Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

I tako, konacno i ja probah GTA4.
Da je neoptimizovana - neoptimizovana je do bola, ume mnogo da secka cak i na mojoj masini, sto je totalna nebuloza.
Prosto ne mogu da verujem da nisu mogli senke da urade bolje - one tackice me podsecaju na sprajtove iz 3dmark 2001 testa. Uzas... a mod koji se poziva na slovo P je tek dno - zabolela me je glava posle 2 minuta, kao da imam pogresnu dioptriju.
Pozitivna strana igre je i dalje sloboda - pogotovo mogucnost gazenja ljudi :) zbog toga je i igram. Svidja mi se da lutam gradom, prevozim ljude, slusam njihove stupidne komentare i jos smesnije reklame na radiu i gazim sve pred sobom :)

Od danas proradili kompovi. Naravno, sve regularno... Ko se nije obrijao, taj ne sme da seda za komp. ;):D

Ljudi, ajd' nek mi neko pomogne, ako nije problem. Mrzi me stvarno da citam zadnjih 50 strana. :) Uglavnom, ma koja podesavanja stavio, nekoliko sekundi posle pustanja bencha, javlja mi se: GTA IV FATAL ERROR - Out of video memory i igra izleti na desktop. Iskljucio sam snimanje clipova, kao iV-sync, imam instaliran poslednji patch, koje su mi opcije preostale? :)

#-availablevidmem: Set amount of physical Video Memory
#-percentvidmem: Percentage of video memory to make available to GTA

Predpostavljam da bi ovo trebalo da mi resi problem, sto, nazalost nije slucaj... ili sam ja toliko glup da ne znam da namestim komandu kako treba... :(

Uglavnom, probao sam vecinu stvari navedenih u gornjem linku, medjutim, i dalje ne mogu da odgledam cak ni intro do kraja... Frame rate mi je stabilan (probao sa frapsom) i na prakticno max podesavanjima imam oko 57 fps-a... Nisam primetio neko secenje i zastajkivanje, ali sta mi sve to vredi kad igra puca posle dva minuta uz gore navedeni error... Imam 1 GB memorije na kartici, a detalje sam postavio tako da mi je zauzeto oko 940 MB-a, sto je u zelenoj zoni... Probao sam da svucem skale na minimum, medjutim, crash se ponavlja...

Pls help... :(

Resen problem ;) Stvar je bila u odredjenom codu koji je morao da se stavi na kraj Path-a u shortcut-u... Zvuci glupo, ali ovo mi je zavrsilo posao :)

Gde ima da se pazari oridjinale verzija GTA IV, ova narodska me nervira mnogo.. :d

Ili nek samo neko shibne broj posta u kojem mozda i to pisee :type:

Fala, sorry na spamu :) :banana:

I tako, konacno i ja probah GTA4.
Da je neoptimizovana - neoptimizovana je do bola, ume mnogo da secka cak i na mojoj masini, sto je totalna nebuloza.
Prosto ne mogu da verujem da nisu mogli senke da urade bolje - one tackice me podsecaju na sprajtove iz 3dmark 2001 testa. Uzas... a mod koji se poziva na slovo P je tek dno - zabolela me je glava posle 2 minuta, kao da imam pogresnu dioptriju.
Pozitivna strana igre je i dalje sloboda - pogotovo mogucnost gazenja ljudi :) zbog toga je i igram. Svidja mi se da lutam gradom, prevozim ljude, slusam njihove stupidne komentare i jos smesnije reklame na radiu i gazim sve pred sobom :)
A ja se uplasio sam sebe sto se i meni svidja to sudaranje i gazenje ...

EDIT: resenje problema je novi Razor-ov Game Fix.Meni radi.

Evo moj primer za one koji se dvoume
instal narodni
-patch 1 nisam stavljao citam kazu ljudi pravi probleme
-patch 2 taman se ponadah ali opet se ljudi zale
e onda posle domacih/stranih foruma neko rece da se potraze "ostriji zileti"
i tad odlucih da probam.
Za sada radi bez ikakvih problema.

Sto se tice originala trenutno je malo skup ali procitah da ce licenca prestati da vazi xx.9.2009 sto je malo preskupo za igru koja ce moci jos par meseci da se igra kao original.

Poslednja izmena:
a da pitam nesto u vezi kraja, ubio sam onog italijana koji i je roknuoo devojku i bila je odjavna spica ali u statistici mi stoji da sam presao tek 60%, KO OVDE GRESI

To je standardna fora iz GTA - da bi zavrshio 100% treba da predjesh sve moguce misije koje postoje u igri, tj. i misije koje nemaju veze sa glavnom prichom...

To je standardna fora iz GTA - da bi zavrshio 100% treba da predjesh sve moguce misije koje postoje u igri, tj. i misije koje nemaju veze sa glavnom prichom...

Mozda da uzmes policijska kola i resavas "zadatke" umesto njih?

Pitanje: Jel radi nekome menjanje muzike na Independence radiu na "B" i "N".Meni to uopste ne radi.Pomoc,ideja?

Independence radio je plejlista tvog foldera u My Documents, dakle user radio.

Independence radio je plejlista tvog foldera u My Documents, dakle user radio.

Ne pricaj! :) Znam ja za to.Pitanje je da li mozes da listas pesme,odnosno da biras pesmu koja ti se svidja ili ne.Jer to meni ne radi i na Independence i na bilo koji drugi radio.

Jer to meni ne radi i na Independence i na bilo koji drugi radio.

Listanje pesama radi za Independence samo ako je play mod (ta opcija je odmah iznad Complete Scan ako se dobro secam) podesen na sekvencijalni. Ako ti je u radio modu onda b i n ne rade, ali imas reklame izmedju pesama.

Pomoc PLZZ

Molim vas ko je imao slican problem ili ko zna kako da resim ovaj problem nek pomogne! Znaci pretrazio sam kilo foruma i nisam nasao resenje. Imam graficku
ATI Radeon HD 4670 i kada igram GTA IV imam neku ogromnu senku, vidim ja ljude kola i sve to ali nije igrivo. Citao sam na nekim forumima kako se dosta ljudi zale na ovaj problem, shadow flickering, Z-Fighting ne znam kako se zove, ali ne znam sta da radim. Neki su rekli da treba da se skine novi patch za GTA IV i ja ga skinem instaliram ali i dalje ima problema. E sad kad upalim GTA iz 23eg pokusaja mi se desi da nemam te senke, ali onda imam neke bagove opasne tipa kola idu sama ko da drzim W i ne mogu da vozim normalno. Ajde molim vas pomoc!!!

Listanje pesama radi za Independence samo ako je play mod (ta opcija je odmah iznad Complete Scan ako se dobro secam) podesen na sekvencijalni. Ako ti je u radio modu onda b i n ne rade, ali imas reklame izmedju pesama.

Upravo ono sto sam hteo da cujem.Hvala! :)

Molim vas ko je imao slican problem ili ko zna kako da resim ovaj problem nek pomogne! Znaci pretrazio sam kilo foruma i nisam nasao resenje. Imam graficku
ATI Radeon HD 4670 i kada igram GTA IV imam neku ogromnu senku, vidim ja ljude kola i sve to ali nije igrivo. Citao sam na nekim forumima kako se dosta ljudi zale na ovaj problem, shadow flickering, Z-Fighting ne znam kako se zove, ali ne znam sta da radim. Neki su rekli da treba da se skine novi patch za GTA IV i ja ga skinem instaliram ali i dalje ima problema. E sad kad upalim GTA iz 23eg pokusaja mi se desi da nemam te senke, ali onda imam neke bagove opasne tipa kola idu sama ko da drzim W i ne mogu da vozim normalno. Ajde molim vas pomoc!!!

To sto kola idu sama desavalo se i meni.Ali tada sam imao losh crack (ne secam se koji je bio) i ishao je u paru sa "pijanom" kamerom.Znaci,probaj mozda neki drugi crack.A za ovo ostalo,mozda svezi drajveri za graficku?Ili mozda neki novi OS? (Windows 7,XP,Vista).Mozda to resi problem.Vredi pokushati! :)

To sto kola idu sama desavalo se i meni.Ali tada sam imao losh crack (ne secam se koji je bio) i ishao je u paru sa "pijanom" kamerom.Znaci,probaj mozda neki drugi crack.A za ovo ostalo,mozda svezi drajveri za graficku?Ili mozda neki novi OS? (Windows 7,XP,Vista).Mozda to resi problem.Vredi pokushati! :)

Jeste u paru je sa pijanom camerom...imam ja crack koji to sredi, tako je barem kod buraza na kompu, al buraz koji ima slabiji komp radi mu perfektno, a nije do drivera jer su mi novi, nego ne znam dal treba da se skine neki fix ako ima ili nesto...pojma nemam ali ne mogu da igram ko covek

Jeste u paru je sa pijanom camerom...imam ja crack koji to sredi, tako je barem kod buraza na kompu, al buraz koji ima slabiji komp radi mu perfektno, a nije do drivera jer su mi novi, nego ne znam dal treba da se skine neki fix ako ima ili nesto...pojma nemam ali ne mogu da igram ko covek

Ne znam,stvarno nisam cuo za taj tvoj problem.Moze da bude svasta,mozda cak i nesto hardverski.Razmisli o instalaciji jos jednog OS-a.Negde sam procitao da je neki lik instalirao Windows 7 umesto Viste i da mu je GTA radio osetno bolje.Za nesto drugo ja stvarno nemam ideju...

Lako je,nemoj da startujes igru preko gta exe ni preko social...udji u folder rokstar u program files i videces launcher pa ga izbaci kao ikonicu i sa njim startuj...ja malo napamet ali predpostavljam da imas sve sto se ovde pisalo za patch 1.02 itd...ja i sada mogu da pokrenem preko gta exe i dobijem sto i ti,onda izadjem iz igrice i startujem launcher...probaj,ne kosta...

Nazad
Vrh Dno