Jel može da mu uplati nerezident sa računa koji se vodi u Srbiji?
Ali to u našim bankama ne može online, mora na šalter, ili grešim?
Ja ovo relativno redovno radim. Žena i ja smo uzajamno ovlašćeni, relativno često prebacujem, probao oba smera, nikada problem. Ali mora na šalteru.U Intesi ne mozes sigurno, oni cak ne daju ni da se na racun za koji si ovlascen (devizni) prebaci novac
Da, radilo se o dnevnicama i putnim troškovima.Kako si mogao da primaš devizne uplate iz zemlje? Jedini osnov koji mo pada na pamet su devizne dnevnice/troškovi. Fizičke osobe sigurno ne mogu da vrše prebacivanje deviznih sredstava, osim po osnovu priloženog kupoprodajnog ugovora.
Naravno.. Ako se ima para uvek je bolje kupiti neku nekretninu i izdavati je i za npr 100e nego taj novac orociti u banci/bankamaHteo sam da kazem da se uopste ne isplati orociti novac u bankama, posebno u Intesi.
Nije. Pare u banci mozes "podici" u Intesi besplatno (tvoje su, na deviznom racunu). Na bankomatu ce ti konvertovati u valutu u kojoj podizes + provizija od 3%, cak i Intese unutar Srbije. Na salteru druge banke je isto kao i da si na bankomatu.
Na Inspire kao treba da nema provizije na bankomatima cele Intesa grupe, ali pisao sam u zasebnoj temi koliko su tu karticu zeznuli i da je veliki rizik da se to koristi.
A sta zelis da uradis, tj. sta imas i sta zelis da te najmanje kosta? Posto si citirao prilicno star moj post, koji je Noboku bio upucen, nisam siguran da li se na isto odnosi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari