Šta je novo?

Zvanična Radeon HD4850 & HD4870 tema

Moglo bi i ovako:
1. 10% performansi neznaci nista onom ko nezna sta kupuje,a verujem i mnogim drugim(sto je u ovom slucaju ocigledno)
2. Koliko problematican?
3. Cena ploce ista(nije GTX280 valjda uboden u plocu od 40evra?)
4. Koliko jace napajanje treba za CF4850 u odnosu na GTX280?
5. Ne vidim u cemu je razlika?

Razlika samo u ceni karti je 250 evra! (kod nas):wave:

Poslednja izmena:
@spaad

CF/SLI ja ga nikad nebi uzimao ako imam slicno resenje u jednom GPU-u (nekompatibilnosti i sa velikim brojem igara i sa drajverima (jedno je to sto ti sa testova vidis da 80% naslova rade ok a drugo to sto vecina ostalih igara nisu podrzane), jedina prednost mozda bi bilo laksa prodaja odvojenih kartica kasnije, a sve ostalo je minus, razlika u memoriji je ocigledna jer se u CF memorija kartice ne sabira vec je ta koju svaki GPU ima... znaci samo 512MB

Poslednja izmena:
Sto se tice memorije nisam ni mislio da se sabira,nego ne vidim razliku izmedju 512Mb i 1Gb u performansama i ako je ima ne verujem da je to nesto drasticno.Sto se tice CF4850 izgleda da to bolje sljaka nego u proslosti, mada nije isti slucaj sa 4870.U svakom slucaju videcemo uskoro.

auuuuuuuuu neverovatno sta ce biti kad izadje 4870x2 svaka cast AMD ATI

Revolucija 1998-e:

800px-3dfx_voodoo2.jpg

Revolucija 2008-e:

2617130103_da0ab5f6de_b.jpg

Coming soon...

;)

Poslednja izmena:
Ова друга обећава. Ако ништа друго, власник картице ће моћи да се хвали њеном величином :d.

edge-nvidia.jpg

Avgust-ATI Radeon HD 4870 X2 (Code name: R700) is expected to be launched in August. The R700 series will replace the existing R600 series. DisplayPort and possibly DirectX 11 support will be included. R700 will likely consist of two GPU cores on a single PCB and manufactured using a 45nm process. The R700 will support new GDDR5 memory ;)

Septembar-AMD plans to introduce the M98, a mobile GPU based on the RV770, in Q4. It will most likely be a high-end mobile GPU and be available in mobile workstations only due to power and heat requirements ,)

Dok vidia tek izlazi sa 55nm 9800GTX+ :smash:

Izvor: http://www.techfuzz.com/roadmaps/2008.aspx#

:wave:
edit:
Ipak je neki FUD :D http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_R800

Nedjooo, spasavaj :-devil-:

Poslednja izmena:
hahaha aj ovo ostali ali DX11 ... na cemu Windowsu 10 :p

hahaha aj ovo ostali ali DX11 ... na cemu Windowsu 10 :p

I meni je cudno i pomalo smesno :) Dao sam izvor, vidis da navodi Phenom koji ide na +3GHz, sto nam je vecini bilo smesno! Kad eno grci ga digli na 3.7GHz i to na vazduhu :) Ko zna... ja sam obican seljak iz naroda :p
:wave:

Poslednja izmena:
OpenGL, zvuči mi nešto poznato...

Kladim se da je tip s linka kupio ATI samo da bi mogao napisati da OpenGL ne radi ;).

Nedjo, hoces da kazes da 4850 nema te probleme? To moze jako lako da se proveri znas :)

Nedjo, hoces da kazes da 4850 nema te probleme? To moze jako lako da se proveri znas :)
ne sumnjam da se tvoje kolege ubijaju dan i noc kako bi nasle bilo kakav razlog da se RV770 zapljune... a ja se smejem yooyovom komentaru... car je yooyo ;)

ma jok, samo kazem da je bas budj da tako dobar proizvod ima los opengl drajver.. ja u opste ne kazem da je 4850 los chip.. ali podrska directx + opengl + linux + gpgpu + fizika je jako bitna stvar

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nedjo.. ATI-jevi proizvodi me uopste ne zanimaju dok ne mogu da odrade ono za sta meni trebaju graficke karte. Moze da kosta i 5 dolara/eura/dinara nema sansi da ga kupim dok ne srede te probleme. ATI je ocigledno digao ruke od OpenGL-a.. Ja sam to davno uvideo i digao ruke od ATI-a.. u stvari.. nikad i nisam prljao ruke sa tim karticama, jer su oduvek imali krsh OGL drivere.

Znam da ces da kazes da sam ja neki specifican korisnik i da nema takvih slicnih.. itd.. Jeste tako je. I bas me briga.

I da li mogu jos nesto da vas zamolim.. onako sve forumase... Nemojte da kacite cene ATI kartica u NV threadu, niti cene NV katica u ATI threadu. Mislim da nema potrebe.

Pa karta je ok, drajveri ne valjaju. Ja sam zato nekad svojevremeno preso na nv jer u linuxu nisam mogo da radim nista sa atijem a pod windows-om mi je radio ali krsevito.
Postoji jedna stvar kod niskih cena proizvoda, a to je zasto bi neko prodavao nesto kvalitetno za nisku cenu i pri tom zvonio na sva vrata. Eto manjak podrske za linux, opengl za windows (kako kazu ljudi koji ga intenzivno koriste), slaba gpgpu podrska i nemanje hardverske akceleracije fizike.. tako da nije sve u tranzistorima , vec je bitan i software koji takodje nosi svoju cenu... ako gledas usko ocu da igram igrice u windowsu za sto manje pare i onda kupis ati a posle ti izadje photoshop i brdo stvari koje koriste cuda ili igrice sa physx-om onda je to vec druga prica.. onda vidis zasto je cena tolika kolika je...
banalan primer je motor koji razvije 300 na autoputu ali ne moze da ide po brdu....

p.s.
ali ipak jos uvek nv ima prednost i u gpu-u i software-u za isti

Poslednja izmena:
Kako ATI nema problema sa ID Software igrama koje koriste OpenGL?

Pretpostavljam da Joca i kompanija gledaju da iskoriste dosta f-ja OpenGL api-ja, a iako negde zapnu sigurno postoji "zaobilazni" nacin da se to natera da radi kako bi trebalo.

BTW Samo kada se setim PROCDRS testa u specviewperfu, gde je ati razbijao softquadro u zici.

@genuine: Drajveri za linux su za ATI sve bolji i bolji.A i za podsecanje je da kada je izasla Vista ATI je imao daleko bolje drajvere od NV-a, i veci pad framerate-a u igrama pod Vistom u odnosu na XP je bio upravo na NV kartama.A o hororima sa pucanjem drivera pod vistom bolje i da ne znas, pogledaj malo NV forume od pocetka 2007-me.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno