Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

oko 66$ 24h/30dana
 
  • Like
Reagovanja: Arc
Pozdrav svima
Interesantna mi je tema jer sam rešio da udjem u ove vode. Međutim, mnogi termini su mi nepoznati pa cu ih mozda naučiti i savladati kroz moj slučaj.
Elem, pokaže mi neki lik Binance menjačnica ili sta he već. I sad, prvo ne am mnogo para za bilo šta a jako li da se igram ali hajde rekoh, stavicu 15 evra da vidim o čemu se radi.
Račun imam u Poštanskoj Štedionici, razume se devizni.
Zahtavalo se da verifikujem nalog u vidu potvrde o adresi stanovanja ili potvrdu pošte. Ja uradio ovo drugo i nisu mi priznali ali opet, mislim da mogu koristiti račun.
Ali, izgleda samo u jednom smeru. Da kupim još kripto valuta, što ja ne želim. Pa sam počeo da nešto trgujem.
Imao sam Dodge I prodao skoro većinu i kupio VeChain. E sad, gde se javlja problem? Koju god valutu od te dve koje imam ako hoću da prodam ili promenim za drugu, neće. Trazi mi da imam min 25dolara da bih mogao. Nemam opciju gde mi prikazuje broj kartice već samo neki Flat Balance. Takodje ako hoću da konvertuje, uvek nemam dovoljno novčića za one sa spiska.
Koristim Lite verziju, Pro mi je tek komplikovano.
Moze li pomoć? Kako da verifikujem nalog i mogu li uopšte da trguje?
 
Ima li nekoga ko nema poverenja u stable coine? Pre svega mislim na Tether. I dalje razmatram u sta izaci kada "dodje vreme", fiat ili stable coini, odnosno u cemu docekati dno sledeceg bear-a. Plan mi je inicijalno bio da izadjem u USDT, ali po internetima pisu da Tether nema pokrice, da ce propasti i tako slicne stvari, pa mi ulivaju nepoverenje u isti. Ili da pojednostavim pitanje, da li ce Tether preziveti sledece 2-3-4 god, ili je strah ipak opravdan? :)
 
To se prica godinama. A ko ti garantuje da ce fiat da prezivi 4 godine? Ni fiat nema pokrice. Kako ja to vidim, usdt ima dupli rizik, nema pokrice u fiatu, koji opet nije pokriven nicim.
Takodje, odakle sigurno znas da ce biti novi bul za 2-4god?
 
Ja nisam rekao da je ista sigurno. Ja sam rekao kako bih uradio i sta mi je otprilike plan, a verovatno i mnogi drugi holderi imaju nesto slicno u planu. E sad da li ce to biti los potez ili ne, to sada ne znam.
Sto se bulla za 4 god tice, nisam ni to rekao. Vec da bih sacekao bear (ili preciznije dno beara ili bar priblizno), koji ce mozda biti za 2-4 god, i pitao u cemu je najbolje da se saceka za tadasnju kupovinu.
Hvala za misljenje o Tetheru.
 
Hteo sam reci, nema sigurice na nivou 2,3-4 godine, moras da si u toku i da po potrebi menjas srednjerocnu ili cak i dugorocnu strategiju. A ta pitanja sam ti postavio kao temu za razmisljanje, posto mi je delovalo da neke stvari nisi bas kontemplirao.
 
Kakav hajp na medijskom nebu srbije :)
 
Uz to, kriptovaluta iter takođe je dostigla rekordnu vrednost, surfujući na talasu obnovljenog zamajca potražnje usled intenziviranja straha investitora od rastuće inflacije.

Bravo za novinara :ROFLMAO:
 
Gospodo, da li je hardware wallet i dalje najsigurnije resenje? Koji?

Ili je sigurnije na cistom racunaru sa novom windows instalacijom izgenerisati seed i privatne kljuceve i nikada se ne kaciti na internet?
 
Trezor ili Ledger.

I ta druga opcija nije losa mozda.
 
Uskoro će u ECD-u biti dostupan i Ledger Nano X model, može i u kriptu da se plati ;)
 
Koje grupe pratite na telegramu za Exyu podneblje?
Znam za



Da li imate još neku za preporuku?
 
Koje grupe pratite na telegramu za Exyu podneblje?
Znam za



Da li imate još neku za preporuku?

Ima i ova od onog jutjubera naseg:

 
hmm e ima opcija za tron usdt da vidim online koliko ima $$$ na toj adressi posto ne znam da li me je ovaj Guarda wallet opljackao ili sta?
 
a nasao sam moram stavim adress u url umesto search i onda prikaze, ok onda nisam hakovan :)
Nego pitanje br2 wtf je Network free, pise mi da ne mogu da posaljem jer nemam TRX da platim fee i ako imam 560usd
 
Poslednja izmena:
au koja glupost moram platim 35$ da kupim 250trx da bi mogao da posaljem jer je network free 7TRX, e prodaje neko TRX na malo xD
 
hmm e ima opcija za tron usdt da vidim online koliko ima $$$ na toj adressi posto ne znam da li me je ovaj Guarda wallet opljackao ili sta?


Guarda je čudo, npr za adresu Cardano walleta na Cardano blockchain exploreru izađe obaveštenje - SORRY, WE COULD NOT FIND ANY RESULTS MATCHING
Ispod me lepo zamole da ubuduće Please enter a valid address i da ih više ne zajebavam s ovim, tako nekako.
 
Binance smart chain je down...
Ne daju ljudima da izvlace pare ili je neki legitimni "kvar"? :)
Sta mislite?

Ne mogu da posaljem prokleti BNB, a treba mi do 16h. Koliko obicno traje downtime?
 
Upravo odradio nekoliko transakcija na mestima gde imam stejk i slično na BSC mreži. Radi sve bez problema. Ako šalješ sa neke CEX menjačnice, to je do njih, ne do BSC.
 
Saljem na Metamask. Na Binance mi prijavljuje da je "under maintenance".
Mada evo sada vidim da radi.
 
S obzirom da smo sveži u kripto svetu, kolega i ja u kancu svakodnevno seremo nešto o Bitcoinu, NFT-ovima, walletima itd itd.
Koleginica nas slusa (htela ili ne, nema mnogo izbora) i seti se da je "pre oko 8 godina dobila od drugara na poklon pola nekog novčića, da joj je drug podesio neki wallet, da joj je rekao da čuva neke reči na papiriću itd itd"....

Long story short, nađe ona taj neki razjebani Asus telefon, jedva uspe da ga pokrene, nađe papirić, korak po korak i evo je danas sa 30k USD, odnosno 0.5 BTC u walletu :)
Dobro jutro, zar ne? :)
 
Nazad
Vrh Dno