Šta je novo?

Zvanična Radeon HD4850 & HD4870 tema

Obrati pažnju na treći 'feature' odozdo na toj strani: 'Game physics processing capability'. Nezvanična potvrda bliske budućnosti?

Samo sto sam je stavio u masinu :banana:
:wave:

Poslednja izmena:
I do 30 stepeni manja T :zgran:.

A jel moze neko da mi objasni, sto su ovi iz Atija papani.
Jel nisu brate mogli lepo do kraja da odrade graficku, mislim na normalan cooler i naravno da mozes normalno da mu kontrolises brzinu, ili ja to previse trazim :type: ???

Znaci sa custom hladjenjem ce ujedati bukvalno...

Aman :) sacekajte Asus-a, sa Glaciator rahladnim resenjem,kao ove 3850-3870 i 9600-8800 kartice ;)

poz

Moze recimo HIS sa Arctic Cooling-om, PowerColor sa ne-znam-kako-se-zove-cooler ili Gigabyte sa Zalmanom (mada gigabyte generalno ne mirisem, kao i MSI)

Poslednja izmena:
Ako trosi, kao sto kaze ATI <110W pa valjda je ocekivano koliko ce da se greje. Ne moze mnogo vise od 3850 a svi znamo kakav je 3850 po tom pitanju. A vi svi ocekivali od 110W da ce da se przi ko ringla.

I do 30 stepeni manja T :zgran:.

A jel moze neko da mi objasni, sto su ovi iz Atija papani.
Jel nisu brate mogli lepo do kraja da odrade graficku, mislim na normalan cooler i naravno da mozes normalno da mu kontrolises brzinu, ili ja to previse trazim :type: ???

Ni ja ne razumem zašto zbog tako malih grešaka kao što je mogućnost regulisanja brzine ventilatora,:lupko: propustiti da proizvod/karta bude savršena "iz kutije" ?! Nego ja moram posle da upisujem nešto tamo... bzvz. Dosta ljudi to neće ni znati da odradi npr.

Ali dobro, super što ima bar neko rešenje za to.

A bolji kuler nisu stavili jer bi onda karta bila skuplja za 3,5 evra pa onda ne bi bila konkurentna sa cenom :d:p

Ajd neću više da ih kritikujem, zaista novi Radeoni daju mnogo fps-a za uložen novac ;)

Poslednja izmena:
Još malo hype-a i dodavanja ulja na vatru. Time se gubi osnovna prednost ATi ja a to je niža cena proizvodnje. Sa druge strane i nVidia može da na GTX 280 da nakalemi vodeni hlađenje ili petliera i debelo odmakne budženom Radetu 4870.

Slazem se sa tobom, kada se nabudzi GTX280 moze debelo da odmakne 4870.....ali samo na 5 minuta :D :D :D :D

Još malo hype-a i dodavanja ulja na vatru. Time se gubi osnovna prednost ATi ja a to je niža cena proizvodnje. Sa druge strane i nVidia može da na GTX 280 da nakalemi vodeni hlađenje ili petliera i debelo odmakne budženom Radetu 4870.
zasto to mislis? Pa cena proizvodnje ostaje ista. RV770 kosta koliko kosta i to je to. Na proizvodjacu kartice je da odlucuje 'oce li je budziti ili nece...

zasto to mislis? Pa cena proizvodnje ostaje ista. RV770 kosta koliko kosta i to je to. Na proizvodjacu kartice je da odlucuje 'oce li je budziti ili nece...
Možda su RV770 i PCB isti, ali ostalo budženje naravano košta: skuplje komponente na ploči, vodeno hlađenje, petlier i šta sli sve neće smisliti u malim serijama koštaju papreno. I sve to kako bi se dostigla ali ne i prestigla najbrža kartica na tržištu.
Ja naravno nikada ne bih kupio karticu koja košta 500-600 USD ali ako bih birao opredelio bih se za karticu koja sa normalnim hlađenjem.

Poslednja izmena:
4850 vs 9600GT

Znam da je 4850 brža, ali me interesuje koliko bih ostetio da sada odem i zamenemin 9600GT za 4850? Na mašini iz potpisa.

Ili da u ovoj iteraciji dodam još 2GB rama?

ljudi uozbiljite se!

Nisam ja ATi-jevac, već realista. Rade 4850 i rade 4870 su konačno kartice koje su bolje od odgovarajućih iz nVidie. Budženi 4870 sa vodenim hlađenjem je samo za teške paljevine sa viškom para.

Nisam ja ATi-jevac, već realista. Rade 4850 i rade 4870 su konačno kartice koje su bolje od odgovarajućih iz nVidie. Budženi 4870 sa vodenim hlađenjem je samo za teške paljevine sa viškom para.

ne shvatajte kao flame, ali za koga je onda 280GTX!? :trust:

Evo kod mene u firmi danas smo prodali jos jedan GTX280, jednostavno dolaze ljudi koji kupuju ono sto je trenutno najbolje na trzistu ( ne pitaju za cenu).

Pa sto im ne ponudite CF4850 za manje para i sa jacim napajanjem,a gotovo iste performanse???
OFF. Reci mi molimte ko to nepita za pare i samo placa i nosi???

Poslednja izmena:
Pa sto im ne ponudite CF4850 za manje para i sa jacim napajanjem,a gotovo iste performanse???
OFF. Reci mi molimte ko to nepita za pare i samo placa i nosi???

1. "gotovo iste performanse"
2. "ptoblematicni CF"
3. ploca koja podrzava sli/cf
4. jace napajanje
5. kolicina memorije 1GB -> 512Mb

ja neznam sta tu nekom nije jasno, nekazem da je gtx280 isplativa kartica ali isto tako ni CF ili SLI nikako nije "idealno" resenje

Vrh Dno