Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Slab ti je CPU i grafika, treba ti 4850 + c2d 3000mhz minimum, ja sam kupio 4870x2 da bih mogo da je igram na sa max pidesavanjima, pored toga secne ponekad.

Slab ti je CPU i grafika, treba ti 4850 + c2d 3000mhz minimum, ja sam kupio 4870x2 da bih mogo da je igram na sa max pidesavanjima, pored toga secne ponekad.
CPU radi na 2.8ghz ,a graficka je po mom misljenju solidna.
Ja ni ne zelim da igram u max podesavanjima,zelim da igram.
Mislim da je moj komp dovoljan barem za minimum,tako bi trebalo.
Pa video sam kako kod gomile ljudi radi i na slabijim konfiguracijama,sa duplo losijim gr. karticama (8500) i na 2.2ghz.
Ako je slaba konfiguracija,zasto BSOD?
Zasto nepukne igra,ili da secka do bola ?
:wall::wall::wall:

CPU radi na 2.8ghz ,a graficka je po mom misljenju solidna.
Ja ni ne zelim da igram u max podesavanjima,zelim da igram.
Mislim da je moj komp dovoljan barem za minimum,tako bi trebalo.
Pa video sam kako kod gomile ljudi radi i na slabijim konfiguracijama,sa duplo losijim gr. karticama (8500) i na 2.2ghz.
Ako je slaba konfiguracija,zasto BSOD?
Zasto nepukne igra,ili da secka do bola ?
:wall::wall::wall:

Dobro zboris...Pa kad je ja, sa 7900, igram najnormalnije(20-25fps, 1024x768, lowest set i par tweak-ova) i nista ne fali...
Kontam da je najlogicnija mogucnost ili slabo napajanje(malo verovatno) ili gotovo sigurno losa kopija igre ili medicina, bar po nekom mom misljenju.;)

A sta ti pise kao razlog za BSOD?

A sta ti pise kao razlog za BSOD?
Vremenom sam otupio od plavih ekrana,pa sam prestao da gledam sta pise.
Juce sam igrao jedno 5-6 sati,i zapucao mi se 2 puta (slika zamrznuta,radio radi a alt+tab nepomaze).
Ko uz ku**c nijedan BSOD :D
Malo sam se poigrao sa comandline-om,i sad radi kako tako (doduse windowed).
Samo jednom je drwatson nesto zbrkao,ali posle je radilo solidno.
Cak sam i detalje malo podigao :)
Ali senke su i dalje odvratne :wall:

Kontam da je najlogicnija mogucnost ili slabo napajanje(malo verovatno) ili gotovo sigurno losa kopija igre ili medicina, bar po nekom mom misljenju.;)
Od svega sto si naveo,jedino sam se zamislio na varijantu napajanje (posto su ostale varijante 'out of question' ,jer svima ostalima radi).
Napajanje je ispravno,i mislim da je jos koliko/toliko ispravno (avgust/08).
Jedino da nije dovoljno jako za moju konfiguraciju...:trust: (dosad nije bilo problema).

Ma BSOD se javlja zbog nedostatka memorije.. Meni npr igra kad je udjem u nju radi super, i posle nekih pola sata malo po malo pochne da zapucava i na kraju se nekad skroz zakuca. Kao da, kako vreme igranja prolazi, ona jede sve vishe i vishe memorije i na kraju zakuca. Moj savet svima je da restartuju igru na svakih sat vremena, ja tako igram..
A shto se tiche tvikovanja dao sam link al izgleda niko nije skontao, to je ubedljivo najbolji tweak. Fora je u tome da se prvo igra pokrene u nizoj rezoluciji da bi koristila manje zahtevne mape senki i reflekcija, a onda se izadje iz igre i pokrene se ponovo sa forsiranom vecom rezolucijom preko commandline.txt, na taj nachin zeznuli smo igru da se pokrene u visokoj rezoluciji sa mapama slabijeg kvaliteta. Razlika je jedva vidljiva a igra ce vam bolje raditi..
Meni sa E6750 i 9800gtx igra radi na totalnom maximumu na 20-40fps.
Jedino me zanima kako otkloniti usporavanje igre posle duzeg igranja i zashto dolazi do toga..

Jel ima neke razlike izmedju pc verzije i one za konzole

Ima - nema blura.:d
Grafika je dosta ostrija, jasnija, nego na konzolama, barem meni tako izgleda(i to na ovoj zalosti od graficke).
;)

Jedino što verzije za konzole rade ljudima, a ova na PC uglavnom ne radi :p

ima crasheva i na konzolama r* se definitivno nije proslavio sa stabilnoshtju gtaiv

pa ok (mislim, nije ok, al stavimo po strani) zakucavanja... al 33 strane ovde priče mahom o tome kako ljudima da proradi gta na pc... ok, jeste ovo pc hardverski forum, ali baš tolko muke, nema smisla...

Ma BSOD se javlja zbog nedostatka memorije.. Meni npr igra kad je udjem u nju radi super, i posle nekih pola sata malo po malo pochne da zapucava i na kraju se nekad skroz zakuca. Kao da, kako vreme igranja prolazi, ona jede sve vishe i vishe memorije i na kraju zakuca. Moj savet svima je da restartuju igru na svakih sat vremena, ja tako igram..
A shto se tiche tvikovanja dao sam link al izgleda niko nije skontao, to je ubedljivo najbolji tweak. Fora je u tome da se prvo igra pokrene u nizoj rezoluciji da bi koristila manje zahtevne mape senki i reflekcija, a onda se izadje iz igre i pokrene se ponovo sa forsiranom vecom rezolucijom preko commandline.txt, na taj nachin zeznuli smo igru da se pokrene u visokoj rezoluciji sa mapama slabijeg kvaliteta. Razlika je jedva vidljiva a igra ce vam bolje raditi..
Meni sa E6750 i 9800gtx igra radi na totalnom maximumu na 20-40fps.
Jedino me zanima kako otkloniti usporavanje igre posle duzeg igranja i zashto dolazi do toga..
Citao sam nesto o tom fazonu na gta forumima,ali lik je to maksimalno zakomplikovao pa sam odustao od toga.
Daj podseti me (link),da vidim jeli to to.
BTW,2gb bi trebalo da je ok za medium.
Kod nekih radi i na 1gb,ali teksture zezaju.

pa ok (mislim, nije ok, al stavimo po strani) zakucavanja... al 33 strane ovde priče mahom o tome kako ljudima da proradi gta na pc... ok, jeste ovo pc hardverski forum, ali baš tolko muke, nema smisla...
sa ovakvom sjajnom optimizacijom bilo je neizbezhno :)

Ima - nema blura.:d
Grafika je dosta ostrija, jasnija, nego na konzolama, barem meni tako izgleda(i to na ovoj zalosti od graficke).
;)

U vezi sa ovim jedan podsetnik (bilo je vec negde u ovoj temi, ali ako je neki ne prate redovno):

za ukljucivanje blura i fod na pc verziji pritisnite slovo "p" na tastaturi!

U vezi sa ovim jedan podsetnik (bilo je vec negde u ovoj temi, ali ako je neki ne prate redovno):

za ukljucivanje blura i fod na pc verziji pritisnite slovo "p" na tastaturi!

Ma znam za to(da se ukljucuje na P), ali posle par minuta minuta igranja bez blura, posle ukljucivanja je sve kao kroz pikslu da se gleda:d; ko da imam pogresnu dioptriju, odvratno...ne znam koja je uopste funkcija toga(osim sto mozda malko izostri ivice objekata u blizini).;)

pa da zamaskira slabu grafiku/napravi iluziju dobre grafike

Ne znam, ja sam u nedostatku antialiasinga guglao i nashao ovaj tweak za taj motion blur, i otad igram s blurom stalno. Kad se tvikuje malo bi trebalo da je mutnilo blaze ali pri brzini se pojachava shto mu daje filmski efekat, meni se svidja.

@bujoo, A shto se tiche onog performance tweak-a nema nishta komplikovano:

1. iz commandline.txt izbrishesh ako si ubacivao "-norestrictions" i "-nomemrestrict" i umesto toga stavish: -availablevidmem 3.1
2. sad pokrenesh igru i namestish podeshavanja kakva ti odgovaraju, mozesh i sve na max ako imash 2gb rama i 512mb grafichku. Kad sve podesish smanji rezoluciju na 800x600 npr i izadji na QUIT iz igre.
3. e sada pre nego shto opet pokrenesh igru u commandline.txt dodaj josh i: -width 1680 -height 1050 (ili vec zeljenu rezoluciju u kojoj igrash) i pokreni igru.

Jedino je fora shto iz igre ne smesh izlaziti vishe na quit vec je gash na ALT+F4 i ne smesh ulaziti u meni za grafiku jer ce igra skontati da rezolucija vishe nije 800x600. I eto to ti je to :)

Ako su ti mape senki i refleksija previshe male rezolucije -previshe kockaste i grube, onda umesto 800x600 probaj s nekom vecom rezolucijom.

Prilozi

• Tweak.rar
    23.5 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Mogu da prijavim da mi igra jednostavno leti na ovom novom Windowsu 7! :d
Ne znam sta su toj beti uradili,ali u odnosu na Vistu ovo mi je pravo osvezenje...podesavanja ista kao i pre-sve na medium,u pitanju je isto x64 verzija Windowsa,svi patchevi kao i pre ali je razlika neverovatna!

Mogu da prijavim da mi igra jednostavno leti na ovom novom Windowsu 7! :d
Ne znam sta su toj beti uradili,ali u odnosu na Vistu ovo mi je pravo osvezenje...podesavanja ista kao i pre-sve na medium,u pitanju je isto x64 verzija Windowsa,svi patchevi kao i pre ali je razlika neverovatna!

Pa koliko si konkretno frejmova dobio(ako moze neki benchmark vista/7)?:)

ima crasheva i na konzolama r* se definitivno nije proslavio sa stabilnoshtju gtaiv

Od maja pa do sad nije mi se nijednom zakucala ili da se desila neka anomalija, kako meni tako ni burazeru.. ali da je moglo bolje da radi (stabilniji fps) moglo je..

Zaboravljas da ovde skoro svi igraju "lecene" verzije igre, a ne original ;) Vecina problema i jeste vezana za to. Optimizovanost je druga prica, tu nema opravdanja, ali evo, lepo radi na gtx260 :p (sto je sramota za R* naravno)

Poslednja izmena:
Pa koliko si konkretno frejmova dobio(ako moze neki benchmark vista/7)?:)

Ne moze benchmark zato sto Viste vise nema u racunaru,a kako stvari stoje nece je vise ni biti :d
Druga stvar-kad pogledam ove silne testove stranicama unazad najezim se :wall:
Da ne bih upadao u kojekakve rasprave i slicno,odmah da se ogradim-ovo je cisto subjektivan dozivljaj,da mi igra prosto leti u Windowsu 7-nema zakucavanja,nema pucanja textura,podesavanja su mi ista kao sto su na Visti bila,drajveri,onih par (ne)zvanicnih patcheva,sve je na medium...a onaj benchmark u samoj igri mi ne znaci ama bas nista,po njemu mi je i pre trebalo da radi normalno,a bukvalno mi je zakucavala igra kad predjem most ili nakupim 5 zvezdica pa me juri sve zivo i mrtvo :S:
Dal ce nekom drugom da sljaka o.k. ili ne-pojma nemam,neka sam isproba,a ja odoh da malo da igram,za promenu :smoke:

ja je imam na ps3.Ume da fps drasticno padne u nekim momentima ali to je to.do sada mi se nije rusila

Presao je jutros zvanicno bez ijednog crasha tokom igranja. :) Prsle teksture na par mesta bile po 2-3 sekunde jer sam malo pregurao 320mb kolko ima memorije ovo moje furunche od 8800GTS... Sve u svemu... moglo je bolje... al je svakako najbolja igra ove godine. Neke jurnjave su mogle biti bolje odradjene na foru tailinga a ne da jurim za ficom koja ide 250mph i pri tom ako slucajno zvekne hummera izvrne ga i baci ga 20m uvis... A i ona prica kako je Nikko Bellic balkanac nepoznate nacionalnosti pada u vodu kad prozbore onaj bangljavi srpski i nabrajaju iskljucivo srpska imena kao imena izdanih prijatelja.... hmmm... al ima 8/10 u globalu od mene... :)

Utisak igre: gledanje "The history of liberty city" na tvu... znaci najjaci deo igre! :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno