Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

@bujoo, A shto se tiche onog performance tweak-a nema nishta komplikovano:

1. iz commandline.txt izbrishesh ako si ubacivao "-norestrictions" i "-nomemrestrict" i umesto toga stavish: -availablevidmem 3.1
2. sad pokrenesh igru i namestish podeshavanja kakva ti odgovaraju, mozesh i sve na max ako imash 2gb rama i 512mb grafichku. Kad sve podesish smanji rezoluciju na 800x600 npr i izadji na QUIT iz igre.
3. e sada pre nego shto opet pokrenesh igru u commandline.txt dodaj josh i: -width 1680 -height 1050 (ili vec zeljenu rezoluciju u kojoj igrash) i pokreni igru.

Jedino je fora shto iz igre ne smesh izlaziti vishe na quit vec je gash na ALT+F4 i ne smesh ulaziti u meni za grafiku jer ce igra skontati da rezolucija vishe nije 800x600. I eto to ti je to :)

Ako su ti mape senki i refleksija previshe male rezolucije -previshe kockaste i grube, onda umesto 800x600 probaj s nekom vecom rezolucijom.
Probao sam ovaj sam ovo,i radilo mi je jedno (kratko) vreme.
Onda se igra zakucala par puta.
Znaci ono standardno ide fino,pa zakoci na par sekundi (i onda nastavi).
I tako dok se ne zakuca totalno,pa jedino reset pomaze.
Zanima me samo dali je za taj tweek neophodna komanda -availablevidmem 3.1 ?
Znam da je to neophodno za high detalje,ali ja kontam da ih smanjim.
Cisto da me senke ne iritiraju toliko.

Ljudi,mrzi me da citam svih 65 stranica,pa bi bilo lepo ako bi neko mogao da mi pomogne.Kako da namestim da mi dzojstik radi u GTA IV.Jel treba neko podeshavanje,ili sam ja nesto propustio.Ne mogu da ga "nateram" da radi.Hvala unapred.

Bilo :)

Senke

Da li zna neko kako da se resi problem pikselastih senki a da se pri tom ne iskljucuju senke i blur

Poslednja izmena:
Version 1.0.2.0
GRAPHICS FIXES / ADDITIONS:
• Graphics Menu:
• Graphics Settings
o Added "Water Quality", "Shadow Quality" and "Reflection Resolution" sliders in graphics menu.
o Added "Definition" and "VSync" toggles in graphics menu.
• Rendering optimizations.
• VSync optimizations.
• Nvidia 7000 series
o Mirrors fixed

PATCH 1 FIXES:
• Direct input device support is now disabled by default and can only be enabled with the commandline: "-usedirectinput"
• Supported Controllers:
o Logitech Dual Action
o Logitech RumblePad 2
o Logitech Cordless RumblePad 2
o Saitek P2500
• Supported Wheels:
• Note: Controls are unmapped, user must map controls using Manufacturer's mapping software.
o Logitech G25 Racing Wheel
o Logitech Wingman Formula GP Wheel
o Logitech MOMO Racing
o MOMO Force
o Driving Force Pro
o Driving Force
o Formula Force
• Added Commandline "-notimefix" which will help some users who are experiencing the fast/slow gameplay issue after patch 1 was applied.
• Fixed a bug that caused some users to experience endless looping audio effects after Patch 1 was applied.
• Benchmark was disabling sounds after Patch 1 was applied, this is now fixed.

CRASH FIXES:
• Unable to load game fixed - For some users, a DOS window would open and close immediately upon Game Launch, GTA IV would never launch.
• Hang on Initial Game Loading Screen fixed - Some users experienced Character Art Loading screens in an endless loop.
• Certain causes of the RESC10 error have been fixed (Alt-Tab, change resolution). If you experience an RESC10 error, you must restart.
• Certain Instances of the "GRAND THEFT AUTO IV has encountered a problem and needs to close" error have been fixed.

VIDEO EDITOR:
• Naming clips is now mandatory on Export

MULTIPLAYER:
• Legitimate players being kicked from Multiplayer matches has been fixed.

GENERAL ADDITIONS / FIXES:
• Wireless 360 controllers not functioning - Triggers were full on/off, fixed.
• In the Options menu accessed from the Title Screen a “Game” section has been added with the ability to turn Clip capture on/off.
>Download<

P.S. Samo install and play. ;)

predlazem brisanje gomile postova iz ove teme, i pravljenje jedne "lite" verzije. puno je 66 strana.

@voodoo_

Jeste, nepromenjen je.
Ogroman skok preformansi sa ovim patchem. Poterao sam ga na 1920x1200 sa ovom sirotom grafikom i nema gubljenja textura.

Poslednja izmena:
Meni su nestale texture sa ovim patchem :mad:

Mada mi benchmar kaže ovo, mada nije merodavan jer i u njemu fali pola tekstura :d

Statistics
Average FPS: 55.42
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 93%
System memory usage: 46%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
Reflection Resolution: Very High
Water Quality: Very High
Shadow Quality: Very High
View Distance: 34
Detail Distance: 80
Definition: Off
VSync: Off

Hardware
Microsoft(R) Windows(R) XP Professional x64 Edition
Service Pack 2
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Video Driver version: 181.22
Audio Adapter: SB X-Fi Audio [D000]
Intel(R) Pentium(R) III Xeon processor
Intel(R) Pentium(R) III Xeon processor

File ID: benchmark.cli

Posle pola sata igranja morao sam restartovati komp, nije sve jos sredjeno ali je ipak bolje...

Hm rešio sam problem tako što sam pobrisao sve iz commandline.txt sem -nomemrestrict -norestrictions i smanjio shadow quality na high...

Mogu reci da sam prezadovoljan sa ovim patchom!Fps mi se krece izmedju 32 i 45,stim sto ja imam dual core procesor sto je za mene extra kako je bilo pre!Texture su mi na medium,a ovo ostalo sve na high i one 4 opcije 27,35,35,2!Mozda je glupo pitanje,ali moram da pitam,sta to znaci Vsync?

Senke

One pikselaste senke i dalje nisu popravljene sa drugim patchom.Ima li neko neku ideju sta tu moze da se uradi a da to bude pristojno?????:wall:

prodaj grafičku i kupi xbox 360... dok još neke pare možeš da uzmeš za nju, jer će vrlo brzo da vredi 100e

Poslednja izmena:
Ili uključi onaj blur što po defaultu zjapi na konzolama, odma nestaje problem pikselastih senki, mada izgledaće kao da imaš pogrešnu dioptriju :D

Poslednja izmena:
prodaj grafičku i kupi xbox 360... dok još neke pare možeš da uzmeš za nju, jer će vrlo brzo da vredi 100e

Da, i pomiri se da ces imati 5 puta losiju grafiku nego na PC-u, uz veoma veliku mogucnost za RROD, koji moze da se manifestuje i posle mesec dana...

Nazad
Vrh Dno