada klokujes cpu na 4.4GHz smanjis mnozioc takt memorije/fsb i time umesto da ti memorija radi na 733 da ti radi na manje.Kod mene na GA 945 ploci ima gomilu tih mnozioca pa cak mogu da nateram memoriju da radi na 66MHz(133)-266(533) kada cpu radi na defaultu.Zar nije po defaultu na vecini 965 ploca da minimalni fizicki takt memorije bude jednak fsb-u(183x2=366 u tvom slucaju), a ako imas dobru memoriju da mozes da dizes takt do 2x fsb(733)?

Ne nemam nikakvu promenu mnozioca za CPU (valjda to ni ne moze na Celeronu), a za mem imam 533, 667 i 800. Tako da kada namestim recimo magistralu na 166.66 i stavim mem 533 u BIOS-u, memorija bude na 667, sto je i logicno. Ako stavim na 667 ne moze ni da krene (cak ni na def. 133FSB). Izgleda da je max odnas za 965 cipset 1:2.
Sa 183x24=4.4GHz memorija bi trebala da radi na 733. Sa Kingmax-om nece ni da krene, a sa Transcendom krene i radi, ali brlja memtest. Probacu sa nekim drugim memorijama. I dalje mi ne ide u glavu kako je taj Transcend mogao da radi na GA-M57SLI na 800, a ovde brlja i na 533???

Celeron je druga prica...Zapravo svi stariji Intel-ovi procesori su druga prica u odnosu na C2D i A64...Ako ti memorija, lupam, na C2D radi na 1000 3-3-3-5, na Celeronu ce ti raditi na max 800 5-5-5-15.

Nemoj zato da se uzrujavas. Bocni (i zadrzi) onu memoriju koja ti najbolje radi u paru sa A64, jer ce ista sa C2D da poleti.

Pozdrav

Celeron je druga prica...Zapravo svi stariji Intel-ovi procesori su druga prica u odnosu na C2D i A64...Ako ti memorija, lupam, na C2D radi na 1000 3-3-3-5, na Celeronu ce ti raditi na max 800 5-5-5-15.

Nemoj zato da se uzrujavas. Bocni (i zadrzi) onu memoriju koja ti najbolje radi u paru sa A64, jer ce ista sa C2D da poleti.

Pozdrav

Bi ja zadrzao, ali me muci to sto ne radi ni na 533. To mi je vec veliki problem. Ma mogu da je zamenim za Kingmax Mars 2x1GB ddr667 bez doplate. Da menjam?

Ne nemam nikakvu promenu mnozioca za CPU (valjda to ni ne moze na Celeronu), a za mem imam 533, 667 i 800. Tako da kada namestim recimo magistralu na 166.66 i stavim mem 533 u BIOS-u, memorija bude na 667, sto je i logicno. Ako stavim na 667 ne moze ni da krene (cak ni na def. 133FSB). Izgleda da je max odnas za 965 cipset 1:2.
Sa 183x24=4.4GHz memorija bi trebala da radi na 733. Sa Kingmax-om nece ni da krene, a sa Transcendom krene i radi, ali brlja memtest. Probacu sa nekim drugim memorijama. I dalje mi ne ide u glavu kako je taj Transcend mogao da radi na GA-M57SLI na 800, a ovde brlja i na 533???

Naravno da ne moze da se menja mnozioc na celeronu.Poprilicno sam siguran da na GA-965P-S3 mozes da lepo to podesis, samo nisam siguran da li moze ili ne moze da se postavi da memorija radi na manjem taktu nego sto je FSB sto je kod GA-945P-G moguce.Mislim na C2D sa fsbom od 266 mozes da na biostaru da odaberes minimum 533 kao i za taj celeron koji radi na duplo manjem fsb-u tj. kao da ploca ne dozvoljava da memorija radi na manje od 266(533)MHz sto ne vazi za neke druge 965p ploce.Ali jedino sto je dobro kod te ploce je da kao imas dobru memoriju cak i sa celeronom mozes da postignes ogromne taktove sto ja sa mojom plocom ne mogu(za fsb=190 memorija mi maximalno moze raditi na (380)760), kao sto ne moze ni na GA 965P-S3.

I ima smisla ovo sto genijalcin@23 prica, jer moja ncp kod mene za 760 cas 4-4-4-12 trazi 2.3v(mislim da za cas 5 trazi 2.2v), dok na asus p5b-deluxe sa c2d radi bez problema na 800 cas 5-5-5-15 na samo 1.9v(doduse ploca se ne butuje sa memorijom ni na 667, ali zato kada se ista klokuje preko clockgena onda memorija radi na tih 400 bez vecih problema).

Poslednja izmena:
Bi ja zadrzao, ali me muci to sto ne radi ni na 533. To mi je vec veliki problem. Ma mogu da je zamenim za Kingmax Mars 2x1GB ddr667 bez doplate. Da menjam?

A koja ti memorija ne radi na 533? Transcend? JetRam? Ako je onaj drugi, regularni, 667, 1 GB - to radi bombona sa C2D.

Nemoj da se previse nadas da ces sa Kingmax-om i tim celeronom dobiti 800 MHz. Ja sam sa PD 920 (FSB=200) i nekim 975x plocama imao problema sa odredjenim modulima...

Drugim recima, ako ti je to odlucujuci i jedini faktor, argument za kupovinu, onda pisi propalo. :)

Poslednja izmena:
A koja ti memorija ne radi na 533? Transcend? JetRam? Ako je onaj drugi, regularni, 667, 1 GB - to radi bombona sa C2D.

Nemoj da se previse nadas da ces sa Kingmax-om i tim celeronom dobiti 800 MHz. Ja sam sa PD 920 (FSB=200) i nekim 975x plocama imao problema sa odredjenim modulima...

Drugim recima, ako ti je to odlucujuci i jedini faktor, argument za kupovinu, onda pisi propalo. :)

Transcend ddr667 jednostavno "brlja" i na 533 (bootuje i na 733), a Kingmax radi na 667, ali na 733 nece da bootuje. Posto mogu da zamenim Transcend za Kingmax bez doplate uradicu to. Sa Kingmaxom ddr667 ocekujem da mogu 800Mhz za c2d kada mi stigne.

sa kingmaxom mozes i vise :)

ja sam do 840, nisam dalje nisam imao vremena da isprobavam al bash kad ti stigne C2D cemo malo da uporedjujejmo

sa kingmaxom mozes i vise :)

ja sam do 840, nisam dalje nisam imao vremena da isprobavam al bash kad ti stigne C2D cemo malo da uporedjujejmo

Bas lepo. Znas kako, nije problem kad ih uzmem da dodjem do tebe, pa lepo probamo kako radi ;)

Vrh Dno