Ne bih se slozio.Danas sam zvao telekom i ljubazna tetkica mi rece da se jos samo cekaju modemi,i da bi sve trebalo da se resi do januara, posto vec nije bilo u decembruJa sam nesto nezvanicno saznao da ce u ZR-u, ADSL poceti tek negde u martu.
Kako stvari stoje dobicemo ADSL prvog Aprila![]()
jer su modemi vec stigli u nekim gradovima u Srbiji (znam provereno za nekoliko)
Sept-Nov Par desetina "srecnih korisnika" (vezarosa) dobija fantomsku uslugu za koju je zaduzen Jupak sektor.Oprema: Sagem
U Beogradu nije bilo potrebno biti vezaros da bi dobio ADSL preko Telekoma. Dovoljno je bilo da nisi lenj i da se prosetas do Dubrovacke 35, sve je bilo objasnjeno bas na ovom forumu. Ocigledno te je mrzelo da se prosetas pa je najlakse pljunuti po onima koje nije mrzelo. Svi koji su dobili su vezarosi, svi bogati su lopovi, sve lepe zene su kurve...:eyebrows:
BTW, oprema je Thomson.
U Beogradu nije bilo potrebno biti vezaros da bi dobio ADSL preko Telekoma. Dovoljno je bilo da nisi lenj i da se prosetas do Dubrovacke 35, sve je bilo objasnjeno bas na ovom forumu. Ocigledno te je mrzelo da se prosetas pa je najlakse pljunuti po onima koje nije mrzelo. Svi koji su dobili su vezarosi, svi bogati su lopovi, sve lepe zene su kurve...:eyebrows:
BTW, oprema je Thomson.
E pa dobro...onda bi samo u onoj tvojoj hronologiji trebao da izbacis da su dobili samo vezarosi. Dovoljno je srecnici.Moja jedina veza sa Telekomom je sto mi salju tri racuna mesecno. Za telefon, mobilni i ADSL. I verovatno sam imao dosta srece kada sam pocetkom avgusta otisao u Dubrovacku i sve sredio za 5 minuta. Na sve ostalo nemam primedbi i slazem se.
![]()
E pa dobro...onda bi samo u onoj tvojoj hronologiji trebao da izbacis da su dobili samo vezarosi. Dovoljno je srecnici.Moja jedina veza sa Telekomom je sto mi salju tri racuna mesecno. Za telefon, mobilni i ADSL. I verovatno sam imao dosta srece kada sam pocetkom avgusta otisao u Dubrovacku i sve sredio za 5 minuta. Na sve ostalo nemam primedbi i slazem se.
![]()
Pa prijatelju nije u pitanju poredjenje. Vec cilj cemu treba teziti. Zar treba da svi zabodemo glavu u pesak i pravimo se da u svetu nije nista bolje, ili je samo malo bolje nego ovde. I svi srecni i zadovoljni. Iz tvoje price se zakljucuje kako Telekom nije mogao nista vise uraditi po pitanju internet komunikacije. Ne samo da nije nista uradio, nego je i sprecavao (i sad to cini) druge da nas bar malo priblize svetu. Potpuno je razumljivo da su zapadnjaci napredniji od nas i da imaju bolju internet komunikaciju. Mi zaostajemo u razvoju, to je jasno. Ali bas toliki zaostatak ne mogu da razumem.Nikako ne razumem ljude ovde na forumu koji se takmice ko ce biti "duhovitiji" i ko ce vise ocrniti Telekom. Postavljaju neke linkove na kojima pise da ima xxMb/s za 10-20 eur a niko ne cita uslove iz ugovora gde pise da je protok ogranicen i da na primer trebas potpisati ugovor na 12-24 meseca. Neko cak pise da u Japanu ima 100-200 Mb/s. Ljudi, pa vi to pokusavate da nas poredite sa Japanom ili ostatkom sveta koji je tehnoloski daleko ispred nas. Sad ja trebam da kukam sto tamo voze Mercedese, Hummere, Ferarije,..., sto imaju HDTV, sto mogu sebi priustiti i letovanje i zimovanje bilo gde u svetu i ne znam sta vec...
Prihvatam izvinjenje.@ Redbull
Izvini decko mozda si stariji od mene a mozda i nisi
,takodje se izvinjavam i ostalim clanovima na svom sledecem komentaru:
Kada sam procitao prvih par redova mi se......znash vec :S:
I ja se slazem,ajd se menjamo daj meni Francuza a ja cu tebi Kineski modem. Moze :d
Ljudi, pa vi to pokusavate da nas poredite sa Japanom ili ostatkom sveta koji je tehnoloski daleko ispred nas. Sad ja trebam da kukam sto tamo voze Mercedese, Hummere, Ferarije,..., sto imaju HDTV, sto mogu sebi priustiti i letovanje i zimovanje bilo gde u svetu i ne znam sta vec...
Pa i kod njih kad se prvi put pojavio ADSL nije bio odmah xxMb/s i nije kostao 3 eur. Moja bivsa devojka je Detroit-u i koristi dial-up 56k i za to placa 24.95 USD mesecno.
telekom, monopolista srpskih telekomunikacija, je glavni krivac u temi "telekom adsl". sta je tu cudno?Ne zelim da branim Telekom uopste, ali u nasoj drzavi skoro sve tako funkcionise. A tu drzavu cinimo upravo mi sami, nasi prijatelji,roditelji, rodjaci, komsije i bla,bla,bla... Dugo ce vremena proci dok se ne srede stvari ovde, ali mi uopste ne pada na pamet da kazem da je Telekom jedini krivac.
ovo nema veze sa vezom. nije telekom izmislio adsl pa ima problema pri izbacivanju najnovijeg svetskog cuda. gde si cuo da mercedes srbija kasni 5 godina za svetom kad treba da predstavi neki novi model.Setimo se koliko je puta Microsoft najavljivao Vistu, nVidia i ATI novi graf. chip, Intel ili AMD neki novi procesor, Mercedes neki novi model, pa je to x puta odlagano. Znaci, to se ne desava samo kod nas, nego i svuda u svetu.
statistika je jako zanimljiva stvar. recimo u mojoj zgradi SVAKI stan ima kompjuter i internet. SVI moji prijatelji i poznanici takodje. razume se kad to podelis sa stanovnicima planinskog sela statisticki dobijes pola, ali to selo nema ni telefone pa menadzer telekomunikacione firme koji racuna profit na osnovu podataka zavoda za statistiku nije mnogo inteligentniji od bubasvabe. a kad smo vec kod statistike, bilo bi zanimljivo cuti procenat korisnika 3G mobilnih telefona i procenat korisnika koji je jako zeleo da se njihove pare upotrebe za kupovinu telekoma republike srpske.Jos jedna bitna stvar, po poslednjim istrazivanjima Republickog zavoda za statistiku, u Srbiji samo 25% porodica poseduje racunar, a 18% koristi internet. I to najveci procenat u Beogradu. Zapitajte se koliko je od tih 18% spremno da uvede aDSL i da placa, za nekog prilicno veliki izdatak mesecno. Sigurno je u pitanju jednocifren broj.
pa ako ti kazes da je beskorisno onda da prekinemo?Ali i sami znati da je u ovoj drzavi sve komplikovano tako da bi dalje pricanje na ovu temu bili potpuno beskorisno.
I na kraju, budimo srecni sto smo i dovde dosli....
Pa da. Prvo se uvodi tamo gde ima najvise glasaca. A sto se tice dostupnosti ADSL u Srbiji i zemljama u okruzenju, pogledajte u atach-u.Koliko ja vidim opet ce da podele jedan broj modema i prikljucaka po Beogradu i jos par gradova, a unutrasnjost i ostala mesta po Srbiji nista, kao da ne postoje. Neko rece da ovde ljudi porede nas i Japan pa kao to nije realno bla, bla...idite na site Telekom Srpske ako je Japan previse napredan za nas, pa pogledajte u kojim selima sve postoji mogucnost uvodjenja ADSL-a, da ne pominjem da ih je kupio nas Telekom, jadni oni :S:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari