Šta je novo?

Apple iPhone 4 & 8 GB - unleashed

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U svakom slucaju: Apple+Intel+Google = mnogo potencijalnih muka za M$ koji vise ne zna gde se nalazi... Alterantivna platforma "softveru" iz Redmonda je sasvim izvesna....

M$ je beznadezno operisan od inovacija i jednostavno oni ne mogu bolje od ovoga sto su do sada uradili.

amin.

Nokija je najavili slican telefon/koncept : Aeon (takodje je ceo telefon ekran)

Mada su neki ostrasceni vlasnici nokija tvrdili da je touch screen glupost i da je tastatura bolja u svakom pogledu te je zato nokia fura i nece da izbacuje touch screen uredjaje ;)
btw nokijin sistem sa joystickom i tastarueom je bar duplo brzi od PocketPC-ja sa stylusom. iPhone je tacno ono kako treba da izgleda funkcionalan touchescreen! space tehnologija naspram symbiana i pocketpRc-a. ako si graficar mozda te interesuje ovaj touchescreen ;)

"Apple has reportedly confirmed that the iPhone CPU is made by Intel (much like the AppleTV) and Germany's Balda will supply touch-screens."

interesantno! Intel je koliko se secam prodao deo za razvoj i prozivodnju ARM procesora za mobilne telefone.... bash me interesuje koju ISA koristi taj Intelov chip u iPhoneu. :)

jel to bese ova tema sa Applovim touche screen-on? :D
interesantno je procitati postove iz te teme sad :D :D npr. worf: "Lepo je to ali ne vidim poentu??? Čemu bi to moglo da služi??"

Poslednja izmena:
Mala je to rezolucija... PocketPC već odavno ima 640x480 piksel displeje. Doduše, ovde je displej manji. Treba to videti uživo, pa doneti sud.
Da su sve to sjajno upakovali, jesu.
Nego, ovaj Aeon je jako interesantan ovako na prvi pogled :)
Mada mi nije jasno zašto su podelili celinu na dva displeja?

Poslednja izmena:
Mala je to rezolucija... PocketPC već odavno ima 640x480 piksel displeje. Doduše, ovde je displej manji. Treba to videti uživo, pa doneti sud.
Da su sve to sjajno upakovali, jesu.
Nego, ovaj Aeon je jako interesantan ovako na prvi pogled :)
Mada mi nije jasno zašto su podelili celinu na dva displeja?

Da, ovaj Aeon izgleda super. Ja bih voleo da naprave dummy-phone sa ovakvim fancy-animiranim interfejsom koji je malih dimenzija.

Ne treba mi nista od ”naprednih” funkcija - samo glasovna komunikacija, SMS i email. Bitno mi je da to lepo izgleda, jer po ceo dan buljim u telefon - sto ne bih gledao u nesto sto lepo izgleda i ima prijatan GUI.

Slazem se da PocketPC masinicei maju bolje ekrane, ali kada se ovo uporedi sa telefonima, onda je ekran najbolji u klasi. Mislim da i oni HP iPaq-ovi koji imaju GSM modul u sebi imaju slabije ekrane nego klasicni iPaq-ovi bez GSM-a. Doduse, ima PocketLoox koji ima i full-featured PDA + GSM...

BTW: Zanimljiv osvrt u Inquirerovskom stilu...

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36840

Poslednja izmena:
PocketPC ima 640*480 :D :D :lupko: ali ne zna da ih iskoristi :D :D buraz imao Qtek 9000 sa 640*480 - (na stranu sto je kvalitet tog display-a bulja) windows uzme i samo duplira velicinu ikona i kompletnog GUI-a :D dumbass windows...

Nokia Aeon na slikama baš deluje kao iz SF filmova, a iPhone kao malo stilizovan PDA, mada ne verujem da će finski koncept proći - kao ni communicator. Biće još jedan fensi uređaj koji je ili spor, ili ima kriminalnu bateriju ili mu nešto ne radi kako treba. iPhone jednostavno ne može da bude promašaj - uređaj je do jaja, a i da nije, Apple ima mnogo fanova-fetišista. Pa samo na ovom forumu i na našem tržištu će proći do jaja, pogotovo ako bude koštao mnogo :D

Nokija je najavili slican telefon/koncept : Aeon (takodje je ceo telefon ekran)
Šta sam rekao? Nije Nokia rasla u čamcu :D mada ove fotke koje je objavio engadget su postavljene još pre 3-4 meseca u R&D sekciji na Nokia sajtu http://nokia.com/A4136028# (da ne pomislite da je vest tempirani launch zbog iPhona).

Aeon izgleda fenomenalno, videćemo kakav je interfejs.

Poslednja izmena:
Šta sam rekao? Nije Nokia rasla u čamcu :D mada ove fotke koje je objavio engadget su postavljene još pre 3-4 meseca u R&D sekciji na Nokia sajtu http://nokia.com/A4136028# (da ne pomislite da je vest tempirani launch zbog iPhona).

Aeon izgleda fenomenalno, videćemo kakav je interfejs.

I da ne bude, po Nokia-obicaju, neka krckava plastika... BTW: Da li moze da se menja baterija kod iPhone-a? Na slikama deluje kao da ce moci, ali kod iPod-ova nije mogla da se menja... Mada, suludo je da onemoguce promenu baterije.

Telefon stvarno privlacno izgleda, ali dok se pojavi kod nas (jos godinu dana ili vise) ko zna kakvi ce se mobilni jos pojaviti u medjuvremenu!! Da sad imam mogucnost da ga kupim to bi bilo nesto drugo, ali ovako...

Ona nokia nece skoro da se pojavi. Jedino sto postoji su te 3 slike, i ko zna koliko se odmaklo u njenom razvoju.

Pogledao sam keynote (sa www.apple.com) i sve deluje jos bolje nego na slikama :D

Mislim da i ako bude kostao 1000 evra ovde, bice od koristi mnogima.

PS. Stici ce ovo kod nas za manje od godinu dana. Verujem mesec-dva nakon pojavljivanja u USA. Novi IPod-ovi su se pojavili kod nas jako brzo nakon sto su izasli u USA.

Pa lepo pise da se nece ni u americi naci u slobodnoj prodaji pre druge polovine godine, a u evropi se ocekuje krajem q4!!!

Rekao sam i da ce doci za manje od godinu dana. Mozda pogresim za mesec-dva.

drugar je nabavio Nokiu E61* pre nego sto je pocela da se prodaje po USA. Ako sve bude kako treba mozda bude ista varijanta sa iPhoneom :) (da ne bude zabuna, drugar zivi u srbiji :) )

*ali ga E61 zato zeza i nece da se updatuje firmware ... :/

btw na wikipediji ima gomila podataka (?!??) o iPhone.

i sto se tice otvorenosti platforme, na prvom mestu je potreban dobar broweser koji moze da pokrece ajax servise/sajtove! sve ostalo (izmedju ostalog i pisanje stand alone aplikacija) je na drugom mestu u vremenu koje nas ceka!

Poslednja izmena:

Da, tipično. :) Navedeš pola istine, izostaviš neki bitan deo, dodaš eventualno malo laži da se nađe i onda izgradiš ono što si hteo da izlaješ oko toga. K'o Kurir i Press u ovdašnjoj "štampi".

"Every once in a while a revolutionary product comes along that changes everything," he told his adoring followers. "It's very fortunate if you can work on just one of these in your career. The iPod changed everything in 2001. And we're going to do it again with the iPhone in 2007."

You'll notice he obviously didn't rate any of Apple's computers highly enough to be included in the "revolutionary" product list. How soon one forgets.

A što je Jobs naveo upravo Mac kao prvi revolutionary product, nije bitno, to ćemo zanemariti - ne uklapa se u "komentar".

A kad već čitam blogove dok varim ručak... :)

Rui Carmo (manager u portugalskom Vodafoneu, ne znam na kojoj poziciji) u svom postu o IPhoneu kaže i ovo:

And believe me, ripples are spreading throughout the telco industry as a result of this. Every operator on the planet must be ringing up their local Apple contacts by tomorrow morning.

Voleo bih da je za nijansu manji, tj. da nema prostora izmedju ekrana i same ivice uredjaja, bas kao sto je nokia uradila.

nek se zezaju ali M$ je zaista najavio da će u jednom trenutku integrisati cellphone f-ju u zuner, ali im to u ovom trenutku nije prioritet.

Da kao sto su napravili iPod killer. Nego, Cisco je tuzio Apple povodom iPhone trademark-a :)

http://www.appleinsider.com/article.php?id=2381

PS: Akcije Apple-a su jos skocile - sada su 97$. Kada je predstavljen iPhone bile su 92 USD, a pre iPhone-a ispod 85 USD.

Screenshot_2.png

Poslednja izmena:
Mislimd a se nece zaustaviti samo na Ciscu:

http://gaming.engadget.com/2007/01/11/iphone-and-lg-ke850-separated-at-birth/

Ovde ce neko nekog isto da tuzi. Ne bi me iznenadilo da Apple tuzi LG jer im je ovaj ukro planove od kontraktora koji im zapravo pravi telefone... A mozda je LG taj kontraktor, pa su malo Apple zacina upotrebili za sebe...

Pa lepo pise da se nece ni u americi naci u slobodnoj prodaji pre druge polovine godine, a u evropi se ocekuje krajem q4!!!

Da, juče mi potvrdio ovdašnji uvoznik za Apple. Što se tiče cena, ne zna se, ali 'moja' opšta formula kaže: cena_ovde_u_Eu_sa_PDV = USA_cena_u_$ + 10%

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno