Šta je novo?

Raiffeisen bank

Stigao update za Raipay i sad mi nema memorisane kartice niti mogu da je ubacim?
 
Isto, katastrofa. Deinstalirao ga i reinstalirao, ne može da uđe u wallet. Autorizovao ga na drugom telefonu i funkcioniše, ali meni se sad specijalno ne radi fabrički reset.
 
Meni radi ok. Jesu vam sertifikovani uređaji? Nisu rutovani, otključan butloader i sl.?
 
  • Like
Reagovanja: uji
I kod mene nakon update-a sve OK, izvršio sam i jedno plaćanje.
Pozdrav
 
Izvinjavam se na pitanju, ali kako se dobija onaj bolji kurs (za pravna lica) u aplikaciji? Zovem korisnički servis ili može i mejlom? Trenutni kurs koji dobijam je 107.40.
 
Pozivom na broj 011/220-71-48 tražiš da ti koriguju kurs. Uglavnom, ono što imam saznanja je da znatno viši kurs odobravaju tek kad na deviznom ima preko 5000€, odnosno, što je više novca, to bude bolji. Ja trenutno skupljam i čekam da mi se nakupi pa kad budem povlačio, znaću na čemu sam.
 
Jesu vam sertifikovani uređaji? Nisu rutovani, otključan butloader i sl.?
Moguće je i da otključan bl pravi problem, ali ne može drugačije xiaomi.eu rom. Da se odričem AoD i živim sa bloatware-om ne mogu pa makar ostao bez RaiPay-a.
 
Ne znam kako se Xiaomi ponaša ali kada sam davnih dana imao HTC One M8 menjao sam rom sa njegovog stock SenseUI-a na Google Play Edition (verzija koju je HTC lansirao u saradnji sa Google-om i bila bazirana na stoxk Androidu) mogao sam najnormalnije nakon toga na novom romu da zaključam Bootloader, jer ga je telefon video kao fabrički što malte ne jeste. Znam i da na samsungu isto može bez otključavanja menja region sa kog prima softver.
 
Moguće je i da otključan bl pravi problem, ali ne može drugačije xiaomi.eu rom. Da se odričem AoD i živim sa bloatware-om ne mogu pa makar ostao bez RaiPay-a.

Meni je pre skoro nekad Raipay počeo da pravi iste probleme. Isto sam koristio xeu rom. Uradio update na poslednju verziju xeu i Raipay proradio. Verovatno je posle skoro godinu dana korišćenja nekako skontao da mi je otključan bl. Ukratko - probaj update roma.
P.S. Ja sam prvo radio reset telefona i tek onda mi je pokazao da nije sertifikovan uređaj.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Meni raipay nije hteo da prihvati karticu dok sam koristio xiaomi sa otključanim bl. Prilikom inicijalnog pokretanja app i dodavanje kartice umesto potvrde dobijam "something went wrong" poruku i to je to
 
Sa xeu romom i naravno otključanim bl, po difoltu radi, pa i GWallet i sve druge apps, ali se poslednje vreme nešto tu poremetilo na onoj verziji 13 i zato kod nas problemi.
 
Jel Raipay radi normalno u ino(Grčka)?
 
Juče ponuđen update za Raipay i ja instaliram, reko nemam root, ni otključan booloader..., Kad ono ni da makne. Reinstalirao sam je i za sada je ok, još da prođe neko plaćanje.
 
Jel bese ima provizija ako nesto placam u inostranstvu, trenutno sam u Grckoj, pa bi gorivo i putarine placao karticom?
 
Jel postoji način da se ograniče iznosi transakcija mob. aplikacije/web-a? Ja vidim samo mogućnost da blokiram karticu iz app.

Šta propuštam?
 
  • Like
Reagovanja: uji
Ništa ne propuštaš, jer ne postoji mogućnost uključivanja i isključivanja kanala potrošnje po karticama, a definisanje limita isključivo preko call centra ili zahtevom u ekspozituri.
 
Kada bi još negde možda postajala uputstva i ljudi koji su voljni da ih pročitaju :)
To je i pitao, transakcije mobilna/web. Limitiraj pa isprobaj, sve se momentalno dešavalo koliko mogu da se setim.

Za bankomat je 180.000 dinara dnevni limit po računu odavno, gleda ti JMBG. da ih citiram: "NAPOMENA: standardni dnevni limit i dnevni limit za isplate preko limita se sabiraju po JMBG klijenta, što znači da jedan klijent ima mogućnost da u toku jednog dana isplati sredstva u maksimalnom iznosu oba limita."
Moguće kao tri transakcije, tj. kao 3x60.000, mislim da je nešto u vezi broja novčanica.
Imaš kod njih sva uputstva, i za web, i za mobilno, i za bankomate.
Strana 32, sve piše:
www.raiffeisenbank.rs/wp-content/uploads/Visenamenski-uredjaj-korisnicko-uputstvo-za-fizicka-lica-28.-decembar-2021-2.pdf

Moguće da ima i novijih limita i pravila, nisam odavno podizao veće sume. Nisam siguran, ovo sam na brzinu pogledao kod njih na sajtu.
 
Postoji li mogucnost da se iz mojaMbanka aplikacije dopuni kredit za mobilni?
 
Ne postoji ta mogućnost.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Mnogi su bojkotovali Dina karticu, ali ukoliko ne postoji mogućnost limitiranja kroz app kao kod MTS banke, bezkontaktne Visa i Master su veliki rizik.
Raipay rešava problem kod RB.
 
Nazad
Vrh Dno