Šta je novo?

Biostar 965PT?

Meni je 6300 radio i na inicijalnom biosu na 3ghz potpuno stabilno 24/7. (transcend 800 memorija) Jos se nisam poigrao novim biosima, ali sam primetio da sam flashovanjem poslednjeg dobio za 6-7c visu temperaturu procesora na istim setovanjima.
Jos neko sa slicnim iskustvom?

u prvom biosu naponi su bili preniski, moguce da je sada njihova realna vrednost priblizena nominalnoim vrednostima iz bios-a. spusti napon ispod 1.325V :)

novo je da sam ja danas uzeo plocu i procesor :D

sklopio i igrao se , ali sa tudjom memorijom jedna twinmos na 667 i druga twinmos na 800, pa nisam dizao voltaze niti se previse zaletao, memorija preko 720mhz nije kanda radila

imate neki predlog za dzeftinu memoriju koja ce mi omoguciti oko 3ghz za svaki dan (uz malo dizanje voltaze recimo.. mozda bi jos mogao staviti neke heat-spreadere preko memare, video sam ih danas za nekih 400din)

Poslednja izmena:
Transcend nije ni dzabe ni skup, a meni radi bez ikakvih problema (bez dizanja voltaze, sve na 1.8) na 3 ghz.
Batali heat spreadere, nema potrebe za njima kad je rec o jeftinoj memoriji. Stavljao sam ih na neki PQI i Kingmaxe i nisam dobio ni mhz vise sa njima.

Poslednja izmena:

sklopio i igrao se , ali sa tudjom memorijom jedna twinmos na 667 i druga twinmos na 800, pa nisam dizao voltaze niti se previse zaletao, memorija preko 720mhz nije kanda radila

imate neki predlog za dzeftinu memoriju koja ce mi omoguciti oko 3ghz za svaki dan (uz malo dizanje voltaze recimo.. mozda bi jos mogao staviti neke heat-spreadere preko memare, video sam ih danas za nekih 400din)
cool :D

ipak nisi cekao na e4300??

hi guys! novo je to da sam menjao s Yotijem memoriju na par dana. Isprobao sam i njegov transcend 800-ke ali nema skoro nikakve razlike u odnosu na geil- stabilno je sve (više sati orthos na priority 9) samo na 415-420 fsb na 1:1.

@raw - znači kupovina je pala ;) jedan od najboljih izbora što se tiče jeftinijih memorija izgleda je corsair value 667 (košta oko 100 eura), srkischa ima tu mem i kaže da je stabilna na 475 :zgran: u šta ja malo sumnjam jer je probao prime oko 1h pa sam ga zamolio da ako može testira duže u prime-u i (ili) orthosu pa da vidimo. U svakom slučaju izgleda da je taj corsair vrlo dobar jer ove dve što sam ja probao pucaju u orthosu posle 20-30min na 430-440 fsb (i više naravno)

Poslednja izmena:

jesi li flashnuo bios? to moras pod obavezno...

E da, to sam zaboravio da mu spomenem, ništa od oc-a bez novog biosa

naravno, odma sam flashno bios sa flopija , cim sam ubo procesor

nisam cekao e4300, nasao sam 6300 povoljno :D

@chabex
meni je bitno samo da radi na FSB 400-420 stabilno, znachi transcend, nije nesto skupa
heatspreadere ne bi stavljao zbog jos overkloka nego zbog happy zivota memorije
sto hladnije, to duze zhivi :)

I meni je dosta 400-420 za sada jer to može i sa box kulerom čini mi se, jer se temperatura penje na oko 60 C samo u žešćim test programima, obično je mnogo manja. Naravno kad stigne leto moram obavezno neku kulerčinu da nabacim, nešto slično kao LowRadiation. A heatspreaderi su apsolutno nepotrebni, ništa ne bi postigao s njima. Nego meni čudno da ti nije htela raditi ona twinmos memorija na više od 720 Mhz, pogotovo ona od 800 a sa novim biosom

pa probao sam te twinmosove zajedno , posto su po 512, pa zbog dual chanela i tako

danas cu najverovatnije probati jedan po jedan al opet ne znam koliko to ima smisla
na kraju cu otici do prve trafike i kupiti dve iste memorije za sitno para, dici im voltazu na 2.2 pa kud puklo :D

ova moja superjeftina radi potpuno stabilno na 860 na 2.0V po biosu (1.9 realno), 2x512 u dual channel modu.

chabex i raw: sta mislite, da li je ipak potrebno dodano hladjenje za mostove na ploci? chabex, razmotri cm hyper tx za 1800 din, odlican cooler :)

Poslednja izmena:
Ja moju plocu nisam mogao da dignem iznad 350 ili 360, ne secam se sada tacno koliko, a onda sam pazario Extreme Spirit 2 za north bridge ( http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/cl-c0034/cl-c0034.asp ) i bez flashovanja biosa sam je ladno digao na 430 kako i danas stoji. Nisam ni probao vishe.

Moguce da mi je zapao primerak ploce koji je imao hrdjavo namontiran north pasivac pa se razlika bash osetila, ali je montaza boljeg hladnjaka drasticno promenila situaciju.

Poslednja izmena:
nanomane, da li si probao da klokujes proc sa flashevanom biosom? koji je tvoj maksimum?

Nisam, iz vrlo jednostavnog razloga. Mrzi me :,,:

Probacu ovih dana/nedelja pa cu javiti ;)

Hmm interesantno, da posle dosta neuspešnog overkloka kupiš hladnjak za north bridge a onda proradi kako treba :) Nikad ne bih pomislio da je to glavni razlog da ne ide oc... Sa novim biosom će verovatno još više moći da se digne. Koja ti je mem?

ova moja superjeftina radi potpuno stabilno na 860 na 2.0V po biosu (1.9 realno), 2x512 u dual channel modu.

chabex i raw: sta mislite, da li je ipak potrebno dodano hladjenje za mostove na ploci? chabex, razmotri cm hyper tx za 1800 din, odlican cooler :)

Pa ne znam šta bih ti rekao...Ja lično bih voleo da vidim neko bolje hlađenje na mojoj ploči za mostove i najverovatnije ću i kupiti nešto (možda ne baš ovo čudo kao Nanoman0 jer pretpostavljam da košta) ali možda ne odmah nego za par meseci tj kad leto počne a ja u stanu bez klime :( jer se northb. stvarno žestoko greje. Inače realno za sada sam više u fazonu menjanja mem za neku bolju pa ne razmišljam toliko o hladnjacima. Pa za sada ni normalan cpu hladnjak nemam a kamoli ovaj drugi za northb. jer mi za sada nije mašina ni oc uvek, a na 2,8-9 koliko vidim može i sa box kulerom (naravno dok ne bude 30C+ u stanu :D )

A što se onog Hyper tx-a tiče čini mi se kao veoma dobar kuler za te pare, mislim košta duplo manje od nekih ozbiljnijih (ogromnih) a ostvaruje se manji oc za možda 10%. Naravno to nije moje iskustvo čitao sam pre dve nedelje negde (xbitlabs ili anand ili ?) takvo je iskustvo autora teksta. Mislim da sam video da ga i ovde neko ima

E pazi kad je to chudo kostalo nekih 15-ak evra...svakako ispod 20.
Memorija je transcend 800 kao sto vec rekoh.

Ipak, zaista je moguce da je kod mene default hladnjak bio traljavo namesten, jer vidim da ima puno ljudi koji su opusteno dolazili do 3ghz i vishe na inicijalnom biosu. Ocigledno da zagrevanje northa nije problem na 100% ploca, kod mene je definitivno bio problem no.1.

Sto se tice north/south problematike pri overkloku, to nije nista novo. Secam se slucaja na ABIT IC7, sata disk na primarnom kontroleru koji je integrisan u south, procesor nikako nece da proradi kako moze, prebacim hard na 3rd party sata kontroler integrisan na ploci (dakle rasteretim south) i sve progleda kao da sanjas.

evo ja sam juce zveknuo FSB na 400 i proradilo je iz cuga (memorija 2.0v), reboot, stavio sam FSB na 420, i opet radi , memorija (1x512 667mhz 1x512 800mhz twinmosovke) ide 1:1

ali mi je chipset hladjen

1. ili postoji onaj deo oko 350-360 FSB kad plocha ne zna da se snadje i nesto lose podeshava (a posle preko 400 se skonta dobro)

2. ili ima veze sa hladjenjem chipseta

PS. coretemp mi je celu noc radio(komp je bio OC na 3ghz), ali mi je kasperski bio disejblovan

ugasio sam kasperski zato sto sam sumnjao da zbog njega brljavi coretemp

newsflash:
evo me sa KINGMAX MARS 2x512 667 memorijama , ubo sam ih i proradilo je na FSB 420mhz, kasnije cu da malo guram navishe pa da vidimo sta ce pre , cpu ili memorija da dotakne zid :)

Pa memorija verovatno..

E ljudi imao samathlona 3000+ sa msi k9neo-f ploca nisam mogao da predjem 2ghz sa njom onda resih da uzmem biostar T550 i ode bey problema na 2,5 ghz e sad poucen iskustvom bostar je odlicna firma pogledajte samo kakvo je pakovanje elm uzmem t965pt i c2d e6300 fleshnem bios i radi na 2,8 ekstra stabilno sa 30tak stepeni tako da BIOSTAR + C2D EKSTRA KOMBINACIJA za 270eura

30-tak stepeni? Chist Sci-Fi.
Iz cega ti to citas i koji kuler imas?

pa i nije ako je u hladnoj sobi sa otvorenim kucistem, idle :)

cabex, bas mi je cudno sto ne mozes da prevali 420/430 stabilno. mozda da pogledas hladnjak na nothbridge, mozda ti on a ne memorija pravi problem. ovo sto nanoman prica vrlo ima smisla. probaj naprosto da skines pasivac, da ga ocistis i ponovo namazes termal-pastom itd.

AH da izvinjavam se to je temperatura procesora a ne jezgra ona su oko 45 trenutno je box cooler ali mi u kucistu veoma hladno jer duva jaka promaja mada mi se jako svidja ova hyper TX samo da ganadjem oma ga kupim.

Pozdrav!
Jedno pitanje za one koji su testirali i isprobali ovu plocu, takodje imam Biostar 965PT plocu i Pentium 3.0GHz, slazem se potpuno da je ploca ok, i extra radi, ali tek sam juce primetio kada sam prvi put od kada imam ovu plocu hteo da narezem DVD.
Desava se to da nece da reze DVD, krene i stane trazi da ubacim prazan disk, ili krene i dodje do 5% i opet prekine i javi neku gresku.
Probao sam prvo sa drugim DVD medijima, probao sam jedno 7-8 razlicitih, probao sam sa razlicitim dvd rezacima, ASUS, NEC, PIONEER, isto potpuno, reinstaliran Windows 2 puta i opet isto. Da li se ovako nesto desavalo jos nekom? Nadam se da ima resenja, jer malo fali da mi komp zavrsi jednim letom sa 15 sprata.
Hvala!

Nisam probao, i mislim da nema potrebe, jer sam samozamenuo plocu i CPU, a ostalo je ostalo isto i sve je radilo OK, jedino ako u medjuvremenu nekom nije ostecen kabl mada mi se to nikada nije desilo, ali mogu i to da probam!

Nazad
Vrh Dno