Šta je novo?

ZTE Grand X

:) Proradile mi dojave.
Evo LINKa koji sam aploudovao za pokretanje kroz CWM kako je izvorno i bilo postavljeno na sajtu xda.

prkaucija:
- busybox instaliran sa GPlay,
- Clear Cache i Clear Dalvik Cache iz CWMa pa tek onda
- update ZIP from sd (i naravno izaberete ovaj)
- nakon završetka odabira pečeva i implementacije istih može se desiti da program zabode. u tom slučaju izvadite bateriju pa je vratite i pokrenite fon koji će se prilikom podizanja sistema padejtovati ;)

SVE OVO GORE NAVEDENO RADITE ISKLJUČIVO NA VAŠU ODGOVORNOST !!!

Meni sljaka odlicno i cist V3 tako da cu sacekati RTM verziju PmR.apk-a

V3 je takođe budžen rom za (mislim) UK Vodafone mrežu jer ZTE Grand X u zvaničnoj maloprodaji ne postoji (barem ne ova varijanta koja je kod nas) jer Kinezi kažu da oni za taj model telefona nemaju Stock Firmware i da za dotični model mogu da se obratim samo operateru sa čije je mreže...
Tako mi rekoše kada sam pisao njihovoj Support službi.

Poslednja izmena:
Nesto se desilo sa forumom/temom prestao je da salje mejlove da ima novih postova u temi :)
Ko se jos pretplatio na ovu temu, nek opet to odradi jer se to nekako ponistilo :)

Sad cu i ja da ubacim ovaj V3, pojedoh zivce sve sa ovom baterijom.
recite mi koji recovery ste ubacili za flesovanje ovog v3?

Evo sad mi se prvi put zaglupio telefon od flashovanja, na 19% baterije...Zaglupio se prilikom poziva...
Da li se jos nekom ovo desilo sa V3 ROM-om

Ljudi treba mi vasa pomoc!! Koristio sam par dana UK v3 rom i sve je radilo ok. Jutros mi se ugasio fon, ispraznio se i sad nema mreze, a airplane mode se nonstop pali-gasi sam od sebe....:S:

@chele85, meni se do sada 2 puta zaglupio prilikom poziva na modaco V3 romu. :)) Ali nije na dnevnoj bazi kao telenor recimo

@chele85, meni se do sada 2 puta zaglupio prilikom poziva na modaco V3 romu. :)) Ali nije na dnevnoj bazi kao telenor recimo

Sad mi je lakse, kad nije samo meni :smash: Sa Telenorovim ROM-om je bilo nepodnosljivo. Evo i SS bez SetupCPU screenshot.jpg

Tako da je sa SetupCPU duze izdrzala, mada sam je tad manje i njakao...

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi vasa pomoc!! Koristio sam par dana UK v3 rom i sve je radilo ok. Jutros mi se ugasio fon, ispraznio se i sad nema mreze, a airplane mode se nonstop pali-gasi sam od sebe....:S:

Instalirao si Pimp My Rom zar ne? Jesi sigurno i uradio one tweaks za mrezu i sad nece da izadje iz airplane moda.... Moraces opet da fleshujes rom

Poslednja izmena:
Flesnuo sam CW recovery, odmah sam otisao i uradio backup postojeceg roma preko cw recovery-ja... ali backup mi iznosi svega 17 MB sto mi je jako jako cudno :)
Za svaki slucaj sam ponovio postupak i dobio sam isti rezultat.. nesto ne valja? :)

Ne može da se odradi backup preko tog recovery-a. Za sada nisam video da je neko odradio nandroid backup .

Hvala :)

A jel vam rade video playeri na ovom UK v3 ROMu?

Meni nece ni MX player ni MOBO player.. pokrenem ih, skinu onaj codec pack armv7 i kad pustim video sve nesto ubrzano i samo posle pise stop responing....

Na MoDaCo forumu objavili neki Ruski ROM koji je frišak i apdejtuje se sa mSD kartice kao originalni apgrejd/apdejt.
Rom je od 12.11. valjda ili tako nekako i nema Srpski kome je to bitno. Rađen je za Grand X V970 (Tegra2 512MB...) koji se radi za Rusko tržište ;) (***, ima milion podvarijanti - ista oznaka V970 za Kinesko tržište je Dual Sim 1,5GHJz i 1GB...).
Evo LINKa pa izvolte :).

Flesnuo sam CW recovery, odmah sam otisao i uradio backup postojeceg roma preko cw recovery-ja... ali backup mi iznosi svega 17 MB sto mi je jako jako cudno :)
Za svaki slucaj sam ponovio postupak i dobio sam isti rezultat.. nesto ne valja? :)
Proveri koliki ti je blobs folder u clockwordmod folderu. Objašnjenje autora CWM-a je ovde
Možeš da promeniš format bekapa (backup and restore / choose backup format / tar) pa će biti veći :) ali mislim da ne radi restore tako da i dalje postoji pitanje upotrebljivosti takvog bekapa.
edit:typo

Poslednja izmena:

Problem je sto kad uradis recovery u njega on stamo stavi odredjene podatke vezane za podesavanje postojeceg...To ne mozes isporistiti za vracanje kompletnog sistema. Onaj Telenor backup sa MoDaCo je jos uvek neupotrebljiv jer nama u njemu boot.img. Kreator backupa je pokusao nesto da nabudzi ali jos uvek nije uspeo...Ako uspe nesto da sredi, javljam.

Samo da javnem da pimp my rom iz CWMa ima više opcija za implementaciju od apk varijante i da sam našao način kako se normalno isključuje aplikacija u CWMu.
Kada se implementiraju skripte i aplikacija se ponovo pokrene, dovoljno je stisnuti senzor na telefonu sa one 3 crtice. Otvoriće se meni i eto rešenja ;) !!!
Nema vađenja baterije!!!

Samo da javnem da pimp my rom iz CWMa ima više opcija za implementaciju od apk varijante i da sam našao način kako se normalno isključuje aplikacija u CWMu.
Kada se implementiraju skripte i aplikacija se ponovo pokrene, dovoljno je stisnuti senzor na telefonu sa one 3 crtice. Otvoriće se meni i eto rešenja ;) !!!
Nema vađenja baterije!!!

Pa treba imati u vidu da je to ipak Alpha verzija aplikacije a verzija za pokretanje rpeko CWM jer vec neko vreme prisutna...Treba sacekati i za .apk da malo prodje pa ce sigurno ubaciti i u nju vise opcija

Oke hvala. :)
Cudno imam problem samo sa pustanjem ovih .avi fajlova,dok npr .mkv .mp4 lepo pusta.

Sad cu da probam ovaj Vplayer.
Da li ima veze sto su mi ovi .avi fajlovi odlicni snimci u HD rezoluciji?

A ja cu da cekam beta verziju aplikacije pimp my rom :)

EDIT
Posle prelaska na UK v3 ROM, rekao bih da je od sinoc vidan napredak sto se baterije tice, mada treba sacekati 3-4 dana pa dati konacan sud :)

Oke hvala. :)
Cudno imam problem samo sa pustanjem ovih .avi fajlova,dok npr .mkv .mp4 lepo pusta.

Sad cu da probam ovaj Vplayer.
Da li ima veze sto su mi ovi .avi fajlovi odlicni snimci u HD rezoluciji?

A ja cu da cekam beta verziju aplikacije pimp my rom :)

EDIT
Posle prelaska na UK v3 ROM, rekao bih da je od sinoc vidan napredak sto se baterije tice, mada treba sacekati 3-4 dana pa dati konacan sud :)

Pa zavisi sa kojim kodecima su radjeni ti .avi jer je to samo naziv kontejnera pa ne mora da znaci da je svaki avi radjen sa istim kodekom...Tako kod mene TV pusta 95% .mkv i .mp4, a za avi je taj procenat mnogo manji, pa se desi da jedan .avi pusti a drugi, koji je kompresovao drugi "autor", nece. Sa .mkv je druga prica jer on ima jedinstvene kodeke i relativno je nov format pa se ugalvnom zbog toga svi i pridrzavaju nekih standarda oko konverzije.
A sto se tice playera imas i MX Player, a i BSPlayer. Ja sam sad instalirao VLC koji je u beta fazi pa cu videti kad dodjem kuci kakvo je stanje sa njim.

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte,imama super ponudu da danas kupim ZTE Grand X,ne znam sta da radim,koriscen 5 dana sa garancijom,imam trenutno htc hd2 pa me zanima da li je bas toliko bolji i jako me nervira to sto kao sto kazete baterija dosta slaba(ja pricam dnevno minimum 2 sata i 40 sms i dosta mobilnog interneta koristim i htc jedva pretekne dan),sta da radim treba mi vas savet?

Pa zavisi za sta bolji...Ako igras igre onda jeste...Baterija nije toliko slaba sa UK V3 ROM-om vec sa Telenorovim. U sustini ni sa V3 ti nece izdrzati duze nego kod HTC ako toliko razgovaras i koristis 3G...Meni je na Wildfire drzala 1 dan sa ukljucenim WiFi i razgovorom oko 1h.

Poslednja izmena od urednika:
Teško da može neko da ti da pravi savet. Ukoliko je to baš super ponuda onda ga kupiš probaš par dana i ako ti ne odgovara uvek ga možeš prodati za te ili možda veće pare.

Po specifikaciji je bolji od htc dosta ali me ta baterija jako brine,meni treba da izdrzi od 7 ujutru do 8 uvece sa takvim koriscenjem,da li se gubi garancija ako se to menja ti romovi i koliko je to komplikovano?

Po specifikaciji je bolji od htc dosta ali me ta baterija jako brine,meni treba da izdrzi od 7 ujutru do 8 uvece sa takvim koriscenjem,da li se gubi garancija ako se to menja ti romovi i koliko je to komplikovano?

Sa uk romom će ti izdržati sigurno od ujutru do uveče.

Garancija se gubi, lako se menja rom. Mada garancija je po meni baš precenjena stvar, softverski sve možeš rešiti , ako ga razbiješ i oštetiš vodom dzaba garancija.

Moram da napomenem isto da se telefon greje tokom dugotrajnih razgovora... Sinoc sam pricao oko sat vremena i telefon je bio VREO!

Na MoDaCo forumu Rus je objavio zvaničan firmver za ZTE Grand X ili ti ZTE V970 koji se za rusko tržište radi kao i za naše ali non branded makina nosi oznaku V970!
Firmver je od 12.11.2012. pa ko ima volje neka proba. Pokreće se zvaničan apdejt sa mSD kartice kroz ZTE ugrađenu aplikaciju apdejta na samom telefonu.
Ja ću ga flešnuti večeras :d pa ćemo videti.

Ja sam ga odradio, nema vise pocetnog ekrana Dobre stvari pokrecu svet ili kako vec ide, javljam utiske :))

Ja sam ga odradio, nema vise pocetnog ekrana Dobre stvari pokrecu svet ili kako vec ide, javljam utiske :))

Samo jedno pitanjce.
Da li mSD mora da bude obrisana od onih šupačkih foldera koje Android kreira ili se samo, prosto i jednostavno, na mSD iskopira apdejt fajl i pokrene se onaj ugrađeni padejter sa telefona koji odradi ostatak posla???

thx

Nazad
Vrh Dno